Tik dabar atėjusi analogija - Evinta albumas man priminė Tangerine Dream Dantės trilogiją, ypač Inferno. Tas solidus, vientisas elektroninis fonas ant kurio gimsta lėta melodija su operiniu balsu.
Fortepionas, elektronika, altas su violončele ir skaitovas - absoliučiai nutolina nuo My Dying Bride doom prekinio ženklo. Pirmą kartą klausausi Evinta ir mane apima tokia savijauta, jog atsiduriau kosminėje erdvėje. Šalta iki kaustančio speigo atmosfera tamsoje, išvarpytoje žvaigždžių skylučių, pro kurias sruvena šilumos sruogos.
Kaip tai toli nuo gniuždančio skausmo, žudančio liūdesio, tokio žemiško ir kasdienio.
Nenuostabu, kad susidarė dvi vertintojų stovyklos. Pamėgusiam tradicinį MDB skambesį, tonacijas ir melodiką su lengvai atpažįstamu Steintorpo balsu, šis ambientinis, kiek susimfonintas su klasikiniu moterišku vokalu grupės variantas gali pasirodyti nepiimtinas.
Vėlgi, žvelgiant į meniškąją albumo vertę, nusispjaut, ar tai My Dying Bride, ar kas nors kitas. Produktas (jei muziką galima taip vadinti) gavosi izoliuotas nuo jo įkvėpimo šaltinio. Sąlyčio taškų, jei jų ir yra, beveik nejaučiu. Man tai kur kas atskyresnė muzika nei kad Septicflesh The Great Symphonic Mass skiriasi nuo The Great Mass.Todėl nesivarginau ieškoti senų MDB sąskambių, o klausiau kaip visiškai naują, man nežinomo kolektyvo muziką.
Slegiančio liūdėsio nejaučiu, tik visišką atitrukimą nuo realybės. Muzika išlaisvinanti, lyg siela, palikusi mirusį kūną.
Ps. gal Braidiškiausia kompoziciją išskirčiau That Dress And Summer Skin.
Šiurpulius sukėlusi - Vanité Triomphante
Hm, iš esmės mano nuomonė šio albumo klausimu labai sutampa su lacunacoil, nežinau, ar sugebėsiu čia kažką naujo pasakyti. Geras albumas. Gražus. Ir klausyti susikaupus, ir kaip foną kažką darant. Smagu atpažinti melodijas ir spėlioti, iš kokių gabalų viena ar kita kompozicija sukurpta Gal tad nieko keisto, kad labiausiai įstrigo Of Lilies Bent With Tears ir That Dress And Summer Skin
lacunacoil rašė: Na va čia ir vėl išsiskyrė mūsų nuomonės Man vokalas būtent ir yra kažkas tokio, o ir kompozicijos man asmeniškai, pačios geriausios. Bet aišku, skirtingi skoniai, skirtingi požiūriai.
Dėl MDB tai lapkritį pasirodys naujas, ep su ten atrodo apie 20 ar 30 min viena daina, tipo prie šaknų a la grįš.
na tokio formato pas MDB dar nebuvo tai velgi nezinau ko laukt
p.s Heritage vokalas kaip visada kokybiskas pataiko visur kur reikia bet deja nekelia jokiu emociju
lacunacoil rašė: Na va čia ir vėl išsiskyrė mūsų nuomonės Man vokalas būtent ir yra kažkas tokio, o ir kompozicijos man asmeniškai, pačios geriausios. Bet aišku, skirtingi skoniai, skirtingi požiūriai.
Dėl MDB tai lapkritį pasirodys naujas, ep su ten atrodo apie 20 ar 30 min viena daina, tipo prie šaknų a la grįš.
Taip lapkricio 7aja The Barghest O' Whitby 25 minutes .
