Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Ananda Shankar


Muzika


Veiklos pradžia: 1969
Veiklos pabaiga: 1999
Valstybė: Indija
Pagrindinis stilius: Alternatyvioji muzika
Gimimo data: 1942 m. Gruodžio 11 d.
Mirties data: 1999 m. Kovo 26 d.(Sulaukė 56 m.)


Parinkite labiausiai būdingus stilius:

Pridėti prie mėgstamiausių Jazz fusion
Pridėti prie mėgstamiausių World
Pridėti prie mėgstamiausių Acid jazz
Pridėti prie mėgstamiausių Psychedelic rock
Pridėti prie mėgstamiausių Ethnic fusion
Pridėti prie mėgstamiausių Instrumental rock



Informacija

 

Ananda Shankar buvo iš Indijos kilęs muzikantas, žinomas už vakarietiškos ir rytietiškos muzikos derinimą.

Gimė Almoroje, Utar Pradeše, Indijoje, 1942 metais gruodžio 11-ąją. Buvo žymiojo sitaristo Ravi Shankar sūnėnas, tačiau ne jis mokė Anandą groti.

7-ojo dešimtmečio pabaigoje Ananda Shankar išvyko į Los Andželą ir ten pradėjo savo muzikinę karjerą. Jis dirbo su pripažintais muzikantais, įskaitant ir žymųjį gitaristą Jimi Hendrix. Po sutarties su Reprise Records pasirašymo jis 1970-ais metais išleidžia savo debiutinį albumą "Ananda Shankar". Tai buvo indiškos klasikinės-etninės muzikos darbas, kur dominuojantis instrumentas buvo sitaras (tiesa, buvo naudojami ir sintezatoriai, tačiau jie antrame plane). Jame buvo ir dviejų žymių kūrinių, grupės The Rolling Stones dainos Jumpin' Jack Flash ir The Doors dainos Light My Fire, versijos.

Vėliau, grįžęs į Indiją, Ananda toliau eksperimentavo ir galiausiai 1975-aisiais išleido antrąjį albumą "Ananda Shankar and His Music", kuris tapo labiausiai pripažintu albumu. Tai buvo džiazo/fanko stiliaus muzika, atliekama indiškais tradiciniais instrumentais - sitaru, tabla, mridangamu bei vakarietiškais šiuolaikiniais instrumentais - gitara, būgnais bei Mūgo (angl. Moog) sintezatoriais.

10-ojo dešimtmečio viduryje jis pradėjo vėl iškilti, šįkart pasukęs bendradarbiavimo su klubinių didžėjų scena keliu. Jo muzika buvo pristatoma platesnei auditorijai.  1996-aisiais išleido įrašą Blue Juice Vol.1, kuriame dviejų žymių jo kompozicijų "Streets of Calcutta" ir "Dancing Drums" naujos versijos.

10-ojo dešimtemčio pabaigoje jis dirbo Jungtinėje Karalystėje su DJ State of Bengal bei kitais, ir to rezultatas - Walking On albumas. Jis išleistas 2000 metais, po netikėtos mirties dėl širdies nepakankamumo (m. 1999 m. kovo 26 d.)
Esamas tekstas

Ananda Shankar buvo iš Indijos kilęs muzikantas, žinomas už vakarietiškos ir rytietiškos muzikos derinimą.Gimė Almoroje, Utar Pradeše, Indijoje, 1942 metais gruodžio 11-ąją. Buvo žymiojo sitaristo Ravi Shankar sūnėnas, tačiau ne jis mokė Anandą groti.7-ojo dešimtmečio pabaigoje Ananda Shankar išvyko į Los Andželą ir ten pradėjo savo muzikinę karjerą. Jis dirbo su pripažintais muzikantais, įskaitant ir žymųjį gitaristą Jimi Hendrix. Po sutarties su Reprise Records pasirašymo jis 1970-ais metais išleidžia savo debiutinį albumą "Ananda Shankar". Tai buvo indiškos klasikinės-etninės muzikos darbas, kur dominuojantis instrumentas buvo sitaras (tiesa, buvo naudojami ir sintezatoriai, tačiau jie antrame plane). Jame buvo ir dviejų žymių kūrinių, grupės The Rolling Stones dainos Jumpin' Jack Flash ir The Doors dainos Light My Fire, versijos.Vėliau, grįžęs į Indiją, Ananda toliau eksperimentavo ir galiausiai 1975-aisiais išleido antrąjį albumą "Ananda Shankar and His Music", kuris tapo labiausiai pripažintu albumu. Tai buvo džiazo/fanko stiliaus muzika, atliekama indiškais tradiciniais instrumentais - sitaru, tabla, mridangamu bei vakarietiškais šiuolaikiniais instrumentais - gitara, būgnais bei Mūgo (angl. Moog) sintezatoriais. 10-ojo dešimtmečio viduryje jis pradėjo vėl iškilti, šįkart pasukęs bendradarbiavimo su klubinių didžėjų scena keliu. Jo muzika buvo pristatoma platesnei auditorijai.  1996-aisiais išleido įrašą Blue Juice Vol.1, kuriame dviejų žymių jo kompozicijų "Streets of Calcutta" ir "Dancing Drums" naujos versijos.10-ojo dešimtemčio pabaigoje jis dirbo Jungtinėje Karalystėje su DJ State of Bengal bei kitais, ir to rezultatas - Walking On albumas. Jis išleistas 2000 metais, po netikėtos mirties dėl širdies nepakankamumo (m. 1999 m. kovo 26 d.)

Siūlomas pataisytas variantas

Pastabos

 

Muzika

Komentarai (0)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
Komentarų nėra. Būk pirmas!
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Nuotraukos

Music.lt

Pokalbiai  Įvykiai 
  Daugiau

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 0
  Neregistruotų vartotojų: 1169
  Iš viso užsiregistravę: 73339
  Naujausias narys: Alantas
  Šiandien apsilankė: 258661