| Puslapiai: 1 ... 4567891011121314 ... |
|
2009 m. gegužės 11 d. 20:50:44 |
|
2009 m. gegužės 11 d. 20:49:28 |

|
2009 m. gegužės 11 d. 20:42:09 |
Pyzdiec,pasakei...Nu kaip galima ką nors paaiškinti tokiam vaikeliui... Vaikele,mergele - taip,man visiškai nusispjaut ką žmonės valgo.Man svarbu,ką aš valgau.Bet šita tema yra būtent apie valgymą,dėl to čia apie tai ir diskutuojama...
|
2009 m. gegužės 11 d. 20:37:52 |
] vegetarių judėjimas...Durnės kokios tai..|
2009 m. gegužės 11 d. 20:34:20 |
|
2009 m. gegužės 11 d. 20:26:08 |
] vegetarių judėjimas...Durnės kokios tai..| Pasiūlė | Daina | Mėgsta | |||
| Rolandas77 | When the Sun HitsSlowdive |
||||
| Alvydas1 | HoppípollaSigur Ros Nuostabus albumas |
||||
| Very_crazy_enough | StormySantana |
||||
| DjVaids | The Way To YouDovilė |
||||
| Konditerijus | Oi, pelėdaVytautas Kernagis |
||||
| Sahja | Every girls sometimes go crazyLina Joy |
2009 m. gegužės 18 d. 19:03:26
2009 m. gegužės 18 d. 19:02:14
2009 m. gegužės 18 d. 18:28:23
2009 m. gegužės 18 d. 18:27:21
Visų pirma – argumentas, kad atseit žmogui būtina valgyt mėsą, nes iš kitur negaunama visų reikalingų medžiagų ar kad tos medžiagos sunkiai įsisavinamos. Nieko panašaus. Tiek proteinų, tiek vitaminų ir mineralų pakankamas kiekis yra įsisavinamas iš augalinio maisto ir pieno produktų. Svarbiausia, kad tas maistas būtų įvairus, o ne vien bulvės ir grikiai. Didžiausia problema (čia sąlyginai. Jei informacijos trūkumą vadinsime problema) yra ne su geležimi, kaip kad kažkas čia rašė, o su vitaminu B12. Taip, didžiausi jo kiekiai yra gyvulinės kilmės maiste (ilgą laiką buvo manoma, kad tik jame), tačiau pakankamus šio vitamino kiekius galima įsisavinti iš sojos produktų ir kai kurių grūdinių kultūrų (dabar dauguma sausų pusryčių aka dribsnių net specialiai praturtinami B12). Šiaip ar taip tai aktualu tik veganams, nes pieno produktuose šio vitamino yra praktiškai tiek pat (ir taip pat lengvai įsisavinamo) kaip ir mėsoje. Taigi, būnant vegetaru galima taip pat sveikai ir pilnavertiškai maitintis, kaip ir būnant visaėdžiu. Veganams Lietuvoje, manau, žymiai sudėtingiau. Kai praktiškai visas tokio maisto skyrius mūsų prekybos centruose prigrūstas tik skirtingo dydžio sojų miltų kubeliais/ kepsneliais/ darbbzkuoskirtingaispavadinimaisbetišes mėstuopačiu. Vakarų Europoje parduotuvėje gali rasti bet ko, pradedant sojos dešrelėmis ir baigiant visokiais veganiškais jogurtais, sojų pieno produktais, tofu ir t.t. ir pan. Ir net nereikia ieškoti specialaus skyriaus. Pats mielai atsisakyčiau pieno produktų ir kiaušinių, jei gyvenčiau ne tokioj postsovietinėj skylėj.
Toliau – argumentas, kad atseit žmogus yra mėsėdis, plėšrūnas ir medžiotojas, o vegetarizmas yra vos ne maištas prieš gamtą ir savo paties prigimtį. Ar daug jūsų, brangieji medžiotojai, galėtumėte patys, savom rankom paskersti gyvūlį (jau nekalbu apie jo sumedžiojimą natūralioje aplinkoje)? Kažkaip abejoju. Taip, pirmykštis žmogus buvo medžiotojas ir plėšrūnas. Bet visai ne todėl, kad vieną dieną nusprendė, jog visokios žolės ir šaknys jam nelabai skanu ir šiaip ne lygys. Klimatas buvo kitoks. Medžiojama buvo todėl, kad augalinio maisto buvo mažai, todėl, kad reikėjo kailių, kurie apsaugotų nuo šalčio, todėl, kad neturėjo kito pasirinkimo. Jūs, tuo tarpu, pasirinkimą turite, bet vistiek mielai keliaujate į savo „medžioklės plotus“ rimi ir maximos mėsos skyriuose. Tad ar nėra truputį (o gal ne taip jau ir truputį) veidmainiška iš jūsų pusės sapalioti kažką apie žmogaus prigimtį?
