Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

NAUJA PUBLICISTIKA: ĮŽVALGOS IR IŠŽVALGOS

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

ĮŽVALGOS IR IŠŽVALGOS

Numeris pirmas                                                                                   2017 m. liepos 9 d.

 

Trys prologai.

 

Sveiki, mielieji klausytojai ir nelabai! 2014-2015 metais leistas nereguliarus leidinys „Raštai pagal Einarą“ buvo priverstas įeiti į tylos režimą, nes ištiko tikrų tikriausia vertybinė krizė. Pirmojo numerio įžangoje buvome aiškiai nurodę, kad sieksime dėmesio, populiarumo, provokuosime diskusijas. Deja, dešimties numeriu serijai to padaryti nepavyko, lūkesčiai liko nepateisinti.

Esame priversti keisti vertybinę raštų sistemą ir dabar save skelbiame ne kiekybės, o kokybės siekiančiu nereguliariu žurnalu „Įžvalgos ir išžvalgos“!

 

P.S, pripažįstame savo pirmąją klaidą siekiant kokybės, kadangi ties 2:09 įrašas buvo priverstinai sustabdytas - yra trūkis.

Objektyvus žvilgsnis. Iškraipyti rasizmo kontekstai nūdienos pasaulyje.

 

Pradėkime nuo citatų.

Parlamentarė Rasa Juknevičienė viešėdama JAV: „Atsikėliau anksčiau ir už tuos, kurie miega tiesiog gatvėje. Vėl kas nors apkaltins, bet, deja, tik juodi. Atrodo, kad jiems toks gyvenimo būdas visai patinka. Bunda linksmi.“

Žurnalistas Andrius Tapinas laidoje, kalbėdamas apie Briuselį: „Tai nėra mano pats mylimiausias Europos Sąjungos miestas. Paskutinį kartą, kai buvau, buvo net labai slogus įspūdis, nesaugus įspūdis susidarė, būtent dėl tamsaus gymio vaikinų, besitrinančių ir tave nulydinčių ilgesingais žvilgsniais.“

Ir po to apie Oslą: „Galima sakyti, kaip nori bet iš šimto elgetų, kurie prašo iš tavęs pinigų, devyniasdešimt devyni yra tamsaus gymio. Ir akivaizdu jų arabiška kilmė. Tai yra elementarus faktas.“

 

Šitie žodžiai mūsų jautrioje, jaunoje, liberalioje visuomenėje sukėlė baisiausią šaršalą. DELFI paklausta specialistė K.Normantaitė tai pavadino buitiniu rasiniu stereotipizavimu, dėstė, kad benamystę lemia rasinė segregacija, o radikalizmą — integracijos strategijų trūkumas.

 

Deja, blaivus protas sako, kad visas šitas liberalistinis svaičiojimas yra tam tikrų vertybių daugiagubas išpūtimas neišlaikant objektyvaus požiūrio į situaciją, o ir pritariant Laurynui Kasčiūnui, šitas bandymas išlaikyti „politkorektiškumą“ kartais tampa tam tikros nuomonės marginalizavimu. Pažiūrėkime giliau į Juknevičienės žodžius: ji tik konstatuoja faktą, kad juodaodžiai linkę miegoti gatvėje ir dar priduria savo versiją, kad galbūt jiems toks gyvenimo būdas patinka. Politikės žodžiuose neįmanoma įžvelgti jokios diskriminacijos juodaodžių atžvilgiu, tik visiškai natūralius svarstymus. Galų gale, ar gerb. specialistė gali būti tikra, kad minėtųjų juodaodžių situacija lemia rasinė segregacija, o ne tiesiog jų pamėgtas gyvenimo būdas. Kas čia perlenkia lazdą, t.y. objektyvumą?

