Music.lt logo
TAVO STILIUS:
rock  /  heavy  /  alternative
pop  /  electro  /  hiphop  /  lt
Prisijunk
Prisimink / Pamiršau

Paprasčiausias būdas prisijungti - Facebook:

Prisijunk


Jau esi narys? Prisijunk:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis:

Įprasta registracija:
Vartotojo vardas:
Slaptažodis: (bent 6 simboliai)
Pakartokite slaptažodį:
El. pašto adresas: (reikės patvirtinti)

Eurovizija 2021. Topas prieš konkursą: 21-30 vietos

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Tęsiu savo eurovizinio topo pristatymą. Pereiname į trečiąjį dešimtuką, kur koncentruojasi vidutiniškos, nelabai ypatingos dainos, bet momentais gali save pagauti jomis pasimėgaujantį. Bet tai nepakeičia fakto, kad tos dainos nėra stiprios šių metų kontekste. 

Nuoroda: https://pozitr0nas.wordpress.com/2021/03/26/eurovizija-2021-topas-pries-konkursa-21-30-vietos/

 
 2021 m. kovo 26 d.

 2024 m. kovo 23 d.
 2023 m. gegužės 23 d.
 2023 m. balandžio 30 d.

Komentarai (3)

Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI
Suraskite ir pridėkite norimus kūrinius, albumus arba grupes:


Patvirtinti
Delacorado
2021 m. balandžio 2 d. 23:51:22 2021-04-03 00:23:14
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

OK, pamėsinėsiu sekantį blog'o bloką :) Šįkart dainas sudėliojau nei pagal sąraše esančią seką, nei dainų gerumą (iš mano varpinės), o tiesiog visaip. 

 

Azerbaidžanas. Muzika su rytietiškais motyvais mane žavi, bet šis atvejis yra vienas iš daugybės, kurį daug mieliau klausyčiau be vokalų. 

 

Izraelis. Pradžia atrodė nemažai žadanti (tie garsai netgi priminė Aminatos stilių), bet greitai viskas nuvažiavo į beveik banalų trepsiuką. Radijoje jos neišskirčiau iš krūvos panašiai skambančių dainų, jei ne pabaiga. Eden gali pasiekti whistle (paties aukščiausio) registro natas – toli gražu ne visiems įkandamas gabumas. Įspūdinga! Mariah'ios Carey miego tai nesudrums, bet visai gali būti, jog visoj Eurovizijoj Eden yra+buvo plačiausią diapazoną turinti vokalistė.

 

Serbija. O, džiaugiuosi susipažinus su serbiškomis Olialia Pupytėmis :) Plastmasė ir silikonas – vargšė mūsų Žemelė, lyg dar jai būtų per maža ekologinių katastrofų {#} Nesvarstau, ar čia blogiau už britą su aire, tad tebūna joms 36-34 vieta. 

 

San Marinas. Kažkada skaičiau išsireiškimą, kad šioj šaly – tik 3 dainininkai, ir maniau, jog tai – bajeris, bet, pasirodo, turbūt beveik tiesa. Per 11 metų (per kuriuos San Marinas tik dukart išėjo į finalą) Senhit dalyvauja 2 kartą (3-ą, jei turėsim omeny ir 2020 m.), Serhat dalyvavo 2, na, o Valentina Monetta – tik 4. Na taip, labai maža šalis, bet jei palygintume LT ir SM dainininkų skaičiaus santykį su gyventojų kiekiu, tai LT pirmautų turbūt penkiskart :) 

 

Daina, aišku, vidutiniška. Man skamba panašiau į graikišką ar kiprietišką, nors realiai tai tipiško Šventojo Marino (anklavo Italijoje) skambesio aš ir nežinau. Bet visa tai būtų dar pusė velnio, jei ne kaip Pilypas iš kanapių išlindęs etatinis visų megažvaigždžių feat'uristas Flo Rida. Pradžioj net sutrikau – negi taip galima? Bet greit supratau, kad kodėl gi ir ne: sudalyvauti Eurovizijos konkurse gali kad ir Kanye ar Bieberis, jei tik tai šaliai pavyks juos prisikviesti ją atstovauti. Tik ar Flo Rida pagerino dainą? Švelniai pasakius, vargu. O ar toks desperatiškas bandymas pridės San Marinui daugiau taškų, kurių dėka pateks į finalą? Irgi abejoju. Šito „dainininko“ geriausi laikai – jau praeity.

