| Pasiūlė | Daina | Mėgsta | |||
| Rolandas77 | When the Sun HitsSlowdive |
||||
| Alvydas1 | HoppípollaSigur Ros Nuostabus albumas |
||||
| Very_crazy_enough | StormySantana |
||||
| DjVaids | The Way To YouDovilė |
||||
| Konditerijus | Oi, pelėdaVytautas Kernagis |
||||
| Sahja | Every girls sometimes go crazyLina Joy |
2006 m. gegužės 7 d. 17:23:06
2006 m. gegužės 5 d. 17:08:37
Krikščioniškame pasaulyje vienas iš ne-liberaliausių dalykų yra celibatas. Manau, neteisinga vyrui uždrausti NET mąstyti apie moterį, tai jau (pasak krikščioniškų dogmų) nuodemė, vedanti į „paklydimą“.
Iš tikųjų nemanau, kad žmogus apskritai gali eiti prieš savo prigimtį, net jei tam yra n krikščioniškųjų įstatymų.
Pats elementariausias pavyzdys yra kad ir tas pats romanas „Altorių šešėlyje“. Visiškai atspindi tikruosius „žmogaus- vyro“ ir „kunigo“ prieštaravimus.
Taip,tai savotiškas ėjimas prie prigimtį tą gerąja prasme (nes šiaip suabsoliutinus būtų galima sakyti,kad žmogus iš prigimties žvėris,tai kam šviestis,kurti kažką ir taip toliau). Bet,manau,tai yra žmogaus pasirinkimas, rodantis,kokią laisvę apsispręsti Dievas suteikia žmogui Juk paprastam piliečiui nėra jokio celibato (ištikimybė,manau,yra pasicholiginis ir moralinis dalykas),o jei ruošiesi tarnauti Dievui, vadinasi tarnauji tik jam.
Nors man galbūt vistiek ta "amerikoniška" pastorių "tradicija" patinka labai.
2006 m. gegužės 5 d. 16:05:59
Dievui,manau, prezervatyvų naudojimas nemaišo.
ir tarp 10 Dievo įsakymų to nėra. Visai kas kita yra abortas.
Krikščioniškame pasaulyje vienas iš ne-liberaliausių dalykų yra celibatas. Manau, neteisinga vyrui uždrausti NET mąstyti apie moterį, tai jau (pasak krikščioniškų dogmų) nuodemė, vedanti į „paklydimą“.
Iš tikųjų nemanau, kad žmogus apskritai gali eiti prieš savo prigimtį, net jei tam yra n krikščioniškųjų įstatymų.
Pats elementariausias pavyzdys yra kad ir tas pats romanas „Altorių šešėlyje“. Visiškai atspindi tikruosius „žmogaus- vyro“ ir „kunigo“ prieštaravimus.
2006 m. gegužės 5 d. 08:26:12
O man šiaip patinka Dievo duota laisvė pasirinkri,tikėti ar ne. Niekas su žaibu nenutrenks. O jei nutrenks - toks jau tavo likimas.
Kas dėl kai kurių bažnyčios pozicijų,man jos nepriimtinos,nes bažnbyčia daugiau mažiau yra konservatyvių pažiūrų,tas liberalzimo trūkumas matosi,bet... Nežinau kas BET. Aš vistiek tikiu,nes tikėjimas - abstrakcija. Be to, bažnyčioje - irgi žmonės,su savo nuomonėm ir pažiūrom. Jie gali išsakyti savo nuomonę. O Dievui,manau, prezervatyvų naudojimas nemaišo.
2006 m. gegužės 4 d. 17:39:16
Prieš. Krikščionybė lietuviams buvo įkišta per kraują. Beto tikėjimas suskilęs į visokius protestantizmus, katalikus ir t.t. Ir kiekviena ta šaka pagr. šventes švenčia skirtingai... Tai kaip čia suprast? Dievas gimė du kartus, kad Kalėdos švenčamos atskirai?
per krauja? norejo ikisti per krauja, bet ikiso jogaila, susituokdamas su Jadvyga, kuri po tevo mirties valde Lenkijos karalyste, krui buvo katalikiska.. siaip krikstyti pradejo mindaugas, bet, kaip zinoma, nuo katalikybes jis atsimete.
O tai pala, tipo prieš tai pagonių kyžiuočiai nežudė ir nenaikino jų šventų vietų?
ne. sventas vietas naikino tas pats jogaila. o pagoniu jis nezude. kryziuociai kariavo su lietuviais ne del katalikybes platinimo. tai buvo pretekstas is tikruju jie norejo zemiu ir pinigu. taip akd religija Lietuvoje tikrai nebuvo kraujo isliejimo priezastis.
