Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk

Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Vegetarizmas

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Puslapiai: 12345678910 ... 15
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:

Patvirtinti
ss
2010 m. lapkričio 19 d. 13:48:48
Mėsos, kuri pagerintų mano organizmo sveikata nėra. Tai ir sakau jog sveikos jos nėra. Bet tau, žinoma tai per sudetingas procesas suprasti, nes tavo smegenis užsiemusios giliu aišikinimusi ko prikišai sau i skrandi ir užtvenkiai savo kraujo upelius, ir jos dabar negauna oro ir baigiu uždust. Tai pasaugosiu tave ir nesiplesiu.

Lapu lapu. Idiotas. Nesvarbu man butu ant to maitinimosi, tiesiog viena ryta suvokiau, jog galiu daug dažniau gerai jaustis, nei blogai. Tai aš sau esu tas neįmanomas tyrimas, kuris isirodė, jog jam nuo mėsos nėra gerai. Ir pradėjau dievinti virti sriuba : ]] o daržoves gali pats užsiauginti, ir praplesti savo žinias apie pasauli. Aišku, gali ir kiaule auginti, bet tada vistiek turesi auginti daržoves kad kiaule šerti. Taigi pagal šia logika, mėsa - tai perdirbtos daržovės. Gal nesunku suvokti, kad tai kažkaip nėra ypatingai sveika. Na, dabar matai koki šuda tu į save kiši? : ]]

Jo geriausia tai kai buna, nusiperka kebaba, užsidega cigarete ir pirmyn, po to varo žiemą į kalnus slidinėt, taigi ekstremalai. [p.s. nerūkau]

Atsakyti
DaveLovesMe
2010 m. lapkričio 19 d. 13:05:17
palaikau vegetarus. pati,deja,neturiu valios atsisakyt mėsos, man patinka mirties skonis

Atsakyti
Stripped
2010 m. lapkričio 19 d. 12:25:24
Rūkantis vegetaras - radiacijos ir didelio užterštumo auka...

2010 m. lapkričio 19 d. 12:14:21
ss rašė:
Aš manau ateityje su mėsa bus taip kaip dabar su cigaretėmis. Ir apskritai nebūna sveikos mėsos.

O jei žmogus piktas ir niūrus tai 100 procentu, jog negali gyventi be mėsos, o gal atvirkčiai, jei žmogus negali gyventi be mėsos tai yra piktas ir niūrus. : ]] Greičiausiai.

Ir dar nesuprantu, kuo iš esmės skiriasi negyvo žmogaus mėsa nuo kiaulės ar jaučio ? O jei butu paprotys nelaidoti o suvalgyti per laidotuves mirusiji, tai kas nors bent pagalvojo, jokiu fermu nebereiktu.

https://kriminalai.atn.lt/straips...o-zmo gaus-mesos

O del sveikumo, tai ne tik čia. O visur yra begale budu pasiekti ta pati rezultata, čia ir idomiausia, jog pats gali pasirinkti, nes žinai daugiau, nei kad tik pora kebabu ir coca cola.

Vegetarizmas man - nu tas pats kaip turėti galimybes iš Vilniaus nusigauti i Klaipėda ne tik automobiliu, bet ir laivu, lektuvu ar mocu.

Sąsaja tarp nuotaikos ir lapų valgymo,deja dar neįrodyta jokiais įmanomais tyrimais.Tai yra vargšų žmonių,sergančių vegetarizmų eilinės fantazijos...

2010 m. lapkričio 19 d. 12:12:05
ss rašė:
Aš manau ateityje su mėsa bus taip kaip dabar su cigaretėmis. Ir apskritai nebūna sveikos mėsos.

O jei žmogus piktas ir niūrus tai 100 procentu, jog negali gyventi be mėsos, o gal atvirkčiai, jei žmogus negali gyventi be mėsos tai yra piktas ir niūrus. : ]] Greičiausiai.

Ir dar nesuprantu, kuo iš esmės skiriasi negyvo žmogaus mėsa nuo kiaulės ar jaučio ? O jei butu paprotys nelaidoti o suvalgyti per laidotuves mirusiji, tai kas nors bent pagalvojo, jokiu fermu nebereiktu.

O del sveikumo, tai ne tik čia. O visur yra begale budu pasiekti ta pati rezultata, čia ir idomiausia, jog pats gali pasirinkti, nes žinai daugiau, nei kad tik pora kebabu ir coca cola.

