Ir šiaip, tas "Stalino saulės vežimas" nėra istoriškai jau toks smerktinas dalykas. Kas beliko bejėgiai Lietuvai tuomet. O rašytojai sovietams tik "nekaltumo" ir "reputacijos" priedanga. Tai dėl to Nėries, Giros, Venclovos ir kitų nelabai ir reikėtų kaltinti, tiesiog tik paminėjau tokį faktą, kurį dažnai dėstant mokyklose užmiršta paminėti (darant išvadą, jog ir šiandieninėje mokykloje egzistuoja faktų nuslėpimas ir propaganda, bet dabar informacinis amžius klesti ir vis mažiau pavyksta nuslėpti).
Bet tema turbūt apie kūrybą, ne apie biografijas? Ar ne visai taip supratau?
Dėl mokymo programos nežinau. Aš jau seniai nebe mokykloje... Tačiau paimkim tokį pavyzdį. Bet kurio muzikos pasaulio atstovo biografijose galima rasti savų liapsusų, biografijos oi kaip nepuošiančių detalių. Bet ar tai sumenkina jų kūrybinį palikimą? Paprastai ne.
Aš jau esu minėjusi kitose temose, kad be galo mėgstu atlikėjų biografijas. Tai paskaičius daugiau jų susidarė įspūdis: Mama mia Bet tobulų nėra. O jei ir būtų, tie tobulieji juk visiškai neįdomios asmenybės.
O. Visiškai sutiksiu. Salomėjos Nėries seilėtėkiai prilyginami literatūrai vaikams 6-12 metų tarpe. Bet šiandieninėse mokyklose skiepijama esą tai geniali, šaliai nusipelniusi (o dar ir atvirkščiai - kolaborante spėjo pabūti) autorė. Kur jos tas neišpasakytas nusipelnimas, dar nesupratau. Tikiuos tą esmę aptikti arba su šiuo klaustuku toliau gyventi.
Ir šiaip, tas "Stalino saulės vežimas" nėra istoriškai jau toks smerktinas dalykas. Kas beliko bejėgiai Lietuvai tuomet. O rašytojai sovietams tik "nekaltumo" ir "reputacijos" priedanga. Tai dėl to Nėries, Giros, Venclovos ir kitų nelabai ir reikėtų kaltinti, tiesiog tik paminėjau tokį faktą, kurį dažnai dėstant mokyklose užmiršta paminėti (darant išvadą, jog ir šiandieninėje mokykloje egzistuoja faktų nuslėpimas ir propaganda, bet dabar informacinis amžius klesti ir vis mažiau pavyksta nuslėpti).
O. Visiškai sutiksiu. Salomėjos Nėries seilėtėkiai prilyginami literatūrai vaikams 6-12 metų tarpe. Bet šiandieninėse mokyklose skiepijama esą tai geniali, šaliai nusipelniusi (o dar ir atvirkščiai - kolaborante spėjo pabūti) autorė. Kur jos tas neišpasakytas nusipelnimas, dar nesupratau. Tikiuos tą esmę aptikti arba su šiuo klaustuku toliau gyventi.
Einarai, Stalino saulę ne viena Nėris vežė. Tai nelabai suprantu, kodėl būtent ją daugiausia už tai visi skalpuoja.
Būsiu balta varna šioje temoje ir nesutiksiu dėl Nėries Grožis kartais slypi paprastume. Ne visiems patinka abstrakcijos. Dukrai nupirkau Nėries knygą, varčiau, skaičiau, grįžinėjau į vaikystę. Stipri visgi kai kurių jos eilėraščių emocija (pvz. "Dvidešimt sū", jau labai seniai skaityta , bet iki šiol prisimenama poema "Mama, kur tu?"). Na ir taip, daugelis Nėries eilėraščių skirtas vaikiškai auditorijai. Bet argi tai blogai? Nemanau, kad vien dėl to suaugęs žmogus tai turi niekinti. Kaip ir pačią poetę. Plius ir skaitytojai skirtingi. Vienas ieško intelektualumo, naujų vėjų, o kitas gal tiesiog emocijos.
Biškutį nukrypsiu, bet iš savo mokyklinių metų galiu išskirti tris lietuvių poetus: Nėrį, Paulių Širvį bei Brazdžionį. Nors Brazdžioniu paauglystėje jau "persirgau". Savo noru skaičiau storiausias jo poezijos rinktines. Bet dabar jo eilės jau visiškai nebetraukia.
Tiesos yra kad tas mokymas yra kartasi neteisingas. Kaip per Donnie Darko. Linija su meile ir baime. Atseit tik tokie dalykai gyvenime būna. Patiko ta vieta.