 

Lygiai taip pat reaguoja ir Tapinas: konstatuoja faktą (tai dar pabrėždamas) apie tamsaus gymio vyrų dominavimą gatvėse ir nesaugumo jausmas visiškai natūralus Briuselio atakų kontekste. Taip, čia yra stereotipizavimo cinkelis, tačiau visiškai žmogiška jaustis mažiau saugiam tarp žmonių, kurių grupėje ekstremisto buvimo tikimybė akivaizdžiai didesnė, negu, sakykim, baltaodžių europiečių publikoje. Kodėl žmogus turėtų vengti išsakyti savo būseną viešai, tuo labiau, kad nė vieno diskriminuojančio žodžio nebuvo pasakyta. Ir prie ko čia integracijos strategijų trūkumas, juk konstatuojame faktus, o ne jų priežastis. Ir bent 98 procentams žmonių akivaizdu, jog integracijos strategijos nėra pirminė radikalizmo priežastis.

 

Keisčiausia, jog tas pats Andrius Tapinas sugebėjo Rasos Juknevičienės žodžius išvadinti „dvokančiu rasistiniu mėšlu“, nors jo paties pozicija objektyviais standartais yra absoliučiai ekvivalenti. Savotiškas dviveidiškumas žmogaus ir jo opinijų taip pat nepuošia.

 

Galiausiai, viso šito „dvokiančio blaivumo trūkumo mėšlo“ peripetijas galime finalizuoti vaizdo įrašu „Modern Educayshun“, kurio esmė yra lygiai tokia pati, apie ką ir mes kalbėjome šiame pasisakyme:

 

Subjektyvus žvilgsnis. E.S.: kada muzikantams baigti karjerą?

 

Vienas iš labiausiai intriguojančių dalykų muzikos pasaulyje šiais metais: Steven‘o Wilson‘o naujasis albumas „To The Bone“, kuris bus išleistas po kiek daugiau nei mėnesio (rugpjūčio 18-ąją). Ne kartą kūrėjas yra išreiškęs savo platų muzikinį spektrą tiek jo mėgstamoje, tiek jo kuriamoje muzikoje, todėl visiškai natūralūs turėtų atrodyti jo pastarieji eksperimentai su alternatyvesne ar kiek labiau elektronine muzika („Song of I“) ar melodiniu poproku (nors čia tinka „Pariah“, bet galų gale užtenka grįžti ir 18 metų atgal iki pat „Porcupine Tree“ — „Stupid Dream“ albumo). Galų gale prieš savaitę buvo paskelbtas numeris, kuriuo autorius visiškai didžiuojasi, nes išbandė tai, prie ko dar niekada neteko prisiliesti — grynaveislį pop skambesį dainoje „Permanating“.

 

Neįtikėtina, kokio įspūdingumo nepasitenkinimas kilo tarp esamų ir galbūt jau buvusių SW gerbėjų (aišku, tokių ženklų buvo jau ir pasirodant ankstesnėms dainoms „Pariah“ ir „Song of I“, tik gal „The Same Asylum as Before“ išvengė didesnių apkalbų, nes ji artimiausia įprastai SW progrokinei tradicijai). Suprantama progroko mylėtojų pozicija, kurie nemėgsta pop muzikos ar progroko derinimu su pop muzika (nors būtų sunku patikėti, kad tie gerbėjai nesimėgauti net ir pačiais popsiškiausiais „Marillion“, „Genesis“ ar „Supertramp“ bandymais), bet mane kiek skaudžiai palietė, galbūt tai paliestų ir patį SW, viena nuomonė, kuri skambėjo maždaug taip: „Jei negali sukurti geros muzikos, kodėl nesustoji. „Metallica“ turėjo sustoti 10-ajame dešimtmetyje, „Opeth“ — 2009-aisiais, o SW — dabar“ (citata nėra tiksli).

 

Music.lt narė 4Blackberry prieš porą dienų parašė savo išplėtotą poziciją apie muzikos vertinimą ir net neabejoju, kad ji, lygiai kaip ir aš, nepateisintų tokios pozicijos, nes joje užkoduotas noras kontroliuoti kūrėjo idėjas, nors kūryba turėtų būti tik paties autoriaus reikalas. Taip, SW iš savo kūrybos „darosi“ pinigus, bet tai tikrai nėra jo pagrindinis interesas ir taikyti į pelningiausią gyslą tikrai nėra taip svarbu, kaip išreikšti save ir norėti bandyti naujus dalykus. Tiesa, galbūt ilgalaikėje perspektyvoje šis eksperimentavimas bus dar net materialiai pelningesnis nei jo progresyvaus roko albumai.

