Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Eurovizija 2021. Topas prieš konkursą: 11-20 vietos

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Nu ką gi, tęsiu savo topą ir dabar jau pereiname prie gerų kūrinių klasėse. Tiesa, galbūt 20 vieta ne tokia gera kaip 11 vieta, bet čia jau gabaliukai, kuriuos yra kažkas įdomaus, mano nuomone, kurių gan įdomu pasiklausyti. Tuos viršutinius numerius netgi visai klausyčiau savo malonumui. Iki pirmojo dešimtuko šiems numeriams pritrūko arba savotiško pamišimo, arba kažkokių įmantresnių detalių. 

Nuoroda: https://pozitr0nas.wordpress.com/2021/03/27/eurovizija-2021-topas-pries-konkursa-11-20-vietos/

Vėlgi, kviečiu pakalbėti apie topą, jei tik turite ką pasakyti!

 
 2021 m. kovo 27 d.

 2023 m. gegužės 23 d.
 2023 m. balandžio 30 d.
 2023 m. balandžio 23 d.

Komentarai (3)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
Rutonė
2021 m. kovo 29 d. 16:27:07 2021-03-30 15:53:01
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Va būtent su tuo, kad Eurovizinė daina ir neturi būti panaši į eilinę atlikėjo ar grupės dainą. Daina, skirta Eurovizijai, pirmiausia ir skirta sudaryti įspūdį, net jei tai kainuoja atlikėjo identitetą bei charakteringą skambesį ir nesutinku. Nes paklausai kažko, kas leidžia išsitaškyt, sumąstai, kad „o gal man tai visai patinka...“, susirandi daugiau to atilikėjo įrašų ir supranti, kad nieko nebesupranti, nes to, ką išgirdai EV, nėra nė padujų.Ir lieki nustebęs, nesupratęs kažko. Nepamenu, ar man kažkas panašaus buvo, nes realiai nieko iš laimėtojų ir nepamenu, kad būčiau stebėjusi PO TO. Tikriausiai dauguma buvo vienkartiniai projektai. Arba iki mūsų neprasimušė (ar bent manęs). Taip, paskaičiuojam, ką dabar galim paklausyt iš laimėtojų: buvo Latvija, Marie N paėmė pirmą vietą. Kur ji dabar? Trečią vietą buvo paėmę Walters und Kazha – vienas teliko, kitą vėžys pasiglemžė (aha, kažką panašaus skaičiau ir apie vengrą, bet nei jų dainos pamenu, anei ką...). Tie patys Lordi irgi garsiai neskamba, nors pamenu, į LT atvykę jau gerokai po konkurso buvo. Ne, koncerte nesilankiau. Kur Ruslana, kur Rusijos babuškos (nu net neabejoju, kad tai buvo vienkartinis projektas vien dėl babulių amžiaus), kur tas pats A. Rybakas (OK, prieš tai pajutūbinau, radau porą pernykščių dainų, tai ... Nu liūdna pasidarė, nes nuėjo pigaus popso keliu. Gaila...   Kad nenutolo nuo eurovizinio pasirodymo – faktas. Ar klausyčiau? Tikrai NE. Estai buvo paėmę pirmą vietą – kur dabar Tanel Padar? Ir taip toliau... Tai dar klausimas, kiek tai atitinka ar neatitinka atlikėjo stiliaus, nes nežinai, ar tai nėra vienkartinis produktas. 

Ispanų saldumas man niekada netiko, nepatiko, niekada nesinorėjo išklausyt iki galo. Saldu, per saldu, o saldumo nemėgstu nei gyvenime, nei virtuvėje, nei muzikoje. Nu būna, kartais mažos mažulytės kruopelytės užsimanau, sugriešiju, ir vėl grįžtu į vėžes. Bet Ispanija į tokias išimtis nepatenka. Deja.

Maltietės labai daug lems, koks bus vyksmas scenoje. Vis tiek kudakuojančios Nettos nepramuš niekaip. Man tada buvo šokas, kai pamačiau, kas vyksta scenoj. Bet ar tik ne čia, music'e, ir pareiškiau, kad šita laimės. Ups. Nemaniau, kad pataikysiu. Pamačiau frykiškiausią pasirodymą, tai ir leptelėjau kad (dėl keistumo) laimės. O maltietės kūrinys manęs niekaip nekabina. Gal kad nesu tokios muzikos mėgėja...

Intrigėlės laukt nebereiks, mačiau tavo pirmam dešimtuke yra tai, ką noriu paminėt, bet kad tai būtų koziris? Nemanau...


