Weeka, Zaviesas, o kas yra tas protas? Ar tik ne sąvoka apibūdinti, jog smegenys funkcionuoja gerai? Pažeisk žmogaus smegenis ir nebeliks nie proto nei nuovokos. Atskirais atvejais netgi daržove, valdoma vien vegetacinės nervų sistemos, tampama.
Žmogus savo "protą" gavo evoliucijos metu, besivystant smegenims. Yra daugybė realių įrodymų, kaip žmogus tiek fiziškai tiek protiškai keitėsi bėgant amžiams. Įsivaizduokim galimybę parodyti kompiuterį urvinukui. Kvaila būtų tikėtis, kad jis tuoj pat pultų naršyti internete ar žaisti kokį RPG'ą.
Ir kuo čia dėtas Dievas?
Apskritai tai aš tavęs, Zaviesai, nesuprantu. Kodėl tu man žūtbūt stengiesi įrodyti, kad egzituoja toks dalykas, kaip dievas? Jei tiki juo, tai tikėk. Aš juk tau nebandau įrodyti, kad jo nėra. Tai, kad aš tuo netikiu, yra mano reikalas. Ir man propagandos nereikia.
O jei tu dėl kažkokių priežasčių nori įrodyti savo tiesą neturėdamas tikrai rimtų įrodymų, tai man belieka tavęs pagailėti.
Kiekvienas tiki tuo, kuo nori tikėti ir taškas. Kam dar bandyti įrodinėti abejotinas tiesas. Čia tiek tikinčiųjų, tiek netikinčiųjų atžvilgiu.
Zaviesas (Užblokuotas)
2007 m. birželio 21 d. 18:56:53
Atominis_babuinas>> zinok panasiai ir gyvuliai masto. jie zino tik tai ka gali paliesti. gal gerai gal nelabai, bet Dievas zmogui idrebe aiskesni prota, taigi naudokis.
gali ta pasakele, buti pamokanti, ir kanors iprasminti, bet juk is to religijos nepadarysi. yra zmogiskosios tiesos, kurios manau aiskiausiai yra atspindimos Krikscionybes, as mazai zinau, reik tau pasneket su gudresniais uz mane, tada tau galetu paaiskint, nes jei noresi visada rasi prie kazko prikibt. tkejimo protu neperprasi. tiesiog jauti.
Pasiklydus>>> taip, bet krikscionybes rastai yra patvirtinti realiais vaizdais ir isgyvenimais, kuriu liudininkai buvo zmones. kalbant apie Budizma tai idomi realigija, net Dievo pas juos nera.
Dilgele>>> manau, jei viena zmogu is ne galima pakeisti i taip tai jau didelis darbas. tarpinio varijanto nebuna.
ne 7 chi chi..
kazkas rashe gera tem, o as sakau, dieve, nea! kiekvienas turi savo nuomone ir abejoju ar diskusija cia ja gali pakeist, tik susipykt galima per tokia tema daugiau naudos nematau.
however, As, pvz, pripazystu visas tiesas, todel man labai juokinga daros, kai kas bando ybrukt savo nuomone (juokingas ju mastymo ribotumas, o ypac gailesty kelia senos motereles, kurios net suvokt negali tikrosios religijos tiesos, o vaidina didziausias katalikes.. veee.. vemt vercia net.. ) (",)
Atominis_babuinas rašė: Kodėl netikiu faksu? Fakso aparato veikimo principą galima sausirast bibliotekoje, nuėjęs į bet kokį save gerbiantį ofisą galiu pagalamonėti aparatą, galiu nusivalyti šikną tuo, kas išlenda iš jo. Kodėl netikėti, juk savo akim galiu pamatyti kas ir kaip vyksta.
O kaip dėl proto? Sunkoka būtų ji apčiuopti, tiesa?
Į Dievą tikim. Tik priš krikščionybę nusiteikę priešiškai.
Taip.
imho, dievai/as yra mumyse, ir is esmes TAI gali egzistuoti jei bent vienas zmogus juo tiki. taip kad dievu gali buti is esmes bet kas. jei as tikiu, kad po mano lova gyvena dulkiu dievas, tai jis ten ir gyvens...
dievu bijot neapsimoka, nes bijom tada tik save paciu.
