| Pasiūlė | Daina | Mėgsta | |||
| Konditerijus |   FrozenMadonna  | 
	||||
| 4Blackberry |   VultureGazpacho Nuolatinė kylanti įtampa šiame kūrinyje yra tai, kas daro jį nuostabų (ir Muse\'iškai dramatišką).  | 
	||||
| einaras13 |   Silent CriesFates Warning  | 
	||||
| malia |   Yes, Sir, I Can BoogieBaccara  | 
	||||
| Prodarv |   BonesAmorphis  | 
	||||
| Sahja |   Stop Draggin' My Heart AroundC.C. Catch  | 
	||||
| PLIKASS |   ViolentJunior A  | 
	||||
| Silentist |   StayF. R. David  | 

2025 m. lapkričio 3 d. 10:57:24
O galbūt man čia reikia slėptis, pone lektoriau? Nes aš drįsau jums aiškinti savo tiesą, kai be abejo, yra tik viena tiesa - jūsų.
Aš, deja, nesu viena iš studentų, ir greičiausiai turiu mažiau proto nei jie, todėl apgailestauju, kad diskusija su manimi negali būti tokia įdomi ir vertinga, kokios norėtųsi ir kokia būna su jais. Ir pasinaudosiu proga dar ir atsiprašyti, kad nepasijutote lyg būčiau dėkinga už diskusiją, nes galiu patikinti, kad esu. Taigi, man negaila pasakyti ačiū už tai, kas vertinga ar prasminga, ir aš tą darau ganėtinai dažnai gyvenime, ir nenorėčiau būti nesuprasta, kad stokoju dėkingumo šioje situacijoje.
Manęs jūsų faktai su skaičiais neišgąsdins ir neatbaidys. Tačiau, bijau, kad atbaidys kitus music.lt narius, kurie galbūt skaitys šią diskusiją ir norės išjungti, net nepasiekus jūsų klausimų, mat jie bus palaidoti po ilga sudėtingų diskusijų siena, kurią jūs taip mėgstate statyti. Ir tam, kad nebūčiau vėl klaidingai suprasta, iš karto pažymėsiu, kad tai jokiu būdu nėra kritika jūsų diskusijų stiliui. Deja, vis tiek turiu priminti, kad tai muzikos portalas, todėl čia susirinkusi didžioji dalis publikos, įskaitant mane, greičiausiai ne visada teisingai supras ir įvertins jūsų gerus, šviečiamuosius ketinimus. Tai vienintelė priežastis, dėl kurios galėjo pasirodyti, kad aš noriu stabdyti jūsų natūraliai kylančią minčių tėkmę.
Norėčiau atkreipti daugiau dėmesio į tai, kaip jūs renkatės diskutuoti šioje temoje, bet jokiu būdu nesiekiant pakeisti jūsų diskusijų stiliaus, o galbūt tiesiog suteikiant šansą atkreipti dėmesį į save ir kaip jūs elgiatės su paprastais žmonėmis. Tas faktas, kad jūs bandote diskutuoti taip, lyg mes visi čia būtume jūsų biochemijos studentai, ir turėtume priimti jūsų moksliškai pagrįstą poziciją, visiškai atmetant žmogiškąjį faktorių, rodo, kad jums svarbesni ego dalykai (pavyzdžiui, laimėti diskusiją), o ne sveiko santykio su bendruomenės nariais kūrimas. Tai, kad jūs diskutuojate, šiuo atveju, su manimi, lyg aš turėčiau būti iš jūsų aplinkos pasaulio, t.y., mokslu gyvenantis žmogus, yra visų pirmiausia nemandagu, neapdairu, netaktiška ir netgi įžeidžiama. Bet galiausiai, turiu pasakyti, kad visa tai yra atleidžiama, ir aš dėl to nelaikysiu jums pagiežos.
Aš vis tiek nesutiksiu su jūsų pozicija, net jeigu ji moksliškai pagrįsta ir todėl teisingesnė (pagal jūsų filosofiją), tačiau tebūnie aš nusileisiu ir leisiu jums laimėti, jeigu tik tai padarys jus laimingą.
