Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk

Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Vegetarizmas

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Puslapiai: 1 ... 345678910111213 ... 15
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:

Patvirtinti
Xpo
2009 m. lapkričio 29 d. 21:32:14
Vegetarai yra lochai

Atsakyti
warhammer (Užblokuotas)
2009 m. lapkričio 29 d. 21:29:17
Vegetarizmas yra gay.

Atsakyti
Stripped
2009 m. lapkričio 29 d. 20:40:26
Mėsa:
Kupina vitaminų,kurie reikalingi mūsų širdžiai.Mėsa yra soti.Vieną kartą paragavęs negali sustot.Mėsa yra natūralus produktas.Mėsos vartojimas [arba skanavimas]padeda tolygiai paskirstyti gyvūnų populiaciją.Kad šie nesugalvotų susivienyti ir užpulti žmones.Karvėms patinka būti valgomoms.
Sriuba tfui - Žolė: Nesoti.Vieną kartą paragavęs niekada nebenorėsi vėl.Žolė yra pusiau natūralus produktas,kadangi ji paskaninama trašomis.Žolė turi daug vitaminų.Deja,didžioji jų dalis neturi realaus poreikio mūsų organizmams.Žolėdžiai visada vaišto išalkę,tik kažkodėl tai slepia,kad niekas neįtartų,kaip jie pasiilgo mėsytės...

2009 m. gegužės 18 d. 22:47:56
Sleeper rašė:
Blackened,
Na, dėl tos sojos. Čia tik viena iš alternatyvų. Kaip jau rašiau, svarbiausia, kad maistas būtų įvairus. Nesiūlau valgyti vien sojos. Ir apie jos kenksmingumą ar tariamą kenksmingumą esu nemažai skaitęs (beje, labai skirtingų straipsnių su labai skirtingomis nuomonėmis). Pats, tiesą sakant, nesu labai didelis sojos mėgėjas ir valgau ją gan retai, juo labiau, kad Lietuvoje jos produktų pasirinkimas išties skurdus.
O dėl tų kraštutinumų... Na, man mėsos nevalgymas nėra joks kraštutinumas. Tai laisvas ir atsakingas pasirinkimas. Su sveikata dėl savo mitybos įpročių jokių problemų neturėjau (sveikatą tikrinuos reguliariai), atvirkščiai, susitvarkė bėdos su skrandžio skausmais ir rūgštingumu. Ir dvasiškai jaučiuosi kur kas laimingesnis, žinodamas, kad nevalgau gyvų padarų. Ta prasme, man tas mėsos nevalgymas nėra jokia auka. Nei dėl įsitikinimų nei dar dėl kažko.
Apskritai, jei atsisakydamas kažko, kas man visiškai nėra reikalinga, galiu bent mažyte dalimi padaryt pasaulį geresne vieta, kodėl neturėčiau ta galimybe pasinaudoti?

Suprantu, kad vegetarai nesiūlo vien maitintis soja. Tiesiog norėjau atkreipti dėmesį į tai, kad nėra tai jau toks nekaltas dalykas, kaip kad gali atrodyti. Apie soją irgi esu skaičiusi prieštaringiausių nuomonių. Ir tiesos yra abiejose barikadų pusėse. Tad į abi atsižvelgti išties vertėtų.
Sutinku, kad vegetarizmas - laisvas kiekvieno žmogaus žingsnis. Iš mano pusės - visiškas mėsos nevalgymas yra kraštutinumas. Nemanau, kad tai yra sveika ir labai naudinga. Mėsa, kad ir minimaliais kiekiais, mums reikalinga. Susižavėjusiems vegetarizmu vertėtų atkreipti dėmesį ir į tai, kad nepaisant visų vadinamųjų blogybių, susijusių su mėsos vartojimu, yra ir teigiamų pusių. O tas teigiamas puses juk vertėtų išnaudoti?
Dėl viso to dvasinio/moralinio/etinio argumento vargu ar galima atrasti kompromisą. Labai asmeniškas dalykas.Tarkim,aš valgau mėsą, nes suprantu tai, kaip natūralų gamtos procesą, o ne kažkokį barbarišką veiksmą. Taip, pagalvojus apie paskrostą gyvulį malonu nepasidaro, bet priimu tai, kaip natūralų, nors pripažįstu - žiaurų dalyką. Tiesiog mano supratimu, žmogaus organizmui reikia visko - subalansuota mityba mano nuomone yra aukso vidurys. Kitam gi mėsos valgymas bjaurus, vien todėl, kad suvoki, jog valgai lavoną. Trečias pateiks argumentą iš dar kokios filosofijos srities ir taip be galo. Aišku tai, kad šiuo klausimu vienos nuomonės nebus.

