Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk

Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

F. Dostojevskis

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Puslapiai: 12345
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:

Patvirtinti
violin
2006 m. rugsėjo 25 d. 20:24:55
ice_dream rašė:
violin rašė:
Tai jau turi akstina rusu kalbos mokytis .

Mokaiusi aš ją mokykoloj, bet labai mažai ką išmokau. Taip ten mus ir mokė Iš mano amžiaus žmonių labai mažai kas rusiškai moka. Bet negerai. Juk tuščiai laikas švaistomas per pamokas, taip išeina.

Mano puse gimines ukrainieciai,tai kai tenka susitikt,taip ir pramokau Jo,ziuriu kiek pazistamu mokykloj turiu,kuriems rusu antra kalba-Nieko nemoka

Atsakyti
ice_dream (Užblokuotas)
2006 m. rugsėjo 25 d. 20:23:27
Tikrai? Ar tai eilinė ironija?

"Atveskite ir pastatykite kautynėse kareivį priešais pačią patranką ir šaukite į jį, jis vis dar turės viltį, bet perskaitykite tam pačiam kareiviui nuosprendį, kad jis tikrai mirs, ir jis iš proto išsikraustys arba ims verkti." F. Dostojevskis
Atsakyti
enigmatic
2006 m. rugsėjo 25 d. 20:22:28
Geras atsakymas.

2006 m. rugsėjo 25 d. 20:18:30
violin rašė:

Mokaiusi aš ją mokykoloj, bet labai mažai ką išmokau. Taip ten mus ir mokė Iš mano amžiaus žmonių labai mažai kas rusiškai moka. Bet negerai. Juk tuščiai laikas švaistomas per pamokas, taip išeina.

"Atveskite ir pastatykite kautynėse kareivį priešais pačią patranką ir šaukite į jį, jis vis dar turės viltį, bet perskaitykite tam pačiam kareiviui nuosprendį, kad jis tikrai mirs, ir jis iš proto išsikraustys arba ims verkti." F. Dostojevskis
Atsakyti
ice_dream (Užblokuotas)
2006 m. rugsėjo 25 d. 20:17:13
Enigmatic,
Nežinau, kodėl tesinuosi. dbar tikrai tai pamačiau, kai pasakei.
Patinka/ Daug gilių minčių, daug įdomių idėjų.Paimkim kad ir "Nusikaltimą ir bausmę". Kelis kartus kaičius ta vietą apie 'paprastuosius' ir 'nepaprastuosius' žmones, apie tai, kad dalis, didelė dalis žmonių yra tik medžiaga nepaprastiesiams', kad jie klusnūs, nuolanūs, kad tarnauja tiem 'napoeonam', kurie daro darbus, kuriuos vertins tūkstančiai ateityje. Jie žudo, jie sugeba peržengti tą 'ribą', peržengti savo sąžinę, jei prireikia jie gali nužudyti, nes tai reikalinga. O už tai jiems ateities kartos paminklus statys. Ir iš tikrųjų! Juk taip buvo, taip yra.
Labai įdomi Rodijono dvasinė raida viso kūrinio metu, jo sudėtinga fdvasinė būklė, kliedesiai, mintys. Jis juk tikėjo, kad yra, kad gali būti 'napoLeolu', jis bandė nužudyti principą, tikėjo, kad gali perlipti per savo sąžinę. Mane sužavėjo taip meistriškai aprašyta, išnarstyta žmogžudžio, bet ne niekšo raida, kaip nusikaltimo eigoje, jo visdinių kankinimų eigoje jis iš žmogaus tampa ŽMOGUMI.
Ką visa tai duoda? peno protui. Juk skaitydamas galvoji. Po to galvoji. Kažką supranti, kažkuo įsitikini, kažką atrandi.

Atsakyti
violin
2006 m. rugsėjo 25 d. 20:10:47

Atsakyti
enigmatic
2006 m. rugsėjo 25 d. 20:10:37
ice_dream, kodėl teisiniesi? Juk tai tik internetas.
Sakai, jog tau įdomu, patinka, bet kas tiksliau? Ką iš jų gauni?

2006 m. rugsėjo 25 d. 20:09:51
Lietuviškai. Va dabar gailiuosi, kad rusiškai nemoku. Čia senai aišku, kad originalo kalba vsiką skaityti yra nepaprastai vertingiau.

