1. Būna, būnaa..
2. Žiūrint kokius dalykus nusirašinėja ir kur, jei lb svarbius, tai yra negerai, bet jei balalai ar rusų tai norm (bo rusų tikrai sunkiai įmanoma be šperų ), bet kad ir yra negerai, nesmerkių jų ir padedu per kontrus, jei jie nesielgia bais įkyriai.
3. Heheeh.. Manau, kad būtų keista. Juk, galima visuomet sugaut, pabart, ir to užtektų, manau nereikia tokių baisybiųų..
4. Jop retai, tačiau...
5. Jo, bet mes tai nelaikom nenukrypimu. Iš tiesų nemėgstu tų kurie skundžia, nes mokytojai patys viską mato, tik nevisada sako (mano mama buvo mokytoja).
6. Nebuvau, man rodos. Na, kiti kai paskundžia, tai tada mokytojos dažniausiai atėma špargalkes, o mokiniai išvadina skundiku.
7. Nežinau. Mokykloje, nemanau jog yra labai baisu nusirašinėjimas, aišku nereiktų labai svarbiuose dalykuose nusirašinėt, tačiau vat jau universitetuose, tūrėtų būti gėda nusirašinėt !
1. Taip
2. Nelabai gerai, bet kartais nėra kitos išeities.
3. Gal ir gerai, tuomet žinočiau,kad taip negalima. ;]p
4. Žiūrint pagal aplinkybes.
5. Na aš dar tik mokykloje, universiteto nelankau ; D
6. nebuvau.
2. Kartais galima, bet kai tai tampa vieninteliu būdu baigti mokyklą ir universitetą, tai tikrai nėra gerai. Nenoriu, kad nieko neišmanantys žmonės tvarkytų mano finansus, mane gydytų arba vadovautų mano darbovietėje.
3. Būtų žiauru
4. Taip. Bet saiko ribose.
5. Nežinau - dar nestudijuoju.
6. Nemėgstu skųsti. Klasiokai skalpą nuimtų O be to, pati tai darau ir labai nemalonu, kai kas nors skundžia.
7. Reikia gerai pažinti mokytoją ir žinot, kaip ir kuriuo metu žvilgtelt į knygą ar mažyčius užrašiukus.
1. Taip;
2. Manau, kad jie savotiški 'menininkai';
3. Na, VU tai taip ir skelbiama. Bent jau prieš sesiją visad didelėm raidėm būna užrašomas skelbimas. Tačiau dar negirdėjau, kad išmestų tik dėl to;
Reaguočiau neigiamai, nes pirmą kartą pagaunant žmogų nusirašinėjant, tai, per griežta bausmė;
4. Gali būti pateisinamas tada, kai laikai egzaminą iš visiškai nereikalingo, sauso dalyko, kurio neįmanoma per vieną parą [tarkim] išmokti, o visą semestrą nekyla ranka gaišti laiko;
5. Na, mums dar toli iki to.. Juoba, kad 'Vakaruose' ir švietimo sistema kitokia, nedvelkia, tarkim post-sovietizmu;
6. Ne;
7. Dėl to 'meno'. Nusirašinėjimas toks ir yra, nes čia nėra taisyklių, šabloniškumų ir t.t. Svarbu lankstumas, kūrybiškumas, mokėjimas prisitaikyti prie dėstytojo-situacijos, rizikos pasvėrimas ir dar nemažai panašių dalykų.
Aišku, nusirašinėti įdomius-naudingus dalykus, tokius kaip estetika, kultūros istorija ar Antikinė filosofija, visiška nesąmonė. Tačiau tokius kaip kalbotyra, istorinė gramatika, ar eilėdara - pateisinama iš subjektyviosios pusės.
3. Teigiamai...
4. Pateisinamas tada, kai pvz ko nors nespeji ir susitari su draugu kad jis padarys viena, o tu kita ir poto apsikeiciat ir nusirasot vienas nuo kito.