Na va čia ir vėl išsiskyrė mūsų nuomonės Man vokalas būtent ir yra kažkas tokio, o ir kompozicijos man asmeniškai, pačios geriausios. Bet aišku, skirtingi skoniai, skirtingi požiūriai.
lacunacoil rašė: Kiek aš jau išeikvojau jėgų ir laiko diskutuodamas ir gindamas šitą albumą, kad jau net gaila dabar, ką besakyti. Aš nesuprantu kaip gali būt šis rinkinys nusivylimas, kai visiems buvo išanksto aišku, koks bus šis albumas, jog tai nėra naujas studijinis albumas, o pedarytos senos dainos. O perdarytos nepaprastai gerai. Fantastiškas atmosferinis albumas. Džiaugiuosi, kad galiausiai ir tau patiko. Labiausiai nesuprantu tų siaurapročių trve, kurie ten vos nepradeda išsižadėti MDB dėl šio albumo, ar ta pati grupė žmonių, kurie teigia, kad Opeth naujas yra šūdas. Žodžiu ,mano verdiktas, kad tai labai geras albumas ir kad daugiau grupių rįžtusi tokiems ekperimentams, o ne sėdėtų prie to paties stiliaus milijoną metų.
na trve silpnaprociam MDB pasibaigia ties Turn Loose The Swans (1994-1995) nors prisipazinsiu Evinta nesuzavejo ir tikiuosi kad visdelto neuzsizais sia kryptim, uztenka jau Anathema eksperimentu (kartais vykusiu o kartais nelabai) ir Paradise Lost visisko nusivaziavimo i tikrai silpno gothic metal (?) lankas
p.s. Opeth naujas tikrai silpniausias ju diskografijoj ir kas man paciam keista kad visa albumo ispudi sugadina tikrai nuobodus ir nudnas vokalas
Pritariu lacunacoil. Albumas tikrai LAAABAI geras, žodis "labai" netgi per silpnas jam apibūdinti, sakyčiau SUPERINIS. Gal dėlto jog man pačiai klasikinė muzika prie širdies, bet ir tie kurie jos nemėgsta turėtų jo paklausyti, tikrai verta.
Kiek aš jau išeikvojau jėgų ir laiko diskutuodamas ir gindamas šitą albumą, kad jau net gaila dabar, ką besakyti. Aš nesuprantu kaip gali būt šis rinkinys nusivylimas, kai visiems buvo išanksto aišku, koks bus šis albumas, jog tai nėra naujas studijinis albumas, o pedarytos senos dainos. O perdarytos nepaprastai gerai. Fantastiškas atmosferinis albumas. Džiaugiuosi, kad galiausiai ir tau patiko. Labiausiai nesuprantu tų siaurapročių trve, kurie ten vos nepradeda išsižadėti MDB dėl šio albumo, ar ta pati grupė žmonių, kurie teigia, kad Opeth naujas yra šūdas. Žodžiu ,mano verdiktas, kad tai labai geras albumas ir kad daugiau grupių rįžtusi tokiems ekperimentams, o ne sėdėtų prie to paties stiliaus milijoną metų.
Na tai tikrai kazkas mane nuvylusio (is pradziu), bet laikui begant sis albumas tapo man skanesnis ir skanes kol visiskai buvau pakeretas siam albumui nusamdytos operos daininkes is Prancuzijos Lucie Roche tad jei kas turi kuo pasidalinti prasau.
Be to, pirmą kartą po 4 metų pertraukos įsijungiau My Dark Reflections of Life And Death. Beveik nepamiršau šio didelio šmoto, vis dar puikiai atsimenu tas įdomias muzikines temas.
Man patinka Alvydo awareness apie įdomias muzikinio pasaulio naujienas. Va nežinojau, kad Green Carnation turi parengę naują leidinį, labai įdomu, labai laukiu.
Ar jūs irgi gaunat Spotify embed'ams music'e upstream request timeout / no healthy upstream error'us pastarosiomis dienomis? Nesuprantu, ar problema on my end, ar globali. Lygtais internetas stabilus ir su naršykle viskas tvarkoj, tai nežinau.
