Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Žaidimas: compilation. 2. Red Hot Chili Peppers

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Prisijungti prie žaidimo nutariau su viena labiausiai klausomų grupių iš savo repertuaro - Red Hot Chili Peppers. Trumpai apie pipirų mano galvoje skambėjimo atsiradimą:

 

Red Hot Chili Peppers pirmąkart išvydau per Liuks muzikos kanalą, kai prieš gerą dešimtį metų dar rodydavo jų turo koncertą Off The Map, ir rubrikoje "Liuks! Muzika" prasisukdavo Otherside klipas. Tada mano muzikos skonis buvo kiek kitoks (na,  ne kiek, o visiškai, bet čia jau kita istorija), todėl išjungdavau vyrukų su skiauterėmis ketvertą (Chadas jau nešiojo kepurę, nes jo mohawk'as buvo atvirkščias). Maždaug 2015 metų rudenį RHCP apsigyveno mano grojaraščiuose, tikriausiai dėl neseniai pradėtos atradinėti roko muzikos bei didelio užsidegimo groti gitara - Frušantės riffai ir akordų kombinacijos tikrai padėjo patobulėti. Non-stop žiūrėdavau Slane Castle koncertą, perskaičiau Kiedžio biografiją, o paskui jau prasidėjo naujo albumo gandai, tad manijos liepsna išplito į nesustabdomus plotus. Po 2016 metų festivalių transliacijų, uraganinio lietaus užpulto 1996 Fuji Rock Festival įrašo, 1999 Maskvos Raudonosios aikštės koncerto peržiūrėjimo aušta ir man laimingoji diena - jau greitai Rygoje išgirsiu Red Hotus gyvai.

 

 

 

Prisipažinsiu, sudaryti sąrašą sekėsi sunkiau, nei tikėjausi. Pradinė versija nustebino savo trukme, todėl pridėjau dar kelias dainas, kurias dėl laiko stygiaus iš pradžių pataupiau. Paskutinė daina turėjo būti Transcending (One Hot Minute, 1995), tačiau ji nebetilpo.

 

Pradžioje nusprendžiau albumus išdėlioti chronologiškai, o paskutinės dainos iš laiko bėgių šiek tiek pabėga, nes norėjau būti tikra, jog Anė, norinti vaikelio, įsiteks. Stengiausi rinkti ne pačias įprasčiausias dainas. Keletas komentarų:

 

> Pirmasis albumas - The Red Hot Chili Peppers. Mommy, Where's Daddy? į galvą šovė pirmoji, todėl ją ir išrinkau. Pernai grupė buvo surengusi trumpą akustinį koncertą, neatsimenu, kokiomis aplinkybėmis, bet jis nebuvo labai garsiai apskelbtas. Užtikau įrašą ir mane sužavėjo dainos atlikimas. Baby Appeal norėjau įterpti kaip antrą dainą, tačiau abejojau, ar tilps. Ši daina man appealina, kito paaiškinimo neturiu. O Green Heaven turi tikrai gerus lyrics.

 

> Antrasis albumas - Freaky Styley. Žinau, jog išrinktoji If You Want Me to Stay yra Sly and The Family Stone cover'is, bet ji tiesiog mano mėgstamiausia. Vis dėlto mintyse dar sukosi ir The Brothers Cup.

 

> Trečiasis albumas - (The) Uplift Mofo Party Plan. Iš trijų pirmųjų pipirams jis buvo sėkmingiausias, todėl nebuvo sunku išrinkti ne mainstream dainą, kuri prilipo labiausiai - Walkin' on Down the Road bassline iškart sukuria jausmą, lyg žingsniuočiau gatve su akiniais nuo saulės, apsirengusi Lakers marškinėliais.

 

> Ketvirtasis albumas - Mother's Milk. Pasirinkti iš šio albumo nebuvo sunku, be dvejonių iškart įrašiau tris dainas, be kurių neįsivaizduočiau viso rinkinio. Stone Cold Bush gitaros riffas tiesiog įsimenantis (ypač kūrybiškai Klinghoffer'is jį panaudoja įžangai į Look Around iš 2011 metų albumo). Pretty Little Ditty, mano nuomone, yra tiesiog šedevras, Frušantės ir Blusos tarpusavio muzikinio supratimo įgarsinimas, labai efektingai skambantis šalia 1990 Pinkpop įrašo, kur matosi jaunutis gitaristas dryžuotom kojinėm. Fun fact: grupė Crazy Town panaudojo šios dainos riffą savo dainoj "Butterfly".

