kas tokį grožį (apskritai kas mums ir kokie dalykai yra gražu?), tokią harmoniją sukūrė?
kad ne pinigai tai turbūt aišku vienas variantas - fizika, savaime kažkaip. Kitas variantas - klausyti širdies balso, to paties kas tau sako kas yra gražu.
Dievas nėra paperkamas - t.y. tu jo negali maždaug džiaugtis, džiaugtis gyvenimu, o šauktis ir prisiminti jį tik tada kai tau sunku. štai kodėl jis nėra suvokiamas matematiškai, fizikiškai ir t.t. jeigu žmonės jį galėtų suvokti tik racionaliai(kaip ateistai bando jį suvokti), t.y. jie galėtų Dievą pilnai įvertinti dalykų kuo vis labiau viską vertina - pinigais. Būtent todėl Dievas yra metafizika ir jo neapgausi ir jo nepapirksi, o apgauti gali ir papirkti tik pats save jei užgoši savo širdies balsą ir taps tik racionaliai mąstančiu gyvunu (kaip žmones traktuoja laisvoji rinka). O širdies balsą turi ir protingas ir kvailys, štai todėl išmintis nėra tas pats kas protas.
Jei iš tikro tiki, Dievą atsiminsi ir didžiama džiaugsme ir nelaimėje. Dėja, kai kurie ekonomistai liberalai kalba netgi konkurenciją tarp religijų ir taip net tikėjimą paverčia preke (kai man sunku ir reik tikėti aš ją "nusiperku") racionaliai mąstančiam gyvuliui.
o as manau kad dievo nera, jo "apraiskos" tiesiog gludi musu pasamoneje, kai mums gerai, dziaugemes, kai blogai saukiames "dievo" pagalbos, nors is tiesu pasikliauname viltim ir teisingumu, kai sako"dievas tau atlygins" is tikruju turim galvoje posaki "lazda turi du galus", as manau kad zodi dievas galime prilyginti zodziui teisingumas, kai man blogai - as taip pat saukiuos dievo pagalbos, nes tamsiausiu momentu jau geriau kuom nors tiket nei visai netiket, dazniausiai tuo tikejimo objektu buna dievas, nes pripratau ji sauktis
vis dėlto tas "aš tikiu, kad tikiu" gali būti ir kitaip filosofiškai suprastas. Bet aš tuo turėjau omeny, kad tikėjimas ateina iš vidaus ir jūs tą puikiai supratot.
Aš nežinau, aš abejoju Bet kaip man vienas dvasingas žmogus pasakė "abejonės verčia mąstyti. tai kelias į tikėjimą"
Beieškodama kokionors tikėjimo savy, pradėjau domėtis lb domėtis budizmu, reinkarnacija..Netgi buvau nusprendus kiek pakeisti savo gyvenimo kelią. Kai pasidarė sunku, aš visa gerkle rėkiau, kad Dievo nėra, kad dabar esu tuo įsitikinus, bet tuo pat metu tyliai meldžiausi. Meldžiausi taip, kaip iki tol. Gal netgi stipriau.
man truputi keista, kodėl apie tikėjimą kalbama "ar tiki, kad yra Dievas" ir turima omeny kažkokį materialų. Dievas ne matematika ar fizika kaip jau kažkas rašė. Taigi materialistai sakys, kad nesąmonė, kad yra kažkoks Dievas ir taip negali būti. Ir kad jis reikalingas tik valdyt žmones pagal materialus dėsnius. Kiti sakys, kad yra nes jie Dievą suvoks kaip metafiziką.
Aš siūlyčiau kalbėti tiesiog apie kažkokią dvasią.
o šiaip yra du pasakymai:
"aš tikiu"
ir "aš tikiu, kad tikiu"
pamėginkit pagalvot kuo jie skiriasi
aš tikiu, kad tikiu. Tikėjimas neateina iš išorės.
lacunacoil rašė: neje dėl to proto, kažką pajausti galima tik liekant be proto, manau tie kurie jį praranda iš tikrųjų gyvena nes jie gyvena širdimi...
Bet iki ko tas "neprotingas" tikėjimas ir gyvenimas prives? Per daug impuksyvumo kenkia. Paskui baigtis gali ne taip kaip norisi.. arba išvis nepasibaigt -)
apie tokį dalyką kaip harmonija tarp širdies ir proto negirdėjot? o gal širdis žmogui šiaip sau duota?
lacunacoil rašė: neje dėl to proto, kažką pajausti galima tik liekant be proto, manau tie kurie jį praranda iš tikrųjų gyvena nes jie gyvena širdimi...