2025 m. lapkričio 3 d. 04:03:20
Ech, o aš biochemijos studentams dėstau universitete. Ponui lektoriui teks po krūmais slėptis, nes kolegė iš muzikos portalo žino geriau, kaip gyvybė veikia.
Nu nežino, nes jei visa vandens / oro svarba matoma vos vienu pjūviu "bet juk įkvėpt man reikia dažniau negu išgert vandens", tai rodo labai siaurą mąstymą. Ir labai gaila, kai pasiūlius papildymą šiai problemai, jis yra atmetamas su žinute, kad apie biochemiją reikėtų kalbėti kitur (ginkdie ne melomanų portale, nesgi biochemija kažkokie keiksmažodžiai, kam jie įdomūs). Nu sunku kartais pasakyti „o, geras, apie šitą nepagalvojau“, lengviau išsivartyti apsukant sakinius savo naudai. Kažkodėl man negaila prieš studentus pasakyti „apie šitą nepagalvojau“ ir padėkoti studentui už kažkokį vertingą pastebėjimą... bet yra žmonių, kuriems gaila, deja.
Gerai, jei sakai, kad be vandens išgyvenama ilgiau, siūlau dar kitokį pjūvį šiai problemai (nors gal esu naivus, kad tave domins faktai, kuriuos galima net paprasta google paieška rasti): žmogaus įkvepiamas oro tūris yra apie 500 ml. Yra stebima, kad po iškvėpimo O2 kiekis ore sumažėja 5%. Vadinasi, 25 ml O2 absorbuojama per įkvėpimą. Įkvepiama maždaug 15 kartų per minutę. Reiškia, per parą absorbuojame 25 ml * 15 /min * 60 min/h * 24 h/para = 540000 ml/para = 540 l/para O2. Deguonies tankis normaliomis sąlygomis (20 laipsnių Celsijaus, 1 atm slėgis) yra 1,33 g/l. Taigi, per parą mes suvartojame 540 l * 1,33 g/l = 718 gramų deguonies. O kiek vandens išgeriam? Įprasta rekomendacija yra 2 litrai (t.y. apie 2 kg) per parą. Taip kad vandens kiekio prasme mūsų organizmui reikia daugiau.
O kodėl kvėpuojam dažniau? Ogi todėl, kad mes nesame vaikštantis oro balionas, Anatomiškai organizmui turėti didelę dujų talpyklą tam, kad galėtume prikaupti oro ilgesniam laikui, būtų labai neefektyvu, nes tą talpyklą turėtų vis tiek gaubti kažkoks audinys, sudarytas iš daugybės ląstelių, kurioms irgi būtų reikalingas aprūpinimas maisto medžiagomis. Tam, kad mes galėtume parą išbūti be oro, mūsų organizme turėtų būti maždaug 10 kubinių metrų (!!!!) talpykla. Viso žmogaus kūno tūris (toks, į kokį esame evoliucionavę dabar) tėra vidutiniškai 0,065 kubinio metro.
Tuo tarpu vandenį žmogui kaupti yra privalu, nes vandeninėje terpėje yra ištirpusi didžioji dalis mums reikalingų gyvybines funkcijas ištirpusių medžiagų (angliavandeniai, dalis baltymų ir vitaminų, nukleorūgštys, visos mineralinės medžiagos). Tik daliai baltymų ir riebalams reikia lipidinės terpės. Jei pradangintume vandenį, nebevyksta absoliučiai joks neuroninis signalo perdavimas (nes jam reikia jonų kanalų, per kuriuos perkeliami vandeninėje terpėje ištirpę kalio / natrio jonai). Vien jau to užtenka iškart numirt žmogui. Ką jau kalbėt apie tai, kad visos energinės molekulės iš esmės negali migruot, todėl visos ląstelės automatiškai netenka visų galimybių išlaisvinti cheminę energiją iš molekulių.
