is esmes negaliu ir net nezinau kaip tai reiketu sustabdyti, bet nepritariu tam...
man atrodo ziaurus sitoks elgesys su tais padarais... juolab kad daznai tie bandymai atliekami norint isbandyti visoki shh, kuris taip ir lieka kazkur, kazkiek ir kazkodel niekam nereikalingas...
Pasiklydus>> O tu skaitei mano ankstesnius postus? NE. Aš rašiau, kad sutikčiau dalyvauti mediciniam eksperimente... na, gal dar išbandyčiau kokią nors naują kosmetiką - gal kokį gerą darbą pasauliui padaryčiau.
Ayj, nebūkim naivūs: visa kosmetika, vaistai etc buvop išbandyta su kokia nors gyvybės forma. Prisiminkime bažnyčios išreikštą nuomonę, kad ką tik su užsimezgusi lastelė po moters kiaušialąstės apvaisinimo yra gyvybė. Ir apskirtai sperma (kuria taškosi vos tik pradėję bręsti berniukai-paaugliai) bei kiaušialąstės, kurias mes kiekvieną mielą mėnesį "iškraujuojam" velniop irgi yra tam tikra gyvybės forma, bet kai daromi eksperimentai bei mediciniai bandymai su jais - tai niekas neverkia ir piketų nerengia. Bull shit.
Einu mineralinio buteliuke auginti dumblo - juk ir ten slypi pimoji gyvybės forma tobuloji AMEBA. Po to jai dar ir pasimelsiu.
O kalbant apie kosmetika, tai kam jai naudoti tokias pavojingas medziagas jos gamybai, kad pirma turi buti patikrinta gyvunu (kurie ta kosmetika vis tiek niekada nesinaudos!) kailiu, patikrinant ar pavojus negresia kazkokiai pasususiai fyfutei? Ar negalima naudoti medziagu, kurios nekelia itarimu?
Galeciau apie tai kalbeti ir kalbeti. Ir argumentuoti, bet bijau, kad tiesiog vis tiek bus zmoniu kurie isitikine, kad viena gyvybe sen ar ten nieko nereiskia. Nebent tai visagalis dieviskasis tobulasis zmogus.
Šiuo metu, mokslininkai nebėra toki žiaurūs bei negailestingi: gyvūnai, tapę jų eksperimentų "aukomis", tiesiog užmigdomi, kad nesikankintų - manau, kad tai pakankamai humaniška, atsižvelgiant į tai, kad gal tas gyvūnas išgelbės tūkstančiam, o gal ir milijonams žmonių gyvybes.
Gerbiamoji Naoha, visą šitą atomų/molekulių dalyką aš žinau, ir tai, kad aš išsireiškiau kiek kitaip, visiškai neiškraipo faktų.
ištikrųjų aš labai abejoju, ar faktas, kad gyvūnai nepasiekė tos išsivystymo stadijos, kurioje dovanojamas protas, pateisina tokius dalykus kaip jų išnaudojimas. Kažkodėl bandymai su, pavyzdžiui, nevisiškai protiškai išsivysčiusiais vaikais skamba ne taip patraukliai, kaip bandymai su gyvūnais, ar ne?
Ir vis dėlto aš nesu durna, kaip jums gali atrodyti. Aš žinau, kad kol kas didžiai gerbiami mokslininkai neišrado būdo, kaip patikrinti produkto veiksmingumą be bandymų su gyvulėliais. Ir vis dėlto jiems trūksta humaniškumo, kuris pasiektų jų smegenines ir neleistų piktnaudžiauti tuo. Nutraukiama visgi per daug nekaltų gyvybių dėl jų nepaisymo. Ir ypač, kai tai nieko nepadeda įrodyti. Mieli mokslininkai, gal paskirkite dalį savo išminties naujiems ieškojimams? Kaip išsiversti be kraujo praliejimo?
Tai gal KOL KAS skelbiam taiką?
elenioooke>> Gamta nieko nesukūrė. Pasaulis yra tik molekulės ir atomai. Ir visos gyvybės formosišsivystė iš vieno ir to paties. Bet vienos gyvybės formos ištobulėjo, o kitos tiesiog sustojo tobulėti; vienos išnyko, kitos išgyveno ir sėkmingai dauginasi toliau. Na\tūrali atranka. Tik žmogus išmoko šią atranka apeiti: jis sukūrė medicina, biotechnologijas etc. Jei ne visa tai, tai daugelis iš mūsų nesėdėtume prie savo kompiuterių (beja, jį sukūrė taip pat žmogus, o ne žiurkė), nes tiesiog būtume mire, kai mūsų mamos gimdė, arba nuo kokio, vieno iš daugelio, viruso. Todėl tik didelį AČIŪ turime pasakyti medikam - eksperimentatoriam.
