Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Eurovizija 2021. Topas prieš konkursą: 1-10 vietos

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Nu ką, uždarom visą tą Eurovizijos reikalą su 10, mano nuomone, geriausių Eurovizijos dainų. Ačiū už mano litanijų skaitymą ir sekimą!

Nuoroda: https://pozitr0nas.wordpress.com/2021/03/28/eurovizija-2021-topas-pries-konkursa-1-10-vietos/

 
 2021 m. kovo 28 d.

 2023 m. gegužės 23 d.
 2023 m. balandžio 30 d.
 2023 m. balandžio 23 d.

Komentarai (3)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
Rutonė
2021 m. kovo 30 d. 15:50:18 2021-03-30 17:09:54
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Kažkaip ne tuos pačius apžvalgininkus stebim. {#} Man „sekasi“ užsiraut ant rusų kažkodėl. Užsiroviau ant tokio ESC Serg. Na, sakau, pažiūrim, ką turim, jis visas dainas surikiavo nuo paskutinės iki pirmos vietos. Kai kur su juo tikrai nesutinku (Latvija tikrai verta būt aukščiau), bet pirma vieta labai pamalonino. Na taip, ten The Roop. Dėl skonio mažiausiai norisi ginčytis, ir jei kažkam tiesiog WOW yra Moldova ar Norvegija – tegu. Nu gaila žmonių, kuriems jau nežinia kas ausis numindė, bet jie tą patį galbūt pasakytų apie mus. Kas teisus? Galbūt tokiu atveju būtų įdomu panagrinėt topus sudariusių amžių, bet ir amžius ne kriterijus, nes būna visiaškai jaunų, mėgstančiių seną gerą muziką, ir vyresnių, klausančių piguvos. Tik gal šie topų sudarymu neužsiima. Tik tiek, kad visada malonu savus matyt pirmosiose pozicijose. Aišku, kai supranti, kad Lietuva eilinį kartą siunčia tai, kas tebuvo komisijos užgaida ir šansų jokių neturi... Norėtųsi vis dėlto tikėtis, kad tokie protegavimai baigėsi. O dabar belieka laukt ir žiūrėt, kaip mūsų skoniai išsiskyrė (arba ne) su Europos. Ir palinkėt, kad pradėdami pirmi rūpai pirmi ir baigtų. Finale. Nors stiprių konkurentų matau tikrai nemažai.


Atsakyti
einaras13
2021 m. kovo 29 d. 23:11:31
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Nu komentaras apie slovėnų dainą mane privertė išsitraukti uždulkėjusį plastmasinį klavišinį instrumentą ir pasimokyt akordus. Mano trumpo tyrimo išvados yra tokios, kad iš akordų ir jų progresijos perspektyvos Ana Soklič - Amen ir Adele - Hello skiriasi, bet struktūros atžvilgiu: tas pats 4/4 metras, kuriame yra dvi to paties ilgio akordai (3/8+5/8). Trys aštuntinės ir penkios aštuntinės nėra jau tokia dažna dviejų akordų ilgio kombinacija, tai iš tikrųjų truputį keista. Turiu įtarimo teigti, jog kompozitoriai šitą idėją nusižiūrėjo nuo Adele žymiojo hito. Taigi, galimai plagiarizmo cinkelis yra, bet gerokai per mažas, kad būtų baustinas. Ir vėlgi, čia ta situacija, kur dar yra pakankamai erdvės spekuliuoti, ar tai nėra atsitiktinumas, visgi muzikoje naudojamų skaičių ir garsų kiekis yra ribotas, todėl visada yra tikimybė su kažkuo sutapti. Bet man būtų įdomu patyrinėti El Diablo ir Bad Romance paraleles muzikos teorijos aspektu. Kadangi aš ne specialistas ir mano muzikinė klausa prasta, tai to daryti nesiimsiu, bet gal kažkas tą kada nors padarys arba jau yra padaręs. Įtariu, kad ten ne tik struktūroje, bet ir akorduose yra panašumų. 