 

Lenkija. Pasiminėjau, kad 80-ųjų pop stilius bei to laikmečio estetika yra iš tų retų dalykų, kurie kartais pabūna ir mano „guilty pleasure“. Dėl kalbos – žinoma, kur kas labiau vertinu organiškus kūrinius, kai jie atliekami gimtąja kalba. Tačiau kai tai liečia mano ausiai nepatrauklias kalbas kaip lenkų (gerai ją suprantu, bet tos dažnos ć, ś, ż, dz, cz, śc, sz... suteikia jai dygų, šiukštų, šaižų atspalvį), tuomet jau žymiai geriau yra daugumai suprantamas angliškas variantas. Šis lenko gabaliukas nėra kažkuo ypatingas, kad išsisaugočiau grojaraštyje, bet klausosi visai maloniai. Netgi visai veža toks syntpopas (tam kartui). Pastebėjau, kad YT komentaruose Rafal pliekiamas dėl silpno vokalo, ir šiuo aspektu su vox populi nelabai pasiginčysi – išties, su stipresniu vokalu daina būtų bent kažkiek įspūdingesnė. 

 

Kipras. Ne tik pernelyg akivaizdus „Bad Romance“ plagiatas, bet dar plastmasiškesnė jo kopija. Tiesa, alsavimų intarpas ir vaikiški back'ai truputį pagyvina reikalą, bet visumoje it's a NO from me. 

 

Nyderlandai. Man nesvarbu, EUROvizijoje dalyvauja Australijos aborigenai ar Afrikos Tumbu jumbu gentis. Esmė yra muzika. Dabar, žinoma, dėl politkorektiškumo jau darosi pavojinga bent kažkaip neigiamai atsiliepti apie visus, kurie nėra baltaodžiai, nes būsite apšauktas rasistu. Bet muzika yra universali kalba ir asmeniškai man patinka įkvėpti kitų kultūrų (ypač – Rytų šalių), net ir nejaučiant joms to tikrojo artumo. Man gražūs „soul'iški“ juodaodžių balsai, etninis prieskonis, o kai dar ir su gospelo choru... Spalvinga garsais daina ir su žinute, nors nėra kažkas stulbinančio. O ir paklausius live variantą, įspūdis krenta, nes Jeangu ne itin gerai valdo balsą (gal dar pasitobulins; laiko yra). Tad ši daina niekaip netraukia iki 2018 m. Austrijos atstovo Cesár Sampson – Nobody But You, kuri tais metais buvo mano didžiausia favoritė (laimėjo 3-ą vietą, o iš komisijos – 1-ą). 

 

Graikija. Gerai, kad paspausdinai lyrics'us – puiki humoro dozė :) Tokią šaradą tikriausiai sugalvojo, bežaidžiant Scrabble, o gal tiesiog susirašė random žodžius ant lapelių, sumetė į indą, o paskui traukė po vieną ir sudėliojo... pasirodo, dainos tekstą! :) Nors reikia prisipažinti, klausant dainos, nelabai ir atkreipiau dėmesio į tą padrikumą – atrodė tipiškos popso klišės „myliu, noriu, negaliu“ tipo ir tiek, tad ir daugumai jos tikrai neužklius. Bet ji nėra vien tik nulaižytas bumčikas, o ir vokalistė – pakankamai gabi ir gan gražaus balso. 6/10. Tiesa, kaip man tai labiausiai patiko šios dainos kur kas ilgesnės versijos (dabar YT jos jau neberandu) pabaiga, kur ėjo titrai. Tokia truputį haunting kompozicija. 

 

Estija. Va šitą tai bevelyčiau išteisinti ir kelti į aukštesnį dainų bloką. Visai malonus balsas (net jei ir neįkandantis vokalinių viražų), emocinga baladė. Kabina priedainio euforiškumas, garso nuglušinimas (it panirus po vandeniu, apeliuojant į klipą). Nagi visai gražu, svajinga. 

 

Moldavija. Oo, šįkart maestras Filia pranoko net pats save. Tik bijau, kad mano klausos padargai beigi veizolai nėra pakankamai išsivystę, nes nesugeba deramai įvertinti šio žavingai ružavo barbės pasaulėlio :) Kadangi paskutinė vieta mano tope rezervuota danams, tai, tikiuosi, Natalija (ne ZvBuonkė, bet panašu, kad jos ukrainietiškas/moldaviškas analogas) pati išsiaiškins santykius su norvegu ir pasidalins 37-38 vietas. Nes man tai toks cukrinis mIAnas – jau per didelė angliavandenių dozė... Atleiskite, bet organizmas tiek netoleruoja. So, tepu slides, kol dar negavau diabeto ar kaip minimum karieso {#}


Atsakyti
einaras13
2021 m. kovo 29 d. 00:41:08
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Dėl lenkų: kad jie kaip tik labai dažnai angliškai dainuoja. 2019-ais tik turėjo Pali się, kuri yra lenkiška.

