Mirtis rašė: Be_inis, bijau, kad man tavo mintys sukėlė įtarimą išprotėjęs, kaip čia dabar?
Man atrodo, jautrių žmonių tarpe yra ne tik menininkų, bet ir šiaip nelaimingų, problemų turinčių žmonių, kurie pasaulį mato būtent juodai-baltai.
quote]
Cia pritariu. Bet ikvepimas ne tik kartais noras daryti kazka buna ir ne tik pretekstas. Juk nepasakysi sau: man reikia idejos. Ir ideja atsiras. Taip nebuna. Reikia nusiteikti, o tai dazniausiai buna po stipresniu isgyvenimu. Man asmeniskai geriausiai sekasi kurti kai buna liudna. Piesti - kai gaunu idomia uzduoti ir ja savaip interpretuoju.
Man atrodo, jautrių žmonių tarpe yra ne tik menininkų, bet ir šiaip nelaimingų, problemų turinčių žmonių, kurie pasaulį mato būtent juodai-baltai.
O menininkai yra tokie pat žmonės. Paprasti. Nesusireikšminantys. Tiesiog turi kažkokį polinkį į kūrybinę veiklą, dėl to neretai turi platesnes, netradiciškesnes pažiūras, bet nuo to jie netampa kažkuo, dėl ko turėčiau juos nustoti vadinti "paprastais žmonėmis, ne tokiais kaip mes".
[ jeigu tai ka parasiau neatrodo itartina, tai as dar nevisai isprotejau ]
Anoks zmogus i tai tiesmukai nekreipia demesio. Jam balta arba juoda,
pigu - brangu.
Ar visi jautrios sielos zmones - menininkai ?!
Nezinau.
Mirtie> ikvepimas - preteksto sinonimas; ikvepimas kaipo zodis sukurtas jautrios sielos zmoniu - menininku, kuriem pasaulis visalaik ryskesnis . Visai nepiktai snekant.
O trumpiau: ikvepimas - tai gyvenimo kuras, leidziantis judeti priekyn, atgal. Kaip kam.
realūs įvykiai kažkiek įtakoja, bet dažniausiai tikras, geras įkvėpimas būdavo netikėtai, nelaukiant ir neieškant - kaip ir meilė Dažniausiai tada, kai pojūčiai ryškūs - linksma, liūdna, nervas ima ir t.t.
Įkvėpimas tėra pretekstas. Kai aš sakau "neturiu įkvėpimo daryti tą ir tą", tai reiškia, kad neturiu noro, idėjų, paskatos. Neturiu įkvėpimo rašyt - vadinasi, nėra apie ką, nėra minčių. O man atrodo, lad tikras menininkas turi rašyt iš kažkokios idėjos, o ne laukt, kol atsibels tas išganingas įkvėpimas...
Nemoku paaiškint.
Na, bet kadangi aš nesu menininkė, tai įkvėpimas kažką daryti labai reikalingas Tai va, mėgstu fotografijas dėliot su programomis, ir kai mintys tampa per daug asiurrealioas (kas čia per terminas???), pabandau prisimint sapnus.
Eilėraščius įkvepia knygos (prozos), prog rokas, ypač keletas senų nepopuliarių septinto dešimtmečio dainelių, kurios turi tokią švelnią melancholišką dvasią - ar bent jau jos taip veikia mane... iš esmės kartais niekas neįkvepia, tiesiog ateina atsitiktinė mintis į galvą, įsižiebia kažkur ten lemputė, ir pradedi rašyti. Ir rašai-rašai-rašai, kol staiga nebeturi ko pasakyti. Taip jau nutiko, kad vienintelę ilgą knygą (200 puslapių) parašiau prieš 3 metus, ir tai buvo viskas. Vėlesni bandymai "pritrūko įkvėpimo"
Tai va, jei kas galit suteikti man tokį, būsiu dėkinga. Gal net padovanosiu tai, kas iš to išeis
Na, kartoju, as manau ikvepimo nebutinai tik menininkai iesko(salyginai).
Ikvepimas, dalykas toks idomus. Jis gali tapt pretekstu kazka veikti.
Tarkim net toks paprasciausias dalykas kaip savo masinos plovimas.
Juokingai skamba, bet sakyciau teisingai.
Aplinka tai belekokia... Dazniausiai uzsimanau kurt, kai bunu vienas ir turiu cigareciu... Tada turiu dar ir daug daug laiko kuri gali paskirt kurybai...
Bet zinoma buna visaip... Dar priklauso ir nuo to, apie kokia kuryba sneket... Muzika, tekstai ar dar kas nors...
Daznai isgirdes kokia nors daina turincia kazka originalaus ir isskirtinio, man kyla ideju, kaip as pats galeciau padaryt ka nors, kas dar butu nesugalvota (tai nelabai realu) ir meginu ka nors israst...
Nei aš menininkas, nei ką. Ir to įkvėpimo niekur ir niekada veik neieškau, kai nori pats pas mane ateina ir dar prašosi įleidžiamas.
Keistas tas gyvenimas. Kai nori būna ne taip,o kai būni būna jau visaip, bet ne taip. Ir suprask, žmogau, kurioj bvietoj tas įkvėpimas, neieškomas ir neprašomas, bet kažkur giliai giliai vis laukiamas ir branginamas...
Tai va esme to ka as noriu paklausti:
Kaip jus ieskote ikvepimo?
Muzika? Saltas dusas ?