STAND UP. SPEAK UP. Say NO to racism. _____________________ Aš gerai rusiškai keikiuosi. Nesidžiauk, brolau, alaus neparnešęs. _________________ svarbiausios gyvenimo tiesos: 1. Alus tinka gerti su bet kuo, ypač su alumi. 2. Kam gerti alaus mažai, jei galima daug. 3. Nėra dalykų, kurių vertės negalima išmatuoti alumi. 4. Aluje nepaskęsi 5. skaudžiausia tiesa: viso pasaulio alaus neišgersi. 6. bandelės yra 3 kartus skanesnės, jei tai yra alus. 7. nėra progos, kuriai esant negalėtum gerti alaus ir nėra alaus, prie kurio neatsirastų progos. 8. nėra sveikatos, kurios nepataisytų alus. to be continued.. Galimybių teorija: alus gali būti neskanus tada, jei ta nėra alus.
2006 m. gegužės 4 d. 14:43:04
Tiesa, dar prisiminiau, J.Ivanauskaitė yra parašiusi, kad kažkur Prancūzijos miestelyje pranciškonų vienuoliams negalima joti ant arklio, nes čia įžvelgiama kažkas nešvankaus.
Man ir šiaip ta prezervatyvų nuomonė labai juokinga, kai Afrika vykdo gimstamumo ribojimo politika ir tai.
2006 m. gegužės 4 d. 00:32:29
Yra toje Biblijoje gerų dalykų, iš viso, ko ten tik nėra. Gal net verta perskaityti.
taip. bet žmogus,studijuojantis, be kita ko, teologiją man yra pasakęs, kad Biblijos perskaityti visos neįmanoma ir kad dvasininkai ir teologai tam skiria visą gyvenimą. na, po tokio pareiškimo pasibaigė visi mano norai ją skaityt...
2006 m. gegužės 3 d. 23:25:03
Yra toje Biblijoje gerų dalykų, iš viso, ko ten tik nėra. Gal net verta perskaityti.
Kalti žmonės, kurie amžinai viską supranta ne taip.
Nors inkvizicija - žavingas istorijos prieskonis.
2006 m. gegužės 3 d. 23:15:31
tiek daug net nezinau nuo ko pradeti.
"Tau daug kas pastebiu mano komentaruose nesuprantama. "
nepriimk viska taip asmeniskai, tiksliau priimk viska asmeniskai,
apskritai... kaip cia tau paaiskinti, gal nesi tokia kvaila, suprasi jeigu nieko neaiskinsiu.
"Tavo nuomonė, tavo." "Taip, kad ši tavo nuomonė neobjektyvi."
butu geriau jeigu tu kalbetum konkreciau, as nesssuprantu apie ka tu (ar tai apie tai kad as katalikas ir del to uz, ar tai apie tai kad man juokingas tavo "nepatinka kad krikscionybe susideda" ) viskas tai mano nuomone bet as nesuprantu ka tu laikai mano nuomone. Sakik kas, pasistengsiu argumentot.
"Tai diskutuotina tema."
kaip ten bebutu suformulatos klausimas, religija ir t.t. idomi ir diskutotina tema. tik nezinau ar verta diskutoti cia. man asmeniskai ne konkreciau si bet apskritai ta tema idomi.
" O tai, kad susideda iš daugumos, aš remiuosi ne internetine enciklopedija, o savomis žiniomis ir daugybę skaitytos literatūros, taipogi daug diskutavusi."
saunole zinoma
*zbit s nog tolpoj*
2006 m. gegužės 3 d. 22:49:59
Heh, pasakytų mano kažkadais literatūros mokytoja 'keisk mastymą'. Bet aš taip niekada nepasakysiu.
Tavo nuomonė, tavo.
Apie nieką.
Na, matyt tu gali geriau argumentuoti.
Sukūriau tą temą/
Nes įdomu kaip žmonės savo tikėjimą ar netikėjimą argumentuoja.
Aš faktiniais dalykais išdėsčiau savo nuomonę.
ir čia ne musulmonų šventasis karas. Jus, mielasis, mėgstate šiek tiek viską hiperbolizuoti.
Galimą ir atskirai dėti diskusija, už ar prieš religijas.
O tai, kad susideda iš daugumos, aš remiuosi ne internetine enciklopedija, o savomis žiniomis ir daugybę skaitytos literatūros, taipogi daug diskutavusi.
Tai diskutuotina tema.
Ir netgi daugumos.
Taip, kad ši tavo nuomonė neobjektyvi.
2006 m. gegužės 3 d. 22:28:02
Meh, man būten nepatinka tai, kad krikščionybė - yra sudėta iš daugybės skirtingų realigijų, pradedant tuo, kad ji buvo parašyta po Korano, tik geresne versija. Iš tikrųjų pirmasis šventasis raštas berods buvo su žudynemis, skerdynėmis. Tik vėliau buvo redaguota mūsų laikms.
ir netgi pats Jėzus, apie kurį tiek prirašyta, nepadarė tų stebuklų.Yra minima, kad jis keletą metų viešėjo rytuose. Tuo galima paaiškinti ir jo užkasima, bei atgimima.
Ir žaizdas. Yra toks dalykas kaip stigmos - kai savaime atsiveria ir pasrūva žaizdos.