 

Toliau, geros muzikos apibrėžimas turi savyje objektyvistinę konotaciją, nors iš komentaro aišku, kad tokia pozicija negali išeiti iš subjektyvumo ribų, nes nėra konstruktyvios kritikos (daugiausia, kiek galima įžvelgti, tai destruktyvi ir nelabai kuo pagrįsta kritika). Vėlgi, naudojuosi 4Blackberry išryškintais apibrėžimais norėdamas pats konstruktyviai sukritikuoti tokią poziciją turinčius žmones. Gera muzika yra apibrėžimas, kurį reikia vartoti atsargiai ir yra tinkamas tik tam tikroje aplinkoje, pavyzdžiui, kritiškai įvertintant muzikos turinį ir produkciją. Šiame kontekste terminas „gera muzika“ apskritai neturi jokios svarios prasmės, todėl apie tęsinį „kodėl nesustoji“ net nebeverta kalbėti.

 

Skaudžiausia man asmeniškai dalis buvo dėl pačių „Opeth“ ir SW paminėjimo. Aš, atvirkščiai, manau, kad „Opeth“ po „Watershed“ (gal netgi sulig juo) pradėjo daryti mano širdžiai maloniausią muziką: „Heritage“ albumas yra visiškas auksas ir jau kurį laiką jį vadinu savo favoritu, „Pale Communion“ irgi mėgaujuos dažnai, o dar pakankamai naujas „Sorceress“ man iki šiol nuveža stogą tuo ne itin tradiciniu skambesiu. Netgi drįsčiau teigti, kad „Opeth“ noras eksperimentuoti ir tų bandymų realizavimas sėkmingai ir teigiamai praturtina jų visuminį repertuarą. Analogišką nuomonę turiu ir dėl dabartinių SW bandymų. Keturios paviešintos naujojo albumo dainos mano vaizduotėje piešia drąsaus, rizikingo, bet labai įdomaus ir man labai priimtino tvėrinio paveikslą. Todėl šie žodžiai savotiškai įžeidė mane kaip lygiavertį muzikos mylėtoją, o turėjo įžeisti ir pačius kūrėjus.

 

Galiausiai, atsakant į pavadinime iškeltą klausimą: kada muzikantams baigti karjerą? Atsakymas: kada jie tik panorės. Jų karjera yra jų reikalas, o ne klausytojų. Klausytojų vaidmuo tik įtvirtina kūrybos reikšmę, kūrėjo pozicijas ir jo materialinį gerbuvį, bet destruktyvios reikšmės kūrėjui jie neturėtų daryti.

 

Paprastas žvilgsniukas. Ir didmeistriai yra žmonės.

 

Šachmatų pasaulyje svarbiausias nūdienos įvykis buvo neįtikėtina aukščiausios klasės JAV didmeistrio, šiuo metu 4-ąją vietą pasaulio reitinge užimančio Wesley So klaida prieš lenkų didmeistrį Jan-Krzysztof Duda greitųjų šachmatų partijoje.

Šioje pozicijoje baltaisiais Wesley So nukirto pėstininku juodąjį rikį ant b4 langelio nepamatęs, kad juodųjų rikis ant f3 puola baltųjų valdovę ant d1. Lenkui nukirtus valdovę, oponentui beliko tik pasiduoti. Vėliau Wesley pasiteisino taip: „Aš žiūrėjau į lentą tik nuo antrosios iki aštuntosios eilės“.

Išvada: kiekvienas tam tikrais momentais yra aklas. Klysti žmogiška ir su klaidomis tiek sau, tiek aplinkiniams reikia susigyventi.

 

Trys epilogai

 

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų! Van der Graaf Generator - The Epilogue
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų! Yellow Magic Orchestra - Epilogue
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų! Steven Wilson - Permanating
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų! Steven Wilson - Song of I
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų! Steven Wilson - The Same Asylum As Before
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų! Steven Wilson - Pariah
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų! Peter Hammill - The Comet, The Course, The Tail
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų! Opeth - Epilogue
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų! Peter Hammill
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų! Steven Wilson
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų! Opeth
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų! Metallica
 
 2017 m. liepos 8 d.