Atsakyti
violin
2006 m. rugsėjo 25 d. 20:08:58
Beje,Dostojevski skaitai lietuviskai?Dar ir del to neskaiciau,nes daugelio rusisku knygu vertimas prastesnis uz originala.

Atsakyti
ice_dream (Užblokuotas)
2006 m. rugsėjo 25 d. 20:04:11
Nu gal aš ir labai afišuojuosiž, bet aš visada taip, kai man kas nors labai patinka. Gal tai blogai. Bet taip jau išeina.
O dėl tų kūrinių supratimo...negaliu pasakyt koks tas mano 'supratimo' lygis, juk nėra aparato, kuris tai nustatytų. Tiesiog man labai įdomu, labai patinka, daug ką gaun iš tų knygų. Yra tokių vietų, kad uch
O dėl tų "inteletualių" kūrinių. Jei atvirai iki dabar kažkaip apie tai negalvojau, ir pagal tai skaitalų negrupavau

Atsakyti
violin
2006 m. rugsėjo 25 d. 20:00:33
ice_dream rašė:
Geras, nu man dar tokių atvejų neteko girdėt. keistai čia.

Neteko? Pastebejau,paprastai kai zmones labai afisuoja,kad "O,perskaiciau "Stepiu vilka"ar panasiai,tokie ir buna nesuprate.Nezinau,gal tu ne is tu
Neskaitau.Zinau,kad mano mamos megstamiausias rasytojas.

Atsakyti
ice_dream (Užblokuotas)
2006 m. rugsėjo 25 d. 19:50:52
Gal aš tiesiog per mažai aiškinuosi ką ir kodėl kiti skaito.

Atsakyti
hole
2006 m. rugsėjo 25 d. 19:49:33
naiviai žiūri į pasaulį, vadinasi

Atsakyti
ice_dream (Užblokuotas)
2006 m. rugsėjo 25 d. 19:47:54
Geras, nu man dar tokių atvejų neteko girdėt. keistai čia.

Atsakyti
hole
2006 m. rugsėjo 25 d. 19:45:48
ne vieną ir ne du atvejus žinau, kai žmogus skaito Dostojevskį, Kamiu, Hesse, Nyčę ar dar kąnors panašaus, visuotinai pripažįstamo 'rimta literatūra' ir nė velnio ten nesupranta. aišku, gal manosi suprantąs, o kartais net ir nesimano.

Atsakyti
ice_dream (Užblokuotas)
2006 m. rugsėjo 25 d. 19:32:16
Beja, Hole ir Enigmatic, ačiū už tokius išsamius ir argumentuotus pasisakymus. Įdomu paskaityti. O ne "Man patinka ", arba "Neskaitau".

Atsakyti
ice_dream (Užblokuotas)
2006 m. rugsėjo 25 d. 19:31:17
Taip, aš sutinku, kad verčia mąstyti, daug ką suprasti savotiškai. Juk tos knygos tuo ir žavios, tuo ir ypatingos. O tuo laiku, kai Fiodoras gyveno, tas gilus žvilgsnis į žmogaus sielą išvis buvo kažkas nepaprasto, ypatingo, nuostabaus. Tiek metų praėjo, bet tai vis dar stebina. Gera jį skaityti. Pasinerti į tas usdėtingų veikėjų gelmes.
O spektklis nuostabu. Tokius gilius įspūdžius paliko, sunku net apsakyti.
Kažkaip nemanau, kad skaitoma Jį, tik norint pasigirti. Jei nebus įdomu, ne tuo tikslu skaitysi, juk bus labai sunku ten suprasti kažką. jei neįdomu.
O pasiimti iš jo knygų galima faug, nepaparsati daug.
Žaviuosi jo kūryba, jo asmenybe (aišku visa tai matosi). Ir tikrai ne dėl to, kad noriu pasirodyti tipo esanti protinga

Atsakyti
hole
2006 m. rugsėjo 25 d. 19:21:21
Kartais ima atrodyti (ir atrodo), kad daugelis Dostojevskį (ir ne tik), skaito tam, kad vėliau galėtų tuo pasigirti (na, čia taip elementariai tariant, viskas būna gal kiek ir sudėtingiau, bet esmė ta).
Mat Dostojevskį skaitantys/skaitę žmonės iškart tariamai labai intelektualūs atrodo ir t.t. ir pan.
Bet toks požiūris dera tik nupiepusioms lietuvių kalbos mokytojoms arba šiaip 'gyvenimo trumparegiams'.

