Bee-Myself rašė: Neseniai turėjau tokį labai kvailą pokalbį per skype.
Parašiau draugei, kad labai patiko filmas slumdog Millionaire, tada ji parašė, kad jai nepatiko, paklausiau kodėl, o ji man atsakė, nes ten vaidina indai, sakau, tai gal tu truputį rasistė, ji atsakė, taip aš truputį rasistė.
Tai gi man iškilo klausimas, kaip galima būti truputį rasistu? Jei nepatinka tik indai ir kiniečiai, o negrai ir indėnai patinka ane?
Šiaip esu prieš bet kokį rasizmą, nesuvokiu tokio dalyko, kaip žmonių skirstymas pagal rasę, nes visi žmonės iš prigimties yra žmonės.
Ai, kas čia tokio, jeigu nepatinka? Juk rasizmas būna, kai žmonės yra engiami ir diskriminuojami dėl spalvos. O čia gal tiesiog nepatinka indų išvaizda.
Rasizmo vien sveiku protu nesuprasi... Juk galima nemegti vieno zmogaus bet kaip galima nemegti visos rases juk pvz: nevisi vokieciai blogi juk jie nekalti kad kazkada gime hitleris juk del to negalima nekesti kitu zmoniu...
Sakau cia tiesiok is neturejimo ka veikti zmones pradeda nusispeizeti... Flegmos
Neseniai turėjau tokį labai kvailą pokalbį per skype.
Parašiau draugei, kad labai patiko filmas slumdog Millionaire, tada ji parašė, kad jai nepatiko, paklausiau kodėl, o ji man atsakė, nes ten vaidina indai, sakau, tai gal tu truputį rasistė, ji atsakė, taip aš truputį rasistė.
Tai gi man iškilo klausimas, kaip galima būti truputį rasistu? Jei nepatinka tik indai ir kiniečiai, o negrai ir indėnai patinka ane?
Šiaip esu prieš bet kokį rasizmą, nesuvokiu tokio dalyko, kaip žmonių skirstymas pagal rasę, nes visi žmonės iš prigimties yra žmonės.
123123 (Užblokuotas)
2008 m. gruodžio 30 d. 23:37:25
Kaip sako mano draugas adolfas : imk pagaliuka. Dar neseniai daina apie kazkoki dviratuka isgirdau. Tai kaip tu netapsi rasistu. Dar eini nakty, ir bijai neatsitrenkt, o jusu ekselencija, uz juru mariu yra salis. Man tai keisti amerikieciai, obama laimejo, nes dauguma buvo girdeje kazkoki veikeja osama, px, viena raide pakeiti ir varai, pigiau, visiems zinomas brand. gudriai.
Ne ponia ir ne tamsta aš, ir nėr čia ko įsižeidinėt iš karto.
Aš apie Tavo kalbos manierą būtent tame poste, o ne apie įdėją. Nors kiek teko tų stereotipinių kauniečių sutikt tai dar ne tokių epitetų pavartoja. (Pabrėžių žodį stereotipas. gink die nemanau, kad Kaunas yra blogis)
o savo nuomonę greičiausiai susidarei bendraudamas su working-class imigrantais, ar klystu?
klysti. susidariau tokią nuomonę jau seniai matydamas, ką išdirbinėja mano prieš tai paminėti žmonės(?). čia pas mus. kas dėl UK ir kitų jūrų marių teko garbė gyventi, šį bei tą išmokti ir daug koncų aplankyti. o working classu ypač britiškuoju aš žaviuosi. į šią sąvoka neįeina nei pakiai, nei juodžiai ir panašiai. matai mano gyvenimo būdas, o ir aš pats suformuoju tokią poziciją. cheers.