2009 m. gegužės 18 d. 22:26:56
Blackened,
Na, dėl tos sojos. Čia tik viena iš alternatyvų. Kaip jau rašiau, svarbiausia, kad maistas būtų įvairus. Nesiūlau valgyti vien sojos. Ir apie jos kenksmingumą ar tariamą kenksmingumą esu nemažai skaitęs (beje, labai skirtingų straipsnių su labai skirtingomis nuomonėmis). Pats, tiesą sakant, nesu labai didelis sojos mėgėjas ir valgau ją gan retai, juo labiau, kad Lietuvoje jos produktų pasirinkimas išties skurdus.
O dėl tų kraštutinumų... Na, man mėsos nevalgymas nėra joks kraštutinumas. Tai laisvas ir atsakingas pasirinkimas. Su sveikata dėl savo mitybos įpročių jokių problemų neturėjau (sveikatą tikrinuos reguliariai), atvirkščiai, susitvarkė bėdos su skrandžio skausmais ir rūgštingumu. Ir dvasiškai jaučiuosi kur kas laimingesnis, žinodamas, kad nevalgau gyvų padarų. Ta prasme, man tas mėsos nevalgymas nėra jokia auka. Nei dėl įsitikinimų nei dar dėl kažko.
Apskritai, jei atsisakydamas kažko, kas man visiškai nėra reikalinga, galiu bent mažyte dalimi padaryt pasaulį geresne vieta, kodėl neturėčiau ta galimybe pasinaudoti?

Violator,
Dėl sveikatos. Na, niekaip negaliu su tavim sutikti. Vegetarizmas nėra kažkoks naujas ir neištirtas dalykas, kad tarkim po 20 metų mėsos nevalgymo pasireikštų kažkokios pasekmės, kurių nebuvo galima numatyti. Kai kurios kultūros mėsos nevartojo jau prieš tūkstančius metų ir gyvendavo kuo sveikiausiai. Nematau priežasčių, kodėl to nebūtų galima daryti dabartiniame pasaulyje, kai sąlygos tam yra nepalyginamai geresnės.

Dėl etninių dalykų. Iš dalies tu teisus. Bet tik iš dalies. Taip, savą kultūrą reikia saugoti, bet tai nereiškia, kad reikia atsiriboti ir ignoruoti kitas kultūras. Bet, kad lietuviai kažkokiais įdomiais kriterijais vadovaujasi atsirinkdami ką įsileisti. Mielai priimame mcdonaldus ir dangoraižius, bet vis dar skeptiškai žiūrime (ar bent jau labai paviršutiniškai suvokiame) į tokius dalykus, kaip minties laisvė, žmogaus teisės ir tolerancija. Šiek tiek paradoksalu, ar ne? IMHO čia ne kas kita, kaip sovietinis palikimas ir, manau, turės praeiti dar ne viena dešimtis metų kol kaip tauta sugebėsime integruotis į civilizuotą pasaulį. Ir ne tas trobas bei rūpintojėlius labiausiai saugot reikėtų, o lietuvišką mentalitetą (jei jis dar ne visiškai sunaikintas per tuos keliasdešimt okupacijos metų).
O kas dėl lietuviškos virtuvės, tai net ir tada, kai valgiau mėsą, nebuvau didelis cepelinų, vėdarų ir šaltibarščių gerbėjas. Per sunkus ir per riebus man maistas. Ir tikrai nemanau, kad vegetarizmas keltų kažkokią grėsmę cepelinų išsaugojimui

2009 m. gegužės 18 d. 22:00:09
Dėkoju tiems,kas sugalvojo šią temą.Kiekvieną dieną paskaitinėju ir iškart išalkstu - kepta mėsytė su bulvėm ir agurkais ....niam niam..

