Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

10 metų music'e

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Prologas: jėtus, reikia prisiminti, kaip veikia blog'ų rašymas. 


Veiksmas pirmas (pagrindinė tema): 

Vakar mano anketai sukakojo jubiliejinė sukaktis. Dabar turbūt jau galiu oficialiai skelbtis music'o veteranu. Anksčiau turėjau įsivaizdavimą, kad ties 10-ąja music'o sukaktimi būsiu įgrisęs visiems ir pats sau iki gyvo kaulo. Bet pirmaisiais savo gyvavimo čia metais negalėjau įsivaizduoti, kad tas buvimo music'e kelias bus toks vingiuotas ir netikėtas. Nors publikos čia mažiau nei buvome įpratę matyti iki 2014 metų, tačiau liko tie, su kuriais įdomu diskutuoti, kurie yra tikri melomanai ir su kuriais galima rasti daug bendro ne tik muzikos, bet ir kituose pasauliuose. 


Veiksmas antras (retrospektyva): 

Music'as per tuos metus tikrai parodė tiek, kiek aš nebūčiau pamatęs per dešimtį metų. Prieš metus aš dar negalvojau, kad pasuksiu tokios keistos muzikos keliu, pradėsiu kurti, rašyti dienoraščius ir recenzijas...“ – einaras13, dienoraštis „METAI MUSIC'E“ (2012.08.11.)

Pirmus metus jaučiaus kaip naujokas, tačiau antrieji prašvilpė kaip vėjas. Na, ir pokyčių visgi yra. Pats music'as pastaraisiais metais pokyčių neišgyveno  Turiu padėkoti šitam tinklalapiui, kad prisidėjo prie mano asmenybės ugdymo. Taip pat ir muzikinio skonio vedlys buvo šis tinklalapis. Puiki music'o bendruomenė daug kartų man padėjo, dėkoju jiems.  Tretieji metai turi nusimatyti labai įdomūs tam tikra prasme.“ – einaras13, dienoraštis „2 METAI MUSIC'E - tik pradžia.“ (2013.08.11.)

Jei po metų ar dviejų galėjau garantuoti, kad dar metus čia išbūsiu, tai šįkart sukaktis su pesimistinėmis nuotaikomis. Atėjo šiek tiek niūrūs laikai šiame portale ir jau nebežinau, kas dar čia mane prilaiko. Todėl nesu garantuotas, ar aš kada nespjausiu į šitą voratinkliais apsiveisusią buveinę. Nebėra čia žmonių, ištuštėję, o kas likę, tai tik vieni moralistai ir ištikimieji portalo intelektualai...“ – einaras13, dienoraštis „Štai jau gyva legenda būsiu!“ (2014.08.11.)

Vargšas music.lt - puikus portalas taip stagnuoja. Kaltinu tik liaudį, kuri visiškai nėra suinteresuota music.lt veikla, naujienomis, straipsniais, recenzijomis, dienoraščiais, kūryba ir, svarbiausia, DISKUSIJOMIS! Dėl to ir man nėra motyvacijos padėti šiam portalui (pildyti duomenų bazę ar padėti surinkti naujienas), nes niekas nežada įvertinti to, ką padaryčiau. Taigi, toliau savo pesimistinius kliedesius skleidžiu ir vėl pareiškiu nežinąs, ar atsiras dienoraštis „5 metai music'e!“ – einaras13, dienoraštis „Sukaktis?“ (2015.08.11.)


Veiksmas antras su puse: Retorinis kvizas: tai ar atsirado dienoraštis „5 metai music'e!“?


Veiksmas trečias (refleksija):

Kodėl aš vis dar čia? Atvirai kalbant, nežinau. Pirmaisiais mano gyvavimo metais susiformavo tokia stipri inercija, iš kurios ir tebeegzistuoju čia iki šiol. Tikrai negaliu pasigirti, kad music'as man yra toks pats kultinis reikalas, koks buvo 2012 metais. Anksčiau muziką atradinėdavau čia, iškart ją vertindavau, pasilaikindavau, realizuodavau save. Dabar muziką atradinėju klausydamas Spotify, žiūrėdamas kelis melomaniškus YouTube kanalus, sekdamas keletą Facebook puslapių ir turėdamas porą kolegų su suderinamu muzikos skoniu. Įvertinti muzikos neskubu, o ir pirmiau vedu savo asmeninius excel failus, kuriuose užsirašau vertinimus, leidžiu jiems išsigulėti ir tik tada, jei turiu laiko, konvertuoju tą vertinimą į išsamų komentarą music.lt sistemoje. Savęs realizavimas apskritai yra apribota veikla gyvenime: recenzijų neberašau (nors norėčiau susikaupti ir rasti laiko tam), dienoraščių neberašau, kūryba užmečiau dar seniau nei dienoraščius. Drąsiai galiu teigti, kad nebesu toks lojalus music'ui. Bet tokių lojalių žmonių music'ui gal tebėra 2 ar 3. 

Kita vertus, nebesu tas pats paauglys, kuris tuo metu tik ieškojo, kaip save realizuoti. Dabar esu žmogus, kuris turi daug daugiau veiklų ir įsipareigojimų nei tada. Atsimenu, kaip kadaise mėgdavau pagriežti dantį ant Rugilės (R7wa), kai ji įstojo į universitetą ir pametė dienoraščių rašymą ir aktyvų diskutavimą music'e. Tas pats galiausiai nutiko ir man. 