KaunasLad rašė: dlia osobeno tupyx: rasizmas nebūtinai pasireiškia smurtu. bent aš kalu visiška ignorą visiems pajuodėliams, pakiams ir daugeliui slaviškų mordų. taip buvo ir greičiausiai bus.
p.s. o dabar piktinkitės; )
Jei vadovautis stereotipais - nu pasakei kaip tipiškas kaunietis.
suklydote, miela ponia. Laikinojoje sostinėje vietiniai gyventojai (didžioji dauguma) labai mėgsta juodaodžius krepšininkus, studentus iš Libano ir kriketą žaidžiančius indusus ir gink Dieve kauniečių dauguma tokių baisių epitetų nevartoja. tokie akivaizdūs faktai nuginčija tamstos teiginio mintį. galvok kitą; )
Aš apie Tavo kalbos manierą būtent tame poste, o ne apie įdėją. Nors kiek teko tų stereotipinių kauniečių sutikt tai dar ne tokių epitetų pavartoja. (Pabrėžių žodį stereotipas. gink die nemanau, kad Kaunas yra blogis)
o savo nuomonę greičiausiai susidarei bendraudamas su working-class imigrantais, ar klystu?
Trečiadinį per antropologiją mus išmokė, kad rasės neegzistuoja. Nebent iš sociainės pusės. Prieš tris mėnesius mus mokė, kad rasės tikrai egzistuoja, nėes "jūs pažiūrėkit į negrų dolochokranines kaukoles ir į kiniečių oligokranines". Visgi, pažiūrėjus į kai kuriuos žmones,niekad nepasakytum, kurios jie rasės. Tai aš taip ir nežinau, yra jos ar nėra, nors linkstu manyti, kad rasės yra mūsų galvose, ir jas lemia TIK odos spava. Nes kiti požymiai pasireiškia tarp daugelio rasių, tad...
KaunasLad rašė: dlia osobeno tupyx: rasizmas nebūtinai pasireiškia smurtu. bent aš kalu visiška ignorą visiems pajuodėliams, pakiams ir daugeliui slaviškų mordų. taip buvo ir greičiausiai bus.
suklydote, miela ponia. Laikinojoje sostinėje vietiniai gyventojai (didžioji dauguma) labai mėgsta juodaodžius krepšininkus, studentus iš Libano ir kriketą žaidžiančius indusus ir gink Dieve kauniečių dauguma tokių baisių epitetų nevartoja. tokie akivaizdūs faktai nuginčija tamstos teiginio mintį. galvok kitą; )
Nesidžiauk, brolau, alaus neparnešęs.
3. Nėra dalykų, kurių vertės negalima išmatuoti alumi.
4. Aluje nepaskęsi
5. skaudžiausia tiesa: viso pasaulio alaus neišgersi.
6. bandelės yra 3 kartus skanesnės, jei tai yra alus.
7. nėra progos, kuriai esant negalėtum gerti alaus ir nėra alaus, prie kurio neatsirastų progos.
8. nėra sveikatos, kurios nepataisytų alus.
to be continued..
Galimybių teorija: alus gali būti neskanus tada, jei ta nėra alus.
ten kur tu ginciojasi su EvilAngel, ji gerai tave suvare
nebadisim pirstais, bet nevisiems taip pasiseke kaip tau
del apibrezimu is wikipedijos:
Rasizmas – įsitikinimas, kad rasė yra pagrindinis veiksnys, apsprendžiantis žmogaus gabumus, kad tam tikra rasė yra viršesnė ir/arba kad su žmonėmis reikia elgtis priklausomai nuo jų rasinės kilmės. Rasizmas buvo viena pagrindinių fašizmo doktrinų. Rasizmas šiuo metu dažnas reiškinys Rytų Europos valstybėse (Rusijoje, Lietuvoje, Čekijoje ir kt.). Rasizmą propaguoja kriminalinė skinų subkultūra.