P.S. Aš apie medicininius bandymus kalbu: jei prireiks, aš tikrai tapsiu ta, kuriai vietoj širdies, bus įdėta naujo modelio mechaninė širdis (ši mintis man labiau priimtina, nei kadman svetimą lavono širdį įsodintų), ir tikiuosi, kad tokia širdis bus jau persodinta dar bent jau kokiom dešimt žiurkių ar kiaulių, nes norėčiau dar kurį laiką pagyventi.
elenioooke rašė: Tai kokio velnio, tamstos nuomone, jie gamtos sukurti? Tam, kad sąmonę turintis žmogus galėtų DAŽYTIS jo gyvybės sąskaita?
Ech, kokie mes nemąslūs... Kosmetika buvo naudojama dar Kleopatros laikais ir niekas bandymų su gyvūnais nedarė, kadangi buvo naudojamos tik organinės medžiagos. Tobulėjant mokslui, o taipogi ir chemijos pramonei, organinės medžiagos buvo, ir yra, keičiamos cheminėmis medžiagomis. Iki šiol visiems žinoma, jog kosmetika iš natūralių medžiagų yra dešimteriopai brangesnė už cheminę. Ir jūs, brangioji, taipogi ją naudojate. Na, galite ir nenaudoti ir galvą skalauti pelenais. Niekas to nedraudžia. Kiekvieno asmeninis pasirinkimas.
Man šita tema labai labai labai skaudi iš tikrųjų.
bet jūs man GERAI PAGALVOJĘ pasakykite: KUO ŽMOGUS GERESNIS UŽ BET KOKIĄ KITĄ GYVYBĖS FORMĄ ŠIAM APSAULYJE, KAD BANDYMAI SU JUO YRA ŽAIRUS DALYKAS, O SU KITAIS GYVŪNAIS- SAVAIME SUPRANTAMAS?
hare_bo>> O tu naudoji kosmetiką? Labai jau tu norėtum, kad juodai nudažyti nagai nukristų, nes nebūtų aiški, ar tam tikra acetono junginių koncentracija nekenkia kokiam nors gyvam organizmui, o gal nori, kad nuo dieninio kremo ar pudros netektumsavo odos? Žinima, galime tapti gamtos vaikas, kurie nenaudoja jokių kosmetikos priemonių (prisiminkime hipis, bet ir jie buvo chemijos eksperimentų aukos; pvz.: narkotikai ir panašiai), bet kiek laiko tu išgyvensi, be odą drėkinančių kremukų, pudryčių bei plaukus regeneruojančių šampūnų? A? Aš tai tikrai ilgai negalėčiau būti nesidažiusi ir nesusitvarkiusi: juk nesu madinga "pankė - žalioji", kurios stiliau pagrindinis akcentas yra pleiskanota bei porą savaičių neplauta galva, kurios plaukai susiratę į kirmėles panačius dredus etc.
Taip, jei reikėtų aš tapčiau eksperimentiniu žmogumi. Jei to reikėtų. Bet kol kas to nereikia.
kam reikalingas 1 teravatas kosmose? Cia tau ne flopikas su 1.44 megabaitu talpa like good old 1996 kai as pirmakart santykiavau su PC.
O Humanoidinių robotų („Tesla Optimus“) valdymui ir jų reakcijos realiuoju laiku užtikrinimui. Vliatj!
Keista, kai man ateina graziausias ir mylimiausias metu laikas, mizeriai pradeda galvoti apie savi$udybes, makaruoklius, kara ir gyvenima po zeme. Damn cia gi marijos zeme
2007 m. gegužės 11 d. 21:25:22
man atrodo ziaurus sitoks elgesys su tais padarais... juolab kad daznai tie bandymai atliekami norint isbandyti visoki shh, kuris taip ir lieka kazkur, kazkiek ir kazkodel niekam nereikalingas...
2007 m. kovo 30 d. 22:47:38
2007 m. kovo 28 d. 00:54:01
Ayj, nebūkim naivūs: visa kosmetika, vaistai etc buvop išbandyta su kokia nors gyvybės forma. Prisiminkime bažnyčios išreikštą nuomonę, kad ką tik su užsimezgusi lastelė po moters kiaušialąstės apvaisinimo yra gyvybė. Ir apskirtai sperma (kuria taškosi vos tik pradėję bręsti berniukai-paaugliai) bei kiaušialąstės, kurias mes kiekvieną mielą mėnesį "iškraujuojam" velniop irgi yra tam tikra gyvybės forma, bet kai daromi eksperimentai bei mediciniai bandymai su jais - tai niekas neverkia ir piketų nerengia. Bull shit.
Einu mineralinio buteliuke auginti dumblo - juk ir ten slypi pimoji gyvybės forma tobuloji AMEBA. Po to jai dar ir pasimelsiu.