Realus ivykiai ( liudni ir ne ).
Aplomai kokie originaliausi budai, kuriuos zinote - naudojate?
Aš tai dabar jaučiuosi, lyg man būtų uždėtas limitas, kiek galiu naudotis music'u. Nes atrodo, prisiliesiu prie kažko ne to ir išmes mane kokiai savaitei, kaip jau yra padarę. Bet iš dalies gerai tokia pertrauka - daugiau laiko kitiems dalykams
2006 m. birželio 23 d. 11:42:43
Be_inis, bijau, kad man tavo mintys sukėlė įtarimą
quote]
Cia pritariu. Bet ikvepimas ne tik kartais noras daryti kazka buna ir ne tik pretekstas. Juk nepasakysi sau: man reikia idejos. Ir ideja atsiras. Taip nebuna. Reikia nusiteikti, o tai dazniausiai buna po stipresniu isgyvenimu. Man asmeniskai geriausiai sekasi kurti kai buna liudna. Piesti - kai gaunu idomia uzduoti ir ja savaip interpretuoju.
2006 m. birželio 23 d. 11:33:09
O menininkai yra tokie pat žmonės. Paprasti. Nesusireikšminantys. Tiesiog turi kažkokį polinkį į kūrybinę veiklą, dėl to neretai turi platesnes, netradiciškesnes pažiūras, bet nuo to jie netampa kažkuo, dėl ko turėčiau juos nustoti vadinti "paprastais žmonėmis, ne tokiais kaip mes".
2006 m. birželio 23 d. 01:18:17
Manau logiska, kad tokio zmogaus dazniausiai juntamos emocijos buna ryskios. Taigi vaizdas daug ryskesnis kai pasaulis apalvotas - jausmais.
[ jeigu tai ka parasiau neatrodo itartina, tai as dar nevisai isprotejau
Anoks zmogus i tai tiesmukai nekreipia demesio. Jam balta arba juoda,
pigu - brangu.
Ar visi jautrios sielos zmones - menininkai ?!
Nezinau.
2006 m. birželio 23 d. 01:02:00
ikvepimas kaipo zodis sukurtas jautrios sielos zmoniu - menininku, kuriem pasaulis visalaik ryskesnis
Supratau, kad nepiktai.
2006 m. birželio 23 d. 00:54:35
O trumpiau: ikvepimas - tai gyvenimo kuras, leidziantis judeti priekyn, atgal. Kaip kam.
2006 m. birželio 23 d. 00:46:28
2006 m. birželio 23 d. 00:45:41
2006 m. birželio 23 d. 00:43:24
Nemoku paaiškint.
Na, bet kadangi aš nesu menininkė, tai įkvėpimas kažką daryti labai reikalingas
Eilėraščius įkvepia knygos (prozos), prog rokas, ypač keletas senų nepopuliarių septinto dešimtmečio dainelių, kurios turi tokią švelnią melancholišką dvasią - ar bent jau jos taip veikia mane... iš esmės kartais niekas neįkvepia, tiesiog ateina atsitiktinė mintis į galvą, įsižiebia kažkur ten lemputė, ir pradedi rašyti. Ir rašai-rašai-rašai, kol staiga nebeturi ko pasakyti. Taip jau nutiko, kad vienintelę ilgą knygą (200 puslapių) parašiau prieš 3 metus, ir tai buvo viskas. Vėlesni bandymai "pritrūko įkvėpimo"
Tai va, jei kas galit suteikti man tokį, būsiu dėkinga. Gal net padovanosiu tai, kas iš to išeis
2006 m. birželio 23 d. 00:35:51
o jei paciai jo reik,na kurybinem idejom,tiesiog kelias dienas pasidairau i zmones,stebiu jous.viskas
2006 m. birželio 23 d. 00:27:09
Ikvepimas, dalykas toks idomus. Jis gali tapt pretekstu kazka veikti.
Tarkim net toks paprasciausias dalykas kaip savo masinos plovimas.
Juokingai skamba, bet sakyciau teisingai.
2006 m. birželio 23 d. 00:25:29
Bet zinoma buna visaip... Dar priklauso ir nuo to, apie kokia kuryba sneket... Muzika, tekstai ar dar kas nors...
Daznai isgirdes kokia nors daina turincia kazka originalaus ir isskirtinio, man kyla ideju, kaip as pats galeciau padaryt ka nors, kas dar butu nesugalvota (tai nelabai realu) ir meginu ka nors israst...
Tiek...
2006 m. birželio 23 d. 00:20:30
2006 m. birželio 23 d. 00:19:57
kokioje situacijoje/aplinkoje jus jauciate/igaunate ikvepimo ?
2006 m. birželio 23 d. 00:19:13
Keistas tas gyvenimas. Kai nori būna ne taip,o kai būni būna jau visaip, bet ne taip. Ir suprask, žmogau, kurioj bvietoj tas įkvėpimas, neieškomas ir neprašomas, bet kažkur giliai giliai vis laukiamas ir branginamas...
2006 m. birželio 23 d. 00:17:17
2006 m. birželio 23 d. 00:12:02
As manau sis ieskojimas nebutinai turi buti priskiriams tik meninikam.
Tai va esme to ka as noriu paklausti:
Kaip jus ieskote ikvepimo?
Muzika? Saltas dusas ?
Realus ivykiai ( liudni ir ne ).
Aplomai kokie originaliausi budai, kuriuos zinote - naudojate?