2009 m. gegužės 18 d. 21:09:57
Dar norėčiau pašnekėti apie etninius dalykus:Maisto vartojimo tradicijos yra susijusios su etninių kultūrų geografine padėtimi.Ten kur karšta,riebaus maisto stengiamasi nevartoti,tuo tarpu eskimai,be grynos mėsos neišgyventų,nes jų lokacijos sąlygos yra atšiaurios.Kadaise Lietuvoje žiemos būdavo daug šaltesnės,o kadangi Lietuviai nuo seno būdavo arba kariai,arba žemdirbiai,priklausomai nuo atšiauresni sąlygų - riebios mėsos vartojimas buvo neatsiejamas.Žinoma,dabar kareivių beveik nebeliko,o žemdirbystė smarkiai nuvyto,ir pasaulinis atšilimas stipriai prisidėjo - riebių mėsų vartoti nebėra būtinybės,ir aš pats riebios mėsos stengiuosi atsisakyti,bet kadangi esu Lietuvos patriotas,domiuosi istorija,etniniais ir kulinariais jos aspektais.Kaip priešinuosi Šaltinėlio maisto prekių parduotuvę,pervadinti Hyper Maxima shopingu,taip manau kad savo etninę pusę išsaugoti yra labai svarbu - matome,kas vyksta palangoje - po kelių dešimtmečių,ji taps dar vienas užsieninio amerikos tipo kurortas,o nuo dabartinių Zuokulos dangoraižių jau tapome civilizuotais/emrikonizuotais primatais,visiškai be pagrindo naikinantys savo etninę kultūrą,tik dėl aklų puspročių,kuriems svarbi išvaizda,nors pačių vidus yra visiškai beskonis niekalas.Taigi,mano tokios išvadosvarbu išsaugoti mūsų kulinarinę etninę pusę,ir kai kada neatsisakyti paragauti vėdarų,tačiau riebaus maisto galima vengti,nes pasikeitė sąlygos.Kadangi mėsa visada buvo mūsų etninės kulinarijos stiprioji dalis,turime ją pažinoti,ir jos neatsisakyti,jei bent jaučiame mažiausią prisirišimą,prie Lietuvių protėvių ir mūsų etninių šaknų.

2009 m. gegužės 18 d. 20:54:26
Dar vienas dalykasažnai pastebiu,tą vegetarų aiškinimą,kad neva jų organizmai pripranta prie mėsos vartojimo ir jie jaučiasi ''gerai''.Motivuoju,kodėl taip yra:Žmogaus organizmas gali priprasti prie bet ko.Yra žinoma istorijos faktų,kai žmonės nuo mažumės pripratęs prie ''normalaus'' maisto,gyvenimo eigoje pradeda valgyti lėkštes,medieną ir t.t...Ir jų organizmas prie to pripratęs,reaguoja stabiliai.Deja,tokie žmonės palyginus greitai numirdavo,nes ligos aplanko gerokai vėliau,nei atsiranda dėsniai jomis susirgti.Taip yra ir su vegetarais - tie kas ankstyvoje gyvenimo stadijoje valgo normaliai,o tik vėliau atsisako mėsos.Jie po bižki pripratina organizmą,tik prie augalinės mitybos,nes organizmas labai greitai negali priprasti.Paskui,jie jaučiasi gerai,bet savijauta apgaulinga - paviršutinė.Tuo metu jie pavirštuniškai mano kad jaučiasi geriau,bet vėliau jų organizmas atsako - įvairios ligos,ir nebelieka jokių požymių apie kažkada buvusį jausmą,kad būdamas vegetaras jausdavausi gerai...

2009 m. gegužės 18 d. 20:43:37
Sleeper rašė:
Violator1982 rašė:
Akivaizdžiai klystate dėl ekologinių fermų,ir kad tuo užsiima tik pavieniai ūkiai.Vakarų europoje,tokios fermos yra labai populiarios,anglai valgo ekologišką,brangesnę mėsą.Tuo esu tikras,nes ne tik per jų pamokas mačiau nemažai medžiagos,bet ir pats esu lankęsis tokiose fermose.Lietuvoje tuo užsiima pavieniai ūkininkai,bet vakaruose situacija kardinaliai skirtinga.Mano tėvai gryžę į Lt ,beveik panašią,sveikai užaugintą mėsą perka nebent iš pavienių ūkininkų,nes mes jau pripratom prie geros mėsos.Galbūt jūs nežinote kokia situacija yra svetur,siūlau tuo pasidomėti.Visiškai prajuokinot,kad tik 10 procentų ūkių užsiima geros mėsos auginimu - Taip,Lietuvoje taip yra,bet tikrai ne visur...