Atsakyti
einaras13
2021 m. kovo 29 d. 01:00:16
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Dėl vokiečio: tą dainą galėtų atlikti nors ir 56 metų žmogus, nieko specifiškai vaikiško joje nematau. Ji mano akyse absurdiška, nu galiausiai, jei jau su amžiumi norime sieti, jaunatviška, bet ne vaikiška, kempiniukiška, teletabiška ar kokia ten. O dėl to, ar Eurovizinė daina turėtų būti ekvivalenti eilinei dainai atlikėjo solo karjeroje. Aš stačiai prieštarauju tam. Eurovizinė daina ir neturi būti panaši į eilinę atlikėjo ar grupės dainą. Daina, skirta Eurovizijai, pirmiausia ir skirta sudaryti įspūdį, net jei tai kainuoja atlikėjo identitetą bei charakteringą skambesį. Ir ji kuo puikiausiai gali gyventi ir po Eurovizijos ir būti klausoma, nepaisant jos progiškumo, nes būtent ji padaro įspūdį kažkam. Daugeliui atlikėjų tai yra svarbiausias karjeros momentas, jie nesugeba labiau išgarsėti įprastom aplinkybėm ir kartais reikia paaukoti save vienam kartui, kad prasimuštum į Euroviziją, sudomintum žmones (kad ir nelabai tavo repertuarą atitinkančia daina), bet paskleistum žinią, kad tu egzistuoji, tu irgi esi įdomus, tu irgi kažką kuri dar ir be Eurovizijos ir nori, kad plačiosios masės tai išgirstų. Žodžiu, Eurovizijos funkcija pačiam atlikėjui yra gan įdomus reikalas. Aš tiesiog siūlyčiau nesidergti iš kartais keistos Eurovizijos kokybės ir nenatūralumo, nes vis tiek dauguma žmonių neturi tokios nudrožtos ausies kaip mes, kad galim sudirbinėti atlikėjus išvesdami kažkokias paraleles, lygindami, panaudodami savo apsiklausymą ir pan. 

Suomiai: taip, jie pasimirš tikrai ūmiai. Man jie ir Lordi yra visai nesulyginamos svorio kategorijos. Lordi buvo bent jau originalūs.

Roxen balsas tikrai geresnis nei Monique. Šiaip man irgi Roxen labiausiai norisi lyginti su Billie Eilish, nors kažkodėl daug kas sako, kad bulgarė yra Billie Eilish. Arba tie žmonės psichuoja, arba aš kažko nesuprantu, nes man bulgarė yra totali Lana Del Rey. 

Dėl maltietės pasikartosiu: idėja ne tiek įdomi, kiek muzika. Aš sakyčiau, Eurovizijos žiūrovo prioritetas eina tokia tvarka: muzika, performansas, bendra idėja, vokalas, dainos tekstas. Tai aš manau, kad kai jau laimi pirmuose dviejuose punktuose, tai, kad trečias punktas jau yra nuvalkiotas reikalas, nebesuveikia. 

Dėl australės: neneigiu, kad Zero Gravity buvo geriau.

Dėl čeko: aš irgi bijau, kad sceninis pasirodymas bus nekažką.

Dėl ispano: jei taip skambėtų muzika meksikietiškose melodramose, aš gal jas ir žiūrėčiau. Man ši daina patobulinta to žanro versija. 


Nu belieka tik laukti, kokią intrigėlę Rūta paslėpė ir yra pasiruošusi panaudoti kaip kozirį {#}


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
Rutonė
2021 m. kovo 28 d. 16:58:06
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

 

OK, bandau su antruoju dešimtuku.  

20. Vokietija. Mano tope jis suktųsi kažkur paskutiniajame dešimtuke. Pirma, banalus, vos ne vaikiškas, skambesys manęs nekabina, ir gal visai susiklausytų, jei atlikėjui būtų 16. Dabar, jei neklystu, 26... Na bet nekibkim prie amžiaus. Man kur kas labiau nelimpa dainos idėja. Nežinau, ar ją labai būčiau išgirdusi nematydama klipo, bet... Nu taip ir norisi paklaust – chebryte, jūs savo albumams tokias dainas kurtumėt? Šiaip, be progos? Spėju, nelabai... Nes tokios tematikos (LLPP  [ar PPLL – peace peace love love, kaip labiau eiliškumas patinka]), kaip jau minėjau, labai einamos (ar bent galvojama, kad einamos)bet man automatiškai sukelia atmetimo reakciją. Prisiminkim ar ne 1990 m., kai Italijai atstovavo Toto Cutugno su daina „Insieme 92“. Su visa pagarba – nu nesueina man ši daina... Ir italų muzikos klausau, ir T.Cutugno visai patinka, bet va TAI – atleiskit, NE. Jau pirmos dainos eilustės, net nemokančiam italų kalbos iškalbingos: Insieme, unite, unite, Europe. Tokios, kaip aš jas vadinu, proginės, dainos man niekada nepatiko. Su šių metų Vokietijos daina lygiai tas pat. Ir dar tas kam kempiniukiškas, kam teletabiškas skambesys – oh no no.

 19. Suomija. Mano numero uno iki Italijos. Ne todėl, kad toks roko stilius man artimas, oi ne... Bet jau vien tai, kad rokas nedažnai svečiuojasi Eurovizijoje. Aišku, bent man Lordi lieka nepralenkiami, nors praėjo veik 15 metų. Spėčiau, Lordi dar ilgai mielai klausysiu, o šitie pasimirš gerokai greičiau. 