 2024 m. kovo 23 d.
 2023 m. gegužės 23 d.
 2023 m. balandžio 30 d.

Komentarai (13)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
Very_crazy_enough
2017 m. rugsėjo 10 d. 18:26:26
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

„Heritage“ albume labiausiai patikęs kūrinys - Devil's Orchard{#}


____________________
'Aš tau atleidžiu' gali pasakyti tik tas, kas gali pasakyti 'Aš tave myliu' (Paolo Coelho - Alchemikas)
Atsakyti
4Blackberry
2017 m. liepos 13 d. 00:15:31
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Pavadinkime tai blaivumo trūkumu išjautrėjusiose smegenyse, ir eikime miegoti.


____________________
Gaila, kad Dievas mūsų nebepageidauja čia.
Atsakyti
einaras13
2017 m. liepos 13 d. 00:09:42
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Į pastraipą "apie visą leidinį ir jo esmę" atsakymas yra paprastas: skaitytojų rato dydis šio leidinio leidybai nebus kriterijus. Renkames kūrybos laisvę: kurti taip, kaip norime patys, o ne kaip nori kiti. Publicistika irgi gali būti kūryba, ji nebūtinai nukreipta į skaitytoją.

Jei kils nuomonių chaosas, tai aš būsiu daugiau nei patenkintas, nes tai yra vienas labiausiai pasiilgtų dalykų music'e.

Dėl rašymo ranka — aš šioje situacijoje nebūsiu originalus, dar atsimenu, kaip kadaise R7wa kėlė savo rankraščius. Tiesiog pamąsčiau, kad šita idėja būtų kažkas netikėto būtent tokiame formate, be to, šitą redaktoriaus žodžio tekstą galvoje nešiojausi dar prieš jį užrašydamas ir man tai atrodė tikrai nedurnas tekstas, tai norėjau jį kažkaip išryškinti. 

Dėl rasizmo sutinku, dėl to tam ir skyriau daug vietos pačiame pirmajame numeryje, nes panašu, kad tas jautrumas, kaip jūs vadinate, arba blaivumo trūkumas, kaip aš vadinu, yra kažkas negero mumyse ir tai reikia šalinti.

Ir dėl viso kito taip pat sutinku.

Dėkavojame už atsiliepimą.


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
4Blackberry
2017 m. liepos 12 d. 22:57:43 2017-07-12 23:05:02
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Ok, atsiprašymai už išsamios nuomonės pateikimo uždelsimą, teisingai kritikai visuomet reikia daugiau ar mažiau laiko pribręsti. 

 

Pirma, apie visą leidinį ir jo esmę. Teigiate, kad siekiate kokybės, o ne kiekybės, kas yra sveikintina ir pagirtina, tik aš norėčiau trumpai apie apsimokėjimą, o tiksliau, ar laikas, praleistas rašant šiuos mažus straipsniukus, renkant informaciją yra tikrai ekvivalentus gaunamai reakcijai. Nes kaip supratau, senojo leidinio leidyba buvo nutraukta būtent dėl skaitytojų/jų reakcijų trūkumo, o dabar, tenka pripažinti, tos akivaizdžios, vaisingos reakcijos, kuri turėtų būti, nėra. Ir tai mane verčia suabejoti, ar tikrai šito leidinio formatas tinkamas skelbti būtent tokio formato erdvėje. Suprantama, nelabai yra kitokių variantų šiuo atveju, aš tik noriu pasakyti, kad toksai oficialus, laikraštinis stilius man atrodo netinkamas čia ir kad viską būtų galima daryti paprasčiau, atsižvelgiant į publiką ir formatą, galbūt kitaip apipavidalinus, pateikus visą informaciją.