Ok, specialiai pasiskaičiau wikipedijoj apie tuos free range ūkius. Gerai, sąlygos ten geresnės, bet tai vistiek nekeičia fakto, kad gyvuliai auginami tam, kad būtų nužudyti. Radau, kad UK tokiuose ūkiuose užauginama iki 40% kiaulienos ir 28% vištų kiaušinių (apie mėsines vištas kažkodėl nerašo). Bet kokiu atveju, tai nėra didžioji dalis, kaip, kad rašei. Didžioji dalis visgi auginama "tradiciškai", taigi aš buvau teisus.
1.Aš nerašiau,kad didžioji dalis mėsinės produkcijos užauginama tik ekologiškuose ūkiuose.Tik tokių ūkių skaičius daug didesnis nei pas mus,nes pas mus didžiają dalį pinigų nuo fermų,nurašo perpardavinėtojai,dėl ko niekas nebesistengia galvoti apie ekologinius ūkius.2.
,,Gerai, sąlygos ten geresnės, bet tai vistiek nekeičia fakto, kad gyvuliai auginami tam, kad būtų nužudyti'' - Pasiginčykim:Žudymas yra natūralus dalykas,tiek gamtoje tiek pas žmones,bet kadangi žmonės turi daugiau smegenų,tą dalyką jei sudramatizuoja.Nuskindymas gėlę,ar užmindamas vabalą,aš taip pat žudau.Nuskindamas daržovę nuo krūmo,taip pat ją nužudau.Tai nėra gyvulys,bet tai vistiek yra natūralus organizmas.Dėl to turėčiau jaustis kaltu,kad nuskyniau apelsiną nuo medžio,ir galbūt tam apelsinui šiek tiek suskaudo?

2009 m. gegužės 18 d. 20:35:29
Sleeper, iš dalies sutinku su tavo parašytais teiginiais. Smagu matyti taip išsamiai ir aiškiai išdėstytą žmogaus poziciją.
Dėl sojos produktų. Taip, tai produktai turintys daug baltymų, tačiau yra vienas "bet". Pataisykit jei klystu, bet teko girdėti, kad daugiau nei pusė sojos produkcijos yra išauginama genetinės modifikacijos metodais. Todėl naudoti daug (t.y. visiškai pakeičiant mėsą ir kitus gyv. produktus) sojos produktų neturėtų būti labai sveika, ar ne? Kitas dalykas yra tai, kad sojos produktuose yra estrogeno. Rezultatas? Mergaitės greičiau bręsta, o vyrai sumoteriškėja (nereikia jau kalbėti apie tai, kad tai daro neigiamą įtaką lytinei funkcijai). Negana to, pastebėta, kad sojos pupelėse yra nemažai natūralių toksinų bei fermentų slopiklis,kuris apriboja tripsino bei kitų svarbių baltymus virškinančių fermentų veiklą. Kadangi jų ruošiant maistą nepašalinsi, atsiranda neigiamos pasekmės: tai trikdo skrandžio bei kasos veiklą, soja pradedama netoleruoti. Be to, sojoje yra tam tikros medžiagos, kuri "sulipina" eritrocitus. Tai nėra gerai, akivaizdu. Tuo labiau, kad stabdo normalų organizmo vystymasį. Tegul nelieka nepaminėtas ir tas faktas, kad sojos produktuose nemaža pesticidų koncentracija (nors galima ginčytis iki nukritimo, kad daugelyje šiuolaikinių produktų glūdi ta pati problema). Na, ir galų gale - sojos produktuose aptinkama daug vadinamosios fito rūgšties, kuri stabdo būtinų organizmui mineralų pasisavinimą žarnyne. Taigi, nepaisant to, jog soja yra kaip sveikesnė alternatyva gyvuliniams produktams, manau, kad su ja elgtis vertėtų atsargiai. Kas per daug - tas nesveika. Auksinė taisyklė. nemanau, kad visapusiškai gerai iš savo raciono išmesti bent minimalų kiekį gyvulinių produktų keičiant juos sojos pakaitalais. Nereikia nuklysti į kraštutinumus - tai svarbiausia.
Dabar dėl gyvulių auginimo. Neneigsiu, pati esu mačius ne vieną šokiruojantį filmuką apie gyvulių auginimo ir skerdimo ypatumus, ypatingai Amerikoje. Taip, tai žiauru, bet ar nereiktų čia susimąstyti visiems ir bandyti kažką pakeisti, kad gyvūnai nekentėtų tokių sąlygų? Visi tie dalykai, kurie yra daromi - dėl pinigų ir vis didėjančios paklausos. Tad ir kišami į vargšus gyvūnus hormonai ir kitoms šlamštas. Tai nėra gerai ir visiškai sutinku - tokią mėsą valgyti yra nesveika. Bet čia jau turėtų reaguoti ne vien tik gyvūnų organizacijos. Tuo tarpu, sveikai užauginta mėsa turi daug teigiamų savybių. Tik štai didelė problema lieka - kuo toliau, tuo labiau mažės natūralios ir sveikos mėsos produktų kiekis. Dėl to, visų pirma, ir vertėtų susirūpinti. Dėl to, ką daro patys žmonės. Na ir dėl to moralinio argumento - neretai pagalvoju, kad valgau gyvūno lavoną. Nemalonu, savaime suprantama. Bet argi gamtoje nėra taip sudėstyta? Vėlgi, iškyla tas pats prigimties klausimas.
Taigi, aš lieku prie to, ką sakiau anksčiau - visko žmogaus racione reikia. Ir mėsos, ir daržovių, ir vaisių. Svarbu saikas ir sugebėjimas viską derinti. Tada nereiks jokių kraštutinumų.