Vegetarizmas man - nu tas pats kaip turėti galimybes iš Vilniaus nusigauti i Klaipėda ne tik automobiliu, bet ir laivu, lektuvu ar mocu.

,,. Ir apskritai nebūna sveikos mėsos.'' - Visiškas idiotizmas.Jokios prasmės negali būti,tokiam komentarui.O aš pasakyčiau kiek kitaip - NEBŪNA SVEIKŲ VEGETARŲ.Visi jie apsinuodyję nitratais nuo savo lapų...
,,Ir dar nesuprantu, kuo iš esmės skiriasi negyvo žmogaus mėsa nuo kiaulės ar jaučio ?'' - O aš vis dar nesuprantu kuo skiriasi miręs vegetaras nuo priešmirusio,tačiau dar kvėpuojančio vegetaro...

2010 m. lapkričio 19 d. 09:10:15

Atsakyti
pagalve
2010 m. lapkričio 19 d. 00:19:56
vegetarė esu kažkur penkti metai, pusė metu buvau veganė, bet vėliau perėjau atgal prie vegetarizmo, nes nebeturėjau laiko derinti mitybos, be to lietuvoj labai mažas prekių pasirinkimas, kalbant tiek apie maistą, tiek apie kosmetiką ir t.t. dabar nevalgau mėsos, žuvies, kiaušinių, pieno produktus vartoju tik tada jei jie įeina į kokio nors jau gatavo produkto sudėti, sveikata visiškai nesiskundžiu, kiekvienais metais pasitikrinų savo būklę pas gydytojus ir dar niekada nereikėjo gerti jokių papildų, prie šito turbūt prisideda mano kraujo grupė- A, skaičiau, jog tokįą kraują turintiems žmonėms vegetarais būti sveika , o tokią mitybą pasirinkau tiek dėl gyvūnų, tiek dėl mėsos skonio

2010 m. spalio 29 d. 00:25:27
Stripped rašė:
Pwoper_music rašė:
Stripped rašė:
miculka rašė:
To Stripped, dėl mano mėsos nevalgymo laimi maisto papildų gamintojai, o dėl tavo mėsos valgymo, kas laimi? Ogi visi tie kur kiaulei šiknon leidžia hormonus...

Derinu mėsą su daržovėm,mano mityba labai sveika ir vertinga.Man nereikia eiti pas daktarus,nes man jokių vitaminų ar maisto medžiagų netrūksta

Prajuokinai ir kas tau taip nusviete, kad nieko netruksta? ponas Dievulis? niekada negali buti tikras, ko tau gali trukt, jei nesi to pasitikrines. geriau nueik pas daktarus ir ryt man pranesk, kad tau tikrai viskas gerai ir tada jau busiu itikinta.

Jūsų beprasmiška provokacija manęs neįtikino

O mane jusu absurdiskas kietakaktiskumas labai juokina. manau, cia ir baikim.

2010 m. spalio 29 d. 00:25:24
LustaEtano rašė:

jau nebepamenu kiek laiko nevalgau mėsos, ir jaučiuosi puikiai. Nei kraujas sublogėjo nei ką.
Dėl kraujo pablogėjimo, taip jis pablogėja jei nepradedi valgyti daugiau daržovių turinčių geležies, pvz rūgštynės, špinatai, ir t.t. yra daug augalų turinčių daug geležies ir papildomų elementų mums reikalingų. Ir jų galima užsiauginti Lietuvoje kad ir ant palangės.

Iš viso kvaila palaikyti visiškai vieną ar kitą pusę, viskame yra gero ir blogo. Reikia klausyti savo organizmo ir valgyti ko jis nori. Na aišku jei labai nori guminukų, tai jais juk nepakeisi savo maisto. Bet pvz mano organizmas sunkiai priima mėsa, na ir šiaip po jos taip sunku, tai ir atsisakiau jos.

O būtų vegetaru tik dėl to kad kažkam gaila gyvūnėlių tai ganėtinai kvaila. Aišku man ir gaila, bet tai nėra pagrindinė priežastis kodėl nevalgau mėsos.