Žiūriu, kad mūsų favoritai labiau sutampa nei nesutampa. Malonu. Kol žmonėms nekyla mintis tų visų plastmasių ir tuščių baladžių kelti į pirmą dešimtuką, tol man džiugu. Bet tikras fainumas prasideda, kai YouTube įsivedi "Eurovision 2021 top", iškrenta įvairių žmonių sudaryti asmeniniai topai (reiks ir savąjį video formatu sumontuot, radus laiko) ir juos įsijungus pagalvoji, ko žmonės rūko... {#} Kai Lietuva 26 vietoje, moldavė 12-oje, serbės 4-oje, o bulgarė 1-oje, supranti, jog ne visų žmonių smegenyse vingiai sukasi į tą pačią pusę. Sudėtingas reikalas tie žmonių smegenys ir muzikos supratimas tais smegenais. 


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
Rutonė
2021 m. kovo 29 d. 17:38:04 2021-03-29 17:40:54
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

YES, Šioje dalyje ir yra TA daina, apie kurią kai ką pasilaikiau. Prisipa[žinsiu, jei ne viena apžvalgininkė, tą panašumą būčiau praleidusi, bet dabar.. Tai negali būt atgirdėta. Bet apie viską iš eilės.

10. Šveicarija. Gražu. Saldoka. Kadangi su kalba nedraugauju, būtų sunkoka kurią vietą paniūniuot (nu netinka man tas principas, kad svarbiausia mokėt pirmą eilutę (ir tai neteisingai)). Gražu, bet makes no sense.

9. Belgija. Tiesiog gražiai susiklausė. Kažkaip visai nebanaliai ir ne per sunkiai. Nesakau, kad stebuklas, nes Hooverphonic tik dabar atrandu. Ir, kiek skaičiau, vokalistė per metus pasikeitė. Ar tai blogiau, ar geriau, nesiimu spręst. Man šita daina tiesiog gerai susiklauso. Klipas. Ai, gal nereikia. Šokiruojantis kažkiek. Creepy. Vėlgi – kaip viskas bus scenoje. 

8. Latvija. Mačiau ir smarkiai neigiamų vertinimų. MAčiau kažkam pritrūko priedainio-sprogimo. Nes neva visa daina auga, auga, auga, lauki, kad energija tiesiog sprogtų.... Ir nieko. Nu nežinau, mane užkabino. Ir tas paprastutis priedainis. Klipo neįsidėmėjau, man jis toks joks. Bet užtat BALSAS... 

7. Rusija. Patys rusai ją kažkaip kreivokai vertina, panašu ir į tai, kad ir jų „atranka“ jau buvo tik formalumas, kad jau buvo žinoma, kas važiuos. Jausmai dvejopi – viena vertus, tokios muzikos nei mėgstu, nei klausau, kita vertus – kaip Rusijai, tai keistokas ir gan progresyvus sprendimas. Juk Manizha šiaip jau ar ne tadžikė. O daina... Na nesužavėjo. Tai labiau performansas nei daina, bent man. Paniūniuot, atkartot neįmanoma, o nemokant rusų kalbos – išvis misija neįmanoma. Atvirai – prisimenu vienintelę frazę – „vstala i pošla“ (turbūt mūsiškai būtų kaip atsikeli ir varai). Nesužavėjo. Bet geriau už visokias a la didigas balades. Nestandartaui kartais pasiseka.

6. Prancūzija. Vėlgi – kalbos barjeras. Žinau, galiu išsiverst, bet tai nepadės nornt paniūniuot kartu su atlikėja. Nesu susipažinusi su Edith PIaf kūryba, bet nu... Manau, kad tai bandymas arba atkartot ją, arba net patapt. Elegantiška, skoninga, gražu... Bet nekabina. 

