Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk

Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Ar jaunimas tebemoka šnekėti lietuviškai?

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Puslapiai: 123
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:

Patvirtinti
Gabux
2009 m. birželio 18 d. 12:48:09
RaptorJM rašė:

Teisingai. O jei taisai (kaip, pvz., atkreipi dėmesį, kad ne "ačiū labai", o "labai ačiū") gali susilaukt ne itin malonaus populiarumo

O kam rūpi tas populiarumas?
Gilios nenorėjimo kalbėti lietuviškai šaknys, kurių taip lengvai neišrausi.
Nors man atrodo daugiau nei kvaila, kai neapsipūkavę zirzlos norėdami pasirodyti 'kažkuo' pamiršta, kokios tautybės esą.
Aš jau nekalbu apie kirčiavimus, kt.

Pamenu, senais laikais 99% mano klasės iš šito 'gėrio' gavo neigiamus pažymius.
Bet paskui išmokom ilgam.

2009 m. birželio 18 d. 12:36:27
Mokėt tai moka, tik nenori...

2009 m. birželio 18 d. 12:34:18
LoseControl rašė:
vinipuchas rašė:
Vėlgi, daugelis čia pasisakiusiųjų nuklydo į lankas. Tema tai apie šnekėjimą, o ne rašymą.

Kas be ko, jaunimas moka kalbėti lietuviškai, tačiau rusiškas žargonas, anglizmai dažnai nustelbia mūsų kalbą.

Na žinoma, jaunimas ir ne tik moka pačius žodžius, bet labai svarbu yra ir kirčiavimas. Žiauriai pikta darosi kai žmonės sako 'du tūkstantis aštunti metai' arba 'MAšina', BIŪdžetas'...

Teisingai. O jei taisai (kaip, pvz., atkreipi dėmesį, kad ne "ačiū labai", o "labai ačiū") gali susilaukt ne itin malonaus populiarumo

2009 m. birželio 18 d. 12:24:56
vinipuchas rašė:
Vėlgi, daugelis čia pasisakiusiųjų nuklydo į lankas. Tema tai apie šnekėjimą, o ne rašymą.

Kas be ko, jaunimas moka kalbėti lietuviškai, tačiau rusiškas žargonas, anglizmai dažnai nustelbia mūsų kalbą.

Na žinoma, jaunimas ir ne tik moka pačius žodžius, bet labai svarbu yra ir kirčiavimas. Žiauriai pikta darosi kai žmonės sako 'du tūkstantis aštunti metai' arba 'MAšina', BIŪdžetas'...

Atsakyti
Bee-Myself
2009 m. birželio 18 d. 12:07:07
kar gėriau virtuvėj kavą ir girdžiu 6-7 metų vaikai kieme skaičiuoja one two three four. Buvau pasibaisėjusi.

Atsakyti
vinipuchas
2009 m. birželio 18 d. 11:31:30

Atsakyti
HalaHalaHala
2009 m. birželio 18 d. 10:00:21
civiliss rašė:
ar jaunimas tebemoka Lietuviskai sneketi? (JTO)

Įdomu, kodėl čia yra Jungtinių Tautų organizacijos inicialai? Ar šis klausimas iškeltas būtent JTO, ar kaip?

Kas liečia temą. Kalbos taisyklingumas tikrai labai svarbus ir pageidautinas dalykas, visgi labai labai nepatogus dalykas... Man teko labai daug stengtis, kol internete pripratau rašyti taisyklingai, dar ir dabar per skaipą rašau netaisyklingai, nes taip patogiau: minčių dažniausiai daug labai daug, o normaliai viską išdėstyti laiko (ir pašnekovo kantrybės) pritrūksta. Gal kada nors tai pasikeis, tačiau tikriausiai negreit...