5. Ne ir dar ilgai taip turbut nesielgs....
6. Esu gal viena karta, kai mane apkaltino nusirasinejimu, nors nusirasiau ne as, o nuo manes..... Beto melo kojos trumpos, tie vargseliai patys ykliuva... ]
7. Mazai kas pagalvoja , kad kai duodi nusirasyti, tai suteiki kitam zmogui proga pakliuti y tavo taip trokstama vieta, ir sumazini tikimybe kad ten pakliusi tu pats....
1. Nusirašyt visų pirma reikia mokėti; univere nenusirašinėju, bet mokyklos, ko gero, būčiau nebaigus jei ne nusirašinėjimas kai kurių dalykų
2. nieko nemanau, žmonės kaip visi. nepateisinu tik cheatinančių per vairavimo egzus
3. iš univero jau dabar mėto už tai. iš mokyklos tai čia nesąmonė konkreti
4. be abejo. ne kiekvieną šlamštą reikia mokytis. kol negalima pilnai pasirinkti savo tvarkaraščio, tol nusirašinėjimą laikau visiškai pateisinamu
5. Išdavinėjimas yra nukrypimas. Gerbiu savo senelį, kuris, kai mama vaikystėje skųsdavo brolį, į kampą statydavo abu - vieną už zbitkus, antrą už skundimą Yra tokių žmogus-žmogui-vilkas pasekėjų, manau, bet mažai. Man kol kas teko sutikt tik piktybiškai neduodančių nusirašyt, bet ne skundžiančių. ir išvis, mažiau žiūrėkit į štatus, sveikesni būsit
6. Ne
3. Iš universiteto ir meta...
4. Na, kartais mums atrodo, kad reikia mokytis niekam nereikalingus dalykus ir tuo bandome pateisinti nusirašinėjimą (asmeninė patirtis), bet iš tikrųjų net ir tais nereikalingais dalykais lavinam smegenis, tsakant. Taigi tai nėra pateisinama.
5. TIKRAI ne ir ačiū Dievui.
6. Nesu ir neketinu skųsti - tai asmeninis žmogaus reikalas.
7. Vidurinėje dažniausiai atsispausdindavau šperę 6 Arial Narrow šriftu.
1.kartais.. 2. manau, jie patys sau kenkia, nes ziniu negauna, ir rizikuoja 3. nesutikciau, nes liktu gal kokie vienetai besimokanciuju 4. kai kuriais atvejais 5. neeee...Lietuvoj busi pavadintas stukacium 6. ne 7. nusirasineju tik extra atvejais, kai nespeju ismokti, arba pamirstu apie testa, taciau dalykus, kurie man svarbus, visada ismokstu. siaip nusirasinejimas-dalis mokyklinio gyvenimo, kone tradicija jo labai lengvai neisnaikinsi
tarkim tai praktika prieš seminarus
tyrimas įdomumui taip pat šaunu - mokaisi iš to gi.
ir šaunu, kad vykdomos akcijos.
taip nusirašinėjimo samprata išsigimus! nes išsigimę tai kas ją sukelia... (kartojuos)
aš manau yra neįmanoma sutramdyti nusirašinėjimo turint tokį neefektyvų studentų skaičių. įmanoma prislopinti nusirašinėjimo skatinimą ir skatinti nenusirašinėti. Bet išnaikinti toli gražu nepavyks kai stoja kas nori(greičiau kam visuomenė suformavo nuomonę, kad reik diplomo). Nes juk darome įtaką aplinkiniams savo nuomonėmis apie tai. paprastai tie, kurie toleruoja nusirašinėjimą tai ir skatina.
pas mus VGTU yra daug teisės aktų ir atstovybės išleistų dėl nusirašinėjimo. Bet tai tik žodžiai. Šiandien kaip tik rašėme iš tų visų teisinių dalykų ir VGTU istorijos. Būtent tai aš ir pavadinau Marksizmo-Leninizmo šiandieniniu vaiku. Nes nemalonu mokytis tai matant visas tos sistemos ydas ir žinant, kad tai turi būti pakeista. Na bent jau ne beveik totaliai pakeista kaip mūsų tėvų laikais... o istorija su visa VGTU valdžia tai košmaras. Kartais pagalvoju, kad geriau jos nebūčiau skaitęs.
