
Pirmiausia, tikiuosi, Misa nesupyks, kad jos foto panaudosiu savo kepiniui pristatyt. Neprastai jis ten pūpso
Taigi, šiam šokoladiniam gėriui sunaudota:
3 kiaušiniai 262 g miltų 90 g sviesto 90 ml aliejaus (tiesą sakant, nesu tikra, ar tiksliai tiek - pyliau iš akies) 90 ml pieno (su tuo panaši situacija - šliūkštelėjau iš akies) 1,5 arbatinio šaukštelio sodos (gal galima ir mažiau, aš turbūt vėlgi nepagailėjau) 3 šaukštai kakavos 300 g cukinijos (aha, čia turbūt visa to kepinio esmė - šios daržovės visai nesijaučia, o keksiuks būna maloniai drėgnas) 150 g juodo šokolado (manau, galima ir daugiau, ir kuo juodesnio) 260 g cukraus (tiesą sakant, dėjau tik 250 g, nes kai dar tiek šokolado dedama, tai man atrodo, jau gali būt per saldu) Dubenyje iki purumo išplakame minkštą sviestą, aliejų ir cukrų. Įmušame kiaušinius, išplakame. Plakdami supilame pieną. Beriame miltus, kakavą ir viską išplakame sumažinę mikserio greitį. Aš šioje dalyje jau maišiau tik rankomis - vis tiek rezultatas ne prastesnis, o tyška mažiau. Supilame gesintą sodą (čia aš truputėlį receptą koreguoju - toks kiekis sodos yra laaabai daug, mano galva, tad ir nugesint ją reikia arba diiideliu kiekiu rūgšties (cirinos rūgšties, išleistos vandenyje, citrinos sulčių arba kokių 2 šaukštų grietinės, arba ir to, ir to - svarbu, kad ragaujant tešlą nesijaustų sodos. Kitaip kepinys turės ne šokolado, o sodos skonį (ne su šituo, su kitais kepiniais seniau yra taip nutikę - niekam nelinkiu tokio skanumėlio paragaut), greitai išmaišome. Dedame burokine tarka sutarkuotą cukiniją (ranka nuspaudžiame sultis) ir mažais gabaliukais supjaustytą šokoladą (vėlgi, dariau paprasčiau - susmulkinau smulkintuvu, kas liko - sulaužiau rankomis. Tiesa, jei lieka vienas kitas didesnis šokolado gabalas, galima jį ir palikt - tada jis nusėda į kepinio dugną, išsilydo, o kai sustingsta... mmmmm, kaip skanu...). Viską išmaišome. Pilame tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepame 190 C orkaitėje apie valandą. Iškeptą visiškai atvėsiname. Štai tiek tos gamybos. Greita, paprasta, skanu. P.S. Radau šį receptuką su cukinija, bet originaliai jis tikriausiai gaminama su aguročiu. Taigi, kas kerta rusų kalbą, tą receptą gali perskaityt čia: https://www.kastrulki.ru/sladkaya-vypechka/shokoladnyjj-keks-s-kabachkom/ Tiesa, produktų kiekiai nurodyti maždaug 1,5 karto mažesni. Tokio kept nebandžiau, nežinau, kaip pavyktų. Be to, greičiausiai būtų per maža. Skanaus! |
![]() |
![]() ![]() ![]() |
2012 m. rugsėjo 9 d. 13:25:52
Tiesa, prisiminiau kalbas apie bobą. Va jums ir boba
https://spicecoat.wordpress.com/2010/04/04/boba/
Tai va - manajame kepinyje nėra mielių. Tarkim, razinas atstojo šokoladas. Na gal kitą kartą ir papuošiu kuo, bet man labiau patinka, kai kažkas skanesnio pasklinda visame kepinyje, o ne tik simboliškai puikuojasi ant viršaus. Man atrodo, šokoladas su riešutais dera. Bet nežinau, ar tarp mūsų riešutams alergiškų nėra...
2012 m. rugsėjo 9 d. 13:17:24
Ja ja, ypač kaip sukomės iš padėties keksiuką kortele pjaustydami. Kortelė, tikiuosi, labai nenukentėjo.... :)
2012 m. rugsėjo 9 d. 13:06:30
verta paminet, kaip ten ji be lekstuciu ir peilio dalinom i valgem, o ir vyna atkisom kaip be nieko tam skirto. sukomes is padeties, kaip begaledami
____________________
Mano geras blogas: sharkeen.lt - mano muzikos žurnalas Mano muzika: http://www.last.fm/user/sharkeen Twitter: http://www.twitter.com/sharkeen_
2012 m. rugsėjo 9 d. 13:00:26
Pirmyn. Tik nevalgykit karšto - apie parą pastovėjęs skanesnis. Tik nežinia, kiek tversit. Man dar nė vienas paros neištempė.
2012 m. rugsėjo 9 d. 12:55:22
Niam. Einu darytis
____________________
„Nieko nepadarysi“ - Kurtas Vonegutas