5. Slovėnija. Va ir atėjo metas intrigėlę atskleist. Klausai dainos pradžią ir nieko pažįstamo negirdi? Ir aš negirdėjau, kol.. Gali būt ir subjektyvu, gal ne kiekvienas išgirs, bet... Paklausykit su Adele – Helo. Žinoma, ne 1:1, bet... Ir vėlgi – gražu, bet nekabina. Man kol kas keista tokias kokybiškas dainas girdėt iš buvusios Jugoslavijos atstovų. Net nežinau, kodėl taip.

4. Lietuva. Be komentarų. Man kol kas vis tiek numeris vienas. Vien todėl, kad jau pernai taip viskas nuplaukė, o galėjo paimt gal net pirmą vietą (juk ir latviai, ir estai tą jau darė...). Klausimas, kas bus ten, Didžiojoje Scenoje. Kas mums neįtiko lietuviškam filmavime, gal TEN bus kitaip?

3. Ukraina. Buvau iš tų, kam pirmoji versija patiko labiau. Nepasikeitė nuomonė ir dabar, bet ši versija irgi gera. Man svarbiausia, kad paliko tą klaikiai (ne muzikine prasme, labiau jausmine) skambančią dūdelę – kažkas gūdaus, nejaukaus, tamsaus... Ir tai mane veža. Lyginant su pernykšte daina – daug daug stipriau. 

2. Italija. Kol jų nebuvo, simpatijos krito suomiams. Bet pasirodė italai – ausys atsigavo... Turbūt ir aš esu tarp tų aukų, kurios pasidavė itaaiško popso užliūliuojamos, o apie roką nežinau nieko. Turėsiu kur tobulėt. Aš vis tik pagalvoju, kad labai norint, galima ir prie jų lyrics'ų prikibt. Sakykit, ką norit, bet kai kalba pasisuka apie tylius ir gerus (o dainos pavadinimas tai ir reiškia, lyricsai bent jau man plaukiojantys kažkur, apie kažką, kam patinka tokie tylūs ir geri, apie maištaujančią sielą, blablabla...) minčių kyla įvairių... {postpandeminis vaizdelis, kai lietuvius iš karantino paleidžia}

1. Islandija. Nu neduočiau pirmos vietos, ji lietuviams turi atitekt... Neneigiu, kad jie ims savo keistumu, bet... Vėlgi klausimas, kaip tai atrodys scenoje. Klipe mačiau belenkiek žmonių, net nesivarginau skaičiuot. Daug. Per daug. Juk ten leistini tik 6. O kur dar pandeminiai ribojimai... Aišku, tai nieko (išskyrus vizualą) nieko nekeis, juk tiek su „instrumentais“ strypčiojantys statistai ir yra tik statistai. Daina gal ir nesunkiai įkrenta į smegenis, bet ją atkartot... Nonono... per sudėtinga. Veža? Gal. Pagrindinis minusas (bent man) – pačios grupės pavadinimas, nu nei įsidėmėsi, nei ištarsi, nei dar kažką... Aišku, galima vadint tik Daddy, bet visgi pavadinimas tai gerokai ilgesnis... Mano tope turbūt būtų 5 vieta: po Lietuvos, Italijos, Ukrainos ir Latvijos.

Viskas. Baigiau. Kol dar kokių nors minčių nekils...


Atsakyti
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Šiuo metu vertiname


Aphex Twin Aphex Twin
7,4

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

  Daugiau

Pokalbių dėžutė

15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
20:12 - Arunazz
sveiki
ka jus penktad vakara
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
09:09 - Silentist
She may be the beauty or the beast
May be the famine or the feast
May turn each day into a heaven
Or a hell

She may be the mirror of my dream
A smile reflected in a stream
She may not be what she may seem
Inside her shell
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
22:53 - Kogqr
*raides
22:38 - Kogqr
Nieko nereškia, tiesiog sujungiau klausiamąjį įvardį ko, ir 3 raidės iš Queen ir Guns N'Roses
Daugiau  

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 3
  Neregistruotų vartotojų: 114
  Iš viso užsiregistravę: 73295
  Naujausias narys: vvznvclluk
  Šiandien apsilankė: 90469