Bet iki ko tas "neprotingas" tikėjimas ir gyvenimas prives? Per daug impuksyvumo kenkia. Paskui baigtis gali ne taip kaip norisi.. arba išvis nepasibaigt -)
Hm savotiškas paradoksas jog po Sutvirtinimo sakramento priėmimo apleidau bažyčią...daig tam turėjo mano pradėjimas domėtis ritų kult9romis, kitomis religijomis ir jų idėjomis, savo kelio ieškojimas, filosofijos skaitymas na ir aišku Da vinčio kodas ne jis nepakeitė mano tikėjimo tik privertė kiek itaip įviską pažiūrėti...
Tikiu kad:
Yra aukštesnė už mus visus jėga kuri laiko mus sujungus...tikiu ir tikrai žinau kad yra likimas, kad nėra nieko atsitiktinio, tikiu į reinkarnacija...visiškai pripažįstų jog žmogusišnaudoja tik 10 proc savo sugebėjimų ir tikiu į gamtą, esu savotikšas filosofuojantis pagonis...
kiekvienas išmūsų turim tikėti kažkuo, o tie kurie netiki niekuo ir sako kad nieko daugiau nėra yra tuščiasieliai žmonės...kiekvienas manau mes jaučiam jog yra kažkas mus laikantis drauge ir rodantis mums kelia...tai gali būti Buda, Dievas, Jėzus, Ąžuolas...vadinkit kaip norit, bet kažkas yra...
Dievo egzistencijos realiais pavyzdžiais įrodyt neįmanoma, lieka tik tikėjimas arba netikėjimas. Ir tikėjimo žmogui neįkiši. Man ar su šv. Raštu per galvą daužyk, ar kryžium mojuok - netikėsiu ir tiek.: )
Zaviesas rašė: Dilgele>>> manau, jei viena zmogu is ne galima pakeisti i taip tai jau didelis darbas. tarpinio varijanto nebuna.
Aš irgi sakiau, kad tarpinio varianto nėra. Bet ne apie tai.
Tikėjimas nėra toks dalykas, kurį galima įrodyti arba paneigti. Tiki ir tiek. Kaip tu įsivaizduoji „žmogaus nuomonės iš NE į TAIP pakeitimą“? Buvo, tiesa, kadaise tokių bandymų - išskersta virš 100 000 žmonių per savaitę.: ))))
Dievo egzistencijos realiais pavyzdžiais įrodyt neįmanoma, lieka tik tikėjimas arba netikėjimas. Ir tikėjimo žmogui neįkiši. Man ar su šv. Raštu per galvą daužyk, ar kryžium mojuok - netikėsiu ir tiek.: ) Už tai tikėsiu kažkuo kitu.
Esu prieš kategoriškumą šiuo klausimu (tikėjimo laisvė, taip sakant), bet: https://www.god.lt/ (šiaip, gal kas nematė).
Kaip ir sakiau - negali čia diskusijos su kompromisų ieškojimu būt.: )
Pamenu kokiais 1985ais kai Lietuvoje dar nebuvo Dievo, rimtesniu baznyciu, renginiu, katinas leopoldas buvo pirmas krikscionis neses Dievo zinia i dar sovietine sali.
Jei esi geras – viskas lengva kelyje,
O kai atvirkščiai – sunku ir tamsu darosi tiesiog.
Pasidalink su kiekvienu džiaugsmu savo tyru,
Sėk aplinkui juoką skambų ir tyrą.
Jei dainas dainuoji – linksmiau pasidaro,
O kai atvirkščiai – nuobodu ir pilka, be gal
Daina Jei esi geras leopoldas.
Lietus basas per žemę nubėgo,
Klevams per pečius tapšnojo delnais.
Jei diena giedra – gera ir miela,
O kai atvirkščiai – liūdna pasidaro visai.
Girdis, kaip skamba aukštai danguje
Saulės spindulių stygos šviesios.
Jei esi g
tokį smulkų, drebantį žmogelį:– Na, o tu kokio masto nusikaltėlis? Ką stambaus prasukai?Žmogelis nuryja seilę ir taria:– Aš naktį ežere su tinklais dvi lydekas sugavau... Ketvirtasis:
- O as RUKI VVERH daina A GDE ZE VY DEVCHONKI kaimu vestuvese su lietuv
Anigdots. Aš esu programišius. Įsilaužiau į Pentagono serverius, nukopijavau slaptus failus. Valstybės saugumo grėsmė!Antrasis atsiremia į sieną:– Aš – tarptautinis ginklų prekeivis. Aprūpindavau ištisas armijas. Pasaulinis mastas!Atsisuka abu į trečiąjį,
Erotomanas: Sto pensando a noi
Patrakus senute: Can't stop thinking of you
Eros: ono umana situazioni
Patrakus: They're just human contradictions (R.I.P.)
