Nacionalinėje dailės galerijoje.
Na, man visai patiko. Tas sovietinis realizmas puikiai pžįstamas iš senų fotografijų (Oo kaip per fizinį stadione tėvų karta bėgiodavo) ir t.t. Moteris čia vaizduojama itin santūriai: labiau akcentuojama jos kaip maitintojos, motinos, šeimos židinio kurstytojos funkcija. Taip ir aš įsivaizduoju tų laikų moterį: patriarchatinės visuomenės priespaudoje. Nors, žinoma, tuo metu tai buvo visiškai natūralu ir priimtina.
O šiaip, vienas juokingas momentas: kai kurios skulptūros tokios statiškos ir primityvios, kad primena Kretos-Mikėnų (ir Kikladžių salyno) pirmąsias skulptūras: Deivė motina žemė-maitintoja ir t.t. Bet ten juk 3000 metų prieš Kristų, o mūsiškiai (lietuviai) tokį "meną" padirbo 20 a : ]] Taigi "atsiliekame" gerokai..
Patiko tos skulptūros, kuriose bent dalis veiksmo, užfiksuotas momentas.
Graži buvo senutė, medyje puikiai išryškėja raukšlės.
O labiausiai - "Balerina", bet, mano nuomone, ji, nors ir tvarkingai "sušukuota" ir t.t, vis tiek kiek iškrenta iš konteksto: pasitempusi, galvą iškėlusi. Toji labiausiai.
O iš filmų ištraukų - smagiausias tas "ilgiausių metų ilgiausiųųų", kur 13 vaikų šeimoje. Toks ypatingai šiltas.
šiose taip pat buvau.
o man Gojos paroda kaip tik paliko didelį įspūdį, darbai žavūs, charakteringi ir patraukiantys, prierašai šmaikštūs ir taiklūs. ir Bodlero eilės ant sienų netikėtai gražiai derėjo ir nuotaiką padėjo kurti
Bari Egizas patiko savo technika - man jis pasirodė išties puikus portretistas. tačiau vien portretai ir peizažai neužkabina, norėtųsi ko nors įdomiau. žinoma, čia tik asmeninio skonio reikalas, dailininkui akivaizdžiai žymiai labiau rūpėjo kaip pagauti piešiamosios charakterį, nuotaiką, o ne kažkokios tai vizijos. antra vertus, darė tai, ką mokėjo
Niekad ten nebuvau, tad įdomiai apsižvalgiau.
Įdomi paroda.
Ypatingai tinkanti moteriškėms, besižavinčiomis senoviniais drabužiais, aksesuarais.
Žavu visos tos smulkmenėlės: neriniuotos piniginės, miniatiūriniai skėtukai, veidrodėliai, banginio ūso raištukai, kvepalų dėžutės - dailu.
O suknelės... mmm.
Aišku, ne visos.
Supratau, kad Anglijos mados man dažniausiai ne itin patinka dėl savo koncervatoriško languotumo, nors buvo ir neblogų. Visgi Prancūziškos suknelės imponavo labiau, dar tie melsvi korsetai.. achh (atsidusimas..)
Moterų grožis, kiek teko pastebėti, buvo visai kitoks, nei nūdienoje. Pirmose salėse nemačiau nei vieno žavaus portreto. Patiko ta su tamsiai mėlyna suknele muzikė - rafinuota.
O paskutinėse salėse taip puikiai jautėsi mados kitimas, o ir suknelės ne tokios uždaros.
Žodžiu, be proto žavingos smulkmenėlės, o dar muzika grojanti salėse padeda įsijausti į tų laikų dienas..
Kiekviena mažiausiai detalė svarbu: gėlių laikiklis, žiedo stovelis ir t.t.
Patiko labai.
Patiko itin.
Nespalvoti, gyvi, išraiškingi darbai, emocijos, nuotaikos, laikmetis, visavisa.
Panašus fotografijų braižas į A. Sutkaus, tik pastarojo kiek liūdnesnės.
O šiaip, ilgokai užsibovau betyrinėdama R. Rakauską.
Balti, juodi laukeliai. Karalius, bokštas, pėstininkas...
Čia šachmatų žaidėjai Mintis į priekį gena tinka.