2009 m. gegužės 18 d. 20:34:13
Violator1982 rašė:
Akivaizdžiai klystate dėl ekologinių fermų,ir kad tuo užsiima tik pavieniai ūkiai.Vakarų europoje,tokios fermos yra labai populiarios,anglai valgo ekologišką,brangesnę mėsą.Tuo esu tikras,nes ne tik per jų pamokas mačiau nemažai medžiagos,bet ir pats esu lankęsis tokiose fermose.Lietuvoje tuo užsiima pavieniai ūkininkai,bet vakaruose situacija kardinaliai skirtinga.Mano tėvai gryžę į Lt ,beveik panašią,sveikai užaugintą mėsą perka nebent iš pavienių ūkininkų,nes mes jau pripratom prie geros mėsos.Galbūt jūs nežinote kokia situacija yra svetur,siūlau tuo pasidomėti.Visiškai prajuokinot,kad tik 10 procentų ūkių užsiima geros mėsos auginimu - Taip,Lietuvoje taip yra,bet tikrai ne visur...

Ok, specialiai pasiskaičiau wikipedijoj apie tuos free range ūkius. Gerai, sąlygos ten geresnės, bet tai vistiek nekeičia fakto, kad gyvuliai auginami tam, kad būtų nužudyti. Radau, kad UK tokiuose ūkiuose užauginama iki 40% kiaulienos ir 28% vištų kiaušinių (apie mėsines vištas kažkodėl nerašo). Bet kokiu atveju, tai nėra didžioji dalis, kaip, kad rašei. Didžioji dalis visgi auginama "tradiciškai", taigi aš buvau teisus.

2009 m. gegužės 18 d. 20:16:57
Sleeper rašė:
Violator1982 rašė:
Keletas argumentų buvo teisingi,tačiau prirašėtė ir nemažai bezpridielo...Apie gyvūlių auginimą parašėtė tik vienapusiškus teiginius,kurie praktikoje egzistuoja tik kai kur.Vieni gyvulius augina nenaturaliai,tačiau yra kur kas daugaiu fermų,kur gyvuliams suteikiamos aukščiausios salygos - tokia mėsa yra brangesnė,nes jų gyvūliai auginami pačiose idealiausiose sąlygose.Lietuvoje tokios kokybiškai užaugintos mėsos beveik nėra,nes mūsų rinka yra nedidelė ir žmonės neuždirba tiek,kad galėtų atsirinkinėti tik ekologišką maistą.