Jeigu pradėtume klausytis,ko prašo mūsų modifikuotomis sojomis ir pupelėmis užkrėsti vegetariški organizmai,pradėtume ryti saldumynus,burgerius,traškučius... tai būtų nesąmonė.Reikia klausytis proto,o ne organizmo... O gailėti gyvulių yra labai kvaila.Gal tada pradėkime gailėti agurko,kuriam nukandome vieną galą.Juk vargšeliui labai paskaudo...

2010 m. spalio 29 d. 00:18:30
Pwoper_music rašė:
Stripped rašė:
miculka rašė:
To Stripped, dėl mano mėsos nevalgymo laimi maisto papildų gamintojai, o dėl tavo mėsos valgymo, kas laimi? Ogi visi tie kur kiaulei šiknon leidžia hormonus...

Derinu mėsą su daržovėm,mano mityba labai sveika ir vertinga.Man nereikia eiti pas daktarus,nes man jokių vitaminų ar maisto medžiagų netrūksta

Prajuokinai ir kas tau taip nusviete, kad nieko netruksta? ponas Dievulis? niekada negali buti tikras, ko tau gali trukt, jei nesi to pasitikrines. geriau nueik pas daktarus ir ryt man pranesk, kad tau tikrai viskas gerai ir tada jau busiu itikinta.

Jūsų beprasmiška provokacija manęs neįtikino

2010 m. spalio 29 d. 00:15:24
Stripped rašė:
miculka rašė:

2010 m. spalio 29 d. 00:11:35
miculka rašė:

2010 m. spalio 29 d. 00:10:34
miculka rašė:

Čia būtų tas pats jei sakyčiau,kad nebėra nė vieno sveikai užauginto kopūsto

2010 m. spalio 28 d. 23:47:21

jau nebepamenu kiek laiko nevalgau mėsos, ir jaučiuosi puikiai. Nei kraujas sublogėjo nei ką.
Dėl kraujo pablogėjimo, taip jis pablogėja jei nepradedi valgyti daugiau daržovių turinčių geležies, pvz rūgštynės, špinatai, ir t.t. yra daug augalų turinčių daug geležies ir papildomų elementų mums reikalingų. Ir jų galima užsiauginti Lietuvoje kad ir ant palangės.

Iš viso kvaila palaikyti visiškai vieną ar kitą pusę, viskame yra gero ir blogo. Reikia klausyti savo organizmo ir valgyti ko jis nori. Na aišku jei labai nori guminukų, tai jais juk nepakeisi savo maisto. Bet pvz mano organizmas sunkiai priima mėsa, na ir šiaip po jos taip sunku, tai ir atsisakiau jos.

O būtų vegetaru tik dėl to kad kažkam gaila gyvūnėlių tai ganėtinai kvaila. Aišku man ir gaila, bet tai nėra pagrindinė priežastis kodėl nevalgau mėsos.

2010 m. spalio 28 d. 22:59:46

Atsakyti
Pwoper_music
2010 m. spalio 28 d. 19:53:44
Del zuvies sutinku, as pati ja valgau. O del tu vitaminu trukumu, tai as nieko nepastebejau visai, esu netgi daug sveikesne nei anksciau buvau, krauja tikrinuos reguliariai, paskutini karta kai tikrinau hemoglobino kraujyje buvo 136, tai tikrai normalus kiekis, nors jokiu papildu niekada nenaudojau. Vegetare esu daugiau nei metus ir visai to nesigailiu, jokiu problemu nera, nei ligu, nei vitaminu trukumo. nu zodziu viskas yra pasakyta jau buvusiuose postose, siulau jum juos ir paskaityt.

2010 m. spalio 28 d. 19:28:05
Noriu atkreipti dėmesį į tuos žmones,kurie atsisako ne tik mėsos,bet ir žuvies.Žuvis,savo maistingumo verte,yra dar vertingesnė nei gyvulio mėsa.O jos riebalai - vieni naudingiausių.Net buvo pastebėta,kad tos tautos,kurių mityboje yra labai daug žuvies ir jos riebalų,kelis kartus mažiau turi sveikatos problemų su širdimi ir kraujagyslėmis...