"I've passed my ethics exam. Of course i've cheated!"
Aga, xdm.. "Pavarei" kaip tikras studentas Ačiū už atsakymus. šiaip čia tyrimas mano įdomumui, nes susiduriau su tokiu dėstytoju, kuris išdalino koliokviumo klausimus ir isejo, grįžo po 2h su maža anketėle (nusirašinėjau, nenusirašinėjau, truputį žvilgetelėjau). Dauguma sužymėjo, kad nenusirašinėjo, nes tik žodžiu buvo apsitarta ką reiktų paminėti atsakant į klausimą ir tai įsivardijom kaip konsultaciją, o nenusirašinėjimą. Kitą paskaitą supratom kokie mes anomiški, nes mūsų toks elgesys buvo neteisingas, o mūsų sąmonė tai traktavo kaip normalų elgesį. Baisu. Nusirašinėjimo samprata iškrypus kaip reikalas. Matau, kad bent čiau žmonės neneigia nusirašinėjantys. Beje, kaip tik VDU vykdoma akcija prieš nusirašinėjimą. Nuo sių metų aš to irgi nebedarau.
2. Visiskai normalus zmones.
3. Turbut pradeciau daugiau mokytis.
4. Gali.( Pvz: buvo isvykes ir nebuvo laiko ismokti sios temos, nesuprato klausimo, norejo pasitikrinti atsakyma, ir t.t.).
5. Nemanau.
6. Nesu. O ir laiko nera pastebeti ka kas ir nuo ko nusiraso - pati nusirasineju.
Prasau!
3. Mano nuomone, tai būtų per didelė bausmė.
4. Nemanau.
5. Elgiamasi iki kokios 7 klasės.
6. Nesu.
7. Man nepatinka nusirašinėtojai. Ima siaubingas nervas, kada Tu mokaisi, gauni 4 o pašlemėkas gauna 9,nušluostęs nosis visiems geriausiai besimokantiems.
aš vis stebiuosi vienu žmogum čia... dar taip NE Į TEMĄ atsakinėt, reik turėt sugebėjimų tikrai...
būtent. galbūt mes ne apie tą patį bet aš dar pridėčiau: daryk ką galvoji ir sakai. Čia šita savęs apgaulė yra vienas iš tų dalykų, kuri bendra ir sovietmečiui ir taip priešinamiems vakarams. Nusirašinėjant ji dažnai naudojama. Apie tai yra labai gera hardcore punk daina Hüsker Dü - It's Not Funny Anymore nors girdėjau tik Lifetime versija.
kada pagaliau apie Lietuvą galima bus kalbėti be ironijos(It's still funny)? Tokios pat ironijos, kuri buvo vartojama "Dievų miške" nes kitaip tokios katastrofos neįmanoma nupasakoti...
---------
Oi Visu pirma tokio tyrimo atsakymas man iš karto aiškus. Beveik visų LR bėdų priežastis yra ta pati ir gerai išsistudijavus kaip tai veikia, atsirado ir t.t. galima daug ką tiksliai numatyti taigi ir LR likimą jei (jūs) taip ir toliau elgsitės.
atsakau kaip universiteto studentas:
1. Ne. Būna labai retų išimčių.
2. Jei universitete - mano priešai. Kodėl? Ponas AMB pasididžiuodamas taikė aukštąjį mokslą į prisitaikėlius, "prasisukančius", nusirašinėtojus ir t.t. Tai buvo apgalvotas žingsis. Kai AM taikomas į pavadinkim "nesveikus", "sveikieji" tampa luošinami pačios nesveikos AM sistemos. Komunistams sveikų nereik.
Emigracija...