Pirmą kartą apie tai girdžiu. Gal galima kokią nuorodą? Jei tokios "rojaus fermos" ir egzistuoja, tai tikrai nėra masinis reiškinys ir tikrai jų nėra "kur kas daugiau" nei mano aprašytųjų. Tai paprasčiausiai neapsimoka. Logiškai, kas investuos daugiau pinigų ir laiko, kai tą patį rezultatą gali gauti kur kas mažesnėmis sąnaudomis? Ta prasme, aš nesakau, kad tokios fermos neegzistuoja, tiesiog gal ten kažkokie pavieniai ūkininkai taip augina. Tačiau kokį procentą visos mėsos pramonės jie sudaro? Tikrai ne daugiau 10%. Kaip žinia, mėsos pramonė laikosi ne iš pavienių ūkininkų.

Violator1982 rašė:
Dar vienas aspektas,susijęs su vegetarizmu - natūrali soja [o ne jos produktai su įvariom priemaišom] yra gerai,tačiau šiais laikais valgydamas daržoves,sveikesnis nepasidarysi,ir jos nebėra teigiamai susijusios su vegetarizmu.O valgydamas vien soją ir jos produktus,su įtartinais priedais,sveikata nepasižymėsi...

Natūralios (neapdirbtos) sojos pupelės yra nevalgoma. Apdirbimo metu pašalinamos kenksmingos medžiagos ir suteikiama kažkokia forma. Soja tuo ir unikali, kad iš jos pagaminti galima beveik bet ką. Nuo sojos pieno iki kažko vos ne panašaus į mėsą.
Toliau su tom daržovėm. Nėra jos tokios jau kenksmingos. Taip, nedidelė dalis naudingųjų medžiagų galbūt ir žūsta dėl trąšų, pesticidų ar dar kažko, bet didžioji dalis vitaminų bet kokiu atveju išsaugoma. Galų gale, daržoves galima pirkti turguj tiesiai iš ūkininkų ir be chemijos.
Mėsą, beje, chemija "farširuoja" kur kas labiau, nes ji greičiau genda. O ir auginamus gyvulius šeria ne pačiais sveikiausiais dalykais, pradedant, kad ir didelėmis antibiotikų dozėmis.

2009 m. gegužės 18 d. 20:11:02
Tokiomis sąlygomis užauginta mėsa vadinasi Organic,Free-Range meet,ji yra brangesnė [kai kuri net labai],už įprasto auginimo mėsą.

2009 m. gegužės 18 d. 20:10:28
Violator1982 rašė:
Keletas argumentų buvo teisingi,tačiau prirašėtė ir nemažai bezpridielo...Apie gyvūlių auginimą parašėtė tik vienapusiškus teiginius,kurie praktikoje egzistuoja tik kai kur.Vieni gyvulius augina nenaturaliai,tačiau yra kur kas daugaiu fermų,kur gyvuliams suteikiamos aukščiausios salygos - tokia mėsa yra brangesnė,nes jų gyvūliai auginami pačiose idealiausiose sąlygose.Lietuvoje tokios kokybiškai užaugintos mėsos beveik nėra,nes mūsų rinka yra nedidelė ir žmonės neuždirba tiek,kad galėtų atsirinkinėti tik ekologišką maistą.

Pirmą kartą apie tai girdžiu. Gal galima kokią nuorodą? Jei tokios "rojaus fermos" ir egzistuoja, tai tikrai nėra masinis reiškinys ir tikrai jų nėra "kur kas daugiau" nei mano aprašytųjų. Tai paprasčiausiai neapsimoka. Logiškai, kas investuos daugiau pinigų ir laiko, kai tą patį rezultatą gali gauti kur kas mažesnėmis sąnaudomis? Ta prasme, aš nesakau, kad tokios fermos neegzistuoja, tiesiog gal ten kažkokie pavieniai ūkininkai taip augina. Tačiau kokį procentą visos mėsos pramonės jie sudaro? Tikrai ne daugiau 10%. Kaip žinia, mėsos pramonė laikosi ne iš pavienių ūkininkų.

Violator1982 rašė:
Dar vienas aspektas,susijęs su vegetarizmu - natūrali soja [o ne jos produktai su įvariom priemaišom] yra gerai,tačiau šiais laikais valgydamas daržoves,sveikesnis nepasidarysi,ir jos nebėra teigiamai susijusios su vegetarizmu.O valgydamas vien soją ir jos produktus,su įtartinais priedais,sveikata nepasižymėsi...

