Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Smegenų vėmalai prie kavos puodelio

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Tiesa ta, kad individo sėkmingo gyvenimo sukūrimui visuomet neišvengiamai tenka pridėti esencinę, pagrindinę detalę - įsikibimą į bet kokią iliuziją. Po ilgo užsidarymo smegenyse, kontempliacijos proceso metu, prieita tokia išvada, kad nėra pasaulyje žmogaus, kuris vadintų save laimingu, neturėdamas tikėjimo kuriuo nors, jam prilipusiu, gyvenimo aspektu. O tikėjimas yra ne kas kita, kaip iliuzija. Arba "tik ėjimas", kaip kai kas anksčiau jau yra pasakęs. Gyvename veidrodžių karalystėje, kur mes visi vieni kitus atspindime - atsispindime vieni į kitus. Gyvename pantomimos teatro scenoje, kur daugybė rankų iš visų pusių, timpčioja mūsų kūno dalis už virvelių, priversdami daryti tai, ko galbūt niekada neturėjome savo galvose. Gyvename nematomų, bet visus mus, gyvus organizmus, rišančių siūlų planetoje. Jeigu jie būtų matomi, tai Žemės rutulys atrodytų kaip neišardomai susiraizgęs siūlų kamuolys. Tie siūlai eina iš visų mūsų kūno dalių - iš galvos, iš ausų, iš rankų, net iš kiekvieno piršto galiuko, galbūt iš kiekvieno odos lopinėlio... Juk oda irgi yra gyvas, kvėpuojantis organas. Taip pat gyvename vietoje, kur kiekviename kampe yra perpildyti informacijos kiekiai, iš kurios pusė ar net daugiau - klaidinanti informacija. Mūsų užduotis yra atsirinkti tikrąją informaciją ir gyventi, pasitelkus faktus bei tą prigimtinę nuojautą, kuri pasiteisina tiems, kurie yra įsiklausę giliai į save, o į pasaulį sugeba pažvelgti ne socialinių normų prikimštos visuomenės akimis, bet savo, žinančiomis, protingomis, patyrusiomis akimis. Tačiau vis dėlto, gyvenime anksčiau ar vėliau, įgaunat vis daugiau patirties ir išmokstant vis naujai žvelgti į dalykus, turi ateiti tokia mintis, kad netgi ir pati TIESA šiame pasaulyje yra iliuzija. Galbūt, esame čia tik per atsitiktinumą. Ir šitą atsitiktinumą mes turėtume švęsti. Bet kad ir kaip būtų gaila, mes nešvenčiame, o uždarome save į narvus ir jaučiamės aukomis. Mes atsirandame, vystomės gimdoje, kur iš mūsų pradeda augti siūlai, o mums išlindus iš vandeningo vakuumo, išėjus į pasaulį, tie siūlai nusidriekia per visą planetą ir ją apsiraizgo. Bet kodėl tiesa iliuzija? Nes tikrovė nėra faktas. Tikrovė yra tik koncepcija, idėja, kuri kaip ir visos mažos gyvenimo iliuzijos, tik dar stipriau, yra giliai įsišaknijusi į mūsų net sunkiausiai pasiekiamus pasąmonės plyšius. O faktai - tai yra tikrovės koncepcijos išraiškos, jos definicijos, jos tariami įrodymai. Taigi tokios išvados ir vėl, verčia grįžti prie senų mąstymo ištakų, kai vyravo pasišventimas visiškam grynam humanizmui, tik dabar jis yra evoliucionavęs į kažką visai kito. Jis kažkoks sugriežtėjęs, be krikščioniškų vertybių asociacijų, persmelktas sveiko sarkazmo, ironijos bei skepticizmo, kurį tikriausiai paskatino nihilistiškų bei hedonistinių idėjų įtakos.