Taip kad ne. Jei kalba eina tik apie žmogaus gyvybę (čia tavo žodžiai, ne mano), vanduo yra pabrėžtinai ir aiškiai svarbesnė medžiaga negu oras. Taškas. Oro sudėtyje vienintelis deguonis tėra gyvybiškai svarbus, tad jei technologiškai išspręstume, kaip deguonį paduot į organizmą nesukeliant kitų lėtinių šalutinių defektų, oro būtų galima ir atsisakyti. Vandens atsisakyti net teoriškai neįmanoma.
2025 m. lapkričio 2 d. 14:49:09
Mes esam vanduo? Įdomus pasakymas. Man tai atrodo, kad mes esam ne tik vanduo, bet ir daugybė kitų medžiagų. Tik vanduo yra esminis elementas, sudarantis didesnę mūsų dalį. Įdomūs faktai, bet nei vienas neveikia kaip svarus argumentas, kad vanduo būtų svarbesnis už orą. Ir apskritai, čia manau kalba eina tik apie žmogaus gyvybę. Išsamias biochemijos pamokas galima pravedinėti ir kur nors kitur. Netekęs oro uždūsti ir miršti per kelias minutes, o negavęs vandens per kelias dienas. Ir tai nėra tik vanduo skrandyje, nes kai geriame vandenį, jis nelieka tik skrandyje, jis pasklinda po visą kūną, prasotindamas ląsteles, veikdamas kraujo cirkuliaciją. Lygiai taip pat ir oras, kuris nėra tik plaučiuose. Taigi, galiausiai, tiek oras, tiek vanduo yra vienodai svarbūs. Vienintelis skirtumas, tik tas, kurį įvardinau - kad be vieno išgyvenama ilgiau, ir tai vienintelis rimtas argumentas, kodėl oras svarbiau už vandenį, o ne atvirkščiai.
2025 m. lapkričio 2 d. 04:01:22
Nu čia jau tikrai nesutiksiu, nes tu kalbi apie orą plaučiuose versus vandenį skrandyje. Problema ta, kad mes esam vanduo. Be vandens žmogus numirtų tą pačią akimirką, nes vandenyje vyksta didžioji dauguma organizmo biocheminių procesų. Visas metabolizmas stoja dingus vandeniui. Dingus orui stoja tik mitochondrinis kvėpavimas, be kurio ląstelės dar kelias minutes gyvena. O jei kalbam apie gyvybę apskritai, ne tik žmogų, tai nevandeninės formos gyvybė dar nepažinus mums dalykas, tačiau anaerobinė (bedeguonė, nu bet galima apibendrintai sakyt beorė) gyvybė – žinomas ir pasitaikantis dalykas. Taip kad vanduo vienareikšmiškai svarbesnis už orą.
Atsiprašau už neužsakytą ir neprašytą lekciją, bet labai knietėjo kitą, labiau biocheminę perspektyvą pasiūlyti. Profesinė liga neleido susilaikyti.
Kitam žmogui perleidžiu labai įdomu klausimą apie filosofiją ir psichologiją.
2025 m. lapkričio 2 d. 01:23:54
Aš tai būčiau pasirinkusi orą, nes be oro mes greičiau numirtume, nei be vandens. Jokiu būdu negalima sutikti, kad vanduo svarbesnis už orą. Kad unikalesnis ar įdomesnis - tai taip.
Kometa. Labiau imponuoja ledas, nei ugnis. Nors ir turiu vieną akmenį, kuris man pasirodė panašus į meteoritą, bet nelabai tikėtina, kad ir yra.
Filosofija ar psichologija?
2025 m. lapkričio 1 d. 13:30:28
Vanduo yra visokeriopai unikalesnė ir svarbesnė medžiaga negu oras.
Kometa ar meteoras?