Natūralios (neapdirbtos) sojos pupelės yra nevalgoma. Apdirbimo metu pašalinamos kenksmingos medžiagos ir suteikiama kažkokia forma. Soja tuo ir unikali, kad iš jos pagaminti galima beveik bet ką. Nuo sojos pieno iki kažko vos ne panašaus į mėsą.
Toliau su tom daržovėm. Nėra jos tokios jau kenksmingos. Taip, nedidelė dalis naudingųjų medžiagų galbūt ir žūsta dėl trąšų, pesticidų ar dar kažko, bet didžioji dalis vitaminų bet kokiu atveju išsaugoma. Galų gale, daržoves galima pirkti turguj tiesiai iš ūkininkų ir be chemijos.
Mėsą, beje, chemija "farširuoja" kur kas labiau, nes ji greičiau genda. O ir auginamus gyvulius šeria ne pačiais sveikiausiais dalykais, pradedant, kad ir didelėmis antibiotikų dozėmis.

2009 m. gegužės 18 d. 20:09:16
RockPrincess rašė:
Jee, gavau karmos taškų. Čia labai viska gražiai parašei, o kas norit pamatyt tai kaip gyvena jūsų mesytė https://www.youtube.com/watch?v=VIjanhKqV C4 Na žinoma, čia ne Lietuvoje, bet nemanau, kad Lietuvoje vaizdas labai skirtusi.

Akirtis vegetarų propagandoms.Štai kaip auginamos vištos Anglijoje,kokios jų sąlygos ir kokia mėsa.Aš mokinausi Angljoje,ir mums per pamokas parodydavo tokių filmukų - iki tol neįsivaizdavau kuo skiriasi jų ir mūsų Lietuvėlės fermos. https://www.youtube.com/watch?v=t-EDnukgO xc

2009 m. gegužės 18 d. 19:58:35
Sleeper rašė:
oho, kiek čia prirašiau. pats stebiuosi. jei kas pasivarginsit perskaityt iki galo, gausit karmos taškų

Esate,naujojo pasaulio meščioniškas produktas,visiškai atitrūkęs nuo etnologijos,žmogiškūjų ir dvasinių išteklių.Sau,bukais argumentais įrodynėdamas kad mėsa yra negerai,siūlote visiems ėsti sojos produktus,kurie prifarširuoti visokių chemijų,apie kurias net nežinote,nes jos specialiai ant pkuočių pažymimos pačiu mažiausiu šriftu.Suokiate,apie sveiką mytybą,nors atsisakydami geros mėsos,farširuojate savo skrandį augaliniais koncervais...Paskaitykit,kas tie sojos produktai,atkreipkit dėmesį į jų sudėtį...

2009 m. gegužės 18 d. 19:52:45
Sleeper rašė:
oho, kiek čia prirašiau. pats stebiuosi. jei kas pasivarginsit perskaityt iki galo, gausit karmos taškų

Jei gyeni Lietuvoje ir nesi gyvenęs vakarų europoje,tai tamstos pateikta informacija yra labai ribota.Taip - užsienyje yra įvairių produktų skirtų vegetarams [mėsos pakaitalų,dažniausiai nekaltu sojos pavadinimu paslėpusius įvairius,neiaškius kilmės priedus],tačiau yra daug visokių rušių mėsos,kuri užauginta tokiomis sąlygomis,apie kurias lietuvoje nežinote.Būdami Lietuvoje neįsivaizduojate koks lygis egzistuoja kitur,dėl to jūs išsikreipiate vaizdą,apie gyvulių auginimą.Nuvažiuokit į bet kurią Anglijos,Airijos free-range fermą,ir pamatytsit kad Lietuvoje mėsinių gyvulių gyvenimas,palyginus su jomis yra pragaras...Net arkliai Anglijoje šeriami morkomis..

2009 m. gegužės 18 d. 19:45:16
RockPrincess rašė:
Aj, ir dar, silpnesnių nervu žmones nežiūrėkit... Aš viena kart mačiau, antra kart tikrai nebežiūrėčiau

Vaikeli,pateikei eilinę vegetarų propagandą.Visų pirma,jei amnai kad esi teisi,atsakyk į klausimą:1.Kur įrodymas,kad šitie pavaizduoti vaizdai yra realūs?Jei taip,tai kurioje vietoje buvo filmuota,ir kur įrodymas,kad taip vyksta?

