Pasiūlė | Daina | Mėgsta | |||
Sahja | ![]() Didier Marouani |
||||
Silentist | ![]() Karališka Erdvė Su karaliaus diena visus ir visas... |
||||
4Blackberry | ![]() Peter Gabriel |
||||
einaras13 | ![]() Black Sabbath |
||||
malia | ![]() Sandra |
||||
Konditerijus | ![]() Klasikinė muzika https://youtu.be/s-HX7z81NmU?si=rHZE1q06sy6ZHMgX |
||||
PLIKASS | ![]() Apoptygma Berzerk |
2012 m. sausio 9 d. 20:40:10
Bet aš asmeniškai visad mėgstu įsigilint į dainos žodžius , suprast viską .
2012 m. sausio 9 d. 18:17:55
Tikrai nebūtina, tačiau vien dainų žodžiai man padėjo atrasti keletą grupių.
Pvz:
Dažnai prisimenu, kaip mano brolis nuolat klausydavo HIMų, o aš niekaip negalėjau to pernešt. Bet kažkaip vieną dieną paėmiau jo mp3 ir įsiklausiau į vienos dainos žodžius. Po to kitos ir t.t. Rezultatas - HIM iki šiol viena iš mėgstamiausių grupių.
o kaip įdomu! Aš teksto supratimo klausimu irgi galvojau apie šitą grupę. Pauglystėj ją labai mėgau - toks gražus balsas, o po to pramokau kalbą, supratau tekstą ir man jis nepatiko... nuo to laiko HIM nesiklausau (na gal vieną dainą prisiminimams užplūdus).
Aš iš pradžių pradėjau klausyt HIM'ų visai nenutuokdama apie ką jie dainuoja
2012 m. sausio 6 d. 23:37:00
Tikrai nebūtina, tačiau vien dainų žodžiai man padėjo atrasti keletą grupių.
Pvz:
Dažnai prisimenu, kaip mano brolis nuolat klausydavo HIMų, o aš niekaip negalėjau to pernešt. Bet kažkaip vieną dieną paėmiau jo mp3 ir įsiklausiau į vienos dainos žodžius. Po to kitos ir t.t. Rezultatas - HIM iki šiol viena iš mėgstamiausių grupių.
o kaip įdomu! Aš teksto supratimo klausimu irgi galvojau apie šitą grupę. Pauglystėj ją labai mėgau - toks gražus balsas, o po to pramokau kalbą, supratau tekstą ir man jis nepatiko... nuo to laiko HIM nesiklausau (na gal vieną dainą prisiminimams užplūdus).
2012 m. sausio 6 d. 22:34:29
Pvz:
2012 m. sausio 6 d. 20:24:58
2011 m. lapkričio 12 d. 22:21:45
2011 m. lapkričio 10 d. 23:30:19
2011 m. spalio 27 d. 17:43:14
Nemanau, kad taip jau būtina, aš, pavyzdžiui, mėgstu klausytis dainų suomių kalba. Nesuprantu, bet visgi patinka . Aišku kartais norisi išsiaiškint, bet kartais išsivertus arba tiesiog įsiklausius ir įsigilinus į prasmę, pasikeičia nuomonė apie pačią dainą.
Man panašiai su japoniška muzika. Kalba gražiai skamba, nors nesuprantu nei žodžio. Tada labiau įsigilinu į pačią muziką, bandau per ją suprast dainą.
2011 m. spalio 27 d. 15:55:52
2011 m. spalio 27 d. 14:56:53
Gėda, bet tik prieš pora mėnesių supratau apie ką čia dainuojama. Visada maniau, kad šiaip apie gimtadienį
2011 m. spalio 27 d. 11:02:08
nes kalbos skambesys taip pat suteikia žavesio.
kartais paslaptis, kai nesupranti teksto, dar labiau sustiprina bendrą įspūdį.
--
o bendraja prasme dainos žodžiai, taip, svarbu.
2011 m. spalio 27 d. 10:52:24
Pateikiu kaip pavyzdį t.y. alternatyvą angliškai dainuojamoms dainoms, jos nereik girdėti dainuojant, melodiją girdint gali sau prisiminti dainą: ar su lietuviškais, ar su angliškais, ar kt. žodžiais (t.y. originalą) ją prisimeni. arba atskirą, originaliai sukurtą melodiją, jos instrumentinę aranžuotę. Tai būtų, sakykim, populiari grupė-gitaristų kolektyvas The Shadows, bet kokios tautos atstovams ir nebūtinai muzikos fanams.
na aš tikrai neįsivaizduoju ar tokia instrumentinė muzika sulauktų tokio pat pasisekimo, jei tai nebūtų garsi daina, kurios tekstas nori nenori skamba galvoje vos išgirdus melodiją.
2011 m. spalio 26 d. 23:06:17
2011 m. spalio 26 d. 22:55:09
2011 m. spalio 26 d. 22:51:47