Atsakyti
HyD
2008 m. vasario 23 d. 17:45:41
heh.. del sms ar neto rashliavos tai man jokio skirtumo.. lai rasho belenkaip.. ash pats taip rashau.. ir specialiai.. linksma.. galima sakiniui net ir gyvumo pridet.. aisq nepersistengt kad suprastu kasnors.. va del kalbesenos tai kartais net nervina.. bet stipriai pasitycioji ir dazhnai pradeda vengt tu zhodzhiu

Atsakyti

2008 m. vasario 10 d. 19:42:36
jaunimas per sms raso ne lietuvisku zargonu. bet as rasant leituviu diktanta ar ka kita rasa beveik be klaidu. priklauso ar skaitai knygas ir as galvoji ka rasai. mano klasioke karta rasinyje parase varda is mazosios raides.labai gerai matosi nerastingumas. nes varo ir varo tuos sms. kvaila..

Atsakyti
PlasticBandit
2008 m. sausio 14 d. 09:38:23
daugiausia taip rašo 12-13 metų mergaitės.aš į tokias žinutes niekada neatsakau.

2007 m. gruodžio 23 d. 11:50:16
Na nezinau ar i tema, bet tai tik irodo, kad musu kalba gyva, ji nera mirus. As esu nieko pries pries tokia jaunimo sneka, tik zinoma, kas per daug tas nesveika, kai snekies su zmogum ir nifiga nesupranti, ka jis sneka.. Vat cia tai beda.

Atsakyti
diushke
2007 m. gruodžio 23 d. 11:41:29
Na su rašymu tai kėbloka kiek pastebėjau,nes vis daugiau mėgsta rašyti taip:' Ash njegalechiau sjutikti sju tuo'.Man asmeniškai yra bjauru skaityti,kai šitaip rašoma. :V

Atsakyti
Irrma
2007 m. spalio 19 d. 23:07:43
Su rašymu, tai dievuliau padėk
Aplinkos dėka aš ir nekaip rašau. O kaip reikėtų - nelabai ir žinau..
Bet. Ai.
Vis geriau nei "toksh rashtjash, kaij rjaykjia spjacjialjaus zhodjynjio jam pjarskajtjytj"

2007 m. spalio 19 d. 20:41:22
Šnekėti tai šnekėti, o va rašyti - kebloka. beje, šneka irgi nelabai puikiai - klaikiai kirčiuoja (ir galvoja, kad tai šanu), vartoja per daug deminutyvų, taip pat nepaiso kalbos logiškumo (einu ant mokyklos, mokysiuos sekančią (t.y. einančią iš paskos) dieną, nusipirkau pravažiuojantį (t.y. savaime pralekianti pro šoną) bilietą ir t.t.). Taip pat labai mėgta skolinius, keiksmažodžius ir kartais archaizmus.

Tai labai didelė problema.

Atsakyti
hip-hop_daughter
2007 m. rugsėjo 24 d. 22:10:40
hare_bo rašė:
hip-hop_daughter rašė:
Tai va, kad "PERNAUJĄ"
DDD

shhhha! mano klava buvo sulieta, tai dbr kartais nepasideda koks zenklas ar tarpas.. Stengiuosi taisyt klaidas, bet ne visada visas pamatau.

Anyway, reikia sakyt IŠ NAUJODDD
atsakant 'į temą' tai galiu pasakyt, kad aš pati, dievaži, nekalbu labai jau taisiklingai,bet rašyt reikia lietuviškom raidėm! Nejau jum gražu toks š%#o malimas kaip pvz žodis Šliaužiodamas [nieko ypatingo]: "shljauzhjodamaz". Nu aš kol perskaitau žodį ir jį galutinai suprantu tai praeina laiko.D
O mano kalboj tai nemažai tu anglikonizmų, tarmiškų žodeliukų[kurie man tai toookie juokingi], bet jie kalbą pagyvina ir nieko blogo tame nematau. O tie nauji kalbininkų išmislai kaip monitorius- vaizduoklis, gęgužė [nu tipo taip tart] ir t.t. tai laiko švaistymas. Dar niekeno nesu girdėjusi sakant "pažiūrėk koks vaizduoklis". Išvis, mokytoja sakė, kaip reikia Lietuviškai sakyt pica, tai aš to žodžio ištart net negaliu. Išsip*%@#!&$mas.