Rasė – (prancūzų k. race - gentis, veislė) - antropologijos mokslo sąvoka, nusakanti istoriškai susiformavusią žmonių grupę, gyvenančią tam tikroje teritorijoje (areale), turinčią bendrą kilmę, bendrus paveldimus morfologinius (išorinius išvaizdos) ir fiziologinius požymius, kuriais skiriasi nuo kitų grupių.
nezinau, ko jus mokyklose moke, bet:
Išskiriamų rasių skaičius įvairiais laikais labai skyrėsi. Tradiciškai nuo Linėjo laikų išskiriamos trys pagrindinės rasės:
* Europidai (Europa, Artimieji Rytai, Šiaurės Afrika, Indija)
* Mongolidai (Rytų Azijos ir senieji Amerikos gyventojai)
* Negridai (Afrika)
kaip matot zydu cia nera
(na aisku musulmanu irgi )
placiau apie ka?
apie tai kad anglas, meliau pasamdis lenka santechnika kuris atejes greiciau ir kokibiskiau atliks savo darba nei koks musulmonas kuriam rankos is subines auga? (o ar as taip pasakiau? kaip nepolitkorektiskai ) deja deja uzdirbes pinigeliu jis gris i savo Lenkija kur jam ir taip neblogai givenasi, skirtingai nuo to musulmono, kuris paliks cia dar 5-6 vaikucius, ir isaugus aisku tie vaikuciai jau nenores dirbti ju tevu darbo, o formuos gatviu gaujas ar dar ka nors galbut taip ir nera, bet speju. pagalvojus kaip toj amerikoj... kiek zmonu dirba, o kiek sedi ant ivairiu pasalpu ir t.t.
ar del kulturu, ou nezinau kaip galima liginti
Nesidžiauk, brolau, alaus neparnešęs.
3. Nėra dalykų, kurių vertės negalima išmatuoti alumi.
4. Aluje nepaskęsi
5. skaudžiausia tiesa: viso pasaulio alaus neišgersi.
6. bandelės yra 3 kartus skanesnės, jei tai yra alus.
7. nėra progos, kuriai esant negalėtum gerti alaus ir nėra alaus, prie kurio neatsirastų progos.
8. nėra sveikatos, kurios nepataisytų alus.
to be continued..
Galimybių teorija: alus gali būti neskanus tada, jei ta nėra alus.
ep rašė: Anglija atvere savo duris lenkams, nes ju kulturos panasios, ir tai irgi kai ka pasako.
na na, gali plačiau?; )
dlia osobeno tupyx: rasizmas nebūtinai pasireiškia smurtu. bent aš kalu visiška ignorą visiems pajuodėliams, pakiams ir daugeliui slaviškų mordų. taip buvo ir greičiausiai bus.
Mirtis rašė: nesu rasistė, bet pastebiu skirtingų tautų mentaliteto skirtumus, ir jei tam tikrai rasei/tautai būdingi bruožai man nepatinka, kartais ima atstumti. Kalbu ne apie išvaizdą, odos spalvą, bet apie jų elgesį.
Gal tai ir savotiškas rasizmas.
The_Wicked_One rašė: rasizmas gerai....seip man ne zmoniu odos spalva labeusiai trukdo,o ju kultura,manieros...
The_Wicked_One (is paraso) rašė: Say NO to racism.
uff gerai kaip matau biski igavai proto.
Labai gerai parase Mirtis, (kaip iprasta) as sitam poziuriu pritariu, irgi save kartais pagaunu ant panasiu minciu, del tu skirtumu,
nesu as koks feministas, bet tai ka daro musulmonai su moterim, manau yra nepriimtina civilizuotam zmogui. netoleruoju tokio poziurio i gyvenima, bet tai nereiske kad rasistai yra geresni.
gal siektiek nukreipiau nuo rasistines temos, bet isesmes visos tos netolerancijos turi kazka bendro...
arabai isesmes yra vaikai, ir cia negerai kai jie nori prastumt savo kultura i Europa.
pvz tas konfliktas Danijoj su Alacho karikatura, Danija nepriklausoma valstybe tai kodel joje turi galioti musulmoniski istatimai, kazkas kazka blogo pasakis apie ju Alacha, tai faktiskai pasiraso sau mirties nuosprendi nuo ju fanatiku. Jeigu jiems taip jau blogai toj Europoj tai tegu neislenda is savo Azijos.