 

 

Johnny, Kick a Hole in the Sky galimai yra mano mėgstamiausia iš Mother's Milk, kažkodėl vis prisimenu eilutes "I don't think you understand/God damn, what I am", ir vaizduotėj šmėsčioja tos eros Anthony, susirišęs plaukus su raudona gumyte. Pavyko rasti tik tokią nuotrauką, kur tai  matytųsi:

 

 

> Penktasis albumas - Blood Sugar Sex Magik. Galvoj sukosi galybė tų, likusių kiek už kadro, įtraukiant The Righteous and the Wicked, Apache Rose Peacock (vienas mėgstamiausių solo visame albume, galbūt todėl, jog žiūrėjau per daug Funky Monks Documentary ir keliasdešimt kartų klausiau, kaip Džonas jį įrašinėja), I Could Have Lied ar If You Have to Ask. Tačiau, atsižvelgdama į 80 minučių, tiesiog įkroviau Sir Psycho Sexy, turinčią užliūliuojantį outro, ir B-side dainą Sikamikanico  (šiai įtaką turėjo taip pat Funky Monks Documentary bei šiaip pati dainos energija). Taip pat Sikamikanico yra filmo "Wayne's World", kurio, gaila, niekaip neprisiruošiu pažiūrėti, takelis. My Lovely Man gale įterpiau dėl trukmės bei to švelnaus tembro priedainy, išdainuojančio monologą, skirtą Hilleliui.

 

> Šeštasis albumas - One Hot Minute. Labiausiai nuvertintas RHCP albumas, kurio klausytojai arba apskritai nežino, arba yra girdėję dainą Aeroplane. Sąraše įsitaisė bendru pavadinimu su albumu besidalijanti daina - One Hot Minute. Tikras sumaišties, kurią Kiedis ir siekė perteikt dainos tekstu, įspūdis, mįslinga draugė, apie kurią dainuoja, klausimas "Am I all alone?" ir besisukantis priklausomybės ratas yra labai drąsus atsivėrimas. Gaila, jog paskutinė daina, Transcending, nebetilpo. Apskritai, šį albumą laikyčiau vienu giliausiu tekstų prasme (ir dabar verta paminėti dainą Pea - "I'm a little pea/I love the sky and the trees/I'm a teeny tiny little ant/Checking out this and that". Ją parašė Flea - tikriausiai pati šviesiausia daina albume, nes Anthony patyrimai buvo tikrai priešingi).

 

> Septintasis albumas - Californication. Na, šis albumas buvo pats lengviausias dainos išrinkimui, nes daugiau nei pusė - dažnai išgirstamos, ir aš kaip tik turiu didžiausią atradimą ir paslėptą vyšnią pyrage - dainą Easily

 

> Aštuntasis albumas - By The Way. Pirmoji daina, kurią prisiminiau, buvo Cabron, tačiau persigalvojau į Midnight, nes ši pasirodė man artimesnė. Patinka jos nuotaikų svyravimai, šalto rudens vakaro tamsiam šaligatvy vaizdas pradžioje ir palaimingas automobilio šviesų atsiradimas įsivažiavus.

 

> Devintasis albumas - Stadium Arcadium. Irgi gana daug plačiai žinomų dainų. Mąsčiau apie Especially In Michigan, bet nusprendžiau, jog music.lt nariai tikrai žinos, jog čia minima Lietuva ir taip toliau - pasirodė too easy. Make You Feel Better  - tik šiemet pamilta daina, kažkuo pozityvi, lengva, šviesi. So Much I turi pašėliškumo, priedainis primena tamsų žiemos vakarą; dažniausiai tokiu metu ją ir klausydavau. Dabar pamaniau, jog 21st Century taip pat galėjo būti vienas iš pasirinkimų.

 

> Dešimtasis albumas - I'm With You. Svyravau tarp Ethiopia ir Annie Wants a Baby, labai svyravau, ir džiaugiuosi, jog galų gale abi pavyko įterpt. Pirmąją atradau pernai, žiūrėdama Rock am Ring festivalio transliaciją. Labai įsiminė pradžioje išdainuotos balsės "E I O I E I A". Antrojoje "kabliuku" laikyčiau bassline'ą.

 

> Vienuoliktasis albumas - The Getaway. Taip pat nebuvo sunku, nes dabar beveik visos dainos dažnai aptarinėjamos ir atliekamos koncertuose. Detroit buvo ta daina iš ne pagrindinių sekcijos, užkabinusi nuo pirmo paklausymo.

 

Štai ir mano compilation, aprėptas varganų 80 minučių. Juokinga, bet praeitų metų gegužės 31-ąją aš įsirašiau tokį compilation diską, tik jis buvo be laiko limito - rašiau tuo kitu būdu, kur telpa tikrai labai nemažai dainų. Pasidalinu ir jo dainų sąrašu (čia dar nevisi atradimai buvo atrasti bei The Getaway paviešinimo dalis siekė dvi tryliktąsias):

 

 

Pabaigai ir aš įterpsiu vaizdo įrašą - Off The Map koncertinis turas, If You Have to Ask (vis dar nesuprantu, kaip jie taip sinchroniškai šokinėja, ypač Flea ir Džonas su gitarom):

 

 

 
 2017 m. liepos 19 d.