Esmė ta, kad nesvarbu, kiek ir kieno tu knygų perskaitai, o kiek iš jų pasiimi.
Galima perskaityti visus Dostojevskio romanus ir negauti to, ką kitas gaus perskaitęs ten kokią nors Milno 'Trobelę Pūkuotynėje' ar pan.

O kai sakot, kad Dostojevskis nesunkiai skaitosi bla bla.... na... hmm... ten daug psichologijos, visa tai verčia mąstyti patį,uždavinėti klausimus, į kuriuos ne visada gali rasti atsakymus, knygose keliamos sudėtingos problemos. ..tad tas 'nesunkumas' toks labai jau sąlyginis.

o šiaip.visgi...skaitykit, vaikai, skaitykit.

Atsakyti
enigmatic
2006 m. rugsėjo 25 d. 19:18:37
Teko skaityti tiek knygą, tiek du kartus matyti spektaklį. Tos penkios valandos prabėga kaip kelios minutės, nuostabus pastatymas,o Gyčio Ivanausko ir Editos Užaitės vaidyba kaip visuomet puiki.
Išties nustebau, jog spektaklis toks vykęs, juk siužetas sudėtingas, o plėtotė pateikta, mano manymu, pačiu geriausiu būdu.
Itin patiko Ivanausko monologai bekabant ant geležinių pastolių. Uogos ir vienos iš geriausių spektaklio epizodų.
Pati knyga vieba iš geriausių, kurias teko skaityti. Patinka istorijos apie netipinius žmonės, pateiktos žmonių, su neeiliniu talentu, koks ir buvo F. Dostojevskis - talentas, unikumas. Tačiau nepaisant to, Remarko "Juodojo Obelisko" niekas nesugebėjo "perspjauti"

2006 m. rugsėjo 25 d. 18:48:53
Keista. Nors gal ne, kad kai kuriem Fedios knygos labai sunkios, o kai kam eina kaip per sviestą. aišku, kiekvienam savo. Bet man jis nepaprastai tinka. Labai lengvai skaitosi. Labai teisingai, gražiai, 'giliai' parašyta. Ech... Dievinu.

Atsakyti
Puslapiai: 12345
Į viršų
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2026 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.
Pasiūlė Daina Mėgsta
einaras13 Marillion Incommunicado
 Marillion

4Blackberry VOLA Inmazes
 VOLA
 Kol kas įdomiausiai nuskambėjusi VOLA daina.
Alvydas1 David Bowie Red Money
 David Bowie

malia Bryan Adams I'm Ready
 Bryan Adams

DjVaids Fancy A Voice In The Dark (Version 2008)
 Fancy

Sahja Aliukai Tik meilė atsakys
 Aliukai

Šiuo metu vertiname

Andrius Kulikauskas Andrius Kulikauskas
8,2

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

Daugiau

Pokalbių dėžutė

22:28 - Rutonė
+norint
22:27 - Rutonė
Vis dėlto dar ne viskas man veikia. Komentarą lyg ir parašiau, bet jis nepasirodė, pranešimas, kad parašiau komentarą – irgi. Nu OK... O buvo taip, kad orint atvert music'ą man pasirodė pranešimas, kad svetainė negali užtikrinti saugaus ryšio
19:01 - Rolandas77
...arba kol tope yra tokių gabalų, kaip SPA Mizantrop - verta apsilankyt ir palaikyti
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
11:57 - DjVaids
Pas mane atsistatė naršimas music.lt
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
22:41 - 4Blackberry
Bet kol dar pasiūlot gerų dainų į dienos dainą, tol verta kasdien apsilankyt, net jei viskas lūžta
15:23 - Very_crazy_enough
Sveika akims
22:22 - 4Blackberry
Aš tai dabar jaučiuosi, lyg man būtų uždėtas limitas, kiek galiu naudotis music'u. Nes atrodo, prisiliesiu prie kažko ne to ir išmes mane kokiai savaitei, kaip jau yra padarę. Bet iš dalies gerai tokia pertrauka - daugiau laiko kitiems dalykams
Daugiau  

Informacija

Šiuo metu naršo narių: 1
  Neregistruotų vartotojų: 1794
  Iš viso užsiregistravę: 73756
  Naujausias narys: pshqsrnszi
  Šiandien apsilankė: 7963