Turbūt viena iš beprasmiškiausių diskusijų vyksta tada, kai ginčijamasi dėl Dievo egzistencijos. Negalima čia kompromisų rast, negali „šiek tiek egzistuot“, tai ir renkamės arba Taip, arba Ne. Dažniausiai stebina savos nuomonės bandymas įkišt kitaip galvojančiam kaip vienintelę ir nenuginčijamą tiesą (kalbu ne vien apie diskusiją šitame forume; šiaip - bendri pastebėjimai).: )
Religija, mano nuomone, yra puikiai funkcionuojantis valdžios agregatas. O valdžia vis tiek yra valdžia, ir tikslas jos tas pats ir nekintantis - valdyti. Taip kad man tik norisi sutikti su tuo komentaru, kuris parašytas po manuoju.
Zaviesas rašė: jus galvojat kad 2000 metu (ir dar pries tai pranasai belekiek apie tai snekejo) buvo puciami makaronai ant ausu? nesvaikit. pasakeles greit uzsimirsta. islieka tiktai tikri dalykai. negalejo diedelis uzrasyt istorijos ir ji tiek isgyvent. nene.
O kodėl ne? Jei ta pasakėlė bent kiek įprasmina betikslę masių egzistenciją, padiktuoja moralines normas bei nustato gyvenimo būdo ypatumus, įpūsdama tvarkos kibirkštį chaotiškame pasaulyje?
Žmogaus sąmonė linkusi pasiduoti įtakai to, kas yra stipriau už ją. Jei žmogus sugebėtų apie viską spręsti savarankiškai, neįtakojamas precedentų ar tam tikrų normų, tai pasaulis būtų pilnas diktatorių. Bet taip nėra. Istorija rodo, kad diktatorių kiekvienoj epochoj buvo vienetai
O tokios pasakėlės tam ir kuriamos, kad diktatoriui būtų lengviau valdyti ir išlaikyti mases.
Nevaidinu. Netikiu. Nebijau jei ir būtų (nors man tai yra nerealu).
Tikėjimas yra besąlygiškas sutikimas.
Aš netikiu. Nebent įrodytumėte kad tas jūsų (kai kurių) dievas yra.
NE.
Kodėl netikiu faksu? Fakso aparato veikimo principą galima sausirast bibliotekoje, nuėjęs į bet kokį save gerbiantį ofisą galiu pagalamonėti aparatą, galiu nusivalyti šikną tuo, kas išlenda iš jo. Kodėl netikėti, juk savo akim galiu pamatyti kas ir kaip vyksta.
2007 m. birželio 19 d. 23:22:55
HoHax, respect uz tokia tema, nes vos tik paziuri i music.lt diskusijas, tai pusryciai sukyla. Karštas šokoladas ir "ledinė" kava. Kas jums skaniau? ar Ką manot apie McDonalds ir apskritai greitą maistą? tuscia vieta... geriau, kad tokiu isvis nebutu. idomi diskusija beveik kaip Tu už "Žalgirį" ar "Lietuvos Rytą"? mldc.
Dievas yra, bet jis nesuvokiamas musu smegenims. jus galvojat kad 2000 metu (ir dar pries tai pranasai belekiek apie tai snekejo) buvo puciami makaronai ant ausu? nesvaikit. pasakeles greit uzsimirsta. islieka tiktai tikri dalykai. negalejo diedelis uzrasyt istorijos ir ji tiek isgyvent. nene.
nu jei taip neitiki, kad Dievas yra, nueik po paraliais ir atsiversk Mader biologijos vadoveli ir perskaityk. Toki dalykai kaip kalvino ar krebso ciklas savaime nesusidaro, tai tobula. prie to tikrai prikiso ranka kazkas nezemiisko.
beje manot, kad giliai tikintys zmones kvaili. atleiskit, bet manau, kad yra zymiai intelektualesniu, daugiau gyvenimo maciusiu zmoniu, kurie tiki Dievu. tai tikejimas, to neimanoma paaiskinti matematika ar fizika.
TAIP.
Atominis_babuinas>>> tai turbut ir netiki faxu. kaip popieriukas laidais gali vaiksciot. ot. neviskas yra matoma.
O kai atvirkščiai – sunku ir tamsu darosi tiesiog.
Pasidalink su kiekvienu džiaugsmu savo tyru,
Sėk aplinkui juoką skambų ir tyrą.
Jei dainas dainuoji – linksmiau pasidaro,
O kai atvirkščiai – nuobodu ir pilka, be gal
Daina Jei esi geras leopoldas.
Lietus basas per žemę nubėgo,
Klevams per pečius tapšnojo delnais.