2007 m. rugsėjo 24 d. 18:53:36
Pasiklydus rašė:
civiliss rašė:
yra geras posakis, mielas lietuvi mylek savo krasta mysk i skyle o ne ant krasto.

tai cia geras posakis musu jaunimui, nes jis nebesupranta kad musu kalba jie anglina, kaip kazkada buvo lenkinama ir rusinama.

Pats nesugebi net temos pavadinimo užrašyti LIETUVIŠKOMIS RAIDĖMIS, nekalbant apie komentarus. Nejuokink liaudies.

Tą patį manau. Jei, jau taip ta lietuvių kalba anglinama, tai būk malonus bent TU rašyk kaip tikras patriotas - lietuviškai.

Atsakyti
k_b
2007 m. rugsėjo 24 d. 15:25:40
O man visiškai nulis emocijų. Kalbu, taip kaip patinka, niekada nekreipiau ir nekreipsiu dėmesio į kalbininkus ar visą tą lietuvių gramatinį š... Aišku, niekada neisžadėsiu gimtosios kalbos, bet žargonai yra neišvengiami... kiekvienas kalba savitai, būtų gan nuobodu jei visi kalbėtų vien tik taisyklangąja kalba...

2007 m. rugsėjo 24 d. 07:55:34
lietuviu kalba yra pripazhinta pagal grozhi 2-oj vietoj pasaulyje po italu,taip kad shikniai galim uzh tai ishgert lietuvishko alaus

2007 m. rugsėjo 23 d. 19:15:25
aš nei skaityti, nei kalbėti, nei rašyti lietuviškai nemoku, bet nematau tame jokios problemos
iki vissiško 'kracho' reik dar kad kas kalbą pradėtų ispanint, japonint ir viskas baigsis gražiai ir laimingai.

2007 m. rugsėjo 18 d. 12:53:49
lietus ryte:tai ka pas tave visas kaimas zonoj sedejo DDD

Į viršų
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2026 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.
Pasiūlė Daina Mėgsta
einaras13 Marillion Incommunicado
 Marillion

4Blackberry VOLA Inmazes
 VOLA
 Kol kas įdomiausiai nuskambėjusi VOLA daina.
Alvydas1 David Bowie Red Money
 David Bowie

malia Bryan Adams I'm Ready
 Bryan Adams

DjVaids Fancy A Voice In The Dark (Version 2008)
 Fancy

Sahja Aliukai Tik meilė atsakys
 Aliukai

Šiuo metu vertiname

Andrius Kulikauskas Andrius Kulikauskas
8,2

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

Daugiau

Pokalbių dėžutė

22:28 - Rutonė
+norint
22:27 - Rutonė
Vis dėlto dar ne viskas man veikia. Komentarą lyg ir parašiau, bet jis nepasirodė, pranešimas, kad parašiau komentarą – irgi. Nu OK... O buvo taip, kad orint atvert music'ą man pasirodė pranešimas, kad svetainė negali užtikrinti saugaus ryšio
19:01 - Rolandas77
...arba kol tope yra tokių gabalų, kaip SPA Mizantrop - verta apsilankyt ir palaikyti
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
11:57 - DjVaids
Pas mane atsistatė naršimas music.lt
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
22:41 - 4Blackberry
Bet kol dar pasiūlot gerų dainų į dienos dainą, tol verta kasdien apsilankyt, net jei viskas lūžta
15:23 - Very_crazy_enough
Sveika akims
22:22 - 4Blackberry
Aš tai dabar jaučiuosi, lyg man būtų uždėtas limitas, kiek galiu naudotis music'u. Nes atrodo, prisiliesiu prie kažko ne to ir išmes mane kokiai savaitei, kaip jau yra padarę. Bet iš dalies gerai tokia pertrauka - daugiau laiko kitiems dalykams
Daugiau  

Informacija

Šiuo metu naršo narių: 1
  Neregistruotų vartotojų: 1794
  Iš viso užsiregistravę: 73756
  Naujausias narys: pshqsrnszi
  Šiandien apsilankė: 7963