3. Būtų nuostabu su sąlyga, kad visa sistema pakeista iš esmės... Jeigu skundimo sistema būtų dabar, tai aš būčiau vienas iš pirmųjų kuris lėktų dėl nusirašinėjimo nors nenusirašinėju. Kažkieko toks interesas dėl manęs jau dabar yra...
4. Gali. Sovietmetis pilnas absurdų. Sovietmetis dar labai gyvas. Absurdų aš mokytis nenoriu. Šiandien iš vieno iš Marksizmo-Leninizmo šios dienos vaikų rašėm(jis gyvas!). Jausmas ne koks tai kalti. Aš ir nekaliau... Taigi šiuo atveju nusirašinėjimą aš pateisinu. Lietuvos žmonės labai dažnai teisina "sistema bloga todėl nėra blogai taip daryti" bet nesuvokia ribos kur dar ne blogai, o kur jau blogai ir dažniausiai pateisina dar daugiau blogio nei gėrio vardan. Aš sau sąmoningai sakau: fuck that! Dėja mažai kas sąmoningai taip sako...
5. Lietuvoje taip nesielgiama nes sistema pritaikyta prie taip nesielgiančių.
6. Mokykloj kažkaip netyčia išskundžiau naują klasioką, o dar pasirodo mob. telefonų vagį. Nu buvo grasinimų. Baisių baisių... Ir nei vienas iš jų nebuvo įvykdytas. Tai man buvo puiki pamoka apie bauginimus visam gyvenimui. Nes dabartinės sistemos viena iš gyvavimo priemonių ir yra bauginimas. Kai esi tai perpratęs, o jei dar turi kitą pasirinkimą ir kas tave palaiko tai išdrįsti "aukštiems" žmonėms tiesiai į akis pilti tiesą.
7. Jau pasidalinau.
Prašom!
Dėl mokyklos. Nesimokiau istorijos, lietuvių kalbos(rašybos), dailės(teorijos) ir biologijos. Po 1 ir kelių mėnesių galių pasakyti: man visų šių dalykų reikia ir po truputi laisvalaikiu pasiskaitau(aišku ne iš mokyklos vadovėlių)! Ne tam, kad gaučiau didesnį skaičių univere ar didesnį atlyginimo skaičių. Man to reikia, kad pats nebūčiau tik skaičius. Kad geriau pažinčiau pasaulį aplink, kurio šerdis yra fizika-filosofija. Na o nemokėt lietuviškai taisyklingai rašyti tapo paprasčiausiai gėda
1. Ne, nes man visada nesiseka ir žinau, kad mane pagaus;
2. Jei moki tai daryt gerai ir 'naglai', tai tiems žmonėms gerai, jiems sekasi, bet gi negali sekstis visada, kada nors vis tiek kas nors pagaus arba paskųs;
3. Kadangi manęs tai neliečia, tai niekaip ir nereaguočiau - nei man būtų didelis džiaugmas, nei baisus liūdesys;
4. Tai visada yra kaip nors pateisinama, pvz, aš viską žinojau, tik norėjau pasitikrint ir t.t.;
5. Dar nemačiau tokio atvejo. Pas mus nukrypimu laikoma, jei paskundi, o ne jei nusirašinėji;
6. Nesu.
2. Tinginystė - tai laimė.
3. Kadangi nesu totali nusirašinėtoja galėsiu save sustabdyti ir to nedaryti. Bet iš tikrųjų, jeigu mestų, tai mokyklose švilptų vėjai.
4. Ne. Nėra jokio nepateisinamo dalyko, viskas turi priežastį.
5. Nė velnio. Lietuva dar ne vakarai ir tikrai negreit bus, jeigu apskritai bus.
6. Nė karto. Koks man skirtumas.
7. Aš nusirašinėju, tik įdomias mintis, labai retai mirtinai svarbią informaciją kontroliniam darbui.
Prašom
2. Niekaip nemanau, tai tik jų pačių reikalas, nusirašydamas nieko nelaimėsi, tik save apgausi (arba dėstytoją, mokytoją, who cares). Aš nemoku fizikos, jos nemėgstu, tad ir nusirašinėju, nieko smerktino čia nematau.