Ir apskritai, prieš dedantis kepsniukus, dešrytes ir kumpiukus į burną, siūlau pagalvot iš kur jie atsiranda. Gal manot, kad tie linksmi paršiukai pavaizduoti ant dešrelių įpakavimų prieš atsidurdami jūsų skanėstuose linksmai sau prisibėgioja po žalias pievas? Wrong. Kiaulės auginamos milžiniškais kiekiais labai mažose erdvėse, jos praktiškai negali judėti (kad greičiau nusipenėtų, be abejo), yra šeriamos savo pačių mėšlu (tik, berods leistinas kiekis yra ribojamas iki kelių ar keliolikos procentų viso pašaro), nuolat patiria stresą, dažnai pasitaiko atvejų, kad išprotėja ir pradeda tiesiogine žodžio prasme ėsti kitas šalia esančias kiaules. Turėkit omeny, kad kiaulių nervų sistema yra bene panašiausia į žmogaus ir skausmą jos jaučia lygiai taip pat. Veršiukai apskritai prišeriami (ne be chemijos pagalbos) per rekordiškai trumpą laiką ir net neišmoksta vaikščiot, nes jų kojos paprasčiausiai neišlaiko jų pačių svorio. Gyvoms vištoms nukapojami snapai, kad nežnaibytų vienos kitų. Ir taip toliau. Tęsti galima be galo. Esmė tame, kad per savo ir taip trumpą gyvenimą šitie gyvūnai patiria vien tik stresą. O gal jūs galvojat, kad instinktą gyventi turi tik žmogus? Pas žmogų jis kaip tik atbukęs. Ir tikriausiai nematėt, kaip gyvulys su perpjauta gerkle paliktas nukraujuoti (o būtent taip skerdyklose ir būna. Nemanykit, kad ten viskas greitai ir dar be skausmo) bando stotis ir tiesia galvą į viršų. Mano nuomone, čia ne šiaip žudymas, o šlykštus sadizmas. Ir čia ne pavieniai atvejai (a la ypač žiaurios skerdyklos), visa mėsos pramonė taip veikia.
Dar turbūt verta paminėti taršą, kurią kelia mėsos pramonė ir kuri yra didesnė (!) nei visų pasaulio automobilių keliama tarša (berods apie 20% visų šiltnamio efektą sukeliančių dujų susijusios su mėsos pramone). Tai gal pats laikas būtų susimąstyti ir pradėti gyventi atsakingai? Nes tokiais tempais žmonija XXII amžiaus gali ir nesulaukti.
2009 m. gegužės 11 d. 22:23:11
2009 m. gegužės 11 d. 22:22:48
2009 m. gegužės 11 d. 22:20:13
O kada susiformuoja kaip vienodi dalykai?
Tai tu jau baik rinkti tuos argumentus, įrodymus, juk jau seniai aišku, kad durnė aš
2009 m. gegužės 11 d. 22:19:22
Violator
Vegetarizmas tai gyvenimo būdas, kurį išsirenka individas.
Dabar atsimerk, ir pabandyk įsivaizduoti dar bent kelis galimus pasirinkimus. Pvz, aktyviai koncertuojantis/keliaujantis muzikantas, pasakyk, kad nemiga, nepastovi mityba, alkoholis yra gerai sveikatai ?
Vertybių kolekcionieriai; argi logiška atiduoti sunkiai uždirbtus pinigus už 1934 metais Japonijoje išleistus pašto ženklus ?
Pasakyk futbolistui, kad jis rizikuoja baigti anksti karjerą dėl sulaužytos kojos, o jis taip ims paklausys ir nustos žaisti ?
Man atrodo tai vadinama suaugusio žmogaus pasirinkimu gyventi taip kaip jis mano jam yra geriausia. Dabar susikišk savo durną nuomonę ten kur nesueina, ir pakukuok mažvaikiam savo pasakas apie tai kaip tu supranti savo kvadratinį pasaulį, ir kokie visi yra absurdiškai akli.