Anglija atvere savo duris lenkams, nes ju kulturos panasios, ir tai irgi kai ka pasako.
o tai kad jeigu vyras liks uzdaram kambary su moterim tai jis turi ja vesti, kitaip kalejmas, net juokinga. Taip maniciau yra tam tikri tarp musu skirtumai, del kuriu mes galim buti siek tiek viens kitiems antipatiski, bet tikiosiu nepaisant visu skirtuma, galesim taikiai kartu gyvent
uzkasta_negyva rašė: taigi, ką manote apie rasizmą? žinote žmonių rasistų? smerkiate juos, ar toleruojate? o gal patys tokie esate?
ir dar- kaip manot, kodėl rasistai taip nemėgsta kitų rasių atstovų ir pan.. ir kokių žmonių nekenčia? a?
nesikartosiu del to ka manau apie rasizma ir t.t.
pabandisim atsakyti i klausima, kodel rasistai nemegsta zmoniu. hmm.
galvoju galvoju ir...
atsakimas del savo intelekto. arba gyvuliski instinktai, vieni turbut dar labiau panasus i bezdziones nei kiti. o siaip reiketu ju paciu paklaus, kodel viena rase turi daugiau teisiu ir t.t. uz ka galima nekesti zmogaus, kuris tau nieko blogo nepadare, ir tu jo nepazisti
manau kad toleruoti rasistus, tai tas pats kaip ir buti ju puseje
Neatsakau uz kita zmogu, kuris tik tyli ir mislingas, kad man tokie galvosukiai padeda uzmust gresmonga laika. Ir bent pandemijos metu Top sudarineti buvo smagus bijojimas. Skirsciau dainas ir negalvojau kuo baigsis korona
Kodel mes kertiniai dabar puslapyje su Sahja, sakau, do our $it. As uzsiimu dainu, albumu, grupiu asenizacija pagal stiliu, temas, kategorijas kaip delione of $. Sahja delioja dainas, albumus pagal savo skoni... asenizacija
Bet gerai Edzka man yra asmeniskai parases: kad man geriau bloga rashit, nesimaishit. Ir galbut tada po daug ir intensyvaus bet kokybisko darbo - earn a hit.
Stevas Jobsas nebuvo kulinaras, keliauninkas, teisininkas. Markas Zuckerbergas visai ne konditeris, fotografas, tenisininkas ar enciklopedijos sudarytojas. Elonas Muskas nera kosmonautas, neurochirurgas, politikas ir automobilistas. Doing their $$$it
O veikla uz pinigus ne tik priestarautu veiklos is idejos krypciai bet ir as pats nemoku ta padaryti nors tai mane islaisvintu ir atristu rankas. Tiesiog neturiu galvos, kaip ta galima butu padaryti siais laikais.
2009 m. balandžio 7 d. 15:49:20
Neseniai turėjau tokį labai kvailą pokalbį per skype.
Ai, kas čia tokio, jeigu nepatinka? Juk rasizmas būna, kai žmonės yra engiami ir diskriminuojami dėl spalvos. O čia gal tiesiog nepatinka indų išvaizda.
2009 m. balandžio 7 d. 12:29:13
Sakau cia tiesiok is neturejimo ka veikti zmones pradeda nusispeizeti... Flegmos
2009 m. balandžio 7 d. 10:43:58
2008 m. gruodžio 30 d. 23:37:25
2008 m. gruodžio 20 d. 20:47:10
[
klysti. susidariau tokią nuomonę jau seniai matydamas, ką išdirbinėja mano prieš tai paminėti žmonės(?). čia pas mus. kas dėl UK ir kitų jūrų marių teko garbė gyventi, šį bei tą išmokti ir daug koncų aplankyti. o working classu ypač britiškuoju aš žaviuosi. į šią sąvoka neįeina nei pakiai, nei juodžiai ir panašiai. matai mano gyvenimo būdas, o ir aš pats suformuoju tokią poziciją. cheers.