 

Dabar dėl turinio. Man patinka, kad informacijos nėra per daug, kaip ir nėra per mažai. Yra ką pakomentuoti, atsakyti į pateiktas situacijas ir svarbiausia, kyla noras tai daryti. Tačiau čia iš mano subjektyvios pozicijos, o jei žvlegiant objektyviai, tai kaip tik, tai, kad tų temų yra ne viena, o kelios, galbūt kiša koją, nes norint pateikti savo nuomonę, tenka nemažai rašyti. Ir tada, kai pagalvoji daugiau apie tai, jei tarkim, 5 žmonės sugalvos pareikšti savo nuomones ir kils diskusijos, kurių taip norisi, gali įsivyrauti ir nemalonus chaosiukas. Na bet nepaisant šitų hipotetinių scenarijų, kurie egzistuoja tik mano galvoje, todėl jie nėra svarbūs, straipsniukų nauda yra neabejotina, vien perskaityti juos gal ir užtenka šiuo metu. Straipsniukų išdėstymas geras, patogu juos skaityti. Beje, labai įdomu, kad redaktoriaus žodis parašytas ranka - kūrybiškas sprendimas. Pasirinkta muzika irgi labai svarbus dalykas, jos, mano manymu, turėtų būti kuo daugiau, atsižvelgiant vėlgi, į kontekstą bei publiką.

 

Dėl rasizmo. Mano nuomone, tai viena kvailiausių diskusijų temų, dėl kurios gali kilti nesantaika tarp žmonių. Visi tie trys atvejai - gryniausias faktų konstatavimas, pastebėjimai, esant atitinkamoje aplinkoje, iš paprastų, savo aplinką observuojančių asmenų. Rasizmą aš suprantu, kaip skleidžiamą aiškią ir kryptingą neapykantą, nepakantumą ne savo rasės žmonėms, o tuose pasakymuose jo visiškai neįžvelgiu. Taigi, o nuo kada stereotipinių ypatybių paminėjimai yra traktuojami kaip blogis? Matyt, viskas čia dėl to, kad pastaruoju metu žmonija pasidarė labai jautri, ir čia galima pereiti prie to video, kuris pridėtas prie tos temos, nors man atrodo, jis nelabai dera būtent prie rasizmo temos, kadangi jame išryškėja kitos, nors ne mažiau aktualios idėjos, kai žmonės "get triggered" dėl įvairių priežasčių, būtent dėl savo jautrumo. Apie tą video būtų galima dar labai nemažai išsiplėsti.

 

Dėl Steveno Wilsono karjeros. Žinoma, kad pritariu minčiai, jog tai yra tik pačio kūrėjo reikalas, ką, kiek ir kaip jam kurti, nes pataikavimas publikai ne visada nuveda į pačias norimiausias lankas, negana to, labai išvargina ir įmeta į siaurą dėžutę, kas menininkui, ypač tikram menininkui, yra tiesiog mirtis. Dėl to tiek daug įvairių kūrėjų, ne tik muzikos srityje, dažnai atsiskiria nuo grupių ir pradeda solines karjeras, nes ten jie gali patys sau vadovauti, nebėra priklausomi nuo kitų grupės narių, kurių nuomonė taip pat svarbi priiminėjant sprendimus grupės sudėtyje, o nuo įrašų kompanijos/prodiuserių ypač, nes panašu, kad jie pačia didžiausia dalimi nulemia, kokia galutinė produkcija bus išleista, kas kūrėjų niekada nepadaro visiškai laisvų. O pradėjus solo karjerą esi laisvas susirasti įrašų kompaniją, kuri sutinka leisti tai, ką tu nori originaliai leisti, neperėjus atitinkamų filtrų, kardinaliai "neišmėsinėjus" dainų iki "tinkamo" pateikimo. O geriausia, kai gali būti pats sau prodiuseris, tada nekyla jokių problemų, nebent tai, kad esi nepakankamai žinomas ir dėl to tavo muzika netampa labai populiari. Tačiau tai ne Wilsono atvejis.