Violator1982 (Užblokuotas)
2009 m. balandžio 17 d. 17:16:09
LoseControl rašė: jeigu ji kurtų visišką šūdą ir t.t. tai profesionalai nenaudotų jos kūrinių vaikams mokinti. Čia tiesiog kad ji vaikams kūrė, gal jums dėl to ir nepatinka. O rusė ar ne, juk apie kūrybą nesprendžiama iš žmogaus tautybės/poelgių. Neįrodytų poelgių.
O tu pažysti tuos profesionalus?Žinai,kas tai per žmonės?Ar kada nros pagalvojai,koks tas žmogus yra iš tikro,kuris rašo vadovėlį,o tu jį smaukai sau į galvą?Gal jūs ir mes to nepastebime,tačiau nuo pat 1 klasės debilų mokykloje,kažkokia paslaptinga jėga kruša ir montuoja teisingą ,,idealogiją''?
Silverman'o paradoksas : Jei Merfio dėsnis gali nepasitvirtinti,tai ir nepasitvirtins.
Žė,aš kaip visada atsilikęs nuo įvykių , Violator irgi vienas iš tų metalisto-lowlife reinkarnacijų?
2009 m. balandžio 17 d. 17:06:40
LoseControl rašė: jeigu ji kurtų visišką šūdą ir t.t. tai profesionalai nenaudotų jos kūrinių vaikams mokinti. Čia tiesiog kad ji vaikams kūrė, gal jums dėl to ir nepatinka. O rusė ar ne, juk apie kūrybą nesprendžiama iš žmogaus tautybės/poelgių. Neįrodytų poelgių.
Aš ir nesprendžiu apie kūrybą iš tautybės ar poelgių...Aš kalbu,kodėl tokie poetai pervertinami.Manau,kalti ne rašytojai,tačiau tie atsilikėliai,kurie juos iškelia.Turime pakankamai debilavotų poezijos,meno kritikų.Net mūsų tautybės kalbininkai šika ant mūsų kalbos - reikėtų gerai pažiūrėti,ir atkreipti dėmesį į tuos,kurie diriguoja...Mes net nepastebim,kiek žmonių-šūdų sėdi savo postuose,o mūsų vaikučiai skaito jų parašytus vadovėlius...Čia jeigu kiekvieną tokį šūdą atkasti,susidarytų nemaža krūvelė...Aišku,niekas apie tai nenori arba nedrysta šnekėti...Va tokie žmonės kurie nebijo nutylėti,kaip pvz.Ramanauskas-Greitai,nemažai debilavotos liaudies tampa jų priešais...
jeigu ji kurtų visišką šūdą ir t.t. tai profesionalai nenaudotų jos kūrinių vaikams mokinti. Čia tiesiog kad ji vaikams kūrė, gal jums dėl to ir nepatinka. O rusė ar ne, juk apie kūrybą nesprendžiama iš žmogaus tautybės/poelgių. Neįrodytų poelgių.
Violator1982 (Užblokuotas)
2009 m. balandžio 17 d. 16:45:45
Bet mes jau nusigrybavom į pievas...geriau gryžtam prie temos...Manau,jei ne sovietinės ir postsovietinės meno epochos literatai,apie šią mergaitę nieko nežinotume...Skaitau,jos populiarumas įvyko prisikišus nešvariai sistemos rankai...
2014 m. gegužės 23 d. 19:11:01
Bet tema turbūt apie kūrybą, ne apie biografijas? Ar ne visai taip supratau?
Dėl mokymo programos nežinau. Aš jau seniai nebe mokykloje... Tačiau paimkim tokį pavyzdį. Bet kurio muzikos pasaulio atstovo biografijose galima rasti savų liapsusų, biografijos oi kaip nepuošiančių detalių. Bet ar tai sumenkina jų kūrybinį palikimą? Paprastai ne.
Aš jau esu minėjusi kitose temose, kad be galo mėgstu atlikėjų biografijas. Tai paskaičius daugiau jų susidarė įspūdis: Mama mia
Bet tobulų nėra. O jei ir būtų, tie tobulieji juk visiškai neįdomios asmenybės.
2014 m. gegužės 23 d. 19:01:06
Tai savaime suprantama, kad neprivalėjai
2014 m. gegužės 23 d. 19:00:29
2014 m. gegužės 23 d. 18:56:28
Žinoma, ne vien, bet aš kalbėjau dabar konkrečiai apie ją. Neprivalėjau paminėti kitų, jei to nenorėjau.