Na ką, šiek tiek išsituštinau per smegeninę. Metas pereiti prie švelnesnių, lengvesnių dalykų. Pakalbėkim apie mano kavos puodelį ir apie muziką.


Kavos puodelis yra nedidelis. Jame telpa kažkur apie 250 ml skysčio. Taigi, kaip stiklinė, tik ne visai. Kavos kiekis - 1,5 šaukštelio. Cukraus - 0. Taip, teisingai pamatėt. Puodelis nedidelis, tačiau jaukiai atrodantis, su ganėtinai patogia, smulkia ąsele, kuri sutverta kaip tik mano smulkiems pirštams. Dekoruotas jis įvairiais, raitytais raštais ir primena tą baltai mėlyną graikišką ornamentą.


Šiandien gyvename su Bjork. Naujasis albumas yra atgaiva sielai po labai ilgo, sunkaus laikotarpio, kai iš tikrųjų nebeliko ką klausyti, nes niekas nebeatitiko buvusių būsenų. Bjork ekscentriškas ateiviškumas dabar yra kaip niekada normalus, tai yra jauki, miela erdvė, į kurią galima įlįsti ir pasislėpti nuo svetimo pasaulio, bandančio tave suėsti. O be viso to, dar ir medituoti tuose į visas puses plaukiančiuose garsuose. Daug čia neprikalbėsi, tai yra aukštos klasės menas, kuriuo reikia, jeigu pats jo nekuri, tyliai žavėtis, ir egoistiškai traukti visą jo gėrį į save. O praskiedimui renkuosi Daft Punk. Jie pastaruoju metu persekioja, kaip keistas vyriškis gatvėje, tačiau šiuo atveju nėra kuo skųstis. Anksčiau jų garsai, kaip ir dauguma elektronikos garsų man visai nelipo, nes skambėdavo erzinančiai monotoniškai. Dabar toje monotonijoje sugebėjau įžvelgti ir kažkiek grožio bei savos prasmės. Tokios vat yra tos savitos iliuzijos, į kurias savam gyvenime įsikibinėju aš. Pakalbėti apie tai irgi galėtume daugiau, bet šį kartą nekalbėsime. Geriau patylėkime apie tai. Ir geriau paklausykime.

 

 2017 m. lapkričio 29 d.

 2018 m. gruodžio 12 d.
 2018 m. lapkričio 7 d.
 2018 m. lapkričio 1 d.

Komentarai (16)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
4Blackberry
2017 m. gruodžio 1 d. 21:41:12
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Atsižvelgiant į Einaro komentarą, dar galiu pridėti, kad ta reliatyvumo teorija turbūt yra raktas į visus egzistencinių klausimų atsakymus, jei tik imi ir išsinagrinėji ją labai nuodugniai. Aš iki šiol dar nebuvau to padarius, bet pats laikas būtų.

Norėčiau dar pasisakyti apie savo dienoraščių stiliaus, temų keitimąsi. Jie turbūt matomai daug kuo skiriasi nuo senųjų, jei kas dar juos išvis pamena. Atėjo toks metas, kai teko tam tikru būdu pasimokyti nuo pernelyg familiaraus tono, to tokio vos ne ribas peržiangiančio atvirumo (net jei tos ribos ir sugalvotos, vis tiek turi laikytis tam tikrų prevencinių apsauginių taisyklių būdamas ir reikšdamasis internete). Dabar nusprendžiau rašyti dalykiškiau, suprantamiau (tikiuosi), apie konkretesnius dalykus, o ne padrikas mintis vien iš savo jausminio pasaulio. Nusprendžiau, kad noriu blaiviu tonu panagrinėti tai, kas man aktualu, ir tuo pasidalinti su kitais. Temos pagrinde yra filosofinės. Kodėl tiek filosofuoju, koks mano tikslas? Anksčiau galvojau, jog taip rasiu tą "tikrąją tiesą", bet dabar suprantu, jog tokia net neegzistuoja, todėl šiuo metu mano tikslas tiktais plėsti suvokimo ribas, įgyti dar daugiau patirties ir gal dar atsirinkti, kokiomis iliuzijomis noriu tikėti... Ir jeigu jūs perskaitote mano šitus, net nežinau kaip pavadinti, bandymus suvokti egzistencijos esmę, vien tai man yra labai malonus dalykas, kaip ir anksčiau būdavo, jei dar uždedat like arba dar geriau, pakomentuojat, bent vienas žmogus, tai visada jausmas būna toks, kad tai darau ne be reikalo, kad darau kažką naudingo, bent kažkuria prasme, ne tik sau, bet ir kitiems. Taigi todėl aš juos vis dar rašau ir visada labai laukiu komentarų, kurie turbūt yra mano mėgstamiausia dalis viso šito reikalo :) Ir tikrai norėčiau rašyti dar platesnėmis temomis, kurioms daugiau žmonių galėtų relate'inti, bet kol kas nepavyksta, tad galbūt ateityje, nes tas sumautas egzistencializmas net nemano manęs paleisti :)