 2017 m. rugpjūčio 6 d.

Komentarai (8)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
4Blackberry
2017 m. liepos 20 d. 22:40:08
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Na nieko, ypač jei dar pirmas dienoraštis tai visiškai suprantama. Aš kai rašiau savo pirmąjį irgi nelabai dar susigaudžiau kas kur {#}


____________________
Gaila, kad Dievas mūsų nebepageidauja čia.
Atsakyti
stairway_to_hendrix
2017 m. liepos 20 d. 22:33:25
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Labai dėkoju už pagalbą ir tikrai praktiškus patarimus (išmokau ir video gražiai įkelti)  - dabar vaizdas žymiai tvarkingesnis ir keliskart peržiūrėtas {#} 


____________________
They don\\\'t know that we know they know that we know...
Atsakyti
stairway_to_hendrix
2017 m. liepos 20 d. 22:31:22
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Ne visi naktį mato {#} Ačiū!


____________________
They don\\\'t know that we know they know that we know...
Atsakyti
Silentist
2017 m. liepos 20 d. 09:20:29
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

ak, ta Pretty Little Ditty galėtų būti įrašyta viena į visą diską {#}


____________________
Мы свое призванье не забудем. cмех и радость мы приносим людям. Нам дворцов заманчивые своды Не заменят никогда свободы
Atsakyti
Alvydas1
2017 m. liepos 20 d. 05:50:05
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

O aš sužavėtas labai argumentuota kompiliacija. Matosi, jog rinkinio sudarytoja grupę pažįsta iki panagių. Nepasiduoda masinei opinijai, turi savo kategorijų skalę. Tokia nuomonė mane ypač imponuoja.


____________________
Sielos polėkis, išmokantis skrist - Galimybės ribotos, bet pasiryžęs bandyt. Pink Floyd - Learning to Fly
Atsakyti
einaras13
2017 m. liepos 20 d. 01:08:46 2017-07-20 01:10:18
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Būtent dėl to, kad viskas išlaksto į orą, kai bandai straightforwardly kopijuoti į music.lt, aš darau trijų žingsnių išsigelbėjimo programą: screenshot'as --> sukuriu paveikslėliui adresą (begalė tinklalapių tą daro, pvz, aš naudoju imgBB.com) --> turėdamas adresą jį laisvai galiu įkelti į music.lt laukus, nes yra tokia stebuklinga piktograma žemiau esančioje juostoje, trečia nuo galo, kur nupieštas gražus žalias medis, ją paspaudęs aš įvedu sukurtą adresą ir vuolia, screenshot'as sėkmingai patenka į internetines erdves.

O šiaip, darbas geras padarytas, tik sunkiai galiu ką pakomentuoti iš turinio pusės, mat esu vienas iš tų RHCP klausytojų, kur "nu jo, žinau pustrečios jų dainos" {#}

P.S. visada yra parinktis "peržiūrėti", kuri parodo būsimo tavo rašto vaizdą, tai prieš skelbiant dienoraštį / komentarą su visokiais įmantriais dalykais kartais naudinga jį "peržiūrėti" ir pažiūrėti, į kokias dimensijas visos lentelės išskraido {#}


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
4Blackberry
2017 m. liepos 19 d. 23:51:34
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Dienoraščius galima redaguoti :)


____________________
Gaila, kad Dievas mūsų nebepageidauja čia.
Atsakyti
stairway_to_hendrix
2017 m. liepos 19 d. 23:33:45
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Aaaa! Pabėgo lentelės! Atsiprašau už netvarką.


____________________
They don\\\'t know that we know they know that we know...
Atsakyti
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Šiuo metu vertiname


AFI AFI
7,1

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

  Daugiau

Pokalbių dėžutė

15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
20:12 - Arunazz
sveiki
ka jus penktad vakara
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
09:09 - Silentist
She may be the beauty or the beast
May be the famine or the feast
May turn each day into a heaven
Or a hell

She may be the mirror of my dream
A smile reflected in a stream
She may not be what she may seem
Inside her shell
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
22:53 - Kogqr
*raides
22:38 - Kogqr
Nieko nereškia, tiesiog sujungiau klausiamąjį įvardį ko, ir 3 raidės iš Queen ir Guns N'Roses
Daugiau  

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 0
  Neregistruotų vartotojų: 57
  Iš viso užsiregistravę: 73295
  Naujausias narys: vvznvclluk
  Šiandien apsilankė: 57303