 

Taip. Ką aš dar norėjau pasakyti. Apie tuos žmones, kurie sako sustoti. Tegu jie kritikuoja atlikėjus, bet aš sukritikuosiu juos. Viskas, ką galiu apie juos pasakyti yra tai, kad jie tiesiog yra siauro mąstymo ir pernelyg radikalių pažiūrų, kurios kartais tiesiog užknisa. Iš esmės, jie nesugeba priimti kito žmogaus laisvo pasirinkimo, šiuo atveju, mėgstamo ir klausomo atlikėjo. Galima rasti priežasčių, kaip juos pateisinti, kaip argumentą paimant žmonių polinkį įsikibti į gerai žinomus, pamėgtus dalykus ir negebėjimą susitaikyti su pokyčiais, tačiau tai jau jų požiūrio problema. Ir noriu pridurti, kad jeigu jau nusprendi skelbti savo nuomonę viešai, turi pagalvoti, kiek joje subjektyvizmo ir objektyvizmo, nes kritikuojant, jo turi būti vienodai. Galima kaip opoziciją pateikti argumentą, kad tu turi žodžio laisvę ir gali sakyti ką tik nori, o asmuo, kuriam tie žodžiai adresuojami, turi būti šaltų nervų ir mokėti su jais susitaikyti, neimant giliai į širdį, ir jo problema, jeigu jis to nesugeba. Tačiau, visur yra ribos, netgi žmonių laisvėse. Galbūt moralė yra išgalvotas dalykas, tačiau žmogiškumas - pats realiausias.

 

Taigi tuo ir užbaigiu savo šitą išplėtotą nuomonės apie leidinį ir jo turinį pareiškimą {#}


____________________
Gaila, kad Dievas mūsų nebepageidauja čia.
Atsakyti
einaras13
2017 m. liepos 9 d. 15:11:06
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Šio dalyko neklausęs, todėl būtinai atsiradus progai paklausysiu {#}


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
Alvydas1
2017 m. liepos 9 d. 15:09:40
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Vilsono indėlis į Porcupine Tree yra didelis, tačiau ne visa nulemiantis. Ričardas Barbieris ne vien klavišininkas, jis dar kompozitorius. Man jis pažįstamas iš grupių Japan, No-Man ir Steve Hoghart, su kuriuo įrašė nepaprastai man patinkantį albumą "Not The Weapon But The Hand "


____________________
Sielos polėkis, išmokantis skrist - Galimybės ribotos, bet pasiryžęs bandyt. Pink Floyd - Learning to Fly
Atsakyti
Alvydas1
2017 m. liepos 9 d. 14:53:48
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Manau, kad nenuskurdintas leksikonas verčia pasitempti ir tame aš ižvelgiu pliusą. Laisva minties tėkmė teikia estetinio žavesio. Malonu, kad žurnalas tokiame lygyje.

Apie ELP albumų remiksavimo nutraukimą perskaičiau čia ir dar kituose puslapiuose :https://www.prog-sphere.com/news/steven-wilson-wont-remix-any-more-elp-albums/

Ups, epitafija iššoko per nesusipratimą. Rašiau komentarą iš atminties į tai ką buvau perskaitęs, ir man pasidingojo, kad ten buvo trys epitafijos. Epilogas kur kas šviesiau, tai kaip pirmos dalies reziume.


____________________
Sielos polėkis, išmokantis skrist - Galimybės ribotos, bet pasiryžęs bandyt. Pink Floyd - Learning to Fly
Atsakyti
einaras13
2017 m. liepos 9 d. 13:32:32
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Ir taip, kol kas mūsų redakciją ir atstovybę viešiesiems ryšiams sudaro 1,000000000000... žmogaus, todėl visada laukiame idėjų (geriausia kokybiškų) ir iš pačių skaitytojų, mes maloniai žiūrime į norinčius bendradarbiauti {#}


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
einaras13
2017 m. liepos 9 d. 13:21:26
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Šis leidinys ir orientuojasi ne į kažkokių diskusijų skubinimą ir iššaukimą, o į gerą ir kokybišką turinį (žr. prologus), kad skaitytojas ne tiek turėtų apie ką pasisakyti, kiek apie ką pamąstyti. Vertiname jūsų reakciją {#}


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
einaras13
2017 m. liepos 9 d. 13:18:29 2017-07-09 13:19:25
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Ir nesiekiu, kad kažkas prilygtų kažkokiam tonui, tiesiog išdėstau savo nuomone man pačiam ir galbūt skaitytojams įdomiu stiliumi ir jau palieku jiems rinktis, atsakyti ar ne, ir kaip atsakyti. Vis dėlto dėkoju už įvertinimą.