O kas tos geros idėjos? Kokios gali būti mintys, kai viskas netikra? Tas sukurtas tam, kad silnesni turėtų pagrindą gyventi?
nesupratau sito posto esmes. (daug) prirasita apie nieka.
viena pastaba:
" (nepatinka, kad) krikščionybė - yra sudėta iš daugybės skirtingų realigijų,"
kazkaip visiskai nesuprantamai skamba "krikscionybe ira sudeta"... :lol:
https://upload.wikimedia.org/wiki...ian-l ineage.png
jo " suprantu " tokie dalikai negali patikti :lol:
uz ar pries? kazkaip kvailai skamba klausimas. tarsi koks karas ir reike rinktis, " sventasis karas " kaip pasakitu musulmonai. jeigu jau taip " pastatei" klausima tai kas tada idomu jeigu pries, juk negali buti seip pries, ir nieko nenoreti daugiau
as uz
kodel? nes as katalikas. kodel? nes man taip patinka. kodel? gyvenimas.
2006 m. gegužės 3 d. 21:20:56
esu netikinti, tačiau man visiškai tas pats, ką apie tai mano kiti, tuo labiau, ką jie patys yra įtikėję.
čia lygiai kaip pavyzdžiui,man nepatinka pienas,aš jo negeriu,tačiau nesu prieš pieną. lai kiti jį geria, jei mano tai esant reikalinga.
2006 m. gegužės 3 d. 21:01:04
Prieš. Krikščionybė lietuviams buvo įkišta per kraują. Beto tikėjimas suskilęs į visokius protestantizmus, katalikus ir t.t. Ir kiekviena ta šaka pagr. šventes švenčia skirtingai... Tai kaip čia suprast? Dievas gimė du kartus, kad Kalėdos švenčamos atskirai?
per krauja? norejo ikisti per krauja, bet ikiso jogaila, susituokdamas su Jadvyga, kuri po tevo mirties valde Lenkijos karalyste, krui buvo katalikiska.. siaip krikstyti pradejo mindaugas, bet, kaip zinoma, nuo katalikybes jis atsimete.
O tai pala, tipo prieš tai pagonių kyžiuočiai nežudė ir nenaikino jų šventų vietų?
2006 m. gegužės 3 d. 20:57:37
ir netgi pats Jėzus, apie kurį tiek prirašyta, nepadarė tų stebuklų.Yra minima, kad jis keletą metų viešėjo rytuose. Tuo galima paaiškinti ir jo užkasima, bei atgimima.
Ir žaizdas. Yra toks dalykas kaip stigmos - kai savaime atsiveria ir pasrūva žaizdos.
O kas tos geros idėjos? Kokios gali būti mintys, kai viskas netikra? Tas sukurtas tam, kad silnesni turėtų pagrindą gyventi?
2006 m. gegužės 3 d. 16:22:01
em sakykim tikiu dievu (na tikriausiai)... bet netikiu baznycia ir jos visomis rinkliavomis bei nuodemiu atleidimais. ar as krikscione?
btw, indulgenciju rashtai nustoti pardavineti berods nuo Tridento susirinkimo 1545m...
as kalbu apie tas rinkliavas kur kunigas nesa savo kepure ar koki ten velnia ir visi deda po lita ar po du. nu ka as zinau as uz tuos du litus alaus skaniai atsigersiu. gal per ziauriai bet tokia tiesa
2006 m. gegužės 2 d. 13:45:05
STAND UP. SPEAK UP. Say NO to racism. _____________________ Aš gerai rusiškai keikiuosi. Nesidžiauk, brolau, alaus neparnešęs. _________________ svarbiausios gyvenimo tiesos: 1. Alus tinka gerti su bet kuo, ypač su alumi. 2. Kam gerti alaus mažai, jei galima daug. 3. Nėra dalykų, kurių vertės negalima išmatuoti alumi. 4. Aluje nepaskęsi 5. skaudžiausia tiesa: viso pasaulio alaus neišgersi. 6. bandelės yra 3 kartus skanesnės, jei tai yra alus. 7. nėra progos, kuriai esant negalėtum gerti alaus ir nėra alaus, prie kurio neatsirastų progos. 8. nėra sveikatos, kurios nepataisytų alus. to be continued.. Galimybių teorija: alus gali būti neskanus tada, jei ta nėra alus.
2006 m. gegužės 2 d. 00:05:00
Nesutarimai kyla ne dėl religijų, o dėl žmonių. Ir tik dėl žmonių aklumo, ir simbolinio mąstymo neturėjimo.
Įsitikinau, kai neseniai išgirdau kažką sakant "Aš netikiu visokiais Dievais, sielomis, vaiduokliais ir panašiom nesąmonėmis".
Stebiuosi vis ir stebiuosi žmonėmis ...
2006 m. gegužės 1 d. 23:32:35
gime viena karta, taciau tos krikscioniu atsakos nesusitaria, kokia gi diena jis is tiesu gime. Todel ir svencia pagal savo isitikinimus.
2006 m. gegužės 1 d. 22:56:27
2006 m. gegužės 1 d. 21:59:17
em sakykim tikiu dievu (na tikriausiai)... bet netikiu baznycia ir jos visomis rinkliavomis bei nuodemiu atleidimais. ar as krikscione?
btw, indulgenciju rashtai nustoti pardavineti berods nuo Tridento susirinkimo 1545m...