2008 m. balandžio 10 d. 23:28:20
https://www.youtube.com/watch?v=1CBNE25rt nE
kas tokį grožį (apskritai kas mums ir kokie dalykai yra gražu?), tokią harmoniją sukūrė?
kad ne pinigai tai turbūt aišku
2008 m. balandžio 10 d. 23:16:48
Jei iš tikro tiki, Dievą atsiminsi ir didžiama džiaugsme ir nelaimėje. Dėja, kai kurie ekonomistai liberalai kalba netgi konkurenciją tarp religijų ir taip net tikėjimą paverčia preke (kai man sunku ir reik tikėti aš ją "nusiperku") racionaliai mąstančiam gyvuliui.
2008 m. balandžio 10 d. 18:19:52
2008 m. kovo 28 d. 20:44:27
2008 m. vasario 24 d. 18:05:09
2008 m. vasario 24 d. 17:56:02
2008 m. vasario 24 d. 17:52:08
Beieškodama kokionors tikėjimo savy, pradėjau domėtis lb domėtis budizmu, reinkarnacija..Netgi buvau nusprendus kiek pakeisti savo gyvenimo kelią. Kai pasidarė sunku, aš visa gerkle rėkiau, kad Dievo nėra, kad dabar esu tuo įsitikinus, bet tuo pat metu tyliai meldžiausi. Meldžiausi taip, kaip iki tol. Gal netgi stipriau.
TAIP
2008 m. vasario 22 d. 23:55:45
Ne tik Tikiu, bet ir Žinau, kad jis yra
Taip.
ir pagarba Zaviesui ypač ;}
2008 m. vasario 22 d. 18:47:35
2008 m. vasario 22 d. 18:44:47
Aš siūlyčiau kalbėti tiesiog apie kažkokią dvasią.
o šiaip yra du pasakymai:
"aš tikiu"
ir "aš tikiu, kad tikiu"
pamėginkit pagalvot kuo jie skiriasi
aš tikiu, kad tikiu. Tikėjimas neateina iš išorės.
2008 m. vasario 22 d. 18:26:29
neje dėl to proto, kažką pajausti galima tik liekant be proto, manau tie kurie jį praranda iš tikrųjų gyvena nes jie gyvena širdimi...
apie tokį dalyką kaip harmonija tarp širdies ir proto negirdėjot?
2008 m. vasario 22 d. 18:07:40
neje dėl to proto, kažką pajausti galima tik liekant be proto, manau tie kurie jį praranda iš tikrųjų gyvena nes jie gyvena širdimi...
2007 m. liepos 20 d. 22:10:50
2007 m. liepos 20 d. 22:09:47
Tikiu kad:
Yra aukštesnė už mus visus jėga kuri laiko mus sujungus...tikiu ir tikrai žinau kad yra likimas, kad nėra nieko atsitiktinio, tikiu į reinkarnacija...visiškai pripažįstų jog žmogusišnaudoja tik 10 proc savo sugebėjimų ir tikiu į gamtą, esu savotikšas filosofuojantis pagonis...
kiekvienas išmūsų turim tikėti kažkuo, o tie kurie netiki niekuo ir sako kad nieko daugiau nėra yra tuščiasieliai žmonės...kiekvienas manau mes jaučiam jog yra kažkas mus laikantis drauge ir rodantis mums kelia...tai gali būti Buda, Dievas, Jėzus, Ąžuolas...vadinkit kaip norit, bet kažkas yra...
2007 m. liepos 13 d. 23:19:18
2007 m. liepos 13 d. 22:05:06
2007 m. liepos 13 d. 18:54:50
2007 m. birželio 22 d. 15:00:39
2007 m. birželio 22 d. 14:19:11
Dilgele>>> manau, jei viena zmogu is ne galima pakeisti i taip tai jau didelis darbas. tarpinio varijanto nebuna.
Aš irgi sakiau, kad tarpinio varianto nėra. Bet ne apie tai.
Tikėjimas nėra toks dalykas, kurį galima įrodyti arba paneigti. Tiki ir tiek. Kaip tu įsivaizduoji „žmogaus nuomonės iš NE į TAIP pakeitimą“? Buvo, tiesa, kadaise tokių bandymų - išskersta virš 100 000 žmonių per savaitę.: ))))
Dievo egzistencijos realiais pavyzdžiais įrodyt neįmanoma, lieka tik tikėjimas arba netikėjimas. Ir tikėjimo žmogui neįkiši. Man ar su šv. Raštu per galvą daužyk, ar kryžium mojuok - netikėsiu ir tiek.: ) Už tai tikėsiu kažkuo kitu.
Esu prieš kategoriškumą šiuo klausimu (tikėjimo laisvė, taip sakant), bet: https://www.god.lt/ (šiaip, gal kas nematė).
Kaip ir sakiau - negali čia diskusijos su kompromisų ieškojimu būt.: )
2007 m. birželio 22 d. 13:54:19