2007 m. kovo 27 d. 21:52:30
2007 m. sausio 6 d. 23:30:44
Galeciau apie tai kalbeti ir kalbeti. Ir argumentuoti, bet bijau, kad tiesiog vis tiek bus zmoniu kurie isitikine, kad viena gyvybe sen ar ten nieko nereiskia. Nebent tai visagalis dieviskasis tobulasis zmogus.
2007 m. sausio 4 d. 21:14:04
Šiuo metu, mokslininkai nebėra toki žiaurūs bei negailestingi: gyvūnai, tapę jų eksperimentų "aukomis", tiesiog užmigdomi, kad nesikankintų - manau, kad tai pakankamai humaniška, atsižvelgiant į tai, kad gal tas gyvūnas išgelbės tūkstančiam, o gal ir milijonams žmonių gyvybes.
2007 m. sausio 4 d. 21:08:13
ištikrųjų aš labai abejoju, ar faktas, kad gyvūnai nepasiekė tos išsivystymo stadijos, kurioje dovanojamas protas, pateisina tokius dalykus kaip jų išnaudojimas. Kažkodėl bandymai su, pavyzdžiui, nevisiškai protiškai išsivysčiusiais vaikais skamba ne taip patraukliai, kaip bandymai su gyvūnais, ar ne?
Ir vis dėlto aš nesu durna, kaip jums gali atrodyti. Aš žinau, kad kol kas didžiai gerbiami mokslininkai neišrado būdo, kaip patikrinti produkto veiksmingumą be bandymų su gyvulėliais. Ir vis dėlto jiems trūksta humaniškumo, kuris pasiektų jų smegenines ir neleistų piktnaudžiauti tuo. Nutraukiama visgi per daug nekaltų gyvybių dėl jų nepaisymo. Ir ypač, kai tai nieko nepadeda įrodyti. Mieli mokslininkai, gal paskirkite dalį savo išminties naujiems ieškojimams? Kaip išsiversti be kraujo praliejimo?
Tai gal KOL KAS skelbiam taiką?
2007 m. sausio 4 d. 21:04:49
2007 m. sausio 4 d. 20:34:46
P.S. Aš apie medicininius bandymus kalbu: jei prireiks, aš tikrai tapsiu ta, kuriai vietoj širdies, bus įdėta naujo modelio mechaninė širdis (ši mintis man labiau priimtina, nei kadman svetimą lavono širdį įsodintų), ir tikiuosi, kad tokia širdis bus jau persodinta dar bent jau kokiom dešimt žiurkių ar kiaulių, nes norėčiau dar kurį laiką pagyventi.
2007 m. sausio 4 d. 20:28:26
Bijau, kad čia ne aš turiu problemų.
Tai kad tik pabandyk nesutikti su tamstos nuomone - iškart puolate putotis...
2007 m. sausio 4 d. 20:25:06
Tai kokio velnio, tamstos nuomone, jie gamtos sukurti? Tam, kad sąmonę turintis žmogus galėtų DAŽYTIS jo gyvybės sąskaita?
Ech, kokie mes nemąslūs... Kosmetika buvo naudojama dar Kleopatros laikais ir niekas bandymų su gyvūnais nedarė, kadangi buvo naudojamos tik organinės medžiagos. Tobulėjant mokslui, o taipogi ir chemijos pramonei, organinės medžiagos buvo, ir yra, keičiamos cheminėmis medžiagomis. Iki šiol visiems žinoma, jog kosmetika iš natūralių medžiagų yra dešimteriopai brangesnė už cheminę. Ir jūs, brangioji, taipogi ją naudojate. Na, galite ir nenaudoti ir galvą skalauti pelenais. Niekas to nedraudžia. Kiekvieno asmeninis pasirinkimas.
2007 m. sausio 4 d. 20:18:58
2007 m. sausio 4 d. 20:18:21
2007 m. sausio 4 d. 20:18:20
2007 m. sausio 4 d. 20:16:48
2007 m. sausio 4 d. 20:13:57
2007 m. sausio 4 d. 20:12:45
2007 m. sausio 4 d. 20:11:14
bet jūs man GERAI PAGALVOJĘ pasakykite:
KUO ŽMOGUS GERESNIS UŽ BET KOKIĄ KITĄ GYVYBĖS FORMĄ ŠIAM APSAULYJE, KAD BANDYMAI SU JUO YRA ŽAIRUS DALYKAS, O SU KITAIS GYVŪNAIS- SAVAIME SUPRANTAMAS?
2007 m. sausio 4 d. 20:09:38
2007 m. sausio 4 d. 19:59:40
Taip, jei reikėtų aš tapčiau eksperimentiniu žmogumi. Jei to reikėtų. Bet kol kas to nereikia.