Man atrodo,kad nesupranti ką noriu pasakyt.Nevadinu debilais tų vegetarų,kurie atsisako mėsos dėl to,kad ji jiems neskani arba jų antžmogiški skrandžiai nesugeba virškinti mėsos.Mano nuomone,toks pasirinkimas nėra teigiamas,bet aš to nesmerkiu.Galiu pavadinti debilais tuos vegetarus,kurie nevalgo mėsos dėl to,kad esą ''gaila žudyti gyvūnus''.Kaip Perminaitė.Įžvalgūs žmonės [tokių visada bus mažiau,nes ne kiekvienam duota],supras kad tai nei sąmojinga,nei logiška.Jeigu vertinti vegetarizmo sąvoką,pagal jūsų argumentus,tai kaip minėjau dėl to žmonių neįžeidinėju.Tačiau vegetarizmas nėra hobi,ar keistesnė žmogaus savybė.Jo pagrindas yra žmogaus susivokimas,to lygis...Todėl negalima sakyti,kad aplamai vegetarų įdėjos yra normalios,kaip kiekvieno žmogaus asmeniškuami,ar nukrypimai.Tai dar ir protiniai,įžvalgos dalykai...
2009 m. gegužės 11 d. 22:04:57
Tai tu jau baik rinkti tuos argumentus, įrodymus, juk jau seniai aišku, kad durnė aš
2009 m. gegužės 11 d. 21:53:37
O tavo giminė, šeima, aišku yra labai protingi?
Joptvaimat, kaip aš tau pavydžiu
Vat šitas tavo argumentas yra 100% bukumo įrodymas.Protingumas ir ribotas mąstymas dažnai susiformuoja kaip skirtingi dalykai.
2009 m. gegužės 11 d. 21:46:07
Joptvaimat, kaip aš tau pavydžiu
2009 m. gegužės 11 d. 21:43:25
Ir šiaip, visi tau vaikeliai, vištos ir šiaip visokie debilai.
Tai gal gelbėk tautą, kol dar ne vėlu, organizuok kokius mokymus, šviesk žmones. Padėk mums, prašau. Man jau baisu
To pakeisti neįmanoma,nes tokie dalykai yra perduodami nuo tėvų,iš kartos į kartą....Kaip gimsti su ribotu mąstymu,taip ir numirsi...
2009 m. gegužės 11 d. 20:57:49
Vegetarizmas tai gyvenimo būdas, kurį išsirenka individas.
Dabar atsimerk, ir pabandyk įsivaizduoti dar bent kelis galimus pasirinkimus. Pvz, aktyviai koncertuojantis/keliaujantis muzikantas, pasakyk, kad nemiga, nepastovi mityba, alkoholis yra gerai sveikatai ?
Vertybių kolekcionieriai; argi logiška atiduoti sunkiai uždirbtus pinigus už 1934 metais Japonijoje išleistus pašto ženklus ?
Pasakyk futbolistui, kad jis rizikuoja baigti anksti karjerą dėl sulaužytos kojos, o jis taip ims paklausys ir nustos žaisti ?
Man atrodo tai vadinama suaugusio žmogaus pasirinkimu gyventi taip kaip jis mano jam yra geriausia. Dabar susikišk savo durną nuomonę ten kur nesueina, ir pakukuok mažvaikiam savo pasakas apie tai kaip tu supranti savo kvadratinį pasaulį, ir kokie visi yra absurdiškai akli.
2009 m. gegužės 11 d. 20:52:37
Kodėl žmonės nori bėgti nuo savo natūralių žmogiškūjų inkstiktų?
Nepažystu vegetarų,kurie mokėtų logiškai paaiškinti savo mėsos nevalgymo prasmę...
*organizmo sutrikimai, kuomet organizmas netoleruoja tam tikrų gyvulinių produktų;
*principai dėl gyvūnų skerdimo ir panašių dalykų, ypač dabar, kai gyvūnų teisės ir jų gynimas tampa gan aktualiu klausimu;
*sveiko gyvenimo būdo propagavimas, stengimasis išvengti ligų, kurias sukelia cholesterolis. Be to, teigiama, kad vartojantys pagrinde augalinį maistą rečiau serga vėžiu, kraujotakos ir virškinamojo trakto ligomis.
Dar teko girdėti, kad vegetariškas maistas pramaitintų daugiau gyventojų, nei gyvulinis, todėl apsimoka plėtoti augalinio maisto gamybą. Ypač tose šalyse, kur siaučia badas, o mėsa yra gan retas maistas. Na, priežastys gan logiškos. Aišku, ta tendencija sekti mada irgi yra.
Tad nereiktų taip kategoriškai teigti, jog vegetarizmas yra išmislas iš neturėjimo ką veikti. Galų gale - tai žmogaus pasirinkimas. Individualus, todėl vargu, ar turėtų būti prie to kabinėjamasi. Visi skirtingi, visi skirtingai mąsto, prieina skirtingas išvadas. Tai, kas tamstai atrodo kvaila, dar nereiškia, jog taip ir yra.