2014 m. gegužės 23 d. 18:52:14
Einarai, Stalino saulę ne viena Nėris vežė. Tai nelabai suprantu, kodėl būtent ją daugiausia už tai visi skalpuoja.
2014 m. gegužės 23 d. 18:47:42
Būsiu balta varna šioje temoje ir nesutiksiu dėl Nėries
Grožis kartais slypi paprastume. Ne visiems patinka abstrakcijos. Dukrai nupirkau Nėries knygą, varčiau, skaičiau, grįžinėjau į vaikystę. Stipri visgi kai kurių jos eilėraščių emocija (pvz. "Dvidešimt sū", jau labai seniai skaityta , bet iki šiol prisimenama poema "Mama, kur tu?"). Na ir taip, daugelis Nėries eilėraščių skirtas vaikiškai auditorijai. Bet argi tai blogai? Nemanau, kad vien dėl to suaugęs žmogus tai turi niekinti. Kaip ir pačią poetę. Plius ir skaitytojai skirtingi. Vienas ieško intelektualumo, naujų vėjų, o kitas gal tiesiog emocijos.
Biškutį nukrypsiu, bet iš savo mokyklinių metų galiu išskirti tris lietuvių poetus: Nėrį, Paulių Širvį bei Brazdžionį. Nors Brazdžioniu paauglystėje jau "persirgau". Savo noru skaičiau storiausias jo poezijos rinktines. Bet dabar jo eilės jau visiškai nebetraukia.
2014 m. gegužės 23 d. 17:17:54
2011 m. vasario 16 d. 20:37:51
2009 m. balandžio 17 d. 17:28:30
2009 m. balandžio 17 d. 17:19:12
2009 m. balandžio 17 d. 17:16:09
jeigu ji kurtų visišką šūdą ir t.t. tai profesionalai nenaudotų jos kūrinių vaikams mokinti. Čia tiesiog kad ji vaikams kūrė, gal jums dėl to ir nepatinka. O rusė ar ne, juk apie kūrybą nesprendžiama iš žmogaus tautybės/poelgių. Neįrodytų poelgių.
O tu pažysti tuos profesionalus?Žinai,kas tai per žmonės?Ar kada nros pagalvojai,koks tas žmogus yra iš tikro,kuris rašo vadovėlį,o tu jį smaukai sau į galvą?Gal jūs ir mes to nepastebime,tačiau nuo pat 1 klasės debilų mokykloje,kažkokia paslaptinga jėga kruša ir montuoja teisingą ,,idealogiją''?
2009 m. balandžio 17 d. 17:11:28
O War_Zone reinkarnacija yra Cutter arba Morgas.
2009 m. balandžio 17 d. 17:11:24
Žė,aš kaip visada atsilikęs nuo įvykių , Violator irgi vienas iš tų metalisto-lowlife reinkarnacijų?
Va aš ir sakau - tik bandyk argumentuoti nuomonę,iš kart liaudžiai nepatiksi...
Oi,aš nesakau,kad nepatinka. Tiesiog, saiką reik turėt gal?
2009 m. balandžio 17 d. 17:10:47
Va aš ir sakau - tik bandyk argumentuoti nuomonę,iš kart liaudžiai nepatiksi...
2009 m. balandžio 17 d. 17:10:05
Violator aka LowLife aka lietusryte
2009 m. balandžio 17 d. 17:08:45
2009 m. balandžio 17 d. 17:06:40
Aš ir nesprendžiu apie kūrybą iš tautybės ar poelgių...Aš kalbu,kodėl tokie poetai pervertinami.Manau,kalti ne rašytojai,tačiau tie atsilikėliai,kurie juos iškelia.Turime pakankamai debilavotų poezijos,meno kritikų.Net mūsų tautybės kalbininkai šika ant mūsų kalbos - reikėtų gerai pažiūrėti,ir atkreipti dėmesį į tuos,kurie diriguoja...Mes net nepastebim,kiek žmonių-šūdų sėdi savo postuose,o mūsų vaikučiai skaito jų parašytus vadovėlius...Čia jeigu kiekvieną tokį šūdą atkasti,susidarytų nemaža krūvelė...Aišku,niekas apie tai nenori arba nedrysta šnekėti...Va tokie žmonės kurie nebijo nutylėti,kaip pvz.Ramanauskas-Greitai,nemažai debilavotos liaudies tampa jų priešais...
2009 m. balandžio 17 d. 16:57:41
2009 m. balandžio 17 d. 16:45:45
2009 m. balandžio 17 d. 16:42:30