2015 m. vasario 8 d. 10:22:37
Tik dabar atėjusi analogija - Evinta albumas man priminė Tangerine Dream Dantės trilogiją, ypač Inferno. Tas solidus, vientisas elektroninis fonas ant kurio gimsta lėta melodija su operiniu balsu.
2015 m. vasario 8 d. 10:12:09
Fortepionas, elektronika, altas su violončele ir skaitovas - absoliučiai nutolina nuo My Dying Bride doom prekinio ženklo. Pirmą kartą klausausi Evinta ir mane apima tokia savijauta, jog atsiduriau kosminėje erdvėje. Šalta iki kaustančio speigo atmosfera tamsoje, išvarpytoje žvaigždžių skylučių, pro kurias sruvena šilumos sruogos.
Kaip tai toli nuo gniuždančio skausmo, žudančio liūdesio, tokio žemiško ir kasdienio.
Nenuostabu, kad susidarė dvi vertintojų stovyklos. Pamėgusiam tradicinį MDB skambesį, tonacijas ir melodiką su lengvai atpažįstamu Steintorpo balsu, šis ambientinis, kiek susimfonintas su klasikiniu moterišku vokalu grupės variantas gali pasirodyti nepiimtinas.
Vėlgi, žvelgiant į meniškąją albumo vertę, nusispjaut, ar tai My Dying Bride, ar kas nors kitas. Produktas (jei muziką galima taip vadinti) gavosi izoliuotas nuo jo įkvėpimo šaltinio. Sąlyčio taškų, jei jų ir yra, beveik nejaučiu. Man tai kur kas atskyresnė muzika nei kad Septicflesh The Great Symphonic Mass skiriasi nuo The Great Mass.Todėl nesivarginau ieškoti senų MDB sąskambių, o klausiau kaip visiškai naują, man nežinomo kolektyvo muziką.
Slegiančio liūdėsio nejaučiu, tik visišką atitrukimą nuo realybės. Muzika išlaisvinanti, lyg siela, palikusi mirusį kūną.
Ps. gal Braidiškiausia kompoziciją išskirčiau That Dress And Summer Skin.
Šiurpulius sukėlusi - Vanité Triomphante
2011 m. spalio 22 d. 21:31:36
2011 m. spalio 13 d. 16:53:40
Na va čia ir vėl išsiskyrė mūsų nuomonės
p.s Heritage vokalas kaip visada kokybiskas pataiko visur kur reikia bet deja nekelia jokiu emociju
2011 m. spalio 13 d. 00:30:58
Na va čia ir vėl išsiskyrė mūsų nuomonės
Taip lapkricio 7aja The Barghest O' Whitby 25 minutes .
2011 m. spalio 12 d. 22:14:16
2011 m. spalio 12 d. 17:21:26
Kiek aš jau išeikvojau jėgų ir laiko diskutuodamas ir gindamas šitą albumą, kad jau net gaila dabar, ką besakyti. Aš nesuprantu kaip gali būt šis rinkinys nusivylimas, kai visiems buvo išanksto aišku, koks bus šis albumas, jog tai nėra naujas studijinis albumas, o pedarytos senos dainos. O perdarytos nepaprastai gerai. Fantastiškas atmosferinis albumas. Džiaugiuosi, kad galiausiai ir tau patiko. Labiausiai nesuprantu tų siaurapročių trve, kurie ten vos nepradeda išsižadėti MDB dėl šio albumo, ar ta pati grupė žmonių, kurie teigia, kad Opeth naujas yra šūdas. Žodžiu ,mano verdiktas, kad tai labai geras albumas ir kad daugiau grupių rįžtusi tokiems ekperimentams, o ne sėdėtų prie to paties stiliaus milijoną metų.
p.s. Opeth naujas tikrai silpniausias ju diskografijoj ir kas man paciam keista kad visa albumo ispudi sugadina tikrai nuobodus ir nudnas vokalas
2011 m. spalio 12 d. 16:05:11
2011 m. spalio 11 d. 23:24:09
2011 m. spalio 10 d. 21:13:03