Naujienos
|
Dienoraščiai
|
Stiliai
|
Grojaraščiai
Diskusijų temos
|
Kūryba
|
Vartotojai
|
Komentarai
|
Dainų tekstai
|
Gairės
|
|
|
|
Manote, kad kažkas pavogė kažkieno muziką, tekstą, idėją? Nesidrovėkite ir skelbkite garsiai!
Susijusi muzika: pasirinkti
Copyright 2001-2025 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.
2017 m. spalio 13 d. 20:47:25
Hmm, šitų dviejų grupių ne per seniausiai klausiausi, taigi pažiūrėkim..
Na nežinau, gal mano ausis nėra tokia įgudus, kad pastebėčiau kažką įtartino.
2017 m. spalio 13 d. 20:38:38
Editors - The Phone Book; nugvelbė
https://www.youtube.com/watch?v=B8leM1N6zKw
The Simiths - The Charming Man
https://www.youtube.com/watch?v=cJRP3LRcUFg
2017 m. spalio 13 d. 11:02:11
iš
https://www.soundsjustlike.com/3583/tom-petty-the-heartbreakers-sounds-like-tracy-chapman/
2017 m. rugsėjo 21 d. 05:41:36
čia koveris, ne vagystė; juk Anties įrašuose pažymima, kad tai MenAtWork daina. tas pats su dainomis "TaipTaipTaip" (Trio "DaDaDa") ir "Sveika, aš myliu" (the Doors "Hello, I love you")
2017 m. rugsėjo 19 d. 20:46:49
2017 m. rugpjūčio 14 d. 00:08:33
Prikomentavom čia nemažai... Šiaip manau, kad tokių projektų kaip "Kelias į žvaigždes" Nr. kažkelintas net nagrinėt nėr ko. Kaip ir visos (ar beveik visos) Valinsko ir Co. "produkcijos" - nebent būtų įdomu, iš ko ir ką "pasiskolino" ta "firma".
Kitas dalykas - turiu atsiimt savo priekaštą savo mylimiems lemon joy. Dėl "Ylang ylang". Pasirodo, ne iš dėdės Dieterio (Bohleno) pasiskolinta. Daina turi daaaug ilgesnę istoriją. Nenustebsiu, jei šaknys dar giliau. Aišku, dainų tekstai skiriasi, bet pagrindinis priedainio motyvas keistokai sutampa....
Konkrečiam atvejui - įsijunkit kažkur nuo 21:40 (nors net man buvo įdomu sužinoti kai ką naujo/seno, ko nežinojau... Aišku, daug daugiau buvo tokių, kur žinojau kuo puikiausiai. Arba nieko nebuvau girdėjusi apie tuos, kurie padarė coverius)
Aišku, "lemonų" ir "modernų" versijos skamba panašiausiai....
+bonus - Skolintos dainos Nr. 1 ir Nr. 2:
P.S. Kokio nusivylimo sulaukiau iš savo žmogaus, kai peržiūrėjom pastaruosius du video rinkinius... "Tai ką, lietuviai praktiškai nieko savo nesukūrė?..." Sakyčiau, kone retorinis klausimas...
2017 m. liepos 8 d. 14:32:25
paėmė priedainį iš
2017 m. liepos 2 d. 14:04:03
abi dainos rimuoja SNIEGas ir NIEKas (ir dar figūruoja kai kurie panašumai)
2017 m. birželio 23 d. 12:05:58
iš
ir
iš
2017 m. birželio 16 d. 06:45:35
is
ne vagyste, o tik inspiruota - skolinys, koks skirtumas, kam eis bapkes
2017 m. birželio 8 d. 11:03:37
sumokės milijonus už vagystę
sumokėjo 7,4 milijonus už vagystę
2017 m. birželio 2 d. 11:47:56
iš užsienietiško standardto:
Those Were The Days
Good composers borrow; great composers steal.
2017 m. gegužės 13 d. 18:24:49
iš
2017 m. gegužės 13 d. 17:39:40
iš
2017 m. vasario 28 d. 12:19:48
sitos dvi lietuviskos melodijos yra nugriebtos nuo uzsienietisku dainu, kuriu pavadinimai man jau sukasi ant liezuvio galo, bet dabar negaliu pasakyti tu pavadinimu - nebent galeciau greitai prisiminti, gal kas galetu man padeti?
2017 m. vasario 21 d. 14:45:01
nors anokia cia vagyste, jei abu autoriai susitare
2017 m. vasario 13 d. 19:53:20
Žvelgiant į šių dienų muzikos "kepyklas", galima būtų pastebėti pasikartojimų tendenciją... Antra vertus, visa, kas "nauja" - gerai užmiršta sena. Jei dar giliau kapstysim, tai aplankys "nušvitimas" (ypač studijuojančius "muzikologus"), kad, pasirodo, dar Johann'as Sebastian'as viską, kas tik buvo/yra/bus įmanoma, JAU yra sugrojęs (ne tik "iš kairės į dešinę", bet ir atvirkščiai, ir dar "skersai" bei "išilgai"). O dabartiniai "kompozitoriai/prodiŪZeriai", taupydami laiką, "kepa gabalus" tiesiog naudodamiesi jau kažkieno "iškeptais" kompiuteriniais sample'ais, dėliodami juos, kaip kokius puzzle gabaliukus, ir skelbdamiesi tų "produktų" autoriais... Tad, nenuostabu, kad daugelis tų puzzle "produktų" panašūs vieni į kitus (gal tik kokie "gabaritai" ar tempas skiriasi, kalba kita, mergų ilgomis kojomis ant "podiumo" daugiau ir t.t.), nes juos visus iš to paties "maišo" traukia. Originalių muzikos kūrėjų (netgi pasauliniu mastu) beveik nebeliko. Kur ausį bepasuksi - tik "koveriai" ir "remiksai" ant bangos. Lietuva - ne išimtis. Mūsų baloje originalumo - trupiniai. Per "dėžutę" rodomų "šou" geriau nė nežiūrėt - gresia "užsiciklinimo" sindromas, kuriuo jau serga 99.99% ten ten besistaipančiųjų, vienas kitą pagiriančių ir pagarbinančių dalyvių/eGZperDų/žiuri/muzikoloPų... Liūdna, bet "(su)serga" visi... Klausimas - ar pavyks (kada nors) "persirgt"... (?) - - - VaJe, kiek dau prilojau... Darbas toks - loti/kritikuoti (argumentuotai). O jūs dėmesio nekreipkit, eikit sau, kaip koks (avinų) karavanas toliau... Pamįslik tik, amsi čia kažkoks "naujokas"... :)
2017 m. vasario 13 d. 18:32:38
nors Pupo nekaltybės šiuo požiūriu irgi neįžvelgiu
italai - iš italų,Umberto Tozzi - Ti Amo,
kaip
švedai - iš švedų: Roxette - Come back before you leave įdainis - iš Abba - Lay All Your Love On Me
Lietuva - maža šalis, kad lietuviai - iš lietuvių, nors ką ten mes žinome, kas EUmigracijoj ten vyksta
2017 m. vasario 13 d. 18:21:25
filips kirkorovs [bez fonogrammas] nuskriaudė klaipėdietį Mino paimdamas ne tik dainą, bet ir jos pavadinimą
2017 m. vasario 11 d. 15:45:57
1990
gudriai paėmė iš
1984