____________________
Gaila, kad Dievas mūsų nebepageidauja čia.
Atsakyti
4Blackberry
2017 m. gruodžio 1 d. 21:15:23
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Fikcija yra turbūt pati tiksliausia sąvoka, kurios panaudoti man nekilo į galvą, kai vietoj jos naudojau žodį "iliuzija". Bet savo reikšme jas abi galima sugretinti, kartais alternatyviai panaudoti.


____________________
Gaila, kad Dievas mūsų nebepageidauja čia.
Atsakyti
einaras13
2017 m. gruodžio 1 d. 20:53:52
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Iš tokios grynai filosofinės perspektyvos šitas dienoraštis yra vienas iš labai nedaugelio tavo dienoraščių, kuriame yra tikrai nemažai idėjų, dėl kurių aš praktiškai negaliu ginčytis. Dėl atsispindėjimo į kitus, dėl įsikibimo į iliuziją. Ta siūlų teorija tiesiog yra kvantinės mechanikos buitinis aprašymas. Nes mes esam surinkti iš kvantinės informacijos bitų, o šie sąveikauja per visą Visatą, lyg būtų siūlais sujungti.

Kiek nesutikčiau dėl tiesos, apie ką čia ir žemiau jau vyksta diskusija. Tiesa nėra iliuzija, bet ir ta pati gryna empirinė tiesa yra ne daugiau kaip žmonių tarpusavio susitarimas. Mano mėgstamiausias posakis yra "tiesa reliatyvi". Ta pati tikrovė irgi tėra mūsų pačių susitarimo su savimi arba su kitais reikalas. Todėl "tikrovė irgi yra reliatyvi". 

Be to, šita visa tematinė konjunkcija, sudaranti tavo dienoraštį, labai atitinka mano dienoraščius kokiais 2013-2014 metais - bandymas vartoti labai mandrą žodyną pynėsi su "smegenų tuštinimusi" ir random dalykų aprašymu (tavo atveju puodelis, aš kokius kitus velnius pasirinkdavau). Ir galų gale tas užbaigimas "Ir geriau paklausykime" man toks familiarus. 

Kažkaip su Bjork nauju tvėriniu man sunku susidraugauti. Jei Vulnicura susižavėjau iškart ir vos po vienos perklausos nusprendžiau nusipirkti CD, tai su šiuo naujesniuoju daiktu man kažkaip sunkiau. Matyt, mano kvantinė būsena nėra suderinama su Bjork muzikos kvantine būsena šiuo momentu.


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
Alvydas1
2017 m. gruodžio 1 d. 20:19:52
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Kriminalistikoje, ko gero, tai būtų afekto būsena. Kalbant apie neginčijamus faktus, nustatytus vizualiai ir jutimiškai, filosofiniai salto mortale yra daugiau fikcija, nei teorija.