2025 m. lapkričio 1 d. 08:33:24
Viskas kas be su, kad nebutu svetimienu barbarizmu cia.
oras ar vanduo
2025 m. spalio 12 d. 04:11:43
1
Skraidyti su lektuvu ar skraidyti lektuvu
Vaziuoti su masina ar vaziuoti masina
Valgyt su sakute ar valgyt sakute
Galvoti su galva ar galvoti galva
Kalbetis su ausinem ar kalbetis ausinems
Apsiauti su batais ar apsiauti batais
Apsirengti su pana ar apsirengti pana?
2025 m. rugsėjo 29 d. 08:13:51
Active bet geriausiai universal homoseksualism
Galimybes tikimybe ar tikimybes galimybe?
2025 m. rugsėjo 25 d. 09:25:47
Brangus zmogeli, ar Tu zinai kad klausimai ir svarstymai kuriais esi uzsidaves tiek pries 10-13 metu tiek dabar nors politiskai korektiski jie yra neskanus. O kaip jaustis zmogeliui turinciam tiek fiziniu tiek protiniu neatitikimu.
"Zinai musu puslapyje lankos dvi kurvos ziurkes, vienas is venerologinio, vezininkas,slaistosi du 3,14dalai ir vienas daun ... Proto liliputas."
Pamastyk pries garsiai svarstydamas. Priimt visus / diskriminuot visus(?)
2025 m. rugsėjo 25 d. 09:07:04
Virsuj.
Buti active ar passive homosexual
2025 m. rugsėjo 11 d. 07:36:47
Nu. Atsakysiu uz Einara. Turbut nei tas nei anas bet menulis.
Prie paprastesniu klausimu.
Tu virsuj. Tu apacioj
2025 m. rugsėjo 6 d. 00:11:30
Nekalbant slapastim kaip dabar visi iprate:
Einarai, ar del
1.Blackberry
ar del
2.Rutone+Konditerijus ir pirstais nerodysim ko
2025 m. rugsėjo 6 d. 00:07:36
U mano pavardej yra. Bet siaip uuuu ilgoji patinka. Ukanos, dumai, neigalus.
Kas paskatino cia vel rasyti:
1.grizes senas narys
2.suaktyvejes esamas narys ir prisijunge suaktyveje kiti pora esamu nariu
2025 m. rugsėjo 6 d. 00:01:24
Smagus klausimas, patiko prisiminti šių dviejų metų muziką. Visai neobjektyvi nuomonė, bet tiesiog daug daugiau esu tyrinėjęs 2012-ųjų muzikos negu kad 2007-ųjų. Tad renkuos 2012. Mano favoritai pridėti prie komentaro (pridėsiu cielus septynis, nes nenoriu dar dviejų atfiltruoti).
Kuri iš gan lietuviškų balsių jums skamba fainiau: ė ar ū? Ėriukas ar ūmėdė?
2025 m. rugsėjo 6 d. 00:00:34
Jei velgi per sunku:
Nesimylet (ir nieko kisenej nedaryt) 100 dienu
Ar myletis 100 dienu be perstojo (pilnom kisenem be perstojo)
2025 m. rugsėjo 5 d. 17:38:16
Aktyvumas
Nauju albumu derlius 2007 m ar 2012 m. su penkiais pavyzdziais parasom jei visur neskubam akis issproge
2025 m. rugsėjo 5 d. 13:18:27
Balta.
Aktyvumas ar pasyvumas?
2025 m. rugsėjo 5 d. 10:18:07
Nesidomiu politika bet patinka indai
Balta ar juoda? (Lengvesnis klausimas siai bobu vasarai)
2025 m. rugsėjo 5 d. 10:10:34
Rytas.
Kinijos diktatorius, ar Indijos prezidentas?
Meilė kovoja,bet žmonės akli,kas atsimerks,tam iš dangaus,leisis ji Šitam pasaulį meilė gimdo ateitį,praeitis-dabartį,o ateitis-sapnus. (Sahja) Mano batai iš Lietuvos,mano kelnės iš Vokietijos,mano kepurė iš Rusijos,o mano širdis,iš Indijos.Visa Visata ,tik sapnas,tik laikas,kurio nėra,mums tai atvers.