Jei diena giedra – gera ir miela,
O kai atvirkščiai – liūdna pasidaro visai.
Girdis, kaip skamba aukštai danguje
Saulės spindulių stygos šviesios.
Jei esi g
tokį smulkų, drebantį žmogelį:– Na, o tu kokio masto nusikaltėlis? Ką stambaus prasukai?Žmogelis nuryja seilę ir taria:– Aš naktį ežere su tinklais dvi lydekas sugavau... Ketvirtasis:
- O as RUKI VVERH daina A GDE ZE VY DEVCHONKI kaimu vestuvese su lietuv
Anigdots. Aš esu programišius. Įsilaužiau į Pentagono serverius, nukopijavau slaptus failus. Valstybės saugumo grėsmė!Antrasis atsiremia į sieną:– Aš – tarptautinis ginklų prekeivis. Aprūpindavau ištisas armijas. Pasaulinis mastas!Atsisuka abu į trečiąjį,
Erotomanas: Sto pensando a noi
Patrakus senute: Can't stop thinking of you
Eros: ono umana situazioni
Patrakus: They're just human contradictions (R.I.P.)
2007 m. birželio 22 d. 13:50:29
Žmogus savo "protą" gavo evoliucijos metu, besivystant smegenims. Yra daugybė realių įrodymų, kaip žmogus tiek fiziškai tiek protiškai keitėsi bėgant amžiams. Įsivaizduokim galimybę parodyti kompiuterį urvinukui. Kvaila būtų tikėtis, kad jis tuoj pat pultų naršyti internete ar žaisti kokį RPG'ą.
Ir kuo čia dėtas Dievas?
Apskritai tai aš tavęs, Zaviesai, nesuprantu. Kodėl tu man žūtbūt stengiesi įrodyti, kad egzituoja toks dalykas, kaip dievas? Jei tiki juo, tai tikėk. Aš juk tau nebandau įrodyti, kad jo nėra. Tai, kad aš tuo netikiu, yra mano reikalas. Ir man propagandos nereikia.
O jei tu dėl kažkokių priežasčių nori įrodyti savo tiesą neturėdamas tikrai rimtų įrodymų, tai man belieka tavęs pagailėti.
Kiekvienas tiki tuo, kuo nori tikėti ir taškas. Kam dar bandyti įrodinėti abejotinas tiesas. Čia tiek tikinčiųjų, tiek netikinčiųjų atžvilgiu.
2007 m. birželio 21 d. 18:56:53
gali ta pasakele, buti pamokanti, ir kanors iprasminti, bet juk is to religijos nepadarysi. yra zmogiskosios tiesos, kurios manau aiskiausiai yra atspindimos Krikscionybes, as mazai zinau, reik tau pasneket su gudresniais uz mane, tada tau galetu paaiskint, nes jei noresi visada rasi prie kazko prikibt. tkejimo protu neperprasi. tiesiog jauti.
Pasiklydus>>> taip, bet krikscionybes rastai yra patvirtinti realiais vaizdais ir isgyvenimais, kuriu liudininkai buvo zmones. kalbant apie Budizma tai idomi realigija, net Dievo pas juos nera.
Dilgele>>> manau, jei viena zmogu is ne galima pakeisti i taip tai jau didelis darbas. tarpinio varijanto nebuna.
2007 m. birželio 21 d. 06:39:18
2007 m. birželio 21 d. 00:45:49
taip: MoHax, imperfect_sky 2, hip-hop_daughter 3, The_Blue 4, 111555 5, Zaviesas 6, IstillmissU 7, elfooke 8, smilena 9
ne: Chiro, Atominis_babuinas 2, Nocturnal_Ritual 3, k_b 4, Irrma 5, Dilgele 6,
taip 9
ne 6
...
isizeidziau! o many tai nepriskaiciavai!
taip 10
ne 7
kazkas rashe gera tem, o as sakau, dieve, nea! kiekvienas turi savo nuomone ir abejoju ar diskusija cia ja gali pakeist, tik susipykt galima per tokia tema daugiau naudos nematau.
however, As, pvz, pripazystu visas tiesas, todel man labai juokinga daros, kai kas bando ybrukt savo nuomone (juokingas ju mastymo ribotumas, o ypac gailesty kelia senos motereles, kurios net suvokt negali tikrosios religijos tiesos, o vaidina didziausias katalikes.. veee.. vemt vercia net.. ) (",)
2007 m. birželio 20 d. 22:57:16
2007 m. birželio 20 d. 21:23:37
Kodėl netikiu faksu? Fakso aparato veikimo principą galima sausirast bibliotekoje, nuėjęs į bet kokį save gerbiantį ofisą galiu pagalamonėti aparatą, galiu nusivalyti šikną tuo, kas išlenda iš jo. Kodėl netikėti, juk savo akim galiu pamatyti kas ir kaip vyksta.