____________________
Sielos polėkis, išmokantis skrist - Galimybės ribotos, bet pasiryžęs bandyt. Pink Floyd - Learning to Fly
Atsakyti
4Blackberry
2017 m. gruodžio 1 d. 19:14:38
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Na, labai jau primena Raskolnikovą iš Nusikaltimas ir bausmė. Bet, nepaisant visų tų empirinių patyrimų, net jei tas patyrimas - aiškus žmogaus užmušimas kirviu, vis tiek neduoda patvirtinimo, kad ir tai ne sapnas. Sapne gali patirti ir išgyventi tą patį, bet kažkodėl tai nelaikoma tikrove. Kodėl - pakankamai gal ir aišku. Bet kas, jeigu tai yra tikrasis sielos gyvenimas. O dienos metu tik kūno. Mes esame ne tik kūnai. Ir šitą teiginį matyt būtų galima pavadinti ne faktu, bet, ir vėl, teorija. Galbūt faktų niekur neturėtų būti, tik vien teorijos  ir spėjimai, pasikartojančių įvykių sekos, skirtingos alternatyvios, subjektyvios tiesos.


____________________
Gaila, kad Dievas mūsų nebepageidauja čia.
Atsakyti
Alvydas1
2017 m. gruodžio 1 d. 19:01:31
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Teorija, bet gyvybinga. Įsivaizduokime situaciją prokuratūroje, kur iėškovo tiesą kaltinamasis atkakliai vadina iliuzija ir todėl negali būti pakaltinamas.


____________________
Sielos polėkis, išmokantis skrist - Galimybės ribotos, bet pasiryžęs bandyt. Pink Floyd - Learning to Fly
Atsakyti
4Blackberry
2017 m. gruodžio 1 d. 18:51:24
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Empirizmas yra tik teorija, nieko daugiau.


____________________
Gaila, kad Dievas mūsų nebepageidauja čia.
Atsakyti
4Blackberry
2017 m. gruodžio 1 d. 18:50:37
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Nebūtinai tai turi būti priešiškas ar nemėgstamas žmogus, jis gali būti problematiškas, sudėtingas žmogus, gali nesutapti charakteriai arba norai. Dėl viso kito lieka tik pritarti.


____________________
Gaila, kad Dievas mūsų nebepageidauja čia.
Atsakyti
Alvydas1
2017 m. gruodžio 1 d. 18:02:26
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Su priešišku ir nemėgstamu žmogumi net ir nesėsčiau bare prie vieno stalo, antraip konfliktas garantuotas. Išgeriame dažniausiai su artimiausiais draugais ir ne todėl, kad naikintume neeasančius barjerus. Tiesiog kiek įkaušęs gali pateikti nedemonstruojamų charakterio briaunų ir tuo praturtinti bendravimą.


____________________
Sielos polėkis, išmokantis skrist - Galimybės ribotos, bet pasiryžęs bandyt. Pink Floyd - Learning to Fly
Atsakyti
Alvydas1
2017 m. gruodžio 1 d. 17:55:40
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Tikrovė nėra faktas, tiesa yra iliuzija, - mano manymu persūdyta ir net labai. Kaip tada dėl empyrinės tiesos?


____________________
Sielos polėkis, išmokantis skrist - Galimybės ribotos, bet pasiryžęs bandyt. Pink Floyd - Learning to Fly
Atsakyti
4Blackberry
2017 m. gruodžio 1 d. 17:16:33
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Vienas požiūrio kampas. Bet švęsti galima ir be gėrimo. Sakyčiau, žmonės geria kompanijose dėl to, kad taip lengviau vieniems kitus pakęsti. Kai su žmogum gerai tai ir negeri su juo.


____________________
Gaila, kad Dievas mūsų nebepageidauja čia.
Atsakyti
Alvydas1
2017 m. gruodžio 1 d. 16:55:32
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Koks puikus koziris alkoholikui. Kodėl geriu? Ogi švenčiu savo acicident of birth.