3. Yra ir rimtesnių problemų, negu nusirašinėjimas
4. Žiūrint kada, kaip...
5. Nesielgiama, kiekvienas savo likimo kalvis, o ožiu būti niekada nemėgau, tad ir nesmerkiu kitų, kurie neskundžia.
6. Vieną kartą, ir taip tai buvo draugei, juoko formą, ankstesniais laikais.
7. Žmonės nusirašinėjo, nusirašinėja ir nusirašinės.... ;>
Jei esi geras – viskas lengva kelyje,
O kai atvirkščiai – sunku ir tamsu darosi tiesiog.
Pasidalink su kiekvienu džiaugsmu savo tyru,
Sėk aplinkui juoką skambų ir tyrą.
Jei dainas dainuoji – linksmiau pasidaro,
O kai atvirkščiai – nuobodu ir pilka, be gal
Daina Jei esi geras leopoldas.
Lietus basas per žemę nubėgo,
Klevams per pečius tapšnojo delnais.
Jei diena giedra – gera ir miela,
O kai atvirkščiai – liūdna pasidaro visai.
Girdis, kaip skamba aukštai danguje
Saulės spindulių stygos šviesios.
Jei esi g
tokį smulkų, drebantį žmogelį:– Na, o tu kokio masto nusikaltėlis? Ką stambaus prasukai?Žmogelis nuryja seilę ir taria:– Aš naktį ežere su tinklais dvi lydekas sugavau... Ketvirtasis:
- O as RUKI VVERH daina A GDE ZE VY DEVCHONKI kaimu vestuvese su lietuv
Anigdots. Aš esu programišius. Įsilaužiau į Pentagono serverius, nukopijavau slaptus failus. Valstybės saugumo grėsmė!Antrasis atsiremia į sieną:– Aš – tarptautinis ginklų prekeivis. Aprūpindavau ištisas armijas. Pasaulinis mastas!Atsisuka abu į trečiąjį,
Erotomanas: Sto pensando a noi
Patrakus senute: Can't stop thinking of you
Eros: ono umana situazioni
Patrakus: They're just human contradictions (R.I.P.)
2007 m. lapkričio 23 d. 16:48:26
2. Žiūrint kokius dalykus nusirašinėja ir kur, jei lb svarbius, tai yra negerai, bet jei balalai ar rusų tai norm (bo rusų tikrai sunkiai įmanoma be šperų
3. Heheeh.. Manau, kad būtų keista. Juk, galima visuomet sugaut, pabart, ir to užtektų, manau nereikia tokių baisybiųų..
4. Jop
5. Jo, bet mes tai nelaikom nenukrypimu. Iš tiesų nemėgstu tų kurie skundžia, nes mokytojai patys viską mato, tik nevisada sako (mano mama buvo mokytoja).
6. Nebuvau, man rodos. Na, kiti kai paskundžia, tai tada mokytojos dažniausiai atėma špargalkes, o mokiniai išvadina skundiku.
7. Nežinau. Mokykloje, nemanau jog yra labai baisu nusirašinėjimas, aišku nereiktų labai svarbiuose dalykuose nusirašinėt, tačiau vat jau universitetuose, tūrėtų būti gėda nusirašinėt !
2007 m. lapkričio 23 d. 15:37:31
2. Nelabai gerai, bet kartais nėra kitos išeities.
3. Gal ir gerai, tuomet žinočiau,kad taip negalima. ;]p
4. Žiūrint pagal aplinkybes.
5. Na aš dar tik mokykloje, universiteto nelankau ; D
6. nebuvau.
2007 m. lapkričio 23 d. 12:55:30
2. Kartais galima, bet kai tai tampa vieninteliu būdu baigti mokyklą ir universitetą, tai tikrai nėra gerai. Nenoriu, kad nieko neišmanantys žmonės tvarkytų mano finansus, mane gydytų arba vadovautų mano darbovietėje.
