Turiu pritarti Samantai. Kai klausai albumo iš eilės, tai prasidedant „Smoke“ vos ne infarktas ištinka — kiek netikėti skambesio atspalviai, labiau išnaudojami gitariniai grupės ištekliai. Nors kūrinys išlaikomas vienoje ritminėje linijoje, tas ritmas vis tiek intriguojantis ir jo kontūrus išplečiantys instrumentai varijuoja be vargo laisvai net ir posminėse dalyse. Turbūt ryškiausias apibrėžimas šiam kūriniui būtų — „meniška betvarkė“. Todėl dėčiau etiketę „avangardinis rokas“. Tekstai vėlyvojoje eroje neįtikėtinai simplistiniai, bet ne mažiau ir išmoningi. Šitas kūrinys nusipelno labai stipraus 10-uko, kaip ir po jo einanti „5533“, kur jau ir ritmas komplikuojasi, bet dainos struktūrinis pamatas labai panašus.
Vis dėlto dar ne viskas man veikia. Komentarą lyg ir parašiau, bet jis nepasirodė, pranešimas, kad parašiau komentarą – irgi. Nu OK... O buvo taip, kad orint atvert music'ą man pasirodė pranešimas, kad svetainė negali užtikrinti saugaus ryšio
Aš tai dabar jaučiuosi, lyg man būtų uždėtas limitas, kiek galiu naudotis music'u. Nes atrodo, prisiliesiu prie kažko ne to ir išmes mane kokiai savaitei, kaip jau yra padarę. Bet iš dalies gerai tokia pertrauka - daugiau laiko kitiems dalykams
2016 m. kovo 9 d. 19:53:57
Turiu pritarti Samantai. Kai klausai albumo iš eilės, tai prasidedant „Smoke“ vos ne infarktas ištinka — kiek netikėti skambesio atspalviai, labiau išnaudojami gitariniai grupės ištekliai. Nors kūrinys išlaikomas vienoje ritminėje linijoje, tas ritmas vis tiek intriguojantis ir jo kontūrus išplečiantys instrumentai varijuoja be vargo laisvai net ir posminėse dalyse. Turbūt ryškiausias apibrėžimas šiam kūriniui būtų — „meniška betvarkė“. Todėl dėčiau etiketę „avangardinis rokas“. Tekstai vėlyvojoje eroje neįtikėtinai simplistiniai, bet ne mažiau ir išmoningi. Šitas kūrinys nusipelno labai stipraus 10-uko, kaip ir po jo einanti „5533“, kur jau ir ritmas komplikuojasi, bet dainos struktūrinis pamatas labai panašus.
2012 m. rugsėjo 30 d. 21:54:41
Priešpaskutinis albumas stebina sugebėjimu suderinti VDGG įprastą skambesį ir kažką naujo.
Kaip ir "Highly Strung", taip ir ši "Smoke" pasižymi gan neįprastu grupei skambesiu. Bet vis tiek be abejonės 10/10.