2009 m. gegužės 18 d. 19:41:29
Sleeper rašė:

Keletas argumentų buvo teisingi,tačiau prirašėtė ir nemažai bezpridielo...Apie gyvūlių auginimą parašėtė tik vienapusiškus teiginius,kurie praktikoje egzistuoja tik kai kur.Vieni gyvulius augina nenaturaliai,tačiau yra kur kas daugaiu fermų,kur gyvuliams suteikiamos aukščiausios salygos - tokia mėsa yra brangesnė,nes jų gyvūliai auginami pačiose idealiausiose sąlygose.Lietuvoje tokios kokybiškai užaugintos mėsos beveik nėra,nes mūsų rinka yra nedidelė ir žmonės neuždirba tiek,kad galėtų atsirinkinėti tik ekologišką maistą.Dar vienas aspektas,susijęs su vegetarizmu - natūrali soja [o ne jos produktai su įvariom priemaišom] yra gerai,tačiau šiais laikais valgydamas daržoves,sveikesnis nepasidarysi,ir jos nebėra teigiamai susijusios su vegetarizmu.O valgydamas vien soją ir jos produktus,su įtartinais priedais,sveikata nepasižymėsi...

2009 m. gegužės 18 d. 19:36:55
Visada įdomu buvo, kodėl abiejoms pusėms reikia būtinai vienai kitą įtikint apie mėsos (ne)reikalingumą. Kraštutinumai daugeliu atveju tiesiog užknisa.: ) Net ir toj pačioj PETA'oj atsiranda agresyvių fanatikų, kurių poelgiai — tikrai ne kaip sveiko proto žmonių.

Ir kiek lemia pasirinkimai, o kiek — poreikiai? Pati mėsos jau pakankamai seniai nevalgau. Ne vegetarizmas čia, o elementarus poreikio nebuvimas. Ir dar gal faktas, kad bent kai kurių mėsos gaminių nevartojimas padeda tvarkytis su migrena. Kotletai kaimyno lėkštėj gyvent irgi netrukdo, iš mano pozicijų žiūrint visai normalu atrodo, kad gal jam tos mėsos tikrai reikia.

Atsakyti
Puslapiai: 1 ... 345678910111213 ... 15
Į viršų
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2026 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Šiuo metu vertiname

Will.i.am Will.i.am
6,7

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

Daugiau

Pokalbių dėžutė

07:15 - Very_crazy_enough
Erotomanas: Sto pensando a noi
Patrakus senute: Can't stop thinking of you
Eros: ono umana situazioni
Patrakus: They're just human contradictions (R.I.P.)
07:07 - Very_crazy_enough
Romantic italian poprock with Erotonin
23:05 - einaras13
O kadangi tik vieną stilių grupę iš principo galima priskirti atlikėjui, tai man atrodo, Pop muzika yra kiek tinkamesnė negu Roko muzika.
23:05 - einaras13
Dėl Eros... na, man jis labiau pop atstovas, beveik niekada jo neasocijuoju su roko muzika. Ir niekad negirdėjau iki šiandien tokio griežto priskyrimo iš kitų, kad jis BŪTINAI roko atstovas. Dažniausiai tiesiog "italų pop žvaigždė" etiketė girdima.
23:03 - einaras13
Tikiuos kiti nesupyks dėl šitos vienašališkos mano padarytos revoliucijos. Iš tikrųjų jau prieš n metų brendo idėja šiek tiek patvarkyti sistemingumą music.lt stiliuose, pridėti naujų stilių ir pan. Niekad neradau laiko tam, deja
23:02 - einaras13
Aš pervadinau Pop, R&B stilių grupę į tiesiog Pop, nes man ir anksčiau tas R&B pridėjimas prie visos stilių grupės pavadinimo kliuvo žinant. R&B yra labiau požanris pop muzikos puokštėje.
19:38 - 4Blackberry
Dėl RnB abejočiau, bet manau, pop/rock tai teisingai nurodyta.
19:30 - DjVaids
Kodėl prie Eros Ramazzotti prierašas Pop/RnB. Jis Italijos roko atstovas.
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
Daugiau  

Informacija

Šiuo metu naršo narių: 1
  Neregistruotų vartotojų: 3328
  Iš viso užsiregistravę: 73763
  Naujausias narys: speedxxl
  Šiandien apsilankė: 111969