3. Būtų žiauru
4. Taip. Bet saiko ribose.
5. Nežinau - dar nestudijuoju.
6. Nemėgstu skųsti. Klasiokai skalpą nuimtų
7. Reikia gerai pažinti mokytoją ir žinot, kaip ir kuriuo metu žvilgtelt į knygą ar mažyčius užrašiukus.
2007 m. lapkričio 20 d. 23:08:01
2. Manau, kad jie savotiški 'menininkai';
3. Na, VU tai taip ir skelbiama. Bent jau prieš sesiją visad didelėm raidėm būna užrašomas skelbimas. Tačiau dar negirdėjau, kad išmestų tik dėl to;
Reaguočiau neigiamai, nes pirmą kartą pagaunant žmogų nusirašinėjant, tai, per griežta bausmė;
4. Gali būti pateisinamas tada, kai laikai egzaminą iš visiškai nereikalingo, sauso dalyko, kurio neįmanoma per vieną parą [tarkim] išmokti, o visą semestrą nekyla ranka gaišti laiko;
5. Na, mums dar toli iki to.. Juoba, kad 'Vakaruose' ir švietimo sistema kitokia, nedvelkia, tarkim post-sovietizmu;
6. Ne;
7. Dėl to 'meno'. Nusirašinėjimas toks ir yra, nes čia nėra taisyklių, šabloniškumų ir t.t. Svarbu lankstumas, kūrybiškumas, mokėjimas prisitaikyti prie dėstytojo-situacijos, rizikos pasvėrimas ir dar nemažai panašių dalykų.
Aišku, nusirašinėti įdomius-naudingus dalykus, tokius kaip estetika, kultūros istorija ar Antikinė filosofija, visiška nesąmonė. Tačiau tokius kaip kalbotyra, istorinė gramatika, ar eilėdara - pateisinama iš subjektyviosios pusės.
2007 m. lapkričio 1 d. 02:00:51
2. Ant lauzo juos... ]
3. Teigiamai...
4. Pateisinamas tada, kai pvz ko nors nespeji ir susitari su draugu kad jis padarys viena, o tu kita ir poto apsikeiciat ir nusirasot vienas nuo kito.
5. Ne ir dar ilgai taip turbut nesielgs....
6. Esu gal viena karta, kai mane apkaltino nusirasinejimu, nors nusirasiau ne as, o nuo manes..... Beto melo kojos trumpos, tie vargseliai patys ykliuva... ]
7. Mazai kas pagalvoja , kad kai duodi nusirasyti, tai suteiki kitam zmogui proga pakliuti y tavo taip trokstama vieta, ir sumazini tikimybe kad ten pakliusi tu pats....
2007 m. lapkričio 1 d. 00:40:13
2. nieko nemanau, žmonės kaip visi. nepateisinu tik cheatinančių per vairavimo egzus
3. iš univero jau dabar mėto už tai. iš mokyklos tai čia nesąmonė konkreti
4. be abejo. ne kiekvieną šlamštą reikia mokytis. kol negalima pilnai pasirinkti savo tvarkaraščio, tol nusirašinėjimą laikau visiškai pateisinamu
5. Išdavinėjimas yra nukrypimas. Gerbiu savo senelį, kuris, kai mama vaikystėje skųsdavo brolį, į kampą statydavo abu - vieną už zbitkus, antrą už skundimą
6. Ne
2007 m. spalio 31 d. 23:02:14
2007 m. spalio 31 d. 22:24:53
2. Nenusisekusių gyvenimo aplinkybių prispausti žmonės
3. Iš universiteto ir meta...
4. Na, kartais mums atrodo, kad reikia mokytis niekam nereikalingus dalykus ir tuo bandome pateisinti nusirašinėjimą (asmeninė patirtis), bet iš tikrųjų net ir tais nereikalingais dalykais lavinam smegenis, tsakant.
