| Pasiūlė | Daina | Mėgsta | |||
| einaras13 | IncommunicadoMarillion |
||||
| 4Blackberry | InmazesVOLA Kol kas įdomiausiai nuskambėjusi VOLA daina. |
||||
| Alvydas1 | Red MoneyDavid Bowie |
||||
| malia | I'm ReadyBryan Adams |
||||
| DjVaids | A Voice In The Dark (Version 2008)Fancy |
||||
| Sahja | Tik meilė atsakysAliukai |

2009 m. birželio 18 d. 12:48:09
Teisingai. O jei taisai (kaip, pvz., atkreipi dėmesį, kad ne "ačiū labai", o "labai ačiū") gali susilaukt ne itin malonaus populiarumo
O kam rūpi tas populiarumas?
Gilios nenorėjimo kalbėti lietuviškai šaknys, kurių taip lengvai neišrausi.
Nors man atrodo daugiau nei kvaila, kai neapsipūkavę zirzlos norėdami pasirodyti 'kažkuo' pamiršta, kokios tautybės esą.
Aš jau nekalbu apie kirčiavimus, kt.
Pamenu, senais laikais 99% mano klasės iš šito 'gėrio' gavo neigiamus pažymius.
Bet paskui išmokom ilgam.
2009 m. birželio 18 d. 12:36:27
2009 m. birželio 18 d. 12:34:18
Vėlgi, daugelis čia pasisakiusiųjų nuklydo į lankas. Tema tai apie šnekėjimą, o ne rašymą.
Kas be ko, jaunimas moka kalbėti lietuviškai, tačiau rusiškas žargonas, anglizmai dažnai nustelbia mūsų kalbą.
Na žinoma, jaunimas ir ne tik moka pačius žodžius, bet labai svarbu yra ir kirčiavimas. Žiauriai pikta darosi kai žmonės sako 'du tūkstantis aštunti metai' arba 'MAšina', BIŪdžetas'...
Teisingai. O jei taisai (kaip, pvz., atkreipi dėmesį, kad ne "ačiū labai", o "labai ačiū") gali susilaukt ne itin malonaus populiarumo
2009 m. birželio 18 d. 12:24:56
Vėlgi, daugelis čia pasisakiusiųjų nuklydo į lankas. Tema tai apie šnekėjimą, o ne rašymą.
Kas be ko, jaunimas moka kalbėti lietuviškai, tačiau rusiškas žargonas, anglizmai dažnai nustelbia mūsų kalbą.
Na žinoma, jaunimas ir ne tik moka pačius žodžius, bet labai svarbu yra ir kirčiavimas. Žiauriai pikta darosi kai žmonės sako 'du tūkstantis aštunti metai' arba 'MAšina', BIŪdžetas'...
2009 m. birželio 18 d. 12:07:07
2009 m. birželio 18 d. 11:31:30
2009 m. birželio 18 d. 10:00:21
ar jaunimas tebemoka Lietuviskai sneketi? (JTO)
Įdomu, kodėl čia yra Jungtinių Tautų organizacijos inicialai? Ar šis klausimas iškeltas būtent JTO, ar kaip?
Kas liečia temą. Kalbos taisyklingumas tikrai labai svarbus ir pageidautinas dalykas, visgi labai labai nepatogus dalykas... Man teko labai daug stengtis, kol internete pripratau rašyti taisyklingai, dar ir dabar per skaipą rašau netaisyklingai, nes taip patogiau: minčių dažniausiai daug labai daug, o normaliai viską išdėstyti laiko (ir pašnekovo kantrybės) pritrūksta. Gal kada nors tai pasikeis, tačiau tikriausiai negreit...
2008 m. vasario 23 d. 17:45:41
2008 m. vasario 10 d. 19:42:36
2008 m. sausio 14 d. 09:38:23
2007 m. gruodžio 23 d. 11:50:16
2007 m. gruodžio 23 d. 11:41:29
2007 m. spalio 19 d. 23:07:43
Aplinkos dėka aš ir nekaip rašau. O kaip reikėtų - nelabai ir žinau..
Bet. Ai.
Vis geriau nei "toksh rashtjash, kaij rjaykjia spjacjialjaus zhodjynjio jam pjarskajtjytj"
2007 m. spalio 19 d. 20:41:22
Tai labai didelė problema.
2007 m. rugsėjo 24 d. 22:10:40
Tai va, kad "PERNAUJĄ"
shhhha!
Anyway, reikia sakyt IŠ NAUJO
atsakant 'į temą' tai galiu pasakyt, kad aš pati, dievaži, nekalbu labai jau taisiklingai,bet rašyt reikia lietuviškom raidėm! Nejau jum gražu toks š%#o malimas kaip pvz žodis Šliaužiodamas [nieko ypatingo]: "shljauzhjodamaz". Nu aš kol perskaitau žodį ir jį galutinai suprantu tai praeina laiko.
O mano kalboj tai nemažai tu anglikonizmų, tarmiškų žodeliukų[kurie man tai toookie juokingi], bet jie kalbą pagyvina ir nieko blogo tame nematau. O tie nauji kalbininkų išmislai kaip monitorius- vaizduoklis, gęgužė [nu tipo taip tart] ir t.t. tai laiko švaistymas. Dar niekeno nesu girdėjusi sakant "pažiūrėk koks vaizduoklis". Išvis, mokytoja sakė, kaip reikia Lietuviškai sakyt pica, tai aš to žodžio ištart net negaliu. Išsip*%@#!&$mas.
2007 m. rugsėjo 24 d. 18:53:36
yra geras posakis, mielas lietuvi mylek savo krasta mysk i skyle o ne ant krasto.
tai cia geras posakis musu jaunimui, nes jis nebesupranta kad musu kalba jie anglina, kaip kazkada buvo lenkinama ir rusinama.
Pats nesugebi net temos pavadinimo užrašyti LIETUVIŠKOMIS RAIDĖMIS, nekalbant apie komentarus. Nejuokink liaudies.
Tą patį manau. Jei, jau taip ta lietuvių kalba anglinama, tai būk malonus bent TU rašyk kaip tikras patriotas - lietuviškai.
2007 m. rugsėjo 24 d. 15:25:40
2007 m. rugsėjo 24 d. 07:55:34
2007 m. rugsėjo 23 d. 19:15:25
iki vissiško 'kracho' reik dar kad kas kalbą pradėtų ispanint, japonint ir viskas baigsis gražiai ir laimingai.
2007 m. rugsėjo 18 d. 12:53:49