2010 m. spalio 28 d. 19:15:13
Didžiausias rizikos veiksnys vegetarų mityboje yra mikroelementų, ypač cinko ir geležies bei vitamino B12 trūkumas. Vegetarizmas nerekomenduotinas nėščiosioms bei žindyvėms ir vaikams. Vegetarai dažnai kenčia dėl anemijos, gali susirgti geležies deficitine mažakraujyste, nes vitamino B12 yra tik gyvūniniuose produktuose. Be to, ypač vaikai, maitinami vien augaliniu maistu, negauna gyvulinės kilmės baltymų, kurie būtini augančiam organizmui. Mitybos mokslas rekomenduoja mišrų – tiek augalinį, tiek gyvulinį maistą santykiu, atitinkančiu sveikos mitybos koncepciją.
Mėsos atsisakiusio žmogaus organizmui pradeda stigti pagrindinių mikroelementų: geležies, cinko ir vario. Tada ima varginti silpnumas, lūžinėja nagai, slenka plaukai, sausėja oda. Atsisakius jūros produktų, kiaušinių, lėčiau gyja žaizdos, gali atsirasti odos pažeidimų. Nevartojantiems pieno ir jo produktų ima trūkti kalcio, o dėl jo trūkumo susergama osteoporoze – kaulų retėjimu.

Augalinės kilmės maistas visiškai neturi ir labai svarbaus vitamino B12.

Geležies deficitas atsiranda po 4 mėnesių nuo vegetariško maitinimosi pradžios, kai išeikvojamos organizme esančios geležies atsargos. Tuomet padidėja rizika susirgti mažakraujyste. Nors augaliniame maiste geležies gali būti net daugiau, ji blogiau pasisavinama.

Iš savo mitybos raciono pašalinę žuvį, vegetarai netenka gerai pasisavinamų baltymų, vitaminų, mineralinių medžiagų ir polisočiųjų riebalinių rūgščių, kurios labai svarbios norint apsisaugoti nuo širdies ir kraujagyslių ligų bei hipertonijos.

2010 m. spalio 28 d. 19:02:07
Jusu ziniai, faktai turi buti paremti tyrimais, o ne nuomone, bet kaip ir sakiau tyngiu gincytis, nes su jumis prasmes nematau. vis del to pateiksiu straipsi paremta tikrais faktais, apie tariama mesos butinybe zmogui.
https://gyventisamoningai.lt/2008/03/03/l msra1/

2010 m. spalio 28 d. 18:53:56
aš nesuprantu, ko tu čia tiek ardais lyg būtum buvęs išprievartautas kokio vegetaro: )

be pykčio, kaip teikdavo jau nebeegzistuojanti laida: )

Į viršų
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2026 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Šiuo metu vertiname

Will.i.am Will.i.am
6,7

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

Daugiau

Pokalbių dėžutė

07:15 - Very_crazy_enough
Erotomanas: Sto pensando a noi
Patrakus senute: Can't stop thinking of you
Eros: ono umana situazioni
Patrakus: They're just human contradictions (R.I.P.)
07:07 - Very_crazy_enough
Romantic italian poprock with Erotonin
23:05 - einaras13
O kadangi tik vieną stilių grupę iš principo galima priskirti atlikėjui, tai man atrodo, Pop muzika yra kiek tinkamesnė negu Roko muzika.
23:05 - einaras13
Dėl Eros... na, man jis labiau pop atstovas, beveik niekada jo neasocijuoju su roko muzika. Ir niekad negirdėjau iki šiandien tokio griežto priskyrimo iš kitų, kad jis BŪTINAI roko atstovas. Dažniausiai tiesiog "italų pop žvaigždė" etiketė girdima.
23:03 - einaras13
Tikiuos kiti nesupyks dėl šitos vienašališkos mano padarytos revoliucijos. Iš tikrųjų jau prieš n metų brendo idėja šiek tiek patvarkyti sistemingumą music.lt stiliuose, pridėti naujų stilių ir pan. Niekad neradau laiko tam, deja
23:02 - einaras13
Aš pervadinau Pop, R&B stilių grupę į tiesiog Pop, nes man ir anksčiau tas R&B pridėjimas prie visos stilių grupės pavadinimo kliuvo žinant. R&B yra labiau požanris pop muzikos puokštėje.
19:38 - 4Blackberry
Dėl RnB abejočiau, bet manau, pop/rock tai teisingai nurodyta.
19:30 - DjVaids
Kodėl prie Eros Ramazzotti prierašas Pop/RnB. Jis Italijos roko atstovas.
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
Daugiau  

Informacija

Šiuo metu naršo narių: 1
  Neregistruotų vartotojų: 3220
  Iš viso užsiregistravę: 73763
  Naujausias narys: speedxxl
  Šiandien apsilankė: 105528