____________________
Sielos polėkis, išmokantis skrist - Galimybės ribotos, bet pasiryžęs bandyt. Pink Floyd - Learning to Fly
Atsakyti
4Blackberry
2017 m. lapkričio 30 d. 19:20:58
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Puodelių aprašymo dienoraščiai... galėtų būti naujas trend'as.

Tas sakinys tebuvo paprastas palyginimas, joks tiesioginis pavojus man tikrai negręsia {#}


____________________
Gaila, kad Dievas mūsų nebepageidauja čia.
Atsakyti
4Blackberry
2017 m. lapkričio 30 d. 19:17:52
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Skambi frazė, bet galbūt tik todėl, kad ji panaudota objektyvaus vertinimo kontekste. O ar genialumas visada paprastume, dėl to galima būtų ginčytis, nes šias abi sąvokas gali būti sunku suprasti objektyviai. O dėl žmogaus sugebėjimų ir pažinimo, na šitie dalykai man truputi nedera tarpusavyje. Geras gimtos kalbos žinojimas - žmogaus privalumas, bet iškalbos menas yra dar gilesnis ir tamsesnis miškas.


____________________
Gaila, kad Dievas mūsų nebepageidauja čia.
Atsakyti
Konditerijus
2017 m. lapkričio 30 d. 14:32:07
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

irgi turėjau idėją paskirt dienoraštį puodelių aprašymui, vienas faith, o kitas - journey. 

Dar tas sakinys ,,Jie pastaruoju metu persekioja, kaip keistas vyriškis gatvėje..'' - suglumino.   


Atsakyti
sodininkas
2017 m. lapkričio 29 d. 21:45:51 2017-12-01 10:40:29
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

"aukštos klasės menas" . . skambi frazė, bet genealumas - paprastume. Jei žmogus (šiandien tarkim lietuvis) nemoka išsireikšti sava kalba, dėstyti mintis nuosekliai ir giliai - tai jo bėda . . .


____________________
sodininkas
Atsakyti
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Šiuo metu vertiname


Lubeh Lubeh
7,8

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

  Daugiau

Pokalbių dėžutė

15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
20:19 - Silentist
Richardo Tandy (ELO) klaviatūrų paletė buvo svarbi grupės garso sudedamoji dalis, ypač albumuose „A New World Record“, „Out of the Blue“, „Discovery“ ir „Time“.
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
20:54 - Silentist
Nebalsuoju ltpoptop jeigu daug daininkiu gali persivadinti AS NORIU BUTI ADELE, tia geriau nueinu pas Adele ir prabalsuoju
19:22 - einaras13
Tai 10 balų sistema daug universalesnė nei 5. Be to, jau dabar aktyvumas yra mažokas, grįžus prie penkiabalės sistemos bus labai daug dainų, kurios gauna nulį. Iškritimas bus randomizuotas, o ne žmonių apspręstas.
19:21 - einaras13
Tai, kad tamsta nerandi už ką balsuot, dar nėra argumentas daryti visiems taikomas balsavimo taisykles. Be to, juk žinai, jog nebūtina balsuot už viską, gali duot 10, 9, 8, 7 ir 6, likusių penkių balų nebūtina paskirti.
19:05 - Stripped
Jau kuris laikas nebebalsuoju LT top 30, nes negaliu išrinkti 10 variantų, o balsuoti už beleką nenoriu. Lietuviai nesukuria tiek gerų dainų, o jei ir sukuria tai čia nepatenka. Siūlau mažinti iki 5 pasirinkimų
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
09:58 - Konditerijus
David Gilmour - The Piper's Call
Daugiau  

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 1
  Neregistruotų vartotojų: 668
  Iš viso užsiregistravę: 73351
  Naujausias narys: uxtabecvry
  Šiandien apsilankė: 63360