Visiškai pritariu pastebėjimui rasizmo tema, tik klausimas, baltesniais ar juodesniais norime būti. Pastaraisiais būti šiandien gal net palankiau, gautume daugiau paramos ir mažiau kritikos negu prisiimdami baltųjų vaidmenį ir rizikuotume kiekvienąkart savo žodžio laisve kalbant juodaodžių rasės tema (nes nėra abipusio vienareikšmiškumo, vienus kritikuoti galima į valias, kitų kritika kiekvienu momentu gali būti pavadinta rasine diskriminacija).

ELP situaciją išgirdau pirmąkart, todėl vat gerai, kai skaitytojai gali apšviesti rašytoją, taigi, atsiranda visų norimas abipusis vienareikšmiškumas. Aš manau, kad ką Wilson'as kol kas daro, daro labai gerai. Man patiko ir "The Raven...", man netgi labai patiko "Hand. Cannot. Erase.", kuriam atradau vietos ir savo kuklioje CD kolekcijoje, galų gale nujaučiu, kad man patiks ir naujasis albumas. Iš Porcupine Tree repertuaro aš nedaug ką esu suvirškinęs, bet man vienintelis superinis ir dominuojantis visoje diskografijoje yra "Fear of a Blank Planet" — ten visos dainos fantastiškos, ypač myliu "Sleep Together", "Anesthetize" ir "Way Out of Here"

Ir dėl Epitaph — vis tik man reikėjo raktinio žodžio "epilogas", o epitafija šiame kontekste iškrenta tiek dėl kitokio žodžio, tiek dėl kitokios, negatyvesnės jo prasmės. Kai prireiks epitafijos, būtinai pasinaudosiu King Crimson kūriniu, nes tai ir man yra pati ryškiausia kada nors gyvenime girdėta epitafija.


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
4Blackberry
2017 m. liepos 9 d. 11:28:26
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Čia tiek daug visko, kad net nesusigaudau nuo ko pradėti reikšti savo nuomonę... {#} Taigi pareikšiu ją šiek tiek vėliau, kai bus laiko prisėdus ramiai pagalvoti {#}


____________________
Gaila, kad Dievas mūsų nebepageidauja čia.
Atsakyti
Alvydas1
2017 m. liepos 9 d. 08:43:08
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Sveikinu su pirmu žurnalo numeriu. Kaip suprantu, žurnalistas ir redaktorius tas pats Einaras. Skaityti buvo įdomu, temų spektras platus ir man jos visos daugiau mažiau aktualios. Žurnalistinė kalba, mano akiai, artima „Kultūros barų“ manierai. Reikalauja papildomo susitelkimo, kad tiksliai suprastum tekstą.

Temos paliktos atviros diskusijai ir turėtų iššaukti reakciją.

Mano leksika bus buitinė, nors savyje jaučiu nepilnavertiškumo kompleksą, negalėdamas prilygti redakcijos užduotam tonui.

Apie rasistinį kozirį politiniame lietuviškame pokeryje įžvelgiu diletantišką žaidimą. Jo principas labai paprastas: juodink savo oponentą visomis parankinėmis priemonėmis, kad pats atrodytum baltesnis. Asmeniškai su rasizmu nesu susidūręs, net juodaodžių nesu jau tiek daug matęs (neskaitant 4 dienų Paryžiuje). Atmintyje išlikęs  sovietų armijoje užsifiksavęs stereotipas – visi šauktiniai iš Vidurinės Azijos  - čiurkos, suprask, buki kaip pliauskos. Na, tame buvo tiesos, karinę technika gadino atsakančiai, bent jau ten, kur aš tarnavau, ir rusų kalba jiems labai sunkiai pasiduodavo.