2008 m. gruodžio 20 d. 18:37:56
2008 m. gruodžio 20 d. 15:30:20
dlia osobeno tupyx: rasizmas nebūtinai pasireiškia smurtu. bent aš kalu visiška ignorą visiems pajuodėliams, pakiams ir daugeliui slaviškų mordų. taip buvo ir greičiausiai bus.
2008 m. gruodžio 20 d. 13:40:46
2008 m. gruodžio 20 d. 13:02:10
Visi vienodi, nė vienas ne lygus!
2008 m. gruodžio 19 d. 19:04:43
2008 m. gruodžio 19 d. 18:33:40
2008 m. gruodžio 19 d. 18:25:52
2008 m. gruodžio 17 d. 19:56:29
2008 m. gruodžio 17 d. 18:04:43
STAND UP. SPEAK UP. Say NO to racism. _____________________ Aš gerai rusiškai keikiuosi. Nesidžiauk, brolau, alaus neparnešęs. _________________ svarbiausios gyvenimo tiesos: 1. Alus tinka gerti su bet kuo, ypač su alumi. 2. Kam gerti alaus mažai, jei galima daug. 3. Nėra dalykų, kurių vertės negalima išmatuoti alumi. 4. Aluje nepaskęsi 5. skaudžiausia tiesa: viso pasaulio alaus neišgersi. 6. bandelės yra 3 kartus skanesnės, jei tai yra alus. 7. nėra progos, kuriai esant negalėtum gerti alaus ir nėra alaus, prie kurio neatsirastų progos. 8. nėra sveikatos, kurios nepataisytų alus. to be continued.. Galimybių teorija: alus gali būti neskanus tada, jei ta nėra alus.
2008 m. gruodžio 17 d. 17:59:38
ep, ne biškį, o daug
oi gėėėėda dabar dėl senų komentarų
ten kur tu ginciojasi su EvilAngel, ji gerai tave suvare
nebadisim pirstais, bet nevisiems taip pasiseke kaip tau
del apibrezimu is wikipedijos:
Rasė – (prancūzų k. race - gentis, veislė) - antropologijos mokslo sąvoka, nusakanti istoriškai susiformavusią žmonių grupę, gyvenančią tam tikroje teritorijoje (areale), turinčią bendrą kilmę, bendrus paveldimus morfologinius (išorinius išvaizdos) ir fiziologinius požymius, kuriais skiriasi nuo kitų grupių.
nezinau, ko jus mokyklose moke, bet:
* Europidai (Europa, Artimieji Rytai, Šiaurės Afrika, Indija)
* Mongolidai (Rytų Azijos ir senieji Amerikos gyventojai)
* Negridai (Afrika)
(na aisku musulmanu irgi
placiau apie ka?
apie tai kad anglas, meliau pasamdis lenka santechnika kuris atejes greiciau ir kokibiskiau atliks savo darba nei koks musulmonas kuriam rankos is subines auga? (o ar as taip pasakiau? kaip nepolitkorektiskai
ar del kulturu, ou nezinau kaip galima liginti
2008 m. gruodžio 17 d. 17:15:29
oi gėėėėda dabar dėl senų komentarų
STAND UP. SPEAK UP. Say NO to racism. _____________________ Aš gerai rusiškai keikiuosi. Nesidžiauk, brolau, alaus neparnešęs. _________________ svarbiausios gyvenimo tiesos: 1. Alus tinka gerti su bet kuo, ypač su alumi. 2. Kam gerti alaus mažai, jei galima daug. 3. Nėra dalykų, kurių vertės negalima išmatuoti alumi. 4. Aluje nepaskęsi 5. skaudžiausia tiesa: viso pasaulio alaus neišgersi. 6. bandelės yra 3 kartus skanesnės, jei tai yra alus. 7. nėra progos, kuriai esant negalėtum gerti alaus ir nėra alaus, prie kurio neatsirastų progos. 8. nėra sveikatos, kurios nepataisytų alus. to be continued.. Galimybių teorija: alus gali būti neskanus tada, jei ta nėra alus.