Čia galvą naudot privaloma, Strategija – apgalvota.
O futbolo aikštėje, žiūrėk. Kova verda beprotiška!
Kamu
Bet jeigu is 48 saliu kur LT reitingu lentelej yra140ieji pasaulyje, ateityje turesim gera komanda, to pasekoje - ir stadijona, as nebetylesiu kaip sirgalis. Reksiu, spardysiu kamuoli, losiu totalizatoriu ir nesirgsiu uz kokia yiponcu komanda kaip snd
Ka reik daryti kad nemiegotu ant zemes kamuoliai? Reik juos spardyt metyt ar kitaip gniauzyt, nes apkerpejes daiktas sukiuza, sudziuna, nebestangrus - ypac vasara! Kick de bol ;7]
2010 m. gegužės 27 d. 00:00:50
2010 m. gegužės 26 d. 23:55:36
https://www.ldm.lt/NDG/Moters_laikas_anot acija.htm
Nacionalinėje dailės galerijoje.
Na, man visai patiko. Tas sovietinis realizmas puikiai pžįstamas iš senų fotografijų (Oo kaip per fizinį stadione tėvų karta bėgiodavo) ir t.t. Moteris čia vaizduojama itin santūriai: labiau akcentuojama jos kaip maitintojos, motinos, šeimos židinio kurstytojos funkcija. Taip ir aš įsivaizduoju tų laikų moterį: patriarchatinės visuomenės priespaudoje. Nors, žinoma, tuo metu tai buvo visiškai natūralu ir priimtina.
O šiaip, vienas juokingas momentas: kai kurios skulptūros tokios statiškos ir primityvios, kad primena Kretos-Mikėnų (ir Kikladžių salyno) pirmąsias skulptūras: Deivė motina žemė-maitintoja ir t.t. Bet ten juk 3000 metų prieš Kristų, o mūsiškiai (lietuviai) tokį "meną" padirbo 20 a : ]] Taigi "atsiliekame" gerokai..
Patiko tos skulptūros, kuriose bent dalis veiksmo, užfiksuotas momentas.
Graži buvo senutė, medyje puikiai išryškėja raukšlės.
O labiausiai - "Balerina", bet, mano nuomone, ji, nors ir tvarkingai "sušukuota" ir t.t, vis tiek kiek iškrenta iš konteksto: pasitempusi, galvą iškėlusi. Toji labiausiai.
O iš filmų ištraukų - smagiausias tas "ilgiausių metų ilgiausiųųų", kur 13 vaikų šeimoje. Toks ypatingai šiltas.
2010 m. balandžio 3 d. 09:00:29
2010 m. balandžio 1 d. 23:03:10
- „Francisco Goya. Los Caprichos“.
https://www.ldm.lt/VPG/Gojos_paroda.htm
Net nežinau. Tikėjausi kažko daugiau..
Labiausiai patiko ne tiek grafika, kiek paveikslų su-derėjimas su šmaikščiais prierašais.
- "Bari Egizo - Nuo Stambulo iki Vilniaus"
https://www.ldm.lt/VPG/Egizo_paroda.htm
Ta nuoga moteris stovinti, gražiomis linijomis.
O visa kita kažkaip praslinko be didesnių susižavėjimų.
šiose taip pat buvau.
o man Gojos paroda kaip tik paliko didelį įspūdį, darbai žavūs, charakteringi ir patraukiantys, prierašai šmaikštūs ir taiklūs. ir Bodlero eilės ant sienų netikėtai gražiai derėjo ir nuotaiką padėjo kurti
Bari Egizas patiko savo technika - man jis pasirodė išties puikus portretistas. tačiau vien portretai ir peizažai neužkabina, norėtųsi ko nors įdomiau. žinoma, čia tik asmeninio skonio reikalas, dailininkui akivaizdžiai žymiai labiau rūpėjo kaip pagauti piešiamosios charakterį, nuotaiką, o ne kažkokios tai vizijos. antra vertus, darė tai, ką mokėjo
2010 m. balandžio 1 d. 22:25:08
https://www.ldm.lt/VPG/Gojos_paroda.htm
Net nežinau. Tikėjausi kažko daugiau..