5. TIKRAI ne ir ačiū Dievui.
6. Nesu ir neketinu skųsti - tai asmeninis žmogaus reikalas.
7. Vidurinėje dažniausiai atsispausdindavau šperę 6 Arial Narrow šriftu.
2007 m. spalio 31 d. 21:08:52
Žalios kačių akys naktim ūkanotom su raganom skraido ant šluotų gauruotų - Lyg žvaigždės, kur sminga į bežadę tylą, lyg žiežibros, kur sninga iš laužo liepsnų nuo viršūnių kalvų lyg juodų debesų - dar juodesnėn naktin kyla. [Myra Cohn Livingston]
2007 m. spalio 31 d. 18:38:16
tyrimas įdomumui taip pat šaunu - mokaisi iš to gi.
ir šaunu, kad vykdomos akcijos.
taip nusirašinėjimo samprata išsigimus! nes išsigimę tai kas ją sukelia... (kartojuos)
aš manau yra neįmanoma sutramdyti nusirašinėjimo turint tokį neefektyvų studentų skaičių.
pas mus VGTU yra daug teisės aktų ir atstovybės išleistų dėl nusirašinėjimo. Bet tai tik žodžiai. Šiandien kaip tik rašėme iš tų visų teisinių dalykų ir VGTU istorijos. Būtent tai aš ir pavadinau Marksizmo-Leninizmo šiandieniniu vaiku. Nes nemalonu mokytis tai matant visas tos sistemos ydas ir žinant, kad tai turi būti pakeista. Na bent jau ne beveik totaliai pakeista kaip mūsų tėvų laikais...
"I've passed my ethics exam. Of course i've cheated!"
2007 m. spalio 31 d. 18:22:00
2007 m. spalio 31 d. 17:40:46
2. Visiskai normalus zmones.
3. Turbut pradeciau daugiau mokytis.
4. Gali.( Pvz: buvo isvykes ir nebuvo laiko ismokti sios temos, nesuprato klausimo, norejo pasitikrinti atsakyma, ir t.t.).
5. Nemanau.
6. Nesu. O ir laiko nera pastebeti ka kas ir nuo ko nusiraso - pati nusirasineju.
Prasau!
2007 m. spalio 31 d. 17:29:55
2. Visiškai nesmerkiu, tegu, jeigu tai padeda.
3. Mano nuomone, tai būtų per didelė bausmė.
4. Nemanau.
5. Elgiamasi iki kokios 7 klasės.
6. Nesu.
7. Man nepatinka nusirašinėtojai. Ima siaubingas nervas, kada Tu mokaisi, gauni 4 o pašlemėkas gauna 9,nušluostęs nosis visiems geriausiai besimokantiems.
2007 m. spalio 31 d. 17:04:29
2007 m. spalio 31 d. 16:57:56
2007 m. spalio 31 d. 15:29:36
"Sakyk, ką galvoji,
Galvok, ką sakai."
būtent. galbūt mes ne apie tą patį bet aš dar pridėčiau: daryk ką galvoji ir sakai. Čia šita savęs apgaulė yra vienas iš tų dalykų, kuri bendra ir sovietmečiui ir taip priešinamiems vakarams. Nusirašinėjant ji dažnai naudojama. Apie tai yra labai gera hardcore punk daina Hüsker Dü - It's Not Funny Anymore nors girdėjau tik Lifetime versija.
kada pagaliau apie Lietuvą galima bus kalbėti be ironijos(It's still funny)? Tokios pat ironijos, kuri buvo vartojama "Dievų miške" nes kitaip tokios katastrofos neįmanoma nupasakoti...
---------
2007 m. spalio 31 d. 15:23:49
atsakau kaip universiteto studentas:
1. Ne. Būna labai retų išimčių.
2. Jei universitete - mano priešai. Kodėl? Ponas AMB pasididžiuodamas taikė aukštąjį mokslą į prisitaikėlius, "prasisukančius", nusirašinėtojus ir t.t. Tai buvo apgalvotas žingsis. Kai AM taikomas į pavadinkim "nesveikus", "sveikieji" tampa luošinami pačios nesveikos AM sistemos. Komunistams sveikų nereik.