 Dėl Styveno Vilsono esu absoliučiai ramus. Šis muzikantas turi neapsakomai didelį potencialą, su jo nuomone skaitosi muzikinio pasaulio banginiai. Dabartinis jo atitolimas nuo progresyvaus roko buvo jau numatytas su „Raven that refuse to sing“. Tada jo išsakyti žodžiai atskleidė kurlink jis taikosi: - „Didžiausias pasiekimas, kad žmonės pajustų. Lengva kreiptis į intelektą. Galėčiau sau rašyti kvailoką, sudėtingą šlamštą, tačiau  sunkiausias dalykas  pataikyti į širdį ir sielą. Noriu dvasingumo, o ne formalumo. " Stivenas atsisakė remiksuoti ELP albumus, vėlesnius po Tarkus, įžvelgęs juose dirbtinumą. Klausytojams Vilsonas paliko gausybę albumų su įvairiais projektais – užteks visiems, tik rinkis kas tau arčiau. Panašioje situacijoje buvo atsidūręs Kartos Santana. Tik ten jis taikėsi prie savo publikos ir lygiagrečiai  leido progresyvius albumus a la Caravansarai ir latino pop orientacijos albumus a la Festival. Man priimtiniausias Vilsono darbas su Porcupine Tree ir albumai In Absentia, Deadwing ir Fear of Blank Planet liks mėgstamiausi visam gyvenimui.

Manau Einaro minėtai situacijai vienareikšmiškai tinka arabų patarlė: „šuo loja – karavanas eina“.

Todėl Styveno Vilsono kūrybai epitafijos nereikia, bet ji jau parašyta Emerson, Lake and Palmer projektui.

 

Ir prie tų trijų neparastai tinka King Crimson – Epitaph.


____________________
Sielos polėkis, išmokantis skrist - Galimybės ribotos, bet pasiryžęs bandyt. Pink Floyd - Learning to Fly
Atsakyti
einaras13
2017 m. liepos 8 d. 23:15:55 2017-07-08 23:16:28
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

P.S. dėl žodžio "išžvalgos" reikšmės, papildant vaizdo prologe pateiktą paaiškinimą: čia pateikiame modernią, pačių sugalvotą reikšmę, o ne žodynuose pateikiamą definiciją, kuri, galima suprasti, buvo vartojama praeityje, o dabar vartojama ne taip ir dažnai. 

Leidinio redakcija.


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Šiuo metu vertiname


The Tiger Lillies The Tiger Lillies
7,3

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

  Daugiau

Pokalbių dėžutė

15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
20:19 - Silentist
Richardo Tandy (ELO) klaviatūrų paletė buvo svarbi grupės garso sudedamoji dalis, ypač albumuose „A New World Record“, „Out of the Blue“, „Discovery“ ir „Time“.
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
20:54 - Silentist
Nebalsuoju ltpoptop jeigu daug daininkiu gali persivadinti AS NORIU BUTI ADELE, tia geriau nueinu pas Adele ir prabalsuoju
19:22 - einaras13
Tai 10 balų sistema daug universalesnė nei 5. Be to, jau dabar aktyvumas yra mažokas, grįžus prie penkiabalės sistemos bus labai daug dainų, kurios gauna nulį. Iškritimas bus randomizuotas, o ne žmonių apspręstas.
19:21 - einaras13
Tai, kad tamsta nerandi už ką balsuot, dar nėra argumentas daryti visiems taikomas balsavimo taisykles. Be to, juk žinai, jog nebūtina balsuot už viską, gali duot 10, 9, 8, 7 ir 6, likusių penkių balų nebūtina paskirti.
19:05 - Stripped
Jau kuris laikas nebebalsuoju LT top 30, nes negaliu išrinkti 10 variantų, o balsuoti už beleką nenoriu. Lietuviai nesukuria tiek gerų dainų, o jei ir sukuria tai čia nepatenka. Siūlau mažinti iki 5 pasirinkimų
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
09:58 - Konditerijus
David Gilmour - The Piper's Call
Daugiau  

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 1
  Neregistruotų vartotojų: 653
  Iš viso užsiregistravę: 73352
  Naujausias narys: nofavowuhd
  Šiandien apsilankė: 182587