Labiausiai patiko ne tiek grafika, kiek paveikslų su-derėjimas su šmaikščiais prierašais.
- "Bari Egizo - Nuo Stambulo iki Vilniaus"
https://www.ldm.lt/VPG/Egizo_paroda.htm
Ta nuoga moteris stovinti, gražiomis linijomis.
O visa kita kažkaip praslinko be didesnių susižavėjimų.
2010 m. balandžio 1 d. 19:11:36
2010 m. kovo 30 d. 01:10:38
2010 m. kovo 29 d. 22:05:59
2010 m. kovo 17 d. 23:02:16
Artifex galerijoje, vyriškos tekstilės parodos atidaryme.
https://www.artextile.lt/
Labai maža galerija. Bet jaukutė.
Patiko vienos bendraamžės (meninkė ji) darbai su sidabro, aukso gijomis. Subtilu, bais gražu. Ir kainos gražios, apie 900 Lt sagė.
Niekad ten nebuvau, tad įdomiai apsižvalgiau.
2010 m. sausio 21 d. 23:44:23
2010 m. sausio 21 d. 23:33:51
2010 m. sausio 21 d. 23:23:03
2010 m. sausio 21 d. 22:12:55
Dar buvau arkos galerijoje, bet ispudzio didelio nepaliko ,nors ir zymiausiu lietuviu dabartines kartos dailininku.
2010 m. sausio 21 d. 16:38:23
Radvilų rūmuose atidaryta paroda "Karalienės Viktorijos laikų mada 1830-1900". Iš Aleksandro Vasiljevo kolekcijos
https://ldmuziejus.mch.mii.lt/RRM...os_ma da_inf.htm
Įdomi paroda.
Ypatingai tinkanti moteriškėms, besižavinčiomis senoviniais drabužiais, aksesuarais.
Žavu visos tos smulkmenėlės: neriniuotos piniginės, miniatiūriniai skėtukai, veidrodėliai, banginio ūso raištukai, kvepalų dėžutės - dailu.
O suknelės... mmm.
Aišku, ne visos.
Supratau, kad Anglijos mados man dažniausiai ne itin patinka dėl savo koncervatoriško languotumo, nors buvo ir neblogų. Visgi Prancūziškos suknelės imponavo labiau, dar tie melsvi korsetai.. achh (atsidusimas..)
Moterų grožis, kiek teko pastebėti, buvo visai kitoks, nei nūdienoje. Pirmose salėse nemačiau nei vieno žavaus portreto. Patiko ta su tamsiai mėlyna suknele muzikė - rafinuota.
O paskutinėse salėse taip puikiai jautėsi mados kitimas, o ir suknelės ne tokios uždaros.
Žodžiu, be proto žavingos smulkmenėlės, o dar muzika grojanti salėse padeda įsijausti į tų laikų dienas..
Kiekviena mažiausiai detalė svarbu: gėlių laikiklis, žiedo stovelis ir t.t.
Patiko labai.
2009 m. lapkričio 4 d. 22:57:36
Rodos, ciklai 'Užuoveja' ir 'Švelnumas'.
Patiko itin.
Nespalvoti, gyvi, išraiškingi darbai, emocijos, nuotaikos, laikmetis, visavisa.
Panašus fotografijų braižas į A. Sutkaus, tik pastarojo kiek liūdnesnės.
O šiaip, ilgokai užsibovau betyrinėdama R. Rakauską.
2008 m. lapkričio 24 d. 21:20:27
tikriausiai didelis kultūrinimosi troškimas.
2008 m. lapkričio 24 d. 15:38:06
2008 m. lapkričio 24 d. 02:46:19
https://www.ldm.lt/VPG/Sutkus_Gelguda.htm
sudomino itin dėl A. Sutkaus.
2008 m. rugsėjo 29 d. 21:12:26
2008 m. rugsėjo 29 d. 19:56:42
Penktadieniui gavau kvietimą į Vilniaus paveikslų galeriją -
Japonijos dailės klasiko Hiroshige Ando medžio raižinių parodos, '53 Tokaido Trakto stotys'.
Manau, įdomu bus, atidarymas.
O pavadinimas. et. 53.. : ]
Šeštadienį buvau šitoj. Įdomiai.