Dėl graikės: nu ir man nėra tokia baisi, net 24 vietą paėmė. Man tik tekstas baisus. Man net šiek tiek baisu, kad aš anglų kalbos nemoku {#} O į žodžius tikrai niekas nesigilins, čia ne poezijos pavasaris.

Dėl olando: nu labiau amerikovizija, nes Surinamas, visgi, Pietų Amerikoje. Aš tai neturiu nieko prieš ir amerikovizija, nesaistau Eurovizijos su kažkokiom labai giliom senojo žemyno muzikos tradicijom. 

Dėl esto: kad jau paklausei, tai spėju, jog norėtum išgirsti atsakymą "TAIP, PRIMENA TĄ OLANDĄ", bet realiai kalbant tai ne, man nebuvo šovus tokia mintis, iki kol nepasakei, kad kažko reikėtų ieškot. Ten jis tam akvariume tik kelias sekundes pasimurkdo. Čia tas pats kaip ir su Gordienko judesiuku, kuris neva tai primena vieną The Roop judesiuką. Nu man atrodo, kad ten jau per giliai kapstoma ir lygioj vietoj bandoma išrasti, prie ko čia dar prisikabint. 


____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas
Atsakyti
Rutonė
2021 m. kovo 28 d. 19:59:25
Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

30. Lenkija. Pasikartosiu, kad man visai gerai susiklauso tas 80-ųjų skambesys. Tik keista, kad daug kas lyg susitarę ten pasuko. Šiaip daina neypatinga, bet – pataisykit, jei klystu – nedažnas atvejis, kad Lenkija siųstų dainą ne gimtąja kalba. Tai ją kartu ir suvienodina su daugeliu kitų (minusas), ir daro suprantamą daugeliui (pliusas, ne visi juk moka lenkiškai). Šiaip turbūt vienkartinio vartojimo produktas, bet palauksiu sceninio pasirodymo. 

29. Izraelis. Nežinau, kodėl ne vienam šių metų daina taip nepatinka. Na taip, joje neliko nieko ypatingesnio, išskirtinesnio, bet turbūt tapo lengviau įsimenama, atkartojama. Retai kada apskritai moterų dainasdainuojamas dainas įtraukiu į savo mėgiamų sąrašą, tai Izraelio atstovė ta malonia išimtimi, deja, netaps. Irgi vienkartinio vartojimo kūrinys. Paklausei – pamiršai. Eilinė po dainelė. Nei patiko, nei suerzino, nei dar kažką. Na tokia jokia. TIr pritariu tiems, kam nepatinka naujoji dainos versija. Pirmoji, nors irgi niekuo neypatnga, skambėjo geriau. 

28. Serbija. Sakyčiau, viskas tvarkoj. Tai, kas ant bangos, ir siunčiama. Žinom, kuo tokios grupės dainuoja, (t.y. „dainuoja“), bet jei tokias klauso – ką darysi. O juk kartais ir tarp tokių pasitaiko turinčių ir gerą balsą, ir klausą. Paskaičius tavo vertinimą, nori nenori prašosi palyginimas su mūsų „šeškėm“ – Karina ne vieną nustebino savo sugebėjimais. O serbių daina – nu tikrai niekuo neįdomi; paklausei – pamiršai. Balsuot už ją irgi.

27. San Marinas. Dar vienas beveidis kūrinys. Principas, kur duete yra vienas juodaodis (dažniausiai vyrukas) reperis ir dainuojanti (dažniausiai šviesesnės odos) mergina man dvelkia kokiais 90-aisiais (2Unlimited ir panašūs). Daina turbūt irgi tuos laikus primena. 