18. Rumunija. Mano skoniui tiesiog nieko ypatingo. Na, kol klausai, kol žiūri klipą, viskas gerai, gal net gali įsijaust, bet daina nutyla ir vargiai ar prisiminsi, ką ką tik klausei. Nepaniūniuosi PO TO (bent jau aš tikrai nesugebėčiau). Kažkur mačiau Roxen lyginimą su Billie Eilish. Gal. Bet man labiau norisi lygint su lietuviškąja – Monique. Tik, sakyčiau, rumunės balsas geresnis. Arba aš labai nemėgstu Monique... 

 17. Gruzija. Kažkaip... Hmm... Perskaičiau, ką parašei, norėjau paklausyt pernykštės dainos (ji man patiko labiau), bet užsilaikiau ant šitos. Pabandžiau užsimerkt ir tiesiog klausyt. Nu gal tik man pasivaideno, bet kažkuo panašu į „Lighthouse Family“. Ne minusas, bet ilgiau klausant užliūliuoja. Iki žiovulio. Vis dėlto gal kelčiau aukščiau savo tope.

 16. Malta. Atvirai – nesuprantu, kodėl ji taip aukštai. Netta jau buvo. OK, šita ir jaunesnė, ir balsingesnėė, ir dainos pateikimas (gal) geresnis. Bet esmė ta pati, feministinė. Nieko naujo, nieko ypatingo, įsimena tik atlikėjos kompleksija. Dainos tematika ne naujiena, atlikėjos kompleksija ne naujiena, viskas su tuo tvarkoj. Kadangi prancūzų kalbos nemoku, tikrai ne viskas suprantama. Ir tikrai neatkartočiau melodijos (ką laikau gan svarbiu dalyku, norint, kad daina šautų į aukštumas – ją turi būti lengva paniūniuot/pašvilpaut).

 15. Australija. Viskas OK su daina. Bet tiesiog ir šita man tokia kaip ir daugelis. Gal kiek prisimenu, kaip išdainuoja pirmuosius priedainio žodžius, bet tik tiek. Kol kas man iš Australijos pasirodymų įsiminė Kate Miller-Heidke – Zero Gravity. Ir scenoje artodė WOW, ir skambėjo puikiai.

 14. Kroatija. Paklausiau ir pamiršau. Atrodytų, tik šiam renginiui sukaltas kūrinys, kuris kitur nebebus atliekamas. Gal labai klystu ir jis bus mėgiamas. Bet man tarp kitų kandidatų tiesiog paskendo. 

 13. Čekija. Visai ne mano daina. Klausiau kelis kartus, bandžiau, kaip siūlei, suteikt antrą, trečią šansą, bet... Nelimpa niekaip. Klipas gal ir smagus, bet scenoje vargiai ką panašaus matysim. 

 12. Ispanija. Kad ir kaip bandau klausyt, prieš akis kyla meksikietiškų melodramų kadrai. Gal tai mano smegenyse kažkos štampas užsidėjęs, bet nieko negaliu padaryts. Saldu, per saldu, pernelyg saldu. O aš mėgstu aštriai. 

 11. Portugalija. OK. Tik tiek. Kaip nepastebėjau Sobralio, taip ir šitiems daug mano dėmesio netteko. Bet šiaip OK, iš daugumos kažkuo tikrai išsiskiria. Man įvaizdžiu gal kažkiek priminė Lou Bega ir jo „Mambo No. 5“. Skambesiu labai neša į Sobralio pasirodymą. Neblogai, bet ne mano favoritai. 

 Kol kas tiek. Nemanau, kad dėl komentarų turėčiau prasidėt su blogu, nes nerasčiau jam nei temų, nei laiko, nei noro... O perteikinėt kitų apžvalgininkų mintis ir klaust „kolegų“ nuomonės... Gal ne. 

Turiu pastabų dėl vienos šalies, bet kadangi nemačiau jos apžvalgos, nutylėsiu, apie ką aš. Ir ką apie tą dainą kalbėjo viena apžvalgininkė. Paklausius abu lyginamus pavyzdžius niekaip neišeina sakyt, kad ji klysta. Gal ir jūsų nuomonės sutaps. Tad pasilaikysiu intrigėlę ;) 


Atsakyti
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Šiuo metu vertiname


Ludacris Ludacris
6,1

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

  Daugiau

Pokalbių dėžutė

15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
20:12 - Arunazz
sveiki
ka jus penktad vakara
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
09:09 - Silentist
She may be the beauty or the beast
May be the famine or the feast
May turn each day into a heaven
Or a hell

She may be the mirror of my dream
A smile reflected in a stream
She may not be what she may seem
Inside her shell
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
22:53 - Kogqr
*raides
22:38 - Kogqr
Nieko nereškia, tiesiog sujungiau klausiamąjį įvardį ko, ir 3 raidės iš Queen ir Guns N'Roses
Daugiau  

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 1
  Neregistruotų vartotojų: 141
  Iš viso užsiregistravę: 73295
  Naujausias narys: vvznvclluk
  Šiandien apsilankė: 73199