Taigi, mane music'e laiko inercija. Ir viltis, kuri miršta paskutinė. Viltis, kad be tų kelių puikių žmonių, kuriuos vis dar čia sutinku, atsiras ir vienas kitas naujas žmogus, su kuriuo bus galima prasiausti music.lt diskusijose, dienoraščiuose ir pan. Ir labai smagu, kad Delacorado ir edzkaa1 vis dar prisideda prie turinio ir formos tobulinimo. Jei ne jūs, music'as gal tikrai būtų užsilenkęs, praėjusią žiemą tam buvo grėsmė. Jūs palaikote mano (ir greičiausiai kitų) viltį!


Veiksmas pusketvirtas: reklamuoju riaušes! Išvalo sielą beigi praturtina organizmą ašarinėmis dujomis, o jūsų biografiją papildo administraciniais nusižengimais!


Veiksmas ketvirtas (perspektyva):

(loop opens) Būti ar nebūti? Renkuosi būti. Kviečiu būti kartu. Arba atskirai, bet geriau kartu. Geriau kartu nei saldu. Kai saldu, didėja diabeto ir viršsvorio rizika. Diabetas ir viršsvoris yra lengvas kelias į nebūtį. Jei nori lengvo kelio į nebūtį, geriau nebūk. Bet geriau būk. (loop closes)


Epilogas: jėtus, reikia prisiminti, kaip užbaigti dienoraščius. Tiesiog numesiu muzikos, kaip visada, niekas nepastebės, kad šita beletristika be pabaigos.

 
 2021 m. rugpjūčio 12 d.

 2024 m. kovo 23 d.
 2023 m. gegužės 23 d.
 2023 m. balandžio 30 d.

Komentarai (6)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
Konditerijus
2021 m. rugpjūčio 21 d. 20:16:29
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Tik jau nereikia nurašinėti visko durnai motinai.. viskas bus gerai


Atsakyti
4Blackberry
2021 m. rugpjūčio 21 d. 17:59:30
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Viltis - durnių motina {#}


____________________
Gaila, kad Dievas mūsų nebepageidauja čia.
Atsakyti
einaras13
2021 m. rugpjūčio 12 d. 20:58:00
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Tiesa... realių pažįstamų iki šiol turiu viso labo porą, kurie klauso panašią muziką, ir su jais išsiryškinom šituos reikalus daug vėliau nei aš atsiradau music'e. Todėl music'as visada buvo ir iki šiol lieka pagrindinė atrama, kur drąsiai galiu dalintis muzika žinodamas, kad kažkam rūpi. Kažkuriuo metu daug dažniau buvau pradėjęs feisbuke mėtyti įvairių dainų / albumų nuorodas, bet galiausiai niekam nebuvo įdomu ir apmažinau apsukas. 


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
Konditerijus
2021 m. rugpjūčio 12 d. 20:45:17
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Ką dar norėjau pasakyti.. tai kad kur kitur tokių keistų žmonių 'sutiksi', jei ne music.lt. Asmeniškai ir palaikymo čia sulaukiau, kuris kai kuriais gyvenimo etapais buvo neįkainojamas ir apskritai drąsos klausyti, išjausti tokią muziką, kurios aplinka nesiklauso, pašiepia, smerkia. Suprasti, kad viskas gerai su tavim, mūsų tokių yra ir daugiau. 

Tai čia šiaip toks nostalgiškas leptelėjimas. Mes turbūt su Einaru galim jaustis/vadintis tokiais Alvydo pasekėjais. 


Atsakyti
einaras13
2021 m. rugpjūčio 12 d. 20:36:14
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Kai dirbi prie turinio, kukliu apsimesti sudėtinga (o ir nereikia). Užtat kai tobulini formą, tau nebūtina pasireikšti, tai galima laikyti low profile. 


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
Konditerijus
2021 m. rugpjūčio 12 d. 20:33:35
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Jo.. Delacorado kažkaip pati išsiryškina, o edzkaa1 dirba kaip Kalėdų senelis (tikras). 


Atsakyti
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Šiuo metu vertiname


The Subways The Subways
7,3

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

  Daugiau

Pokalbių dėžutė

09:58 - Konditerijus
David Gilmour - The Piper's Call
10:02 - Silentist
Mike Pinder
10:01 - Silentist
Mire dar vienas Moody Blues narys.Mike Ponder '(
00:10 - edzkaa1
Nu ką, nemaža tikimybė, kad vistik My Dying Bride nebus Kilkim Žaibu, atšaukė beveik visus šių metų pasirodymus. Tik organizatoriai kažkaip neskuba pranešti ir toliau reklamuoja..
20:28 - Silentist
SVEIKI tiek kad net KUKU
10:43 - Arunazz
sVEIKI
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
09:40 - Silentist
guess I did make my name out of my drumming, and I have the big drum sets, and I'm doing all these crazy, odd-time signatures, so, yeah, I guess drumming was very important to what made me popular.

Mike Portnoy
18:43 - Arunazz
SVEIKI
Daugiau  

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 4
  Neregistruotų vartotojų: 322
  Iš viso užsiregistravę: 73335
  Naujausias narys: Ausriokas
  Šiandien apsilankė: 446547