26. Moldova. Mano nuomonė nesikeičia. Paimam tai, kas buvo ant bangos prieš kažkiek metų pasaulyje, paimam tai, ką pats prodiusavau, paimam tai, ką siuntėm (ir neišsiuntėm) į Euroviziją ir tokią eklektiką sumaišom į vieną kūrinį. Gaunam nei šį, nei tą – viena apžvalgininkė pavadino pasenusia Paris Hilton. Paskaičiuokim, broliai kurmiai, ko tik tam klipe nėra: Katy Perry (California Gurls), gal net kažkie Lady Gagos (negaliu konkretaus kūrinio įvardint), kai kas įžiūri Lobodos, Maruv (paklausiau jos 2019 eurovizinę dainą, su kuria taip ir nenuvažiavo į EV – kažką panašaus girdžiu ir šiųmetėj Moldovos dainoj). Na ir karūna virš galvos – ar tin nebus matyta pernai kažkur, ar tik ne The Roop? Taigi... Originalumas nebent būtų tai, kad iš visur po truputį ir praktiškai nieko savo. Not my fave, keliauja dugnan prie norvego ir danų.

25. Kipras. Ne aš viena, ne aš pirma ir ne paskutinė girdžiu Lady Gagą. Konkrečiai – „Bad Romance“. Nu šitai niekaip negali būt atgirdėta, niekaip... Veža? Tuo metu gal. Kaip vertins publika? Visaip gali būt. Mano vertinimas? Priimint lengva. Tik kad perklausius šią dainą ausyse skamba kita... 

24. Graikija. Nu nėra ji man tokia jau baisi, kaip Einarui pasirodė... Nors ir ne stebuklas, arčiau tokių jokių. Su prasmingais dainų tekstais net kai kam iš mano favoritų (ne eurovizinių) irgi gali būti nelengva. O čia.. Greičiausiai vienkartinis produktas su vienkartine daina. Arba kokio talentų šou laimėtoja gavo ir galimybę pasirodyti EV. Nesiklausant teksto, melodija visai pagaauli ir susiklauso visai neblogai. Man tik įdomu, ar / kiek  kas gilinsis į dainos žodžius. Vargu.. 

23. Nyderlandai. Nu ne mano stilius, ne mano skonio kūrinys, nors tu ką. Nelimpa niekaip. Nenoriu pasirodyt rasistė, bet nu... tai jau vos ne afrovizija darosi... Mano tope keliauja už 20uko ribų. Apačion, žinoma.

22. Azerbaidžanas. Nežinau. Ir patinka, ir ne. Amazonės, femme fatale įvaizdis. Tik kuo susijusios Kleopatra r Mata Hari.. Daug ką giržiu iš pernykštės dainos. Ir nors teigiama, kad daina apie stiprią moterį, paskaičius lyricsus, taip man neatrodo. 

21. Estija. Na man tai dar viena jokia daina. Tiesiog jokia. Net neturiu ką pasakyt. Klipas scenoj įtakos nemanau, kad turės, o jei vis dėlto jį paleis, ar nieko iš EV laimėtojų neprimena?  


Atsakyti
Susijusi muzika: pasirinkti
PERŽIŪRĖTI
RAŠYTI

Copyright 2001-2024 music.lt. Visos teisės saugomos. Kopijuoti be autorių sutikimo draudžiama.

Šiuo metu vertiname


Poison Poison
5,9

Patinka? Spausk ir pridėk prie mėgstamų!

Užsiregistruok ir vertink!

Artimiausi įvykiai

Kas vyksta?

  Daugiau

Pokalbių dėžutė

10:02 - Silentist
Mike Pinder
10:01 - Silentist
Mire dar vienas Moody Blues narys.Mike Ponder '(
00:10 - edzkaa1
Nu ką, nemaža tikimybė, kad vistik My Dying Bride nebus Kilkim Žaibu, atšaukė beveik visus šių metų pasirodymus. Tik organizatoriai kažkaip neskuba pranešti ir toliau reklamuoja..
20:28 - Silentist
SVEIKI tiek kad net KUKU
10:43 - Arunazz
sVEIKI
15:00 - WeeT
Atsinaujino TOP 40!
15:00 - WeeT
Atsinaujino LT TOP 30!
09:40 - Silentist
guess I did make my name out of my drumming, and I have the big drum sets, and I'm doing all these crazy, odd-time signatures, so, yeah, I guess drumming was very important to what made me popular.

Mike Portnoy
18:43 - Arunazz
SVEIKI
16:33 - Silentist
Tamsa pasitraukia ir paukštis pakyla, Respublika įveikia tylą. Us tave ir us draugus - virs nakties sviesus dangus (old spice)
Daugiau  

Informacija

  Šiuo metu naršo narių: 0
  Neregistruotų vartotojų: 509
  Iš viso užsiregistravę: 73334
  Naujausias narys: nblbqiduij
  Šiandien apsilankė: 87448