Emigracija...
3. Būtų nuostabu su sąlyga, kad visa sistema pakeista iš esmės... Jeigu skundimo sistema būtų dabar, tai aš būčiau vienas iš pirmųjų kuris lėktų dėl nusirašinėjimo nors nenusirašinėju. Kažkieko toks interesas dėl manęs jau dabar yra...
4. Gali. Sovietmetis pilnas absurdų. Sovietmetis dar labai gyvas. Absurdų aš mokytis nenoriu. Šiandien iš vieno iš Marksizmo-Leninizmo šios dienos vaikų rašėm(jis gyvas!). Jausmas ne koks tai kalti. Aš ir nekaliau... Taigi šiuo atveju nusirašinėjimą aš pateisinu. Lietuvos žmonės labai dažnai teisina "sistema bloga todėl nėra blogai taip daryti" bet nesuvokia ribos kur dar ne blogai, o kur jau blogai ir dažniausiai pateisina dar daugiau blogio nei gėrio vardan. Aš sau sąmoningai sakau: fuck that! Dėja mažai kas sąmoningai taip sako...
5. Lietuvoje taip nesielgiama nes sistema pritaikyta prie taip nesielgiančių.
6. Mokykloj kažkaip netyčia išskundžiau naują klasioką, o dar pasirodo mob. telefonų vagį.
7. Jau pasidalinau.
Prašom!
Dėl mokyklos. Nesimokiau istorijos, lietuvių kalbos(rašybos), dailės(teorijos) ir biologijos. Po 1 ir kelių mėnesių galių pasakyti: man visų šių dalykų reikia ir po truputi laisvalaikiu pasiskaitau(aišku ne iš mokyklos vadovėlių)!
2007 m. spalio 31 d. 11:36:01
2. Jei moki tai daryt gerai ir 'naglai', tai tiems žmonėms gerai, jiems sekasi, bet gi negali sekstis visada, kada nors vis tiek kas nors pagaus arba paskųs;
3. Kadangi manęs tai neliečia, tai niekaip ir nereaguočiau - nei man būtų didelis džiaugmas, nei baisus liūdesys;
4. Tai visada yra kaip nors pateisinama, pvz, aš viską žinojau, tik norėjau pasitikrint
5. Dar nemačiau tokio atvejo. Pas mus nukrypimu laikoma, jei paskundi, o ne jei nusirašinėji;
6. Nesu.
2007 m. spalio 31 d. 10:17:49
2. Tinginystė - tai laimė.
3. Kadangi nesu totali nusirašinėtoja galėsiu save sustabdyti ir to nedaryti. Bet iš tikrųjų, jeigu mestų, tai mokyklose švilptų vėjai.
4. Ne. Nėra jokio nepateisinamo dalyko, viskas turi priežastį.
5. Nė velnio. Lietuva dar ne vakarai ir tikrai negreit bus, jeigu apskritai bus.
6. Nė karto. Koks man skirtumas.
7. Aš nusirašinėju, tik įdomias mintis, labai retai mirtinai svarbią informaciją kontroliniam darbui.
Prašom
2007 m. spalio 31 d. 01:07:19
2. Niekaip nemanau, tai tik jų pačių reikalas, nusirašydamas nieko nelaimėsi, tik save apgausi (arba dėstytoją, mokytoją, who cares). Aš nemoku fizikos, jos nemėgstu, tad ir nusirašinėju, nieko smerktino čia nematau.
3. Yra ir rimtesnių problemų, negu nusirašinėjimas
4. Žiūrint kada, kaip...
5. Nesielgiama, kiekvienas savo likimo kalvis, o ožiu būti niekada nemėgau, tad ir nesmerkiu kitų, kurie neskundžia.
6. Vieną kartą, ir taip tai buvo draugei, juoko formą, ankstesniais laikais.
7. Žmonės nusirašinėjo, nusirašinėja ir nusirašinės.... ;>