2008 m. gruodžio 17 d. 16:08:53
Anglija atvere savo duris lenkams, nes ju kulturos panasios, ir tai irgi kai ka pasako.
na na, gali plačiau?; )
2008 m. gruodžio 17 d. 15:54:55
nesu rasistė, bet pastebiu skirtingų tautų mentaliteto skirtumus, ir jei tam tikrai rasei/tautai būdingi bruožai man nepatinka, kartais ima atstumti. Kalbu ne apie išvaizdą, odos spalvą, bet apie jų elgesį.
Gal tai ir savotiškas rasizmas.
rasizmas gerai....seip man ne zmoniu odos spalva labeusiai trukdo,o ju kultura,manieros...
Say NO to racism.
uff gerai kaip matau biski igavai proto.
Labai gerai parase Mirtis, (kaip iprasta) as sitam poziuriu pritariu, irgi save kartais pagaunu ant panasiu minciu, del tu skirtumu,
nesu as koks feministas, bet tai ka daro musulmonai su moterim, manau yra nepriimtina civilizuotam zmogui. netoleruoju tokio poziurio i gyvenima, bet tai nereiske kad rasistai yra geresni.
gal siektiek nukreipiau nuo rasistines temos, bet isesmes visos tos netolerancijos turi kazka bendro...
arabai isesmes yra vaikai, ir cia negerai kai jie nori prastumt savo kultura i Europa.
pvz tas konfliktas Danijoj su Alacho karikatura, Danija nepriklausoma valstybe tai kodel joje turi galioti musulmoniski istatimai, kazkas kazka blogo pasakis apie ju Alacha, tai faktiskai pasiraso sau mirties nuosprendi nuo ju fanatiku. Jeigu jiems taip jau blogai toj Europoj tai tegu neislenda is savo Azijos.
o tai kad jeigu vyras liks uzdaram kambary su moterim tai jis turi ja vesti, kitaip kalejmas, net juokinga. Taip maniciau yra tam tikri tarp musu skirtumai, del kuriu mes galim buti siek tiek viens kitiems antipatiski, bet tikiosiu nepaisant visu skirtuma, galesim taikiai kartu gyvent
2008 m. gruodžio 17 d. 15:05:06
taigi, ką manote apie rasizmą? žinote žmonių rasistų? smerkiate juos, ar toleruojate? o gal patys tokie esate?
ir dar- kaip manot, kodėl rasistai taip nemėgsta kitų rasių atstovų ir pan.. ir kokių žmonių nekenčia? a?
nesikartosiu del to ka manau apie rasizma ir t.t.
pabandisim atsakyti i klausima, kodel rasistai nemegsta zmoniu. hmm.
galvoju galvoju ir...
atsakimas del savo intelekto. arba gyvuliski instinktai, vieni turbut dar labiau panasus i bezdziones nei kiti. o siaip reiketu ju paciu paklaus, kodel viena rase turi daugiau teisiu ir t.t. uz ka galima nekesti zmogaus, kuris tau nieko blogo nepadare, ir tu jo nepazisti
manau kad toleruoti rasistus, tai tas pats kaip ir buti ju puseje
2008 m. gruodžio 17 d. 14:14:24
paziurekit i mano parasa ir suprasit mano nuomone
parasai keiciasi, deja komentaru redaguoti negalima