O kaip dėl proto? Sunkoka būtų ji apčiuopti, tiesa?
Į Dievą tikim. Tik priš krikščionybę nusiteikę priešiškai.
Taip.
2007 m. birželio 20 d. 20:32:00
2007 m. birželio 20 d. 20:23:31
ne: Chiro, Atominis_babuinas 2, Nocturnal_Ritual 3, k_b 4, Irrma 5, Dilgele 6,
taip 9
ne 6
...
2007 m. birželio 20 d. 19:43:35
atsakant į temą - TAIP.
2007 m. birželio 20 d. 17:39:18
dievu bijot neapsimoka, nes bijom tada tik save paciu.
savotiskai, bet TAIP
2007 m. birželio 20 d. 17:27:05
Taip.
2007 m. birželio 20 d. 16:27:44
Religija, mano nuomone, yra puikiai funkcionuojantis valdžios agregatas. O valdžia vis tiek yra valdžia, ir tikslas jos tas pats ir nekintantis - valdyti. Taip kad man tik norisi sutikti su tuo komentaru, kuris parašytas po manuoju.
Atsakant į temos klausimą:
NE.
2007 m. birželio 20 d. 11:58:47
jus galvojat kad 2000 metu (ir dar pries tai pranasai belekiek apie tai snekejo) buvo puciami makaronai ant ausu? nesvaikit. pasakeles greit uzsimirsta. islieka tiktai tikri dalykai. negalejo diedelis uzrasyt istorijos ir ji tiek isgyvent. nene.
O kodėl ne? Jei ta pasakėlė bent kiek įprasmina betikslę masių egzistenciją, padiktuoja moralines normas bei nustato gyvenimo būdo ypatumus, įpūsdama tvarkos kibirkštį chaotiškame pasaulyje?
Žmogaus sąmonė linkusi pasiduoti įtakai to, kas yra stipriau už ją. Jei žmogus sugebėtų apie viską spręsti savarankiškai, neįtakojamas precedentų ar tam tikrų normų, tai pasaulis būtų pilnas diktatorių. Bet taip nėra. Istorija rodo, kad diktatorių kiekvienoj epochoj buvo vienetai
O tokios pasakėlės tam ir kuriamos, kad diktatoriui būtų lengviau valdyti ir išlaikyti mases.
2007 m. birželio 20 d. 11:05:29
Tikėjimas yra besąlygiškas sutikimas.
Aš netikiu. Nebent įrodytumėte kad tas jūsų (kai kurių) dievas yra.
NE.
2007 m. birželio 20 d. 02:56:37
2007 m. birželio 20 d. 02:55:26
2007 m. birželio 20 d. 01:26:10
2007 m. birželio 20 d. 00:31:31
2007 m. birželio 20 d. 00:30:04
2007 m. birželio 19 d. 23:22:55
Dievas yra, bet jis nesuvokiamas musu smegenims. jus galvojat kad 2000 metu (ir dar pries tai pranasai belekiek apie tai snekejo) buvo puciami makaronai ant ausu? nesvaikit. pasakeles greit uzsimirsta. islieka tiktai tikri dalykai. negalejo diedelis uzrasyt istorijos ir ji tiek isgyvent. nene.
nu jei taip neitiki, kad Dievas yra, nueik po paraliais ir atsiversk Mader biologijos vadoveli ir perskaityk. Toki dalykai kaip kalvino ar krebso ciklas savaime nesusidaro, tai tobula. prie to tikrai prikiso ranka kazkas nezemiisko.
beje manot, kad giliai tikintys zmones kvaili. atleiskit, bet manau, kad yra zymiai intelektualesniu, daugiau gyvenimo maciusiu zmoniu, kurie tiki Dievu. tai tikejimas, to neimanoma paaiskinti matematika ar fizika.
TAIP.
Atominis_babuinas>>> tai turbut ir netiki faxu. kaip popieriukas laidais gali vaiksciot. ot. neviskas yra matoma.