Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Eurovizija 2011-2016: BIH, Bulgarija, Čekija, Danija.

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Pereikime prie Bosnijos ir Hercegovinos:

Dino Merlin — Love in Rewind (2011)

Su scenografija ir vizualiais dalykais gal ir viskas tvarkoj, bet toji baladė visiškai nuobodi (ir nežinau, kaip jai galėjo taip sektis Eurovizijoje), o senuko balsas visiškai netinka tarptautinio lygio konkursui. Nors dabar į balsą mažiausiai žiūrima, kažkodėl. Todėl negaliu rašyti daugiau nei 5/10.

Maya Sar — Korake Ti Znam (2012)

Irgi gal kai kam nuobodoka, bet aš jau geriau renkuosi solidesnes, natūralesnes ir santūresnes balades, tokias kaip ši. Nors vaizdas joks eiliniam Eurovizijos žiūrovui, bet bent jau jokių blogų prisiminimų nepalieka. Skamba pakankamai efektingai, o pagaliau žmogus ir balsą turi. Drįstu rašyti 7/10.

Dalal & Deen feat. Ana Rucner and Jala — Ljubav Je (2016)

Bosnai grįžta su trenksmu — vien jau kokiose erdvėse vaizdo klipą susuko! Bet tai geriausiu atveju galima vadinti tipiniu balkanišku pasirodymu — duetas traukia savo balkaniško skambesio baladę kažkuria iš pietų slavų kalbų. Kaip ir prieš rytų slavų skambesį, tai ir prieš pietų slavų skambesį esu nusiteikęs šiek tiek priešiškai. O dar tos atlikėjų manieros, pats tas didybės imidžas, atsiskleidžiantis klipe, pliusu neprideda. Man įdomiausia dalis ten, kur reperis atlieka savo partija. Visuma nėra prasta, bet per daug balkaniška. 6/10.

Silpniausias pasirodymas: Dino Merlin (2011), stipriausias: Maya Sar (2013). Bendras balas: 6,00.

Iš trijų pasirodymų nedaug ką galiu spręsti, bet panašu, kad BIH yra standartinė balkanų šalis, kuri gali siūlyti daugiau balades arba bent jau kūrinius, kurių skambesys visada asocijuosis su Balkanų kraštu, bet nieko modernaus iš jų nepeši.

Einam prie bulgarų:

Poli Genova — Na Inat (2011)

Ši daina tikrai įsimintina (dar menu 2011-us), o bulgarai nestokoja ir šiokio tokio sunkumo. O darkart su šia atlikėja galėsime susipažinti šiemet. Didelio komentaro negaliu išsukti: vizualika normali, daina normali, nieko vau nėra, todėl 6/10.

Sofi Marinova — Love Unlimited (2012)

Eilinė pop daina, kurioje šiokių tokių slaviškų anomalijų girdėti galima, bet man ji skamba kažkodėl daugiau vakarietiškai. Kas tikrai blogai, tai medinė atlikėja, kurią kažkodėl bulgarai išdrįso išsiųsti (nesuprantu). Palangos kavinės kontekste gal ir tiktų toks tipažas, bet ne Eurovizijoje. O suknia baisuoklė. Vokalinių dalykų irgi ne per daugiausiai. 4/10.

Elitsa & Stoyan – Samo shampioni (2013)

Prisimenu, kaip gerai mano pažįstamas parodijavo šią dainą, kuri 2013 metų kontekste buvo dar viena crazy daina, bet bendrame kontekste ji pasidaro dar keistesnė, nes tik 2013-ais galėjai pamatyti tokių nesąmonių. Be to, perkusijomis vėl žaidžiama (žr. 2013 m. Airijos pasirodymą). Šiaip, viskas taip egzotiška, kad pasidaro labai sunku vertinti šį kūrinį. Perkusijos gerai, tautiniai motyvai elektronikos kontekste gal jau kontrastuoja, bet į gerąją pusę. Tokiai keistai popsuchai šitoks išpildymas tiesiog per geras. Rašau stiprų 6/10.

P.S. tas pats duetas atliko dar geresnį kūrinį 2007 metais, todėl siūlau pažiūrėti ir jį. Eksperimentiniai vokalai dar daugiau mano simpatijų užsidirba.

Poli Genova — If Love Was a Crime (2016)

Nu va, ir vėl Poli Genova, tik visiškai kitokiame kontekste — popsinis kūrinys anglų kalba. Priedainis įsimintinas, daina įdomi, bet didelės impresijos nedaro. Neįsivaizduoju, kaip tai turėtų atrodyti scenoje. Nuseikėju šiokį tokį 6/10.

Stipriausias pasirodymas: Elitsa & Stojan (2013), silpniausias: Sofi Marinova (2012). Bendras balas: 5,50.

Bulgarai tokie pranykstantys (dažniausiai) Eurovizijoje kontekste, jie nieko gero nepasiūlė kol kas. Nors Elitsos ir Stojano duetas tikrai intriguojantis.

Dabar tebūnie čekai:

Marta Jandová & Václav Noid Bárta – Hope Never Dies (2015)

Kai nekenčiu tokių baladžių — visiškas skystalas, kurio praktiškai neįmanoma klausyti. Kažkur prieš 15 metų gal jau girdėjau tą kūrinį, o gal mane apgauna. Bent jau nuo epochos atsilikęs gerokai, o deramas kontekstas šiai dainai irgi būtų Palangos kavinės. Ant scenos irgi nieko, atseit, tik papirkinėjimas emocijomis. Ne, tiesiog nebetęsiu savo pasipiktinimo bangos ir rašau 4/10.

Gabriela Gunčíková - I Stand (2016)

O čia čekų veidas visai kitoks. Visai. Šita baladė emocionali ir labai stipri, skamba kokybiškai ir švariai, vokalistė savo darbą atlieka gerai. Kol kas galiu spręsti tik iš klipo, bet šis irgi įdomus. Man šitas kūrinys vis tik patinka ir rašau 8/10.

Silpniausias pasirodymas: Marta Jandová & Václav Noid Bárta (2015), stipriausias: Gabriela Gunčíková (2016). Bendras balas: 6,00.

Čekai sugrįžo po labai ilgos pertraukos ir labai didelių išvadų negaliu daryti: dvi baladės, viena nelabai vykus, kita netgi labai vykus. Prieštaraut mano nuomonei galima, bet man atrodo, ne man vienam taip atrodė.

Ir galiausiai, danai:

A Friend in London — New Tomorrow (2011)

O šita daina jau baisiai supiarinta, paskleista po populiariosios muzikos pasaulį ir iškelta virš visko. Nieko įspūdingo be to, kad tai melodinga poproko daina, daugiau nematau. Ir atlikime jokio vau. Nors man tokia monotonija baisiai užknisa ir negaliu klausyti tokios dainos daugiau nei du kartus. Nežinau, ar rašyti 5, ar 6. Na, už atlikėjo pasibėgiojimą „tilteliais“ pritempsiu iki 6/10, bet jau taip silpnai.

Soluna Samay — Should've Known Better (2012)

Danų pasirodymai arba baisiai išpopuliarinti, arba šiaip įsimintini, nes tos melodijos (gal dėl to, kad vogtos) tiesiog linkusios užsilikti atmintyje. Įvairūs instrumentai, dominuojant akustinei gitarai. Neblogas pasirodymas, bet tie papildomi instrumentai beveik nieko neprideda ir šis kūrinys bendram kontekste lieka euroviziniu kontekstu, šiek tiek geresniu nei 2011 metų pasirodymas. Todėl stipresnis 6/10.

Emmelie De Forest — Only Teardrops (2013)

Gal 2013-ųjų metų akcentas buvo perkusija? Priedas prie dress code'o? Pridedant tai, kad būtent perkusijos 2013-aisiais dar ir laimi konkursą. Bendram kontekste daina tikrai stipri, įsimintina, vokalistės tembras įdomus ir priedainis efektingas, nelabai yra prie ko kibti. Gerai atsimenu ir auksinį pasirodymo koloritą (ar auksas simbolizuoja išankstinę pirmąją vietą?), kas, manau, irgi turėjo nemažai įtakos (ale šilumos prideda pasirodymui). Bendras emocinis paveikslas ir atnešė pergalę. Iš profesionaliosios pusės gal čia ir nebuvo kažkas įspūdingo, bet buvo tikrai gerai ir atidirbta. 8/10.

Basim - Cliché Love Song (2014)

Ir štai šitoj vietoj danų geri pasirodymai baigiasi ir užleidžia vietą visiškai blogiems. Tikrai, kad daina kažkokia klišė, kaip ir pavadinimas sako. Visas tekstas yra vien klišės, net nesinori plėstis. Turbūt žaidžiama ne kūrinio verte, o paaugliškos auditorijos palankumu. Pigu, popsas, scenoje kažkokie judesiukai, bet vien jau dėl skambesio nesinori į juos gilintis. Tiesiog 4/10.

Anti Social Media — The Way You Are (2015)

Tam pačiam amžiaus kontingentui skirta daina, bet ant scenos visiška statika, o daina dar monotoniškesnė. Dėl to, matyt, danus ištiko fiasko (pelnytas). Dar viena proga paplauti ausis fosforo rūgštyje (kurios yra kiekvienoje parduotuvėje limonadų skyriuje). Įspūdingiausias šio pasirodymo akcentas — sunkus būgnininko įdirbis, kuris prašosi kažkokios premijos už ritmo išlaikymo tikslumas. Tik bum-bum-bum... 4/10, ir dar toks silpnokas.

Lighthouse X — Soldiers of Love (2016)

Dar viena klišė, tik turbūt pati įdomiausia iš danų repertuaro per pastaruosius trejus metus. Melodija turbūt vėl iš kažkieno vogta, nes ją jau girdėjau prieš n metų, nebent man eilinį kartą vaidenasi. Šįkart bent jau prie vokalo nesikabinsiu — žmonės kažką bando, nors vis tiek gauta harmonija nėra labai jau harmoninga. Publika vėl bus paaugliška, kuri sugalvos palaikyti šį pasirodymą. Bet šiam rašau 5/10, nes geriausiai pavykęs bandymas per trejus metus.

Geriausias pasirodymas: Emmelie de Forest (2013), prasčiausias: Anti Social Media (2015). Bendras balas: 5,50.

Pas danus buvo du ryškūs periodai: gerasis (2011-2013) ir blogasis (2014-2016). Belieka laukti, kol danų pasiūlymai pradės įvairėti, nes dabar sustojo tame pačiame taške, plokštelė po šalies pergalės užstrigo. Patys mato, su kokia daina laimėjo, bet tris metus iš eilės siunčia š..., kuris visiškai ne į temą. Smegenų trūkumas, ne kitaip.

 
 2016 m. kovo 27 d.

 2024 m. kovo 23 d.
 2023 m. gegužės 23 d.
 2023 m. balandžio 30 d.

Komentarai (2)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
einaras13
2016 m. kovo 31 d. 06:47:01
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

2010 metų Eurovizija man jau šiek tiek iš atminties išsitrinus, prisimenu tik kelias dainas, įskaitant šią. 2011 metais pirmą kartą žiūrėjau Euroviziją iš kritinės pusės, ne šiaip sau (jau turėjau subrendusį muzikinį skonį). Tai ir čia pasirinkau apžvelgti nuo 2011 metų.

Plagiatas gražus, 2010 metais buvo gražus, dabar man jis jau nebeskamba, perklausiau dabar, tai lyg į sieną, nieko neišgirdau. Vokalinė dalis normali, pasirodymas tokio tipo dainai gal ir tvarkoj, apsirengimas man nepatiko. Būtų baltai apsirengę, kaip azerbaidžaniečiai kitais metais padarė, būtų pirmi. {#} Bet nieko ypatingo nepritempsiu, nematau nieko, kas patrauktų mane į gerąją pusę, tai jau nuo nuotaikos priklauso, ar 5 rašyčiau, ar 6. 


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
Rutonė
2016 m. kovo 31 d. 01:11:25
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Padirbėta šauniai. Tiek dainų perklausyt (prasukt?) - kiek kantrybės reikia turėt.... Ir dar ketvertais įvertint. Nes kai kuriems pasirodymams aš gal ir dvejeto pagailėčiau. Na o bet tačiau. Man įdomu, kodėl neužkabini 2010. Ir būtent Danijos pasirodymas man užkliuvo - vos pirmos vietos nepaėmė. Antri liko, kiek pamenu. Man įdomu, ką kritiškasis Einaras pasakytų apie šią (musice tikrai ne itin palankiai įvertintą).. emmm... dainą (viena vertus, susiklauso netgi labai gražiai, kita vertus - o kodėl iš dviejų superinių dainų nepagamint trečios (nebūtinai geros)?).

Rimtai, man įdomi tavo nuomonė, Einarai... Aš pati pasimetusi - man tai tiesiog gražus plagiatas. Dvigubas.


Atsakyti
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Šiuo metu vertiname


Black Tide Black Tide
8

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

  Daugiau

Pokalbių dėžutė

09:58 - Konditerijus
David Gilmour - The Piper's Call
10:02 - Silentist
Mike Pinder
10:01 - Silentist
Mire dar vienas Moody Blues narys.Mike Ponder '(
00:10 - edzkaa1
Nu ką, nemaža tikimybė, kad vistik My Dying Bride nebus Kilkim Žaibu, atšaukė beveik visus šių metų pasirodymus. Tik organizatoriai kažkaip neskuba pranešti ir toliau reklamuoja..
20:28 - Silentist
SVEIKI tiek kad net KUKU
10:43 - Arunazz
sVEIKI
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
09:40 - Silentist
guess I did make my name out of my drumming, and I have the big drum sets, and I'm doing all these crazy, odd-time signatures, so, yeah, I guess drumming was very important to what made me popular.

Mike Portnoy
18:43 - Arunazz
SVEIKI
Daugiau  

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 0
  Neregistruotų vartotojų: 806
  Iš viso užsiregistravę: 73336
  Naujausias